Outdoor Uygulaması Nedir?

Outdoor uygulamaları doğada yön bulma, aktiviteyi ve rotayı kaydetmeye ve paylaşmaya yarayan GPS tabanlı programlardır. Profesyonellerce çeşitli yüksek nitelikli aygıtlar kullanılmakta ise de cep telefonlarının yaygınlaşması sonrası artık binlerce outdoor uygulaması kullanılmaktadır.  Sadece yürüyüş (walking) için olan uygulamalar ayrıca tanıtılacağı için bu yazıda GPS tabanlı outdoor uygulamaları tanıtılmaktadır. Adım sayar olarak da bilinen uygulamalardan biraz farklı ve üstün olan, en çok kullanılan ve tercih edilen GPS tabanlı uygulamaları aşağıda sunuyoruz.

Türkiye’nin Outdoor Sayfası Türkçe’de çok fazla kaynak olmayan bir alanda daha yayın yapıyor. En iyi outdoor uygulamaları nelerdir, yürürken hangi programı kullanmalıyım, trekking rota seçimi, rotanızı kaydedip paylaşma gibi çeşitli özellikler sunan outdoor uygulamalarının önde gelenlerini aşağıda tanıtıyoruz.

Doğada vakit geçirmenin ve yürümenin kişinin fiziki ve ruhi sağlığı üzerine etkilerini daha önce yazmıştık. Doğada yürüyen kişiler yaptıkları aktiviteleri kaydetmek, paylaşmak ve beğeni almak isterler. Bazıları doğa yürüyüşü esnasında çektiği resimleri sosyal medya platformlarından paylaşırken bazıları da rota ayrıntılarını ve detaylarını paylaşırlar.

Profesyonel outdoor aktivitelerinde genellikle telefonu eve bırakıp doğaya çıkmak anlaşılsa da outdoora katılan kişilerin %95’inin amatör sporcular olduğu dikkate alındığında akıllı telefonun genellikle alındığını söyleyebiliriz.

www.turkeyoutdoor.org sitesi olarak hem sanal aplikasyon mağazaları hem de çeşitli internet sitelerinden yaptığımız araştırmanın sonucunu aşağıda yayımlıyoruz.

Aşağıdaki listede yer alanların dışında da uygulamalar var, hatta her geçen gün yeni uygulamaların kullanıma sürüldüğü de bilinmektedir. Biz burada belli başlı olanları ve bizzat kullandığımız programları listeliyoruz.

Yıllardır outdoor ve trekking yapan birisi olarak şahsi aktivitelerimde wikiloc programını kullanıyorum ve googleplay’de bulunan sayfasına da “Her türlü ihtiyacımı en üst düzeyde karşılayan güzel bir uygulama. Süper ayrıntılı haritasını başka hiçbir programda bulamadım. Tavsiye ederim.” yazdım, halen bu yorumu koruyor ve herkese de tavsiye ediyorum. Wikiloc programı ile ilgili yapılmış yorumları okuduğumda da genel olarak trekking ve doğa sporları ile ilgili beklentileri karşıladığını gördüm. Türkiye ile ilgili sağlam altyapısı ve çok detaylı çevrimiçi/çevrimdışı haritalarıyla wikiloc programını tavsiye ediyorum. Programın ücretsiz sürümü dahi bir outdoor sporcusunun bütün beklentilerini karşılıyor.

Wikiloc yanında Samsung Health programını da kullanmaktayım, şahsen genelde çok büyük bir sorun yaşamadımsa da playstore’da bazı olumsuz yorumların olduğunu da burada belirtmeliyim.

Aşağıdaki programların hepsini doğrudan kullanmadım, ancak yerli ve yabancı sitelerde önde gelen programlar olduğunu söyleyebilirim. Bazı programların Türkiye’de tam olarak çalışmayabileceği, Türkiye altyapısı olmayabileceğini göz önünde bulundurunuz. Ayrıca aşağıdaki doğa yürüyüşü programlarının kendi sitelerinden çeviri yaptığımız için hepsinin kendini “harika, en iyi, mükemmel, bir numara..” gibi ifadelerle tanıttığını belirtelim. Program tanıtım cümlelerinin çoğu programın kendi kurucularının ifadeleridir.

En Çok Kullanılan 15 Outdoor Telefon Programı:

En iyi outdoor uygulamaları nelerdir, en faydalı doğa yürüyüşü programı, trekking uygulamaları nelerdir gibi soruların cevaplarını arıyorsanız; işte en iyi outdoor/doğa yürüyüşü programları:

1. Wikiloc Doğada Yön Bulma GPS

Playstore’dan 1 milyondan diğer uygulama mağazalarıyla birlikte 20 milyondan fazla indirilen programın Türkçe yorumlarının genel olarak olumlu olduğu görülmektedir. Türkiye’de outdoor alanında yoğun olarak kullanıldığı ve genel olarak kullanıcıların yorumlarının olumlu olduğu söylenebilir.

Wikiloc | Dünyanın rotaları
Wikiloc

Dünyadaki milyonlarca açık hava rotasını keşfedin. Yürüyüş, koşu, bisiklet, dağ bisikleti, kano, kayak veya 70 farklı aktivite türü arasından tercih yapın.
Harita üzerinde kendi rotalarınızı kaydedin, ara noktalar ekleyin, seyahat programınız boyunca fotoğraf çekin ve bunları telefonunuzdan Wikiloc hesabınıza yükleyin.

Kapsam alanı dışında veya hücresel veri olmadan kullanabilmeniz için dünyanın her yerinden ücretsiz çevrimdışı topografik haritaların keyfini çıkarın. İnternet bağlantınız yokken ya da dağlardayken harika bir seçenek!

Açık hava deneyimlerinizi daha da ileriye taşımak ister misiniz? Wikiloc Premium ile şunları gerçekleştirebilirsiniz:

– Cep telefonunuzu GPS navigasyon cihazına dönüştürün. Akıllı telefonunuz navigasyon sırasında yoldan çıkmanız durumunda sizi uyaran bir uyarı işareti ve sesli uyarılarla size rehberlik edecektir.

– Canlı İzleme. Rotayı izlerken konumunuzu aileniz ve arkadaşlarınızla gerçek zamanlı olarak paylaşın.

– GPS cihazınıza gönderin: Rotaları Wikiloc’tan doğrudan Garmin veya Suunto’na indir. Özellik, uyumlu cihazlarda kullanılabilirdir.

– Geçiş Alanına Göre Ara: Seçtiğiniz belirli alanlardan geçen parkurları bulun.

– Mükemmel bir açık hava etkinliği için hava durumu tahmini alın.

-Gelişmiş arama filtrelerine erişin.

Milyonlarca doğa, seyahat ve spor tutkununun gezegendeki en popüler gezi rotasından en uzak keşiflere kadar, tüm maceralarını paylaştığı bir topluluk olan Wikiloc.com’a katılın.

2. Samsung Health

Playstore’dan 1 milyardan fazla indirilen (samsung telefonlarda yüklü olarak bulunmaktadır) programın Türkçe yorumlarında olumlu ve olumsuz olanları vardır. Programı şahsi etkinliklerimizde kullanmaktayız ancak playstore yorumlarının okunarak karar verilmesini tavsiye ediyoruz.

Android için Samsung Health - APK'yı İndir
Samsung Health

Samsung Health, fiziksel aktivite, diyet ve uyku gibi insan sağlığına katkıda bulunan günlük yaşamın çeşitli yönlerini takip etmeye yarayan, Samsung tarafından geliştirilen ücretsiz bir mobil uygulamadır. 

Samsung Health, vücudunuzu zinde ve sağlıklı tutmak için temel özellikler sunar. Başarılı bir diyet sürdürmenize ve sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmenize yardımcı olmak için günlük aktivitelerinizi ve alışkanlıklarınızı kaydedecek ve analiz edecektir.

İster yürüyün, ister koşun, yürüyüş yapın veya bisiklete binin, ister kapalı alanda ister açık havada spor yapın, çeşitli yerleşik izleyicileri kullanarak tek bir adımda çeşitli fiziksel egzersizler ve aktiviteler ekleyebilir ve takip edebilirsiniz.

Samsung Health, yiyecek, kafein ve su alım ayrıntılarınız gibi çeşitli bilgileri kaydederek dengeli bir yaşam tarzı modeli oluşturmanıza yardımcı olur.

Günlük atıştırmalıklarınızı, yiyeceklerinizi, su ve kafein alımınızı sağlayın ve uyku ve stres izleyiciyi kullanarak rahat kalırken hareket halindeyken diyetinizi ve kilonuzu izleyin. Günlük aktivitelerinize bir bakışta göz atın! Ölçmek istediğiniz öğeleri kolayca ekleyebilir ve kayıtları Samsung Health’in Ana ekranına ekleyebilirsiniz.

Arkadaşlarınızla yarışın ve sıralamanızı kontrol edin. Samsung hesabınız kaydedildikten sonra arkadaşlarınızla rekabet edebilirsiniz. Özelleştirilmiş haber akışı ile tercih ettiğiniz günlük sağlık haberlerini kontrol edin. Sağlık profesyonellerinin sunduğu ipuçları ile vücudunuzu güçlü ve sağlıklı tutun. (Yalnızca bazı ülkelerde mevcuttur) Samsung Health ile bağlanabilecek en iyi sağlık ve fitness uygulamalarını keşfedin. ‘Technogym’ ve ‘MyFitnessPal’ dahil birçok sağlık uygulaması Samsung Health ile bağlanabilir.

Samsung Health, özel sağlık verilerinizi güvenli bir şekilde korur. Ağustos 2016’dan sonra piyasaya sürülen tüm Samsung Galaxy modelleri, Knox özellikli Samsung Health hizmeti sunulacak. Lütfen Knox’un etkin olduğu Samsung Health hizmetinin köklü mobil cihazlarda kullanılamayacağını unutmayın.

3. Star Walk 2

Playstore’dan 10 milyondan fazla indirilen programın yorumlarına baktığımızda Türkçe desteğinin bulunmadığını ve kullananların genel olarak memnun olduklarını söyleyebiliriz.

Star Walk 2 Free: Gece gökyüzü kılavuzu, Yıldızlar - Google Play'de  Uygulamalar
Star Walk 2

Star Walk 2 ile, bir akşam yürüyüşü veya sırt çantalı gezideyken üstünüzdeki takımyıldızları tanımlayabilirsiniz. Gök cisimlerini keşfedebilir, gökyüzünde nasıl hareket ettiklerini görebilir ve görmek istediğiniz yıldızları veya gezegenleri nerede arayacağınızı anlayabilirsiniz. Uygulamanın en son sürümü, gerçek zamanlı bir gökyüzü haritası, 3B takımyıldız modelleri, artırılmış gerçeklik ve hatta astronomik haberler için bir bölüm sunuyor. Çocuğunuz varsa veya sadece şaşkınlıkla yukarı bakmak istiyorsanız, bu sizin için bir uygulama.

4. All Trails

Playstore’dan 5 milyondan fazla indirilen programın yorumlarına baktığımızda Türkiye’de sınırlı sayıda kişi tarafından kullanıldığını görüyoruz.

AllTrails Acquires iFootpath
All Trails

Az bilinen bir yürüyüş yolu mu arıyorsunuz? Bisiklete binmek için doğal bir yer mi? Evinizin yakınında bir köpek parkı mı? AllTrails, bunları ve daha fazlasını bulmayı kolaylaştırır. Kullanıcılar rotaları aktiviteye, uygunluğa (bebek arabası dostu ve tekerlekli sandalyeyle erişilebilir) ve popülerliğe göre sıralayabilir.

Uygulamanın 100.000’den fazla patika aramanızı uzunluk, zorluk, yükseklik kazancı, rota türü ve iz trafiği miktarına göre daha da özelleştirebilirsiniz. Bir yol seçtikten sonra, diğer rekreasyon/outdoor uzmanlarının yorumlarını okuyabilir, hava tahminini kontrol edebilir, bir yol haritasını inceleyebilir ve rotanın fotoğrafları arasında gezinebilirsiniz. Patikaya çıktıktan sonra, giderken mesafenizi takip edebilmeniz için yaptığınız mesafeyi kaydetmek için şık bir özellik vardır.

AllTrails ücretsiz bir uygulama olarak iyi çalışır, ancak bazı Pro özellikleri (çevrimdışı haritalar, hava durumu katmanları ve acil durumda iletişim kurulacak kişiler gibi) yıllık 30 dolara mal olur.

5. ViewRanger

ViewRanger Walking App
WiewRanger

Playstore’dan 5 milyondan fazla indirilen programın Türkçe yorumlarında hem olumlu hem de olumsuz yorumların bulunduğunu belirterek programı tanıtalım.

Binlerce ilham verici yol rehberlerini keşfedin; detaylı topografik haritalar indirin ve ViewRangers’ın entegre navigasyon sistemiyle açık hava maceralarınızda gezin. Maceralarınızı paylaşarak başkalarına da yeni yerler keşfetmeleri için ilham verin! Hem dağ tepelerini keşfetmek hem de kırlarda günlük geziler için mükemmeldir.

6. Outdooractive

Playstore’dan 1 milyondan fazla indirilen programın Türkçe yorumlarında ücretinin yüksekliğinden şikayet edildiği görülmüştür.

Outdooractive-Support
Outdooractive

Akıllı telefonlar, tabletler ve Wear OS için Outdooractive Uygulaması, yürüyüş, bisiklet, dağcılık ve diğer açık hava etkinlikleri için mükemmel bir arkadaştır. Uygulama ile dünya çapında rotaları kolaylıkla bulabilir ve planlayabilirsiniz.

En son vektör haritaları, yürüyüş ve bisiklet parkurları hakkında, ferratalar, korunan alanlar ve diğer birçok açık hava etkinliği hakkında ayrıntılı bilgi sağlar.

7. iNaturalist

BioBlitz: iNaturalist - Teachers (U.S. National Park Service)
iNaturalist

Playstore’dan 500 binden fazla indirilen programın Türkçe yorumlarına baktığımızda bazı sıkıntılı noktaların olduğunu ve Türkçe desteğinin olmadığını gördük.

Görüntü tanıma teknolojisi ile Seek, maceraya çıkarken fark ettiğiniz bitkileri ve hayvanları tanımlamanıza yardımcı olur. Ayrıca, California Bilimler Akademisi ve National Geographic Topluluğu’nun bir girişimi olan iNaturalist’teki milyonlarca gözlemi temel alarak yakınınızdaki yaygın flora ve faunayı da gösterir. Yenilenen arayüz ve farklı türlerde kuşlar, amfibiler, bitkiler ve mantarlar bulmak için rozetler kazanma yeteneği, bunu ciddi bir yükseltme haline getiriyor.

8. Gaia GPS

Gaia GPS: Hiking, Offroad Maps - Apps on Google Play
Gaia GPS

Playstore’dan 500 binden fazla indirilen program bağımsız bir GPS (ve elbette kağıt haritalar) gibisi olmasa da, Gaia GPS uygulaması bir sonraki yürüyüş parkurunuzu bulmanızı, yeni bir rota belirlemenizi veya yol boyunca kamp seçeneklerini keşfetmenizi sağlar.

Gaia GPS, yürüyüşçüler ve kampçılar için bir dış mekan uygulamasıdır. Önceden var olan yol haritaları, arazi haritaları, topografik veriler ve canlı hava durumu bilgileriyle dolu sağlam bir uygulamadır. Bir sonraki yürüyüşünüzü düzene koymak veya sıfırdan yepyeni bir yürüyüş yolu oluşturmak için harikadır. Hatta bölgenizdeki diğer Gaia kullanıcılarının özel yürüyüş parkurlarını paylaşabilir veya kontrol edebilirsiniz.

Okunması kolay modern topo haritalarının yanı sıra tarihi veya klasik basılı haritalar içerir. Üyelik için (yılda 20 ABD doları) gelirseniz, çevrimdışı haritaları indirebilir, maceralarınızı kaydedebilir ve harita katmanları (kontur çizgileri, eğim açıları ve tepe gölgelendirme gibi) alabilirsiniz. Ücretsiz sürüm, topo haritasına erişmenize izin verir, ancak yalnızca çevrimiçi durumdayken.

Gaia GPS ücretsiz bir uygulamadır, ancak çoğu kullanıcı ücretli sürüme yükseltmeyi önerir (yükseltmeler uygulama içinde yapılır). Temel üyeliğin maliyeti yıllık 20 ABD dolarıdır ve haritaları çevrimdışı kullanım için kaydetmenize izin verirken, Premium üyeliğin maliyeti yıllık 40 ABD dolarıdır ve özel Nat-Geo haritaları, ABD av haritaları ve daha fazlasıyla birlikte gelir.

9. FATMAP

Playstore’dan 100 binden fazla indirilen programın Türkçe yorumlarında genel olarak ücretinden şikayet edildiği, programın beğenildiği görülmektedir. FATMAP ile mükemmel rotayı bulun, dünyanın en gelişmiş 3B dış mekan haritası ile bir profesyonel gibi planlayın ve maceralarınızı kaydedin ve toplulukla paylaşın.

Kayak, kayak turu, serbest sürüş, yürüyüş, bisiklet veya koşu olsun, dağ macerasını seviyorsanız, topluluğunuzu FATMAP’ta bulacaksınız. FATMAP ile dağları güvenle keşfedin.

10. Google Earth

Google Earth Chrome Dışına Açılıyor : BiLGiZONE
Google Earth

Çoğu insan bu uygulamayı şehir manzaraları hakkında fikir edinmek için kullanırken, açık havada yaşayan insanlar bunu ülkeler arası gezileri planlamak, yükseklik kazancını ve kaybını hesaplamak ve patikaya gitmek için kullanır. Uygulama, 2B ve 3B haritalar arasında seçim yapmanıza, mesafeleri keşfetmenize ve eğim açıları ve su kaynakları gibi iz özelliklerini aramak için yakınlaştırmanıza olanak tanır. Tamamen rastgele keşfetmek için bir sonraki konumunuzu seçen zar özelliğini de seviyoruz. Belki bir düğmeyi tıklayarak bir sonraki şehir yürüyüşünüzü veya dağ manzaranızı bulursunuz.

11. Cairn

Cairn: Hiking & Outdoor Trails on the App Store
Cairn

Playstore’dan 5 binden fazla indirilen programın Türkçe yorumu bulunmamaktadır. Dolayısıyla Türkiye için uygun olmadığını söyleyebiliriz.

Cairn, güvenlik odaklı en iyi yürüyüş GPS uygulamalarından biridir. Diğer yürüyüş uygulamaları gibi, Cairn de parkurları görmenize, oluşturmanıza ve takip etmenize olanak tanır (ve hatta çevrimdışı haritalara sahiptir). Ancak aynı zamanda ölü bölgelerden kaçınmanıza yardımcı olabilecek hücre kapsama haritalarına, konumunuzu arkadaşlarınıza gösteren canlı izleme özelliğine ve kaybolursanız acil durum kişilerine otomatik mesajlara sahiptir.

Bu güvenlik odaklı özelliklerin çoğu, ayda 5 ABD doları veya yılda 27 ABD doları olan Cairn’in premium programına özeldir. Diğer yürüyüş uygulamalarıyla karşılaştırıldığında bu oldukça iyi bir anlaşma.

12. TrekMe 

TrekMe - GPS trekking offline 2.5.1 Download Android APK | Aptoide
TrekMe

Playstore’dan 10 binden fazla indirilen programın Türkçe yorumu bulunmamaktadır. TrekMe, bir internet bağlantısına ihtiyaç duymadan (harita oluşturma haricinde) bir harita üzerinde canlı konum ve diğer yararlı bilgileri elde etmek için kullanılan bir Android uygulamasıdır. Doğa yürüyüşü, bisiklet veya herhangi bir açık hava etkinliği için idealdir.

Bu uygulamada indirmek istediğiniz alanı seçerek harita oluşturursunuz. Ardından haritanız çevrimdışı kullanım için hazır hale gelir (GPS, mobil veri olmadan da çalışır).

13. PeakVisor

Download PeakVisor - 3D Maps Peaks Identification for Android - PeakVisor -  3D Maps Peaks Identification APK Download - STEPrimo.com
PeakVisor

Playstore’dan 5 binden fazla indirilen program playstore’da 2021 yılının Ocak ayında 31 dolar ücretinde, Türkçe bir yoruma da rastlayamadım. Buyurun sitesindeki bilgiler:

 Hiç yürüyüşe çıktınız ve uzakta hangi destansı zirvenin olduğunu merak ettiniz mi? PeakVisor, dünyanın dört bir yanındaki 1.016.681 zirvenin adlarını ve yüksekliklerini size göstermek için telefonunuzun kamerasını ve son teknoloji 3D teknolojisini kullanır. Bu uygulamayı ayrıca dağ kulübeleri ve bakış açılarının yanı sıra sizi zirvelerin bir kısmına değil bazılarına götürebilecek yürüyüş rotalarını belirlemek için de kullanabilirsiniz. Resimlerinizdeki zirveleri belirlemek için geçmiş yıllarda çektiğiniz fotoğrafları da girebilirsiniz.

14. onX Hunt

Playstore’dan binden fazla indirilen programın Türkçe yorumu dolayısıyla Türkiye’de kullanımı yok. Sadece ABD’de kullanılan programın outdoor tutkunlarına fikir vermesi açısından bu listeden silmeden tanıtımını yapıyoruz.

onX Hunt, avlanmaya ciddi bir vurgu yapan birinci sınıf bir yürüyüş uygulamasıdır. Bir GPS uygulaması olarak onX Maps, topografya bilgisi ve hava durumu için canlı güncellemeler ile avlanma, yürüyüş ve bisiklet parkurlarına erişim sağlar. Haritaları çevrimdışı kullanım için indirebilir ve hatta mülk sınırlarını ve arazi sahibi adlarını haritadan görüntüleyebilirsiniz.

Bir avlanma ve balık tutma aracı olarak onX Hunt, herkese açık arazi haritalarına, BLM haritalarına, ilçe ve eyalet avlanma ve balıkçılık haritalarına ve daha fazlasına erişim sağlar. Ayrıca mülk sınırlarını ve oyun yönetimi birimlerini (GMU’lar) gösterir.

Bunlar oldukça sağlam yürüyüş ve avlanma özellikleridir, bu nedenle onX Hunt’ın eyalet çapında kullanım için yılda 30 dolara mal olması şaşırtıcı değildir. OnX Hunt’ı ülke (ABD) çapında kullanmak istiyorsanız, yılda 100 $ ‘dan fazla (veya ayda 15 $) çatal atmanız gerekir.

15. GPS Tracks / GPS Uygulamaları

Her durumda kullanabileceğiniz bir outdoor/dış mekan GPS uygulaması arıyorsanız, GPS parkurlarına göz atmalısınız. Temelde bağımsız bir dış mekan GPS ünitesinin telefon versiyonudur. Ayrıntılı haritalar, topografik bilgiler, rota planlama özellikleri, ölçüm araçları ve konum paylaşma özelliklerine sahiptir. GPS Tracks, doğa yürüyüşü yaparken kullanışlı bir özellik olan Apple Watch ile de çalışır.

GPS Tracks uygulaması 4 dolara mal oluyor, ancak alternatif haritalar (NOAA, FAA, USGS), çevrimdışı haritalar ve iCloud senkronizasyonu gibi ekstra özellikler yıllık 20 dolara mal oluyor.


  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
  • Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
  • Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
  • Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
  • Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkında en son bilgileri almak için sitemize abone olabilirsiniz.

www.turkeyoutdoor.org: Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! Türkiye’nin en heyecan verici outdoor ve doğa sporları platformu olarak trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.

Sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.

Türkiye'nin outdoor ve doğa sporları platformu
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu