Ankara Eymir Gölü Tanıtımı

Advertisements

ANKARA

Ankara’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Ankara kamp alanları, Ankara mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.

Ankara Gezilecek Yerler

Bu yazımızda Ankara’ya gittiğinizde görmek isteyebileceğiniz tarihi, turistik ve doğa güzelliklerinin tanıtımını yayınlıyoruz. Tanıtımını yaptığımız yerler ile ilgili kısa ve kitabi bilgi vermeyi tercih ediyoruz. Zira güzellik kavramı görecelidir ve herkes kendi özgün düşüncesi ile tarihi turistik yerlere bakıp yorum yapmaktadır. Tavsiye üzerine gittiğiniz bir mekân sizin tatil anlayışınıza uymayabilir. Başkasının beğendiğini siz beğenmeyebilirsiniz. Hatta aynı yere iki farklı tarihte giderseniz görüşleriniz değişebilir.

Google haritalarda aynı yer hakkında birbirinin tamamen zıddı yorumlar görmekteyiz. Bu sebeplerle bu yazı sadece tanıtım amaçlı hazırlanmıştır. Yorumlardan kaçınılmaya çalışılmıştır. Gezip gördüğünüz yerlerin yargılamasını sizlere bırakıyoruz.

Yazı dizimizdeki yazıları hazırlarken temel olarak merkezi ve yerel yönetimlerin (Valilik ve belediyelerin) şehir tanıtım yayınlarını, kültür müdürlüklerinin internet sitelerini ve basılı broşürlerini kaynak olarak kullanıyoruz. Bunun dışında internette çeşitli özel veya resmi sitelerde yer alan resim ve yazılardan da alıntılar yapmaktayız.

Bu yazı Ankara Gezi Rehberi sayfamızın eki mahiyetindedir. Ankara’da gezip görmek isteyeceğiniz diğer mekanları görmek için https://turkeyoutdoor.org/2021/12/23/ankara-gezilecek-yerler/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Her konuda bize ulaşmak için adresimiz: www.turkeyoutdoor.org/iletişim


Ankara Gezilecek Yerler Listesi         

54    Ankara Eymir Gölü

Ankara Eymir Gölü
  • Ankara Eymir Gölü Kısa Tanıtım:
  • Eymir Gölü, Türkiye’nin en önemli gölleri arasında yer alır. Eymir Gölü, Ankara İli sınırları içinde bir göldür. Ankara ili sınırları içinde yer alan Eymir Gölü, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ne ait bir arazide yer alıyor. Genellikle büyük şehirlerde yer alan büyük göller, aynı zamanda şehir halkının hafta sonu kaçıp nefes alabileceği bir adres oluyor.
  • Doğa ile içiçe, çam kokuları içinde yürüyüş yapabileceğiniz, bisiklet binebileceğiniz, kahvaltı yapabileceğiniz, çay-kahve içebileceğiniz mekânların olduğu Ankara’da bir cennet köşedir. 
  • Arazisi ODTÜ`ye aittir. ODTÜ kürek takımı çalışma alanıdır. Takıma ait bir kayıkhanesi vardır.
  • Kış aylarında donmuş haliyle güzel bir doğal ortam halini almaktadır. Gölün çevresi 13.5 km olup, asfalt yol bulunmaktadır.
  • Eymir Gölü, 160 kuş türüne ev sahipliği yapıyor. Eymir Gölü, özellikle de paspaş parkaların ve dik kuyrukluların Dünya üzerindeki en önemli üreme alanı olarak bilinir.
  • Bir set gölü olan Eymir Gölü, Elmadağı’ndan gelen derelerin sürüklediği kum, çakıl ve taş gibi maddelerin birleşimi ile meydana gelmiştir.
  • Eymir gölü ve çevresinde 160 farklı kuş türü bulunuyor. Eymir Gölü ve çevresinde en çok görülen kuş türleri ise, Yeşilbaş ördek. Sakarmeke, Elmabaş patka ve Bahri’dir.
  • Eymir Gölünün kendisine ait bir doğası ve faunası bulunur. Bu özelliği sayesinde Ankaralıların hafta sonu kaçamağında ilk sırada yer almayı başarıyor. Havalarının soğuması ve kışın gelmesi ile birlikte donmaya başlayan Eymir Gölü, kış aylarında da büyük ilgi görüyor.
  • Eymir Gölü, Büyükşehir sınırları içerisinde yer alan bir göl olarak hem bu bölgede yaşayan hem yakın illerde oturan insanlar için özellikle hafta sonu tatillerini geçirebilecekleri en güzel dinlenme alanlarının başında geliyor. Eymir Gölü ve çevresi kürek, su sporları, balık avlama ve piknik gibi türlü aktivitelere için oldukça uygun bir alan sağlamaktadır. 
  • Yürüyüş için ideal bir mekan olan göle, Oran semtinden giriş yaparak yürüyerek inmek mümkündür. Göl tepelerle çevrili olduğundan, şehir gürültüsünden ve kirliliğinden uzaktır.
Eymir Gölü
  • Eymir Gölü‘nün derinliği 3.80 metre olup gölün çevresi ise 1.09 kilometrekaredir. Gölbaşı ilçesinin ve Ankara-Konya kara yolunun böldüğü Mogan Gölü ile Eymir Gölü, Ankara-Konya devlet karayolu altından geçen bir kanal ile birbirine bağlıdır.
  • Eymir Gölü‘nü Mogan Gölü beslemektedir. ODTÜ arazisinde bulunan Eymir Gölü, ODTÜ Spor Kulübü yelken ve kürek takımları içinde çalışma alanı olarak hizmet vermektedir. Eymir Gölü de Mogan Gölü gibi bir set gölüdür. 
    Eymir Gölü`nde kürek ve su sporları, balık avlama (olta ile) ve piknik gibi etkinlikler yapılabilmektedir.
  • Eymir Gölü, Ankara’nın Gölbaşı ilçesindedir. Buna bağlı olarak da Ankara Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nin öğrencileri için sportif aktiviteler Eymir Gölü üzerinde gerçekleştirilmektedir. Eymir Gölü, tüm ziyaretçilere açık olup araçla giriş yapmak isteyenlerin ODTÜ’den göle giriş için kart çıkartmaları gerekmektedir. Kart çıkarmayanlar, gölün bulunduğu bölgeye araçsız olarak gidebilmektedir. 
  • Eymir Gölü‘nde, eskiye kıyasla daha az da olsa, kürek ve su sporları, balık avlama (olta ile) ve piknik gibi etkinlikler yapılabilmektedir. İçeriye gazi ve engelli kartı olan araçlar alınmaktadır. Bisiklet ve yaya trafiğine açıktır. Tek yönde trafik vardır. Yakınında ücretsiz otoparklar mevcuttur.
  • ODTÜ Akademik ve İdari personeli ile öğrencileri, ODTÜ Kimlik Kartlarını göstererek, mezun ve misafir statüsündeki kişiler ise Eymir Gölü üye kimlik kartlarını göstererek kış aylarında 08.00-21.00, yaz aylarında ise 06.00-22.00 saatleri arasında hergün giriş yapabilirler.
  • Eymir Gölünde piknik yapabileceğiniz gibi kürek ve su sporları ile balık avlama faaliyetleri de gerçekleştirebilirsiniz. Huzurlu göl mantarı ve kuş cıvıltıları ile dikkat çeken Eymir Gölü, Orta Anadolu’nun tek kalan vahası olarak biliniyor.
  • Bu alanda uygun fiyata çeşitli yemek alternatifleri bulabilirsiniz. Ateş yakılmadığı sürece bölgede piknik yapmak serbest olan bu bölgede dilerseniz yiyeceklerinizi kendiniz de getirebilirsiniz.

Ankara Eymir Gölü Adresi: Oran, 06450 Çankaya/Ankara

Ankara Eymir Gölü Harita: Eymir Gölü (Bağlantıyı tıklayıp bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)


Etiketler: Ankara bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, ankara görülmesi gereken yerler, ankara gezecek yerler, ankara gezi, ankara gezi rehberi, ankara gezi yazısı, ankara gezilecek çarşı, ankara gezilecek doğal yerler, ankara gezilecek doğal yerler haritası, ankara gezilecek tarihi yerler, ankara gezilecek yerler, ankara gezilecek yerler doğa, ankara ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, ankara kalesi, ankara merkezde gidilecek yerler, ankara merkezde ne var, ankara ne yenir nerede yenilir, ankara ne yenir nereler gezilir, ankara otelleri, ankara seyahat rehberi, ankara tarihi, ankara tarihi yerler, ankara turizm potansiyeli, ankara turizm rehberi, ankara turizm ve tanıtım, ankara ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, ankara şehir rehberi, ankara’da bir günde ne yapılır?, ankara’da gezilecek doğal yerler, ankara’da gezilecek mekanlar, ankara’da ne yapılır, ankara’da ne yenir, ankara’da nereye gidilir?, anıtkabir, gezilecek yerler, geziye hazırlık, outdoor, outdoor turkey, türkiye gezi ve tatil rehberi, Türkiye outdoor, Türkiye’nin Outdoor Sayfası, #gezi, #travel, #turkey, #seyahat, #gezgin, #doğa, #nature, #tatil, #istanbul, #türkiye,  #instagood,  #travelphotography, #holiday, #kamp,#photo, #instagram,#photooftheday,#traveller, #manzara, #gezilecekyerler, #travelgram, #camping, #objektifimden,  #instatravel, #trip, #traveling, #aniyakala, #fotoğraf, #seyahatblog, #seyahatname, #seyahatblogu, #seyahatnotlari, #photography, #seyahatblogger, #seyahataski, #seyahattutkusu, #seyahatet, #seyahatseverizbiz, #seyahatdefteri, #seyahatetmek, Ankara Eymir Gölü,

Advertisements

Bir Cevap YazınCevabı iptal et

error: Content is protected !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Türkiye'nin Outdoor Sayfası sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et