https://turkeyoutdoor.org/, Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan bir web sitesidir. Site, yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi çeşitli açık hava etkinlikleri hakkında rehberler, rotalar, haberler ve etkinlikler sunmaktadır.

Outdoor Aktiviteleri Paylaşım Merkezi

Doğaseverler, outdoor tutkunları ve macera arayışındakiler için Türkiye’nin en kapsamlı etkinlik platformu artık hizmetinizde! TurkeyOutdoor.org olarak, doğa yürüyüşü grupları, outdoor kulüpleri ve bireysel maceraperestleri bir araya getiriyoruz.

İletişim Adreslerimiz. Bu adresler üzerinden etkinlik detaylarını ve resimlerinizi bize iletebilirsiniz.

Türkiye’nin outdoor tutkunlarını bir araya getiren platformda siz de yerinizi alın! ✨



Sualtında Bilim Fotoğraf Yarışması Antalya’da Başlıyor

ScienceinBlue Projesi, sualtı fotoğrafçılarını heyecan verici bir yarışmaya davet ediyor! 17 Mayıs tarihinde Antalya Kemer’de düzenlenecek olan Sualtında Bilim Fotoğraf Yarışması, bilim meraklıları ve fotoğraf tutkunları için kaçırılmayacak bir etkinlik olacak.

İki Heyecan Verici Kategori

  1. Uluslararası Kemer Sualtı Günleri kapsamında organize edilen yarışma, sualtı dünyasının gizemlerini ve bilimsel çalışmalarını ortaya çıkarmayı amaçlıyor. Fotoğrafçılar, ‘Bilim İnsanları Sualtında Çalışıyor’ ve ‘İnsansız Sualtı Robotları Görevde’ olmak üzere iki kategoride yarışacaklar. Bu kategoriler, sualtı bilimini ve teknolojisini vurgulayan çarpıcı görüntüler sunmayı hedefliyor.

Değerli Ödüller ve Sergileme Fırsatı

Dereceye giren katılımcılar çeşitli ödüller kazanacaklar ve ilk beşe giren fotoğraflar, 27 Eylül tarihinde düzenlenecek olan Avrupa Bilim Şenliği’nde sergilenecek. Bu prestijli etkinlik, fotoğrafçıların çalışmalarını daha geniş bir kitleye tanıtma fırsatı sunacak.

Yarışmaya Katılım

Tüm sualtı fotoğrafçıları, bu heyecan verici etkinliğe katılmaya davetlidir. Yarışmaya katılmak ve daha fazla bilgi almak için ScienceinBlue Projesi’nin resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Sualtının Büyüsünü Keşfedin

Bu yarışma, sualtı dünyasının büyüleyici güzelliklerini ve bilimsel çalışmaların önemini vurgulamak için mükemmel bir fırsat sunuyor. Hem amatör hem de profesyonel fotoğrafçılar, sualtının derinliklerinde keşfettikleri benzersiz anları paylaşmak için bu etkinliğe katılabilirler.

Tarihler ve Detaylar

  • Etkinlik Tarihi: 17 Mayıs 2024
  • Yer: Antalya, Kemer
  • Kategoriler:
    • Bilim İnsanları Sualtında Çalışıyor
    • İnsansız Sualtı Robotları Görevde
  • Ödül Töreni ve Sergi: 27 Eylül 2024, Avrupa Bilim Şenliği

Antalya Kemer’de düzenlenecek bu etkinlik, sualtı dünyasını bilimsel bir perspektiften keşfetmek isteyen herkes için muhteşem bir fırsat sunuyor. Katılmak ve sualtının büyüsünü keşfetmek için hazırlıklarınızı yapın!

YARIŞMA KATEGORİLERİ

Kategori 1- BİLİM İNSANLARI SU ALTINDA ÇALIŞIYOR

Bu kategoride yarışmacılardan su altında çalışan bilim insanlarının yaptıkları araştırma çalışmalarını görüntülemeleri beklenmektedir. Yarışmacılara mizansen oluşturmaları için sualtı tableti, bilimsel araştırmalar için tasarlanmış scooter ve çeşitli ölçüm aletleri sağlanacaktır. Ancak, isteyen yarışmacılar kendi mizansenlerini oluşturabilmek için kullanmayı düşündükleri objeleri yanlarında getirebilirler.

Kategori 1- Ödülleri

Bu kategoride yarışan tüm yarışmacılara housing için neopren altlık verilecektir.

Birinci:
Weefine fokus ışığı 1200 lümen
Innovasub marka DPX 201 (2li konsol)

İkinci:
Viper marka GoPro için tray
Backscatter marka GoPro için filtre
Innovasub marka DPX 101 Manometre

Üçüncü:
Innovasub marka DPX 101 Manometre

İlk beş yarışmacı:
Seçecekleri baskısı yapılmış herhangi iki fotoğrafı ile 27-28 Eylül 2024 te yapılacak Avrupa Bilim Şenliği sırasında açılacak sergiye katılabilirler.

Kategori 2- İNSANSIZ SUALTI ARAÇLARI (ROV) GÖREVDE

Bu kategoride yarışmacılar su altında çalışan ROVleri (İnsansız sualtı araçlarını) etkileyici bir biçimde fotoğrafla görüntülemeleri bekleniyor. Yarışma sırasında üç adet ROV cihazı sağlanacaktır. Buna ek olarak yarışmacılar mizansenlerini oluşturabilmek için kendi ROV lerini de yanlarında getirip yarışmada kullanabilirler.

Kategori 2- Ödülleri
Bu kategoride yarışan tüm yarışmacılara housing için neopren altlık verilecektir.

Birinci:
Seafrogs marka Tg6 / Tg7 için housing (Koruma kabı)
Innovasub marka DPX-201 (İkili konsol)?

İkinci:
Viper marka housing tray
Innovasub DPX-101 Manometre

Üçüncü:
Innovasub DPX-101 Manometre
İlk beş yarışmacı seçecekleri baskısı yapılmış herhangi iki fotoğrafı ile 27-28 Eylül 2024 te yapılacak Avrupa Bilim Şenliği sırasında açılacak sergiye katılabilirler.

YARIŞMAYA KATILMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ FORMU DOLDURUP info@burc.com veya info@scienceinblue.eu adresine yollamanız gerekmektedir.

YARIŞMA KURALLARI:

  • Fotoğraf dalında yarışacak olanların bellek kartları silinecek, kartlarına kendi fotoğrafları 1 numaralı kare olarak kaydedilecektir.
  • Yarışma günü sonunda bellek ünitesi düzenleme kuruluna teslim edilecektir.
  • Bellek kartlarının yarışma öncesinde silinip seri numarasının hakem komitesi tarafından kayıt altına alınması zorunluluktur.
  • Fotoğraflar juriye teslim aşamasında özel bir programla kontrol edilecek, fotoğrafların bir bölümü o makinayla o gün çekilmediği tespit edilirse yarışmacı diskalifiye edilecektir.
  • Her yarışmacı tespit edilecek bir saatte görevliler eşliğinde seçecekleri fotoğrafların kayıt işlemlerini yapacaktır.
  • Fotoğraf dalında yarışanlar her dalda çekmiş oldukları en fazla beş fotoğrafla yarışmaya katılabilirler.
  • Yarışmacılar, bütün kategorilerde, deniz ekolojisine zarar verecek, sualtının doğal ve arkeolojik ortamını bozacak her türlü davranıştan kaçınmalıdırlar. Aksine bir davranış yarışmacının diskalifiye edilmesi ile sonuçlanacaktır. Bu konuda seçici kurul (jüri) yetkilidir.
  • Yarışmada betimleme amacıyla model dalıcı kullanmak mümkündür.
  • Yarışmada çekilen tüm fotoğrafların ve videoların her türlü kullanım hakkı, yarışmacı adının ve SCIENCEinBLUE adı ve ambleminin belirtilmesi koşulu ile organizasyona aittir.

DALIŞ KURALLARI:

  • Her yarışmacı, tüm dallardaki yarışmalara yanında bir dalış eşi ile katılmak zorundadır. Yurtdışından gelecek yarışmacılara dalış eşi Düzenleme Kurulu tarafından temin edilecektir.
  • Her yarışmacı ve dalış eşi, belirtilen tarih, yer ve saatte sertifika, log book ve sağlık raporlarıyla birlikte güvenlik masasına başvuracaklardır. Güvenlik kontrolü yapıldıktan sonra yarışma numaralarını alacaklardır.
  • Her yarışmacı ve dalış eşinin uluslararası dalış donatısına* sahip olması gereklidir. Bu kurala uymayan yarışmacıların yarışmaya katılımı mümkün olmayacaktır.
  • Yurt içinden katılacak yarışmacılar kendi tüp ve ağırlık kemerleriyle katılacaklardır. Tüpler en fazla on beş litre kapasitede veya eşit miktarda havayla dolu olacaklardır.
  • Yurt içinden gelen katılımcılara tüp ve ağırlık kemeri verilmeyecek, kiralama konusunda yardımcı olunacaktır. Yurt dışından gelen konuklara tüp ve ağırlık kemeri Düzenleme Kurulu tarafından verilecektir.
  • Kapalı devre yada yarı-kapalı devre soluma aygıtları ile (Rebreather) yarışmaya katılamaz. Soluma gazı olarak yalnız hava kullanılabilir.
  • Dalışlarda güvenlik nedeniyle yarışmacı ve dalış eşinden oluşan takımların, kolay görülebilir renkte ve tercihen bayraklı bir şamandıra bulundurmaları gereklidir.
  • Dalışlar sırasında yarışmacı ve dalış eşinden oluşan takımlarda, güvenlik nedeniyle en az bir bıçak bulundurulması gereklidir.
  • Dalıcılar sahip oldukları lisansların öngördüğü derinlik sınırlarına uymak zorundadırlar. Ancak, tüm dalışlar sportif dalış sınırları içinde (max. 30m) yapılacaktır.
  • Dalıcıların donanımlarını inmeyi planladıkları derinliğe göre hazırlamaları gerekli olup, bu tümüyle kendi sorumluluklarındadır. Derinlik limiti aşımı diskalifiye nedenidir.
  • Tüm dalışlar basınç atım beklemesi gerektirmeyecek şekilde planlanmak ve uygulanmak zorundadır. Dalışlarda önlemsel güvenlik durağı yapılması önerilir.
  • Her yarışma oturumu Düzenleme Kurulu tarafından başlatılacaktır. Düzenleme Kurulu’nca ilan edilen bitiş saatinde tüm yarışmacıların dalışlarını sona erdirmiş olmaları gerekir.
  • Takımdaki dalıcılardan birisinin tankındaki hava 50 atm. basınca düştüğünde (tüm basınç atım işlemleri dahil) takımın dalışını tamamlamış olması gerekir. 30atm.den düşük tüpler diskalifiye nedenidir.
  • Dalıcıların dalışlar sırasında yeterli deneyime sahip olduklarını kanıtlamaları istenebileceğinden, sertifika ve dalış kayıt defterlerini (log-book) yanlarında bulundurmaları gerekmektedir.
  • Teknelerde kompresör bulunmayacağı için yarışmacılar katılacakları kategorilere göre yanlarında tüp bulundurmalıdır. Yurt dışından gelecek yarışmacılara 2 adet 12 lt kapasiteli 200 atm. tüp verilecektir.
  • Yarışmanın yapılacağı kıyı alanı, yarışma günü sabahı ilan edilecektir. Hava koşullarına göre yarışma yeri ve zamanı ile ilgili değişikler Düzenleme Kurulunun insiyatifindedir.
  • Yarışmacıların sualtındaki güvenliği ile ilgili açıklamalar her yarışma öncesi yapılacak brifingle ilan edilir. Her ne kadar gerekli olan sualtı güvenlik ve sağlık hizmetleri Düzenleme Kurulu tarafından sağlanacaksa da her takım kendi güvenliğinden sorumludur.
  • Kuralların uygulanmasında oluşacak belirsizliklerin çözümünde Düzenleme Kurulu yetkilidir.
  • Kurallara uymayan yarışmacıların eserleri değerlendirmeye alınmayacaktır.
  • Tüm yarışmacılar centilmenlik kuralları içerisinde; genel sualtı güvenlik kurallarına, yarışma şartnamesine, denizcilik ve dalış kurallarına ve ahlakına uymayı kabul etmiş sayılırlar.
  • Uluslararası dalış donatısı:Dalış giysisi, maske, snorkel, ağırlıklar ve kemeri, palet, regülatör, ahtapot, denge yeleği (BCD), sualtı zaman saati, derinlik ölçer, hava basınç sayacı (manometre/SPG), basınç atım cetvelleri/dalış bilgisayarı, tekli dalış tüpü (Test edilmiş, en fazla 15 lt. veya eşdeğer havaya sahip)

PROGRAM:

17 Mayıs
08. 00-17.00: Yarışma dalışları (Tekirova’dan hareket – 3 Adalar)?18.30-21.00 Fotoğraf seçimleri (Akdeniz Universitesi Kemer Sualtı Araştırma Merkezi, Kemer-Antalya).

18 Mayıs
08.00-09.00 Fotoğraf seçimleri (Akdeniz Üniversitesi Kemer Sualtı Araştırma Merkezi?09.30 Juri toplantıları (Akdeniz Üniversitesi Kemer Sualtı Araştırma Merkezi)

19 Mayıs
18.30 AB – SCIENCEinBLUE Proje Lansmanı?19:00 SCIENCEinBLUE Projesi Bilimsel Dalış ve Sualtı Robotları Fotoğraf Yarışmaları Ödül Töreni)

KATILMAK İÇİN AŞAĞIDAKİ FORMU DOLDURUP info@burc.com veya info@scienceinblue.eu adresine yollamanız gerekemektedir.

Katılım Formunu İndirmek İçin Tıklayın!


#SualtıFotoğrafçılığı #ScienceinBlue #BilimFotoğrafYarışması #AntalyaKemer #SualtıBilimi #AvrupaBilimŞenliği #SualtıRobotları #SualtıÇalışmaları #UluslararasıKemerSualtıGünleri


  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
  • Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
  • Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
  • Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
  • Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkında en son bilgileri almak için sitemize abone olabilirsiniz.

www.turkeyoutdoor.org: Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! Türkiye’nin en heyecan verici outdoor ve doğa sporları platformu olarak trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.

Sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.

Türkiye'nin outdoor ve doğa sporları platformu
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu