ANKARA

Ankara’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Ankara kamp alanları, Ankara mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.

Ankara Gezilecek Yerler

Bu yazımızda Ankara’ya gittiğinizde görmek isteyebileceğiniz tarihi, turistik ve doğa güzelliklerinin tanıtımını yayınlıyoruz. Tanıtımını yaptığımız yerler ile ilgili kısa ve kitabi bilgi vermeyi tercih ediyoruz. Zira güzellik kavramı görecelidir ve herkes kendi özgün düşüncesi ile tarihi turistik yerlere bakıp yorum yapmaktadır. Tavsiye üzerine gittiğiniz bir mekân sizin tatil anlayışınıza uymayabilir. Başkasının beğendiğini siz beğenmeyebilirsiniz. Hatta aynı yere iki farklı tarihte giderseniz görüşleriniz değişebilir.

Google haritalarda aynı yer hakkında birbirinin tamamen zıddı yorumlar görmekteyiz. Bu sebeplerle bu yazı sadece tanıtım amaçlı hazırlanmıştır. Yorumlardan kaçınılmaya çalışılmıştır. Gezip gördüğünüz yerlerin yargılamasını sizlere bırakıyoruz.

Yazı dizimizdeki yazıları hazırlarken temel olarak merkezi ve yerel yönetimlerin (Valilik ve belediyelerin) şehir tanıtım yayınlarını, kültür müdürlüklerinin internet sitelerini ve basılı broşürlerini kaynak olarak kullanıyoruz. Bunun dışında internette çeşitli özel veya resmi sitelerde yer alan resim ve yazılardan da alıntılar yapmaktayız.

Bu yazı Ankara Gezi Rehberi sayfamızın eki mahiyetindedir. Ankara’da gezip görmek isteyeceğiniz diğer mekanları görmek için https://turkeyoutdoor.org/2021/12/23/ankara-gezilecek-yerler/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Her konuda bize ulaşmak için adresimiz: www.turkeyoutdoor.org/iletişim


Ankara Gezilecek Yerler Listesi         

26    Ankara Bağ Evi

Ankara Bağ Evi Müzesi
  • Ankara Bağ Evi Kısa Tanıtım:
  • Ankara Bağ Evi, Ankara’nın sivil mimari mirasının ayakta kalan son örneklerinden biri olan, müze ev ve kültür merkezidir. Ankara’nın Keçiören ilçesinde yer alır.
  • Ev, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları listesinde II. dereceden kültürel varlık olarak tescillidir. Mimari açıdan geleneksel Türk Ev planı tipinde olan yapı zemin üstüne bir ara kat ve ana yaşama alanı olan üst kattan oluşur.
  • Keçiören’de bağ evlerine örnek bir yerdir. Koç ailesinin Ankara’da yaşadığı evdir. Şimdilerde müze olarak kullanılmaktadır.
  • Eşyalar eski Ankara’nın yaşantısını yansıtmaktadır.
  • Ankara Bağ Evi, Koç Üniversitesi, VEKAM Kampüsü’nde bulunan 20. yüzyıl başında inşa edilmiş bir bağ evidir. 2007 yılından itibaren Semahat-Nusret Arsel Koleksiyonu’na ev sahipliği yapan bağ evi Ankara kent kimliğinin önemli bir parçasıdır.
  • 17. yüzyıldan itibaren Ankara halkı bahar ve yaz aylarını bağlardaki evlerinde, sonbahar ve kışı kentteki evlerinde geçirmişlerdir. Ankaralılar Anadolu’da geleneksel olan şekilde yaz ve kış yaşamlarını farklılaştırmış, Ankara’ya özgün bir yaşam sürmüşlerdir.
  • 1950’li yıllara kadar yoğun bir şekilde süren bağa çıkma geleneğinin Ankara’da kalan son özgün örneklerinden biri Ankara Bağ Evi’dir.
  • Evin bir diğer adı Gedikoğlu Bağ Evi’dir. Vehbi Koç’un eniştesi olan Ali Gedikoğlu 1900 yılında bağ evini yaptırmıştır. Gedikoğlu ailesi 1930’lu yılların sonuna kadar evi kullanmışlar.
  • 2007 yılında müze olarak halka açılmıştır. 2006 yılında restorasyondan geçirilen yapı 2007 yılında halka açılmıştır.
  • İnternet Adresi: https://vekam.ku.edu.tr/ankara-bag-evi/hakkimizda/ankara-bag-evinin-tarihcesi/

Ankara Bağ Evi Adresi: Pınarbaşı Mah., Şehit Hakan Turan Sok. No:18, 06280 Keçiören/Ankara

Ankara Bağ Evi Harita: Bağ Evi (Bağlantıyı tıklayıp bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)


Etiketler: Ankara bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, ankara görülmesi gereken yerler, ankara gezecek yerler, ankara gezi, ankara gezi rehberi, ankara gezi yazısı, ankara gezilecek çarşı, ankara gezilecek doğal yerler, ankara gezilecek doğal yerler haritası, ankara gezilecek tarihi yerler, ankara gezilecek yerler, ankara gezilecek yerler doğa, ankara ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, ankara kalesi, ankara merkezde gidilecek yerler, ankara merkezde ne var, ankara ne yenir nerede yenilir, ankara ne yenir nereler gezilir, ankara otelleri, ankara seyahat rehberi, ankara tarihi, ankara tarihi yerler, ankara turizm potansiyeli, ankara turizm rehberi, ankara turizm ve tanıtım, ankara ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, ankara şehir rehberi, ankara’da bir günde ne yapılır?, ankara’da gezilecek doğal yerler, ankara’da gezilecek mekanlar, ankara’da ne yapılır, ankara’da ne yenir, ankara’da nereye gidilir?, anıtkabir, gezilecek yerler, geziye hazırlık, outdoor, outdoor turkey, türkiye gezi ve tatil rehberi, Türkiye outdoor, Türkiye’nin Outdoor Sayfası, #gezi, #travel, #turkey, #seyahat, #gezgin, #doğa, #nature, #tatil, #istanbul, #türkiye,  #instagood,  #travelphotography, #holiday, #kamp,#photo, #instagram,#photooftheday,#traveller, #manzara, #gezilecekyerler, #travelgram, #camping, #objektifimden,  #instatravel, #trip, #traveling, #aniyakala, #fotoğraf, #seyahatblog, #seyahatname, #seyahatblogu, #seyahatnotlari, #photography, #seyahatblogger, #seyahataski, #seyahattutkusu, #seyahatet, #seyahatseverizbiz, #seyahatdefteri, #seyahatetmeklazim, #seyahatetmesanati, #seyahatacentasi,#seyahatkonsept, #seyahatfotografciligi, #seyahatrehberim, #seyahatfoto, #seyahatimvar, ##seyahatcantasi, #seyahatetmek, #Ankara, #kamp, Ankara Bağ Evi Tanıtımı,