ANKARA

Ankara’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Ankara kamp alanları, Ankara mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.

Ankara Gezilecek Yerler

Bu yazımızda Ankara’ya gittiğinizde görmek isteyebileceğiniz tarihi, turistik ve doğa güzelliklerinin tanıtımını yayınlıyoruz. Tanıtımını yaptığımız yerler ile ilgili kısa ve kitabi bilgi vermeyi tercih ediyoruz. Zira güzellik kavramı görecelidir ve herkes kendi özgün düşüncesi ile tarihi turistik yerlere bakıp yorum yapmaktadır. Tavsiye üzerine gittiğiniz bir mekân sizin tatil anlayışınıza uymayabilir. Başkasının beğendiğini siz beğenmeyebilirsiniz. Hatta aynı yere iki farklı tarihte giderseniz görüşleriniz değişebilir.

Google haritalarda aynı yer hakkında birbirinin tamamen zıddı yorumlar görmekteyiz. Bu sebeplerle bu yazı sadece tanıtım amaçlı hazırlanmıştır. Yorumlardan kaçınılmaya çalışılmıştır. Gezip gördüğünüz yerlerin yargılamasını sizlere bırakıyoruz.

Yazı dizimizdeki yazıları hazırlarken temel olarak merkezi ve yerel yönetimlerin (Valilik ve belediyelerin) şehir tanıtım yayınlarını, kültür müdürlüklerinin internet sitelerini ve basılı broşürlerini kaynak olarak kullanıyoruz. Bunun dışında internette çeşitli özel veya resmi sitelerde yer alan resim ve yazılardan da alıntılar yapmaktayız.

Bu yazı Ankara Gezi Rehberi sayfamızın eki mahiyetindedir. Ankara’da gezip görmek isteyeceğiniz diğer mekanları görmek için https://turkeyoutdoor.org/2021/12/23/ankara-gezilecek-yerler/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Her konuda bize ulaşmak için adresimiz: www.turkeyoutdoor.org/iletişim


Ankara Gezilecek Yerler Listesi         

59    Ankara Göksu Parkı

Ankara Göksu Parkı
  • Ankara Göksu Parkı Kısa Tanıtım:
  • Ankara’nın yeşil ile deniz mavisini buluşturan gözde yaşam alanı Eryaman’da “Susuz Göleti” üzerine kurulu Göksu Parkı, sahil kasabası gibidir.
  • Toplam kullanım alanı 508.000 m2 dir. Bu alanın 141.000 m2 sini gölet alanı oluşturur.
  • Gölet içinde gezi amaçlı kullanılan Missisipi Gemisi ve kayıklar, gölün doğal güzelliğini oluşturan ada ve sazlıkların yanı sıra, işletmelere ait 9 adet yüzen iskele bulunmaktadır.
  • 15 metrelik deniz feneri, yürüyüş yolları, su bisikleti gibi göl aktiviteleri, restoranları, kafeteryaları, sazlıkları, adacıkları ile bir mesire yeri havasında olan Göksu Parkı, hem ailelerin, hem gençlerin hem de miniklerin rağbet ettiği en güzel mekânlardan biridir.

Göksu Parkı
  • Toplam yeşil alanı 250.200 m2 olup bu alan üzerinde 98.700 ağaç, ağaçcık ve çalı dikilidir. Park, su ve yeşilin bir arada olduğu sosyal, kültürel ve sportif amaçlı kullanılabilecek birçok alandan oluşmaktadır. Bunlar arasında, Yelken Kaskatlı Ada Restoran, Tepe Restoran, cay bahçeleri, sinema salonunun bulunduğu 13.000 m2 lik piknik alanı yer alır. Türkiye’de ilk kez uygulanan eğlence ve adrenalin bir arada yaşandığı Dağ Kızağı da parkın etkinlikleri arasında yer alır. İskele boyunca uzanan 1,6 km lik yürüme yolu, kuşbakışı seyir imkanı sağlayan deniz feneri ve daha birçok etkinlikleriyle Ankara’nın görülmeye ve gezilmeye değer gözde mekanları arasındadır.
  • 9 adet yüzer iskelesinden ördekleri besleyebileceğiniz, ahşap yürüyüş yolları, eğlence ve aktivite alanları, piknik masaları ile gönlünüzce vakit geçirme imkânı bulabileceğiniz Göksu Parkı, ferah yerleşkesi, yeşilin her tonunu barındıran habitatı ile huzuru vaat eden kaçış noktası gibidir.
  • Ahşap iskelesinin uzunluğu toplam 1600 metre olan gölün çevresinde çocuklar için park alanları da mevcuttur. Göksu Parkı en cazip kılan unsurlardan biri de otopark sorunu yaşanmaması ve Eryaman’daki alışveriş merkezlerine olan yakınlığıdır.
  • Dinlenmek isteyenler ve göl çevresini konforlu bir şekilde turlamayı tercih edenler için bir de tren mevcuttur. Göksu Parkı, aynı zamanda bir sosyal alan olarak tasarlanmıştır.
  • 1000 kişi kapasiteli amfi tiyatro, camii, mescit ve çeşmeleriyle burası adeta bir yerleşim alanı gibidir. Çardakların ya da kamelyaların altında oturabilir, barbekünüzü yakarak ailenizle, dostlarınızla hafta sonu pikniğinin tadını çıkarabilirsiniz.
  • Çok güzel mangal ve piknik yerleri var. Kuşları besleyebiliyor, trenle Göksu Parkını baştan başa dolaşabiliyorsunuz. Dağ kızağına binebilirsiniz.
  • Ayrıca göl kenarında yemek ve kahvaltı mekanları var. Sabah yürüyüşü, bisiklet gezisi, yoga ekipleri, piknik alanları ile harika vakit geçirilebilecek su parkı.

Ankara Göksu Parkı Adresi: Göksu, Göksu Parkı No:6, 06820 Etimesgut/Ankara

Ankara Göksu Parkı Harita: Göksu Parkı (Bağlantıyı tıklayıp bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)


Etiketler: Ankara bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, ankara görülmesi gereken yerler, ankara gezecek yerler, ankara gezi, ankara gezi rehberi, ankara gezi yazısı, ankara gezilecek çarşı, ankara gezilecek doğal yerler, ankara gezilecek doğal yerler haritası, ankara gezilecek tarihi yerler, ankara gezilecek yerler, ankara gezilecek yerler doğa, ankara ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, ankara kalesi, ankara merkezde gidilecek yerler, ankara merkezde ne var, ankara ne yenir nerede yenilir, ankara ne yenir nereler gezilir, ankara otelleri, ankara seyahat rehberi, ankara tarihi, ankara tarihi yerler, ankara turizm potansiyeli, ankara turizm rehberi, ankara turizm ve tanıtım, ankara ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, ankara şehir rehberi, ankara’da bir günde ne yapılır?, ankara’da gezilecek doğal yerler, ankara’da gezilecek mekanlar, ankara’da ne yapılır, ankara’da ne yenir, ankara’da nereye gidilir?, anıtkabir, gezilecek yerler, geziye hazırlık, outdoor, outdoor turkey, türkiye gezi ve tatil rehberi, Türkiye outdoor, Türkiye’nin Outdoor Sayfası, #gezi, #travel, #turkey, #seyahat, #gezgin, #doğa, #nature, #tatil, #istanbul, #türkiye,  #instagood,  #travelphotography, #holiday, #kamp,#photo, #instagram,#photooftheday,#traveller, #manzara, #gezilecekyerler, #travelgram, #camping, #objektifimden,  #instatravel, #trip, #traveling, #aniyakala, #fotoğraf, #seyahatblog, #seyahatname, #seyahatblogu, #seyahatnotlari, #photography, #seyahatblogger, #seyahataski, #seyahattutkusu, #seyahatet, #seyahatseverizbiz, #seyahatdefteri, #seyahatetme,  Ankara Göksu Parkı,