ANKARA

Ankara’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Ankara kamp alanları, Ankara mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.

Ankara Gezilecek Yerler

Bu yazımızda Ankara’ya gittiğinizde görmek isteyebileceğiniz tarihi, turistik ve doğa güzelliklerinin tanıtımını yayınlıyoruz. Tanıtımını yaptığımız yerler ile ilgili kısa ve kitabi bilgi vermeyi tercih ediyoruz. Zira güzellik kavramı görecelidir ve herkes kendi özgün düşüncesi ile tarihi turistik yerlere bakıp yorum yapmaktadır. Tavsiye üzerine gittiğiniz bir mekân sizin tatil anlayışınıza uymayabilir. Başkasının beğendiğini siz beğenmeyebilirsiniz. Hatta aynı yere iki farklı tarihte giderseniz görüşleriniz değişebilir.

Google haritalarda aynı yer hakkında birbirinin tamamen zıddı yorumlar görmekteyiz. Bu sebeplerle bu yazı sadece tanıtım amaçlı hazırlanmıştır. Yorumlardan kaçınılmaya çalışılmıştır. Gezip gördüğünüz yerlerin yargılamasını sizlere bırakıyoruz.

Yazı dizimizdeki yazıları hazırlarken temel olarak merkezi ve yerel yönetimlerin (Valilik ve belediyelerin) şehir tanıtım yayınlarını, kültür müdürlüklerinin internet sitelerini ve basılı broşürlerini kaynak olarak kullanıyoruz. Bunun dışında internette çeşitli özel veya resmi sitelerde yer alan resim ve yazılardan da alıntılar yapmaktayız.

Bu yazı Ankara Gezi Rehberi sayfamızın eki mahiyetindedir. Ankara’da gezip görmek isteyeceğiniz diğer mekanları görmek için https://turkeyoutdoor.org/2021/12/23/ankara-gezilecek-yerler/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Her konuda bize ulaşmak için adresimiz: www.turkeyoutdoor.org/iletişim


Ankara Gezilecek Yerler Listesi         

45    Ankara Cin Ali Müzesi

Ankara Cin Ali Müzesi
  • Ankara Cin Ali Müzesi Kısa Tanıtım:
  • Cin Ali eğitimci Rasim Kaygusuz’un çocuklara okumayı öğretmek ve sevdirmek için yazdığı 10 hikaye kitabından oluşan serinin ana karakteridir. 1968’den beri ilkokul birinci sınıf öğrencilerinin ilk okuduğu kitabın kahramanı olan Cin Ali aynı zamanda kültürel bir değer ve onunla büyüyen kuşaklar arasında ortak bir noktadır.
  • Yapımı için çalışmalara 2016 yılında Cin Ali Eğitim ve Kültür Vakfı’nın kurulmasıyla başlanan Cin Ali Müzesi 2019 yılında, Ankara’da Tunali Hilmi Caddesi- Bülten Sokak’ta açılmıştır. Cin Ali Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından açılmış olan müze, 1 Kasım’da açılmıştır ve 11 bölümden oluşmaktadır. 
  • Türk Eğitim tarihinde okuma-yazma öğrenme aşamasındaki her çocuğun tanıştığı bir çizgi-hikaye karakteri olan Cin Ali, Köy Enstitüleri’nden mezun bir öğretmen olan Rasim Kaygusuz tarafından 1968 yılında hayata getirilmiş ve Selçuk Seğmen tarafından çizilmiştir.
  • Cin Ali Müzesi’nde Cin Ali kitaplarının en eski basımlarından örnekler, Cin Ali’nin babası olarak adlandırılabilecek Rasim Kaygusuz’a ve hayatına ait eşyalar ve onun öğrencilerine kolay okumayı öğretmek için kendi ürettiği oyuncaklar bulunmaktadır. Cin Ali Müzesi’nde ilk ortaya çıktığı dönemdeki gibi siyah önlüklerin ve kara tahtanın bulunduğu örnek bir sınıf da sergilenmektedir. Cin Ali Müzesi, aynı zamanda ziyaretçilerine Ankara’nın eski dönemlere ait fotoğraflarının bulunduğu bir sergi sunarak onların kent bilincini arttırmayı ve şehri tanıtmayı amaçlamaktadır.
  • Cin Ali Müzesi bilgi ve eğlenceyi bir arada sunan sıra dışı bir tasarıma sahiptir. Müze alanları içerisinde 1/A Sınıfında siyah önlüklerden oluşan kostümleri giyebilir, farklı alanlarda sunulan oyunları oynayabilir ve Cin Ali’nin kitaplarından esinlenerek hazırlanan animasyon filmleri izleyebilirsiniz.  Cin Ali Müzesine hangi ruh haliyle girerseniz girin çıkarken kendinizi çocukça mutlu, hangi yaşta girerseniz girin çıkarken kendinizi yedi yaşında hissedeceksiniz.
  • Çankaya’da bulunan Cin Ali Müzesi binasında Cin Ali sergilerinin yanı sıra bir kütüphane, hediyelik eşya satışının yapıldığı ve kitaplar dışında tişörtlerin, kupaların, çıkartmaların, hediye setlerinin, Cin Ali motifli daha bir ok ürünün bulunduğu bir müze dükkânı ve kafeterya da bulunmaktadır.
  • Cin Ali Dükkan’a web sayfası üzerinden de erişilmektedir. Müzede etkinlik ve seminerler için ayrılmış çok amaçlı alanlar da bulunmaktadır.
  • Pazartesi günleri dışında haftanın her günü açık olan Cin Ali Müzesi 09.30- 18.00 saatleri arasında ziyaretçileri tarafından görülebilir.

İletişim Bilgileri

  • Adres: Bülten Sokak No:32 06680 Kavaklıdere Ankara
  • Tel: 0312 426 80 42
  • Eposta: muze@cinali.com.tr

Sosyal Medya Hesapları

  • Web: http://www.cinali.com.tr
  • Facebook: @cinalibizim
  • Instagram: @cinalibizim
  • Twitter: @cinalibizim
  • Youtube: @cinalibizim

Ankara Cin Ali Müzesi Adresi: Kavaklıdere, Bülten Sk. No:32, 06680 Çankaya/Ankara

Ankara Cin Ali Müzesi Harita: Cin Ali Müzesi (Bağlantıyı tıklayıp bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)


Etiketler: Ankara bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, ankara görülmesi gereken yerler, ankara gezecek yerler, ankara gezi, ankara gezi rehberi, ankara gezi yazısı, ankara gezilecek çarşı, ankara gezilecek doğal yerler, ankara gezilecek doğal yerler haritası, ankara gezilecek tarihi yerler, ankara gezilecek yerler, ankara gezilecek yerler doğa, ankara ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, ankara kalesi, ankara merkezde gidilecek yerler, ankara merkezde ne var, ankara ne yenir nerede yenilir, ankara ne yenir nereler gezilir, ankara otelleri, ankara seyahat rehberi, ankara tarihi, ankara tarihi yerler, ankara turizm potansiyeli, ankara turizm rehberi, ankara turizm ve tanıtım, ankara ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, ankara şehir rehberi, ankara’da bir günde ne yapılır?, ankara’da gezilecek doğal yerler, ankara’da gezilecek mekanlar, ankara’da ne yapılır, ankara’da ne yenir, ankara’da nereye gidilir?, anıtkabir, gezilecek yerler, geziye hazırlık, outdoor, outdoor turkey, türkiye gezi ve tatil rehberi, Türkiye outdoor, Türkiye’nin Outdoor Sayfası, #gezi, #travel, #turkey, #seyahat, #gezgin, #doğa, #nature, #tatil, #istanbul, #türkiye,  #instagood,  #travelphotography, #holiday, #kamp,#photo, #instagram,#photooftheday,#traveller, #manzara, #gezilecekyerler, #travelgram, #camping, #objektifimden,  #instatravel, #trip, #traveling, #aniyakala, #fotoğraf, #seyahatblog, #seyahatname, #seyahatblogu, #seyahatnotlari, #photography, #seyahatblogger, #seyahataski, #seyahattutkusu, #seyahatet, #seyahatseverizbiz, #seyahatdefteri, #seyahatetme, Ankara Cin Ali Müzesi,