https://turkeyoutdoor.org/, Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan bir web sitesidir. Site, yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi çeşitli açık hava etkinlikleri hakkında rehberler, rotalar, haberler ve etkinlikler sunmaktadır.

Outdoor Aktiviteleri Paylaşım Merkezi

Doğaseverler, outdoor tutkunları ve macera arayışındakiler için Türkiye’nin en kapsamlı etkinlik platformu artık hizmetinizde! TurkeyOutdoor.org olarak, doğa yürüyüşü grupları, outdoor kulüpleri ve bireysel maceraperestleri bir araya getiriyoruz.

İletişim Adreslerimiz. Bu adresler üzerinden etkinlik detaylarını ve resimlerinizi bize iletebilirsiniz.

Türkiye’nin outdoor tutkunlarını bir araya getiren platformda siz de yerinizi alın! ✨


Likya yolunda yürümek istiyorsanız, yanınıza arkadaş arıyorsanız ya da bir gruba katılmak istiyorsanız ve güncel outdoor etkinlik takvimimize göz atın.

Likya Yolu Anıları: 12. Gün : Demre – Muskar – Alakilise

12. Gün : Demre – Muskar – Alakilise

Dün gece yarısına kadar devam eden  sohbetten olsa gerek güne biraz geç başlıyoruz. Oldukça dinç hissediyoruz kendimizi. Dün gece nemli kıyafetlerimi kurutmak üzere bahçeye serdiğimiz kıyafetlerimizi toparlayıp çanta ve ekipmanlarımızı hazırlayıp bahçeye çıkıyoruz. Refik Bey be İlyas Bey’lerinin sabahın erken saatlerinde Demre’ye indiklerini öğrenince tembelliğimize biraz hayıflanıyoruz. Teşekkür etmek ve vedalaşmak için onları beklemeye karar veriyoruz. Beklerken bahçede ki masada zeytin yaprağı çayı ve kahvaltılıklarla sıkı bir kahvaltı yapıyoruz. Çok geçmeden Refik bey, İlyas Bey ve Ali İhsan Bey’de geliyor. Hep beraber bir hatıra fotoğrafı çektiriyoruz. Tekrar gelmek üzere vedalaşıyoruz. Ayrılırken Refik Bey bize parkura nereden gireceğimizi tarif ediyor. Yol kalenin yanından Sura ve Myra’ya doğru iniyor.

DOSTLARIMIZA VEDA ZAMANI

NAR BAHÇELERİNDEYİZ

Sümele Köyü içinden işaretleri takip ederek köyün toprak yolundan ilerliyoruz. Hava bu sabah oldukça berrak ve güzel. Manzarası güzel bir noktada Özgür ile 50.000 ölçekli paftalar üzerinde biraz parkur çalışması yaptıktan sonra, yola devam ediyoruz. İniş şeklinde devam eden parkur oldukça dikenli. Yol üzerinde su sarnıcı ve tarihi kale kalıntıları bulunuyor. Sera manzarası bu noktadan göze çarpmakta. Patika yol, antik taş verdivenlere uğrayarak sonrasında Myra kentine ulaşıyor.

MYRA ANTİK KENTİ

MYRA ANTİK TİYATRO

Her yer turist kafile ve otobüsleriyle dolu nerdeyse, bu ören yerine girişte ücretli. Giriş ücreti 15 tl. Sizler buraya gelmeden mutlaka müze kart edinin, dilerseniz burada ki gişeden de temin edebilirsiniz. Özgür’le etrafı gezerek fotoğraflamaya başlıyoruz. Antik tiyatroda bir süre buranın büyüleyici havasını soluyoruz. Antik anfinin arkasında ki dağın yamacına oyulmuş kaya mezarlarını fotoğraflıyoruz. Ve günün başlangıç rehber videosunu burada çekiyoruz. Buranın hakkını vermek için en az bir saat ayırmalısınız. Ören yerinden yavaş yavaş ayrılıp çıkışa yönelirken bir esnafla buranın tarihi ile ilgili sohbet ediyoruz. Ömer Bey’le  sohbet esnasında kendisinin dün gece bizi misafir eden Refik Bey’in akrabası olduğu öğreniyoruz. Bize meyve suyu ve su ikram ediyor. Bu bölgede ki tarihi kalıntıların henüz küçük bir kısmının açığa çıktığını hatta kendi evinin bahçesinde yapılan kazıda bile üzerinde ikon ve freskler olan bir kilise çıktığından bahsediyor.

MYRA’DAN AYRILIYORUZ

BELÖREN’E 7KM VAR

Ve Myra’ya veda edip buranın çıkışında ki Köçkerler Köyüne doğru yol alıyoruz. Artık işaret problemimiz yok. Bir süre sonra Köçkerler köprüsü bizi karşılıyor. Köprü başında tatlı satan satıcı ile biraz sohbet ediyoruz. Yol tarifi alıyoruz. Vedalaşarak köy içinde ilerliyoruz. Toprak yol bir süre devam ettikten sonra işaretler bizi köyün içinde ki kahvehanenin karşısından patikaya yönlendiriyor. Bu noktadan sonra tırmanış başlayacak. Dileyen gezginler toprak yolu kullanarak Muskar Köyüne ( Belören) kadar toprak yolu takip edebilirler. Yol kıvrıla kıvrıla sizi yükseklere kadar çıkarıyor. Patika yol ilerde yolu keserek dik bir şekilde tırmanış şeklinde ilerliyor. Bu yola girmeden suyunuzu tazelemenizde fayda var. Geçtiğimiz köprünün altından gecen dere yatağı oldukça ihtişamlı. Kış aylarında hayli debisi yükselen bu dere bu mevsimde oldukça kuru görünüyor.

KÖÇKERLER KÖYÜ VE KÖPRÜSÜ

MUSKAR KÖYÜNE 3 KM KALDI

4-5 saatlik bir tırmanış sonrası Muskar (Belören) köyüne ulaşıyoruz. Bir süre dinleniyoruz. Köy içinde sponsor firmanın Zeytin yazan tabelası sizi karşılıyor. Oldukça yükseklerdeyiz. Demre, sera manzarasıyla ayaklarımızın altında. Bir süre köy yolundan yürüyoruz. Sağ tarafta eski taş evler gözümüze çarpıyor. İleride yol tekrar sağa yukarı doğru patika şeklinde ilerliyor. Bu yolun antik yol olduğu zemininden belli oluyor. Yükseklerde yetişen sandal ağaçları eşliğinde yolu hafif bir eğimle çıkmaya devam ediyoruz.

USKAR’A DOĞRU DEMRE ÇAYI

BELÖREN KÖYÜNDE YÖN TABELASI

Solumuzda beliren düzlüklerde keçi ağılları yüksekten izliyoruz. Bir süre sonra yol toprak yola dönüşüyor. Gerimizde bıraktığımız keçi ağılında ki keçileri otlatan Emine Hn. arkamızdan bize yetişiyor. Bir süre birlikte sohbet ederek yürüyoruz. Alakilise’de abisi Serdal Bey’in  olduğunu oraya ulaştığımızda bize yemek konusunda yardımcı olacaklarını söylüyor. Hava o kadar temiz ki içimize çektiğimiz temiz hava burnumuzu yakıyor. Yol tekrar sağa doğru patika yoldan hafif eğimle iniyoruz. Bu yol ilerde tekrar toprak yol ile birleşiyor. Toprak yola çıktığımızda onlarca arı kovanı ve arıcılıkla uğraşan köylülerle karşılaşıyoruz. Onlarla selamlaşarak uzun çam ormanı içinden yürümeye devam ediyoruz.

BELÖREN SONRASI TAŞ EV

PATİKA YOL DA SANDAL AĞAÇLARI

Tekrar patika yola giriyoruz orman içinden. Yol yamaçlardan devam ediyor. Arada Özgür’le birbirimize su içmemiz gerektiğini hatırlatıyoruz, çünkü yorgunluk artıkça insan susuzluğunun farkına varamıyor. 1 saat yamaçta ki patikadan yol aldıktan sonra sağımızda aşağıda Ala kilise’nin kalıntıları görüyoruz. Kısa bir mola verip Demre çıkışı boyunca rehber kitap için aldığım parkur notlarını kontrol ediyorum ve düzenliyorum. Ve son Alakilise için son metreleri yürüyoruz.

ZEYTİN SONRASI ORMAN YOLU

ALA KİLİSE KALINTILARI

Ala kilise düz küçük bir ova içine kurulu, birçok yeri tahrip olmuş durumda. Kalıntıların arasında bir süre dinleniyoruz. Bu bölge bu bahar ve yaz aylarında genelde hep sislerle kaplı. O kadar sessiz ve temiz bir havası var ki gözlerimizi kapadığımızda sadece kuş cıvıltıları duyuyoruz. Hava kararmadan fotoğraf çekimlerimizi ve gün içinde yaşadıklarımızı anlatmak üzere rehber video çekimimizi yapıyoruz. Yolda karşılaştığımız Emine Hn’ın abisinin Yörük evi Ala kilise’nin biraz yukarısında. Onlarla tanışmak üzere eve doğru ilerliyoruz. Serdal Bey’in eşi Gülsüm abla ve kızı minik Ümmü karşılıyor bizi. Çok geçmeden Serdal Bey de geliyor. Nereye kamp kurmamız gerektiğinizi sorduğumuzda büyük bir içtenlikle bizi misafir etmek istediklerini söylüyorlar. Ve geceyi geçirmek üzere konuk oluyoruz. Doğrusu gösterdikleri misafirperverlikten duygulanmamak elde değil. Hazırlanan yer sofrasında taze keçi sütü, yumurta ve yöresel yemeklerle akşam yemeğimizi yiyoruz. Çay eşliğinde yapılan sohbet sonrası yavaş yavaş yorgunluktan gözlerimiz kapanmaya başlıyor.

KÜÇÜK ÜMMÜ İLE YER SOFRAMIZ

MİSAFİR OLDUĞUMUZ YÖRÜK AİLESİ


Likya Yolu Trekking Rotalarını Tanımak ve Yürüyüş Anılarını Okumak İçin Tıklayınız
  1. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 1. Gün – Ovacık, Faralya, Alınca
  2. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 2. Gün – Alınca, Belceğiz, Bel Köyü
  3. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 3. Gün – Bel, Gavuragili, Pydnai
  4. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 4. Gün – Pydnai, Letoon, Xsantos
  5. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 5. Gün – Kınık, Çavdır, Akbel
  6. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 6. Gün – Akbel, Patara, Kalkan
  7. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 7. Gün – Akbel, Bezirgan, Çukurbağ
  8. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 8. Gün – Çukurbağ, Kaş
  9. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 9. Gün – Kaş, Limanağzı, Ufakdere
  10. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 10. Gün – Ufakdere, Kilinçli, Aperlai
  11. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 11. Gün – Aperlai, Üçağız, Demre
  12. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 12. Gün – Demre, Muskar, Alakilise
  13. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 13. Gün – Alakilise, Belos, Finike
  14. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 14. Gün – Finike, Karaoz, Gelidonya
  15. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 15. Gün – Gelidonya Feneri, Adrasan
  16. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 16. Gün – Adrasan, Olympos
  17. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 17. Gün – Olympos, Yukarı Beycik
  18. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 18. Gün – Yukarı Beycik, Gedelme
  19. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 19. Gün – Gedelme, Göynük Kanyonu
  20. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 20. Gün – Kanyon, Hisarcandır Köyü
  21. 21 Günde Likya Yolu Yürüyüşü: 21. Gün – Hisarcandır, Geyikbayırı

Likya Yolu Rehber Kitabı

Likya Yolu Rehber Kitabı
Likya Yolu Rehber Kitabı

“Likya Yolu Rehberi” kitabımız Likya Yolu etkinlikleri için bir rehber kaynak olarak hazırlanmıştır. İçeriğinde tüm yürüyüş parkur bilgileri, harita bilgileri, trekking bilgileri, Likya uygarlığına dair bilgiler ve fotoğrafların yanı sıra, yol boyunca ihtiyacınız olacak her bilgi bulunmaktadır.

Fethiye’den Antalya’ya kadar uzanan Likya Yolu, dünyanın en iyi yürüyüş rotaları listesinde ilk sıralarda yer almaktadır. Büyük kızılçam ormanları, müze ve ören yerleri, eşsiz koyları ve de Türkiye’nin en iyi manzarası seçilen Gelidonya Feneri ile Likya Yolu ziyaretçilerine eşsiz bir doğa deneyimi sunuyor.

Sayfa Sayısı :  200
Kağıt Cinsi :  Amerikan Bristol Kapak – 1. Hamur Kuşe Kağıt
Boyutlar :  21 x 14,5 Yayınevi :  Eğiten Kitap Yayınları
ISBN No :  3546546789
Kitap Tedarik :  0554 244 03 12 – mail@likyayolurehberi.com
İçerik :  30 Likya Parkuru – Haritalar – Likya Tarihi – Trekking Bilgileri
Kitap Gönderileri Anlaşmalı Ücretsiz Kargo ile Yapılmaktadır.


TurkeyOutdoor.org: Doğayla Buluşmanın Adresi! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin en heyecan verici outdoor platformu! Yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi birbirinden serüven dolu doğa sporları hakkında detaylı rehberler, eşsiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinliklerle dolup taşıyor.

Türkiye’nin Doğasını Keşfedin! TurkeyOutdoor.org, Türkiye’nin dört bir yanındaki doğal güzellikleri keşfetmek isteyenleri bekliyor. Her bir etkinlik için özenle hazırlanmış bilgiler, göz alıcı rotalar, etkileyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor. Ayrıca, Türkiye’deki açık hava etkinlikleriyle ilgili en güncel haberlere ve etkinlik takvimine de göz atabilirsiniz.

Outdoor Tutkunlarına Özel Rehber!

TurkeyOutdoor.org, Türkiye’de outdoor etkinliklere ilgi duyan her seviyeden maceraperest için mükemmel bir kaynaktır. Deneyimli gezginlerden yeni başlayanlara kadar herkese hitap eden bu platform, Türkiye’deki açık hava etkinliklerine dair aradığınız her şeyi sunuyor. Doğa, kamp ve macera arayanlar için ideal bir rehber olarak öne çıkıyor. Sizi, unutulmaz bir doğa serüvenine davet ediyoruz! TurkeyOutdoor.org ile hayalinizdeki maceraya adım atın!

TurkeyOutdoor.org sizi bekliyor!

https://turkeyoutdoor.org/