Orman Giriş Yasağı 2022
Orman Giriş Yasağı 2022
Türkiye’nin Outdoor Sayfası
Özellikle dağcılık ve tehlikeli-ekstrem outdoor aktivitelerine katılmak 2020 yılında bir genelge ile kolluk (polis, jandarma, sahil güvenlik) iznine bağlanmıştı. 2021 yılının temmuz ayında ülkemizin birçok yerinde orman yangınları çıktı. Valilikler önlem olarak Orman ve Milli Parklara girişleri yasakladı.
Orman yasakları ve kamp izinleri hakkında şu yazılarda belirttiğimiz hususlara dikkat etmenizi ve yazıları dikkatle okumanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz.
- Orman ve Milli Parklara Girişler Yasaklandı!
- 48 İlde Ormanlara ve Milli Parklara Girişler Yasaklandı!
- Plajda İzinsiz Çadır Kurmaktan Ceza Yazıldı.
- Dağlara da Ferman Çıktı!
Bu yazımızda aşağıdaki konu başlıklarında aydınlatıcı bilgiler vereceğiz.
Ormana Giriş Yasak mı 2022
Havanın ısınmasıyla orman yangınlarına karşı tedbirler artıyor. Önemli bölümü insan kaynaklı olan yangınları önlemek için özellikle Ege ve Akdeniz bölgesindeki bütün illerde yeni kararlar alındı. 31 Ekim tarihine kadar 24 ormanlık alana giriş yasaklandı.
Birçok İlde Ormanlara Girişler Yasaklandı
Ormanlarla ve milli parklara girişler valiliklerce yasaklandı. Valilikler resmen duyurdu! Yasak haberleri peş peşe geliyor.
2022 yılında Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Batman, Bursa, Çanakkale, Denizli, Edirne, Gaziantep, Gümüşhane, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karabük, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Mersin, Niğde, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Uşak’a Orman ve Milli Parklara BÜTÜN GİRİŞLER YASAKLANDI. Yasakların detayları için Valiliklerin resmi internet sitelerini takip edin. DİĞER İLLERDE DE YASAK KARARLARI ALINIYOR.
2022 yılında Valiliklerce orman giriş yasakları alınmaktadır. Aşağıda örnek olarak bir kaç il Valiliği tarafından alınan “orman giriş yasakları” nı okuyucumuza sunuyoruz. “Orman giriş Yasakları” listesi sürekli olarak değişmektedir. Bu yazının yazıldığı tarihte orman giriş yasağı uygulanmamış illerde de yeni yasak kararları alınabilir.
Orman yasağı 2022 konusunda araştırma yapanlara tavsiyemiz bulundukları il valiliğinin internet sitesinden en son ve güncel bilgileri almalarıdır. Örnek olarak İstanbul orman yasağı 2022 konusunda İstanbul Valiliği’nin sitesinde nerelerde hangi yasakların olduğunun açıklandığı 4-5 sayfalık çok detaylı doküman yayınlanmıştır. İstanbul’da orman yasağı kalktı mı sorusunun cevabı valiliğin çok detaylı açıklamasında bulunmaktadır.
Aşağıdaki listede yer alan illerde ve daha birçok ilde Piknik alanlarında mangal yasak mı 2022 sorusunun cevabı resmi/izinli/ruhsatlı piknik alanları dışında EVET’tir. Hangi illerde mangal yasak veya Ormanlara giriş yasak mı? sorusunun net bir cevabı yoktur. Akdeniz, Marmara ve Ege bölgesinde denize komşu bütün illerde orman yasakları uygulanmaktadır. Orman giriş yasakları bazı illerde ormanın tamamına giriş şeklinde uygulanırken, bazı illerde ormanlık alanların belli yerleri yasak kapsamının dışında tutulmuştur.
Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak okuyucumuza Orman yasağı 2022 konusunda bulundukları ilde “İl Tarım ve Orman Müdürlüğü”nü arayarak en son ve güncel yasaklar hakkında bilgi almalarını tavsiye ediyoruz. Yazının sonunda Orman bölge Müdürlüklerinin adres ve iletişim bilgilerini bulabilirsiniz.
İstanbul Orman Yasağı 2022
İstanbul Valiliği ormanlık alanlara girişlerin 5 Temmuz-31 Temmuz tarihleri arasında yasaklandığını duyurdu. Bu alanlarda piknik ve spor yapılabilecek ancak ateş yakmak ve mangal yapmak yasaklanacak.
Alınan karara göre İstanbul İl sınırları dahilinde yer alan piknik ve mesire alanları, tabiat parkları, korular, parklar ve ekoturizm alanlarında ateşsiz piknik yapmak, spor, yürüyüş vb. faaliyetlerde bulunmak serbest.
Ancak bu alanlarda mangal yapmak, tüp kullanmak, nargile ve her türlü ateş yakmak yasaklandı.
Muğla Orman Yasağı 2022
Valiliğin aldığı yeni karar ile aralarında Gökova Akbük, Balandağı, Datça Reşadiye Yarımadası, Güvercinlik, Göltürkbükü, İz tuzu, Göcek, Faralya, Kelebekler Vadisi gibi ormanların bulunduğu 24 bölgeye 31 Ekim’e kadar giriş yasaklandı.
Mesire alanları ise kapsam dışında bırakıldı. Bölgelerde, denetimler aralıksız sürdürülecek. Yasağı ihlal edenler hakkında cezai işlem uygulanacak.
Antalya Orman Yasağı 2022
Antalya Valiliği resmi internet sitesinden Vali Ersin yazıcı imzasıyla yayınlanan genelge, “Yaz aylarında havaların aşırı derecede ısınması göz önünde bulundurularak ormanlık bölgeler ile tarım arazilerinde, insan ve araç yoğunluğunun artması ile birlikte, orman yangınlarının meydana gelebileceği değerlendirilerek, milli servetimiz olan ormanlarımızı yangına karşı korumak amacıyla, alınması gereken tedbirler” başlığı altında yayınlandı.
“6831 sayılı Orman Kanunu’nun 76. maddesinde yer alan ‘ormanlarda izin verilen ve ocak yeri olarak belirlenen yerler dışında ateş yakmak yasaktır’ hükmü uyarınca, orman alanları içerisinde (piknik ve mesire alanları hariç) mangal/semaver/ateş yakılması yasaktır.
Piknik ve mesire yerlerinde (kamping işletmeleri hariç) 31 Ekim tarihine kadar saat 20.00’dan sonra mangal/semaver/ateş yakılması yasaktır. Kamping işletmeleri haricinde, ormanlık alanlarda kamp yapılması ve çadır kurulması yasaktır.
İzmir Orman Yasağı 2022
İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, İzmir İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonunun 28.04.2022 tarihli ve 2022/1 sayılı kararının 31. maddesine dayanarak 26 ormanlık alana girişlerin, 1 Haziran 2022 – 31 Ekim 2022 tarihleri arasında yasaklanacağı duyuruldu.
Açıklanan karara göre, Çiçekli, Atatürk, Karacadağ, Kavaklıdere, Dikmendağı, Çatalkaya, Başpınar, Foça, Uzunkuyu, Parsa, Fındıklıdere – Çağlan, Kırkgeçit – Çatalçam, Karadere, Yamanlar – Karagöl, Meryemana, Mehmetler, Korucuk, Nif Dağı, Kartal, Doğanbey, Armutlu-Bayramlı, Kurudere, Pınarcık, Sarnıç ve Oğlananası ormanlarına giriş yasaklandı.
Çanakkale Orman Yasağı 2022
Çanakkale Valiliği, ormanlık alanlara girişlerin yasaklandığını duyurdu. Yasak 15 Eylül’e kadar sürecek.
Valilikten yapılan açıklamaya göre, son günlerde ülke genelinde orman yangınlarının yaşanması ve bu konuda oldukça yüksek risk taşıyan sıcaklık, aşırı rüzgar, düşük nem gibi meteorolojik şartlar oluşması beklendiği için Orman Bölge Müdürlüğü koordinesinde ilave tedbirler alındığı bildirildi.
Balıkesir Orman Yasağı 2022
Balıkesir Valiliği tarafından alınan karar ile yangınların önlenmesi için belirlenen mesire alanları haricinde il genelindeki tüm ormanlara giriş yasaklandı. Karar tarihinden itibaren başlayan yasakların, yeni bir karar alınıncaya kadar süreceği belirtildi.
Balıkesir’in 15 ilçesinde bulunan 45 ormana, havaların ısınmasıyla birlikte olası yangın tehlikelerinin önüne geçebilmek amacıyla giriş ve çıkışlar yasaklandı. İl genelinde mesire alanı olarak kullanılan ve ateş yakmaya belli bir bölgede izin verilen 14 kontrollü işletme için ateş yakarak piknik yapma izni verildi. 8 mesire alanı da ateşsiz piknik alanı olarak belirlendi.
Kocaeli Orman Yasağı 2022
Kocaeli Valiliği orman yangılarının önlenmesi amacıyla 1 Haziran tarihinden 1 Kasım’a kadar ormanlık alanlarda konaklanmasının ve mangal yapılmasının yasaklandığını duyurdu.
Kocaeli’nde Valilik kararıyla 1 Haziran’dan 1 Kasım’a kadar geçerli olmak üzere ormanlara girişler yasaklandı. Bu çerçevede resmi tescilli piknik, mesire alanları harici her türlü ormanlık alanlarda mangal, semaver gibi ateşli piknik yapılması, dilek feneri, meşale, havai fişek ve benzeri yangın çıkmasına sebep olabilecek malzemelerin sokulması ve kullanılması yasaklandı.
Bursa Orman Yasağı 2022
Bursa’da orman yangınlarıyla mücadele çerçevesinde alınan kararlar çerçevesinde 16 Mayıs – 1 Ekim tarihleri arasında tescilli piknik alanları dışında kalan ormanlık alanda mangal, semaver, ateş yakmak yasaklandı.
16 Mayıs-1 Ekim tarihleri arasında Bursa ve tüm ilçelerinde resmi tescilli piknik/mesire alanları dışında kalan ormanlık alanlarda bir takım yasakların kararını aldı. Alınan karar çerçevesinde Bursa ve ilçelerinde 16 Mayıs-1 Ekim tarihlerinde resmi tescilli piknik/mesire alanları dışında kalan ormanlık alanlarda mangal, semaver gibi ateşli piknik yapmak, orman içinde ATV, UTV, motosiklet kullanmak, motorlu vasıtalarla sportif faaliyetler yapmak, çadırlı kamp yapmak, dilek feneri, meşale, havai fişek kullanmak, anız, bağ-bahçe artığı ve çöp yakmanın yanı sıra akşam saat 20.30’dan ertesi sabah 09.00’a kadar yasaklandı.
Edirne Orman Yasağı 2022
Edirne Valiliği, orman yangınlarıyla mücadele çerçevesinde aldığı kararla Edirne’deki ormanlara girişi 3 ay boyunca yasakladı.
Kırklareli Orman Yasağı 2022
Kıklareli Valiliği, il sınırları içindeki ormanlara girişlerin 30 Eylül tarihine kadar yasaklandığını duyurdu.
Valilik tarafından alınan kararda, “Son günlerde ülkemiz genelinde orman yangınları yaşanması ve orman yangınları açısından oldukça yüksek risk taşıyan meteorolojik şartlar oluşması beklendiğinden orman yangınları ile mücadele konusunda Kırklareli Orman İşletme Müdürlüğü, Demirköy Orman İşletme Müdürlüğü ile Vize Orman İşletme Müdürlüğü koordinesinde ilave tedbirlerin alınmasına gerek duyulmuştur. Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Kırklareli il sınırları içerisinde ormanlara girişlerin orman yangınlarının önlenmesi ve anız yakılma riski de göz önüne alındığında 30 Eylül 2022 tarihine kadar 3 ay süreyle yasaklanmıştır” denildi.
Hatay Orman Yasağı 2022
Hatay’da orman yangınlarının önlenebilmesi için ormanlık alanlara girilmesi, ateş yakılması ve piknik yapılması 1 Haziran itibarıyla yasaklandı. Yasak 31 Ekim’e kadar sürecek.
Kamp Yapmak İsteyenlere Tavsiyeler:
Doğaya nefes almak için bile gitseniz de hakkınızda yukarıdaki mevzuatın herhangi birisine dayanılarak idari para cezası uygulanabilir. Son olarak en az 48 ilde bırakın kamp yapmayı, çadır kurmayı ormanlık alanlara giriş dahi yasaklanmıştır. (2021 yılı) Uygulamada bu yasağa çok fazla riayet edilmese de mevzuat uyarınca her zaman idari para cezası alma ihtimali bulunmaktadır.
Bu konu ile ilgili olarak (RESMİ OLMAYAN- https://jandarmaforum.com/) sitesinde kampçılara şu tavsiye yapılmaktadır:
“Kamp yapmak isteyenlere tavsiyemiz, kamp yapmak istediğiniz bölgenin enniyet, jandarma, zabıta yahut orman teşkilatlarına ister sözlü, isterseniz de işimiz garanti olsun derseniz yazılı olarak (dilekçe ile) sormanız sizin yararınıza olacaktır.”
https://jandarmaforum.com/)
Ormanlarda Kamp Kurmak:
6831 sayılı Orman Kanunu’nun 76. Maddesi uyarınca “açıkça kamp yapılabileceği belirtilen yerler dışında” konaklamak, kamp yapmak, çadır kurmak kısaca kanunda geçen tabiriyle “gecelemek” YASAKTIR.
Orman Kanunu Madde 76
- a) Devlet ormanlarında; Orman İdaresince belirlenen konak yerlerinden başka yerlerde gecelemek,
- b) Ormanlarda izin verilen ve ocak yeri olarak belirlenen yerler dışında ateş yakmak veya izin verilen yerlerde
- yakılan ateşi söndürmeden mahalli terketmek,
- c) Ormanlara sönmemiş sigara veya yangına dolaylı olarak yol açabilecek madde atmak,
- d) Ormanlara dört kilometre mesafede veya bu Kanunun 31 inci ve 32 nci maddeleri kapsamına giren köyler
- hudutları içinde anız veya benzeri bitki örtüsü yakmak, Yasaktır.
- 2021 yılı itibariyle 6831 sayılı Orman Kanunu’nun 76/a maddesi uyarıca tanzim edilen tutanağa dayanılarak Orman İşletme Şefliği tarafından 163 TL idari para cezası uygulanabilir.
Orman Yasağı Cezası Ne Kadar?
Orman yasağı cezası; 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve adli para cezası olarak belirtilmiştir. Konu ile ilgili olarak; İstanbul Orman Bölge Müdürü Yusuf Şahin yaptığı açıklamasında; ”Bu yasaklar başladığından itibaren izinsiz olarak ormanlara girişi çıkış yapanlar, Kabahatler Kanunu 32. Maddesi kapsamında 427 TL para cezası ile cezalandırılırlar. Yine bu alanlarda kısıtlamanın olduğu bu dönemde izin verilmeyen noktalarda ateş yakmak 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ve adli para cezası ile cezalandırılırlar.” ifadelerini kullandı.
Örnek Kamp cezalarını görmek için tıklayınız.
Yukarıda belirttiğimiz kanunlar, genelgeler ve kolluk kuvvetlerinin uygulamaları net olarak bir olguyu ortaya koymaktadır: Kamu gücü istediği zaman çeşitli sebeplerle doğa aktivitelerinin tamamını yasaklayabilmekte, idari para cezası kesebilmektedir. Bu mevzuat kamu kurumlarına sınırsız ve muallak yetki vermektedir. Muğla’da yaşanan olayda da görüldüğü gibi sahilde çadır kurmaya bile “emre uymamak” gerekçesiyle idari para cezası yazılabilmektedir.
Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini (Polis: 155 ve Jandarma:156 numara) arayarak yapacakları doğa aktivitesi ile ilgili bilgi vermeleridir. Bu numaraları aradığınızda hem yasaklar konusunda bilgi almış olursunuz, hem de görüşmeler kayıt edildiği için herhangi bir idari ceza yazılması durumunda cezayı mahkemelerden çok kolaylıkla iptal ettirebilirsiniz.
Kolluk güçleri vatandaşa hizmet etmekle görevlidir ve telefon etmekle veya başvurmakla onları rahatsız etmezsiniz. Telefonlara cevap vermek ve vatandaşı bilgilendirmek güvenlik güçlerinin görevidir. Dolayısıyla en küçük bir konuda bile güvenlik birimlerini aramaktan, sormaktan, izin veya bilgi almaktan KESİNLİKLE ÇEKİNMEYİN.
Polisi jandarmayı arayın, bilgilenin, bilgi verin, güvende olun.
Doğada bıçak taşımak ile ilgili olarak Bıçak Taşıma Mevzuatı başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.
Güncel orman yasakları, hangi ormanlık bölgelere girişe izin verildiği, ormanda kamp kurmanın yasak olup olmadığı gibi birçok konuda kamu kurumlarını aramalısınız. Aşağıda Orman Genel Müdürlüğü’ne bağlı orman bölge müdürlüklerinin adres ve iletişim bilgileri bulunmaktadır. Orman yasakları ve diğer birçok konuda bu birimlerden bilgi alabilirsiniz. Kamu kurumlarını aramaktan çekinmeyin.
Adana Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Reşatbey Mahallesi Fuzuli Caddesi No:19 01120 – Seyhan / Adana
Telefon: 0322 4570636
Amasya Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Kirazlıdere Mahallesi Mehmet Varinli Caddesi No:112
Telefon: 0 358 218 40 10
Ankara Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Mühye (Yeşilkent) Mahallesi 555. Cadde – No:1/A 06705 Çankaya / ANKARA
Bölge Telefon Santral : +903122964500-01
Bölge Telefon Sekreterlik : +903122964503-04
Antalya Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Sedir Mah Vatan Bul. 07010 Muratpaşa/Antalya
Telefon: 0242 3451447-49 51 Misafirhane: 0242 333 00 99
Artvin Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Çarşı Mah. İnönü Cad. No: 71 08000 Merkez / ARTVİN
Telefon: +904662121275 – +904662121786
Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Eski Kuyumcular Mah.Vasıfçınar Cad.No:39 Karesi/BALIKESİR
Telefon: +9026624366 92-93-94
Bolu Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Sağlık Mah. Karadere Cad. No: 9 14300 Merkez / Bolu
Telefon: +903742153740 (3Hat) (Santral), Özel Kalem: +903742151019 , +903742150079
Bursa Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Altınova Mahallesi. İstanbul Caddesi 4.Km. 16250 Osmangazi / BURSA
Telefon: 0224 211 40 90 PBX
Çanakkale Orman Bölge Müdürlüğü
Adres : Cevat Paşa Mahallesi İnönü Cad. No:12 Merkez/Çanakkale
Santral : (0286) 217 22 46
Denizli Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Kınıklı Mahallesi Hüseyin Yılmaz Caddesi No:108 20160 Pamukkale / Denizli
Telefon: +902582125455
Elazığ Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Üniversite Mah. Zübeyde Hanım Cad. No:123 ELAZIĞ
Telefon: +90 424 241 11 13
Erzurum Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Ömer Nasuhi Bilmen Mah. Kombina Cad. Pk.25050 Yakutiye / ERZURUM
Telefon: +904422350694-95 /
Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Akarbaşı Mahallesi Mustafa Kemal Atatürk Cad. No:53 26010 Odunpazarı / ESKISEHIR
Telefon: +902222303780 (PBX)
Giresun Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Çıtlakkale Mah. Atatürk Bulvarı No:135 GİRESUN
Telefon: +904542153171
Hatay Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Genel Şükrü Kanatlı, Kunduracı Abbuş Sk. No:5, 31030 Antakya/Hatay
Telefon: (0326) 213 77 43
Isparta Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Bahçelievler Mahallesi 102. Cadde No:75 32200 Merkez / ISPARTA
Telefon: +902462285300
İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü
Adres : Fatih Ormanı Kampüsü Maslak – Sarıyer / İSTANBUL PK.34485
Telefon : +90 212 2627710
İzmir Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Çamlık Mahallesi 1743 Sokak No: 29 Aksoy – Karşıyaka / İZMİR
Telefon:+902323695055 (PBX)
Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Hacı Bayram Veli Mahallesi Sait Zarifoğlu Bulvarı No:225 Onikişubat / Kahramanmaraş
Telefon: 0344 2344401
Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Saraçlar Mahallesi Halime Çavuş Caddesi No: 7 KASTAMONU
Telefon: 0366 214 60 26 -27-28
Kayseri Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Yeni Mahalle Mustafa Kemal Paşa Bulvarı No:163 38090 Kocasinan / KAYSERİ
Telefon: +903522221104
Konya Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Pirebi Mahallesi Gazhane Sokak No:31 42200 MERAM / KONYA
Telefon: +903323536902-07
Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: 100. Yıl Mahallesi Samyeli Sokak No:2 KÜTAHYA
Telefon: 0274 231 33 40
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: 3 Ocak Mahallesi 117. Sokak Akdeniz / MERSİN
Telefon: +903242383399
Muğla Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Emirbeyazıt Mahallesi Cumhuriyet Caddesi No:8/1 MUĞLA
Telefon: +90 252 214 12 02
Sakarya Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Şirinevler Mah. AdnanMenderes Cad. No:197 -54100 Adapazarı / SAKARYA
Telefon: +902642753090
Sinop Orman Bölge Müdürlüğü
Gelincik Mah.Fatih Cad.No:47 Merkez / SİNOP
Telefon: 0 368 2600400 – 2600401 – 2612595
Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Doğukent Mahallesi Fatih Sultan Bulvarı 1010. Sk. No:1 Karaköprü / ŞANLIURFA
Telefon: 0414 347 93 29-30
Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Toklu Mah. Devlet Sahil Yolu Cad. 711 Nolu Sokak 61040 Trabzon
Santral Telefon: +904622302178
Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü
Adres: Yayla Mahallesi Kapuz Caddesi Bina No 25 67080 Tepebaşı / ZONGULDAK
Santral : +903722532161 PBX
- Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
- Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
- Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
- Tarihi ve turistik mekanlara zarar vermeyin, çöplerinizi yanınızda götürün. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın. Kişisel çöpünüzü kamusal kullanıma açık olan doğaya terk etmeyin.
- Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini (Polis: 155 ve Jandarma:156 numara) arayarak yapacakları doğa aktivitesi ile ilgili bilgi vermeleridir.
- Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.
- Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz.
İLGİLİ YAZILAR
Tüm Kategoriler
- Adventure
- Alıntı Yazılar
- Bisiklet
- City Tours
- Dağcılık Tırmanma
- Doğa Sevgisi
- Doğa Yürüyüşleri
- Doğada Sağlık
- Ekoloji
- Ekstrem Sporlar
- Festival- Etkinlik – Yarışma
- Geçmiş Etkinlikler
- Genel
- Gezi Rehberi
- Giyim, Ekipman, Applikasyon
- Gündeme Dair
- Kampçılık
- Life Style
- Misafir Yazar
- Motor Sporları
- Motosiklet Sporları
- Nerede Hangi Etkinlik Var?
- Nerede Ne Yapılır?
- Otomobil Sporları
- Outdoor
- Outdoor Aktivistleri
- Outdoor Aktiviteleri
- Outdoor Haber
- Outdoor Sektörü
- Outdoor Ürün Firmaları
- Outdoor Yazıları
- Sizden Gelenler
- Yurtdışı Gezileri
Outdoor Haber
13 - 19 Eylül Türkiye'de Yapılacak Outdoor Etkinlikleri, Kültür Turları ve Doğa Gezileri
Türkiye'nin Outdoor ve Doğa Sporları Bülteni 14 / 15 Eylül Hafta Sonu Etkinlikleri
Türkiye'nin Outdoor ve Doğa Sporları Bülteni 7 / 8 Eylül Hafta Sonu Etkinlikleri
5- 14 Eylül Türkiye'de Yapılacak Outdoor Etkinlikleri, Kültür Turları ve Doğa Gezileri
TODOSK Doğa Sporları Kulübü'nden Sertifikalı Dalış Eğitimi Duyurusu
Türk Dağcılar 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı Zirvelerde Kutladı!
Türk Dağcılığının 100. Yılı Büyük Coşkuyla Kutlandı