https://turkeyoutdoor.org/, Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan bir web sitesidir. Site, yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi çeşitli açık hava etkinlikleri hakkında rehberler, rotalar, haberler ve etkinlikler sunmaktadır.

Outdoor Aktiviteleri Paylaşım Merkezi

Doğaseverler, outdoor tutkunları ve macera arayışındakiler için Türkiye’nin en kapsamlı etkinlik platformu artık hizmetinizde! TurkeyOutdoor.org olarak, doğa yürüyüşü grupları, outdoor kulüpleri ve bireysel maceraperestleri bir araya getiriyoruz.

İletişim Adreslerimiz. Bu adresler üzerinden etkinlik detaylarını ve resimlerinizi bize iletebilirsiniz.

Türkiye’nin outdoor tutkunlarını bir araya getiren platformda siz de yerinizi alın! ✨



Yamaç Paraşütü P2 Başlangıç Eğitimi Başlıyor

Fenomen Air Sports fenomenairsports Yamac Parasutu Baslangic Pilot P2 Egitimi
Fenomen Air Sports fenomenairsports Yamac Parasutu Baslangic Pilot P2 Egitimi

27 Temmuz 2024’te Sakarya’nın Serdivan ilçesinde gerçekleştirilecek olan Yamaç Paraşütü P2 Başlangıç Eğitimi başlıyor. Bu eğitim, profesyonel bir yamaç paraşütü pilotu olma yolunda ilk adımınızı atmanız için mükemmel bir fırsat sunuyor.

Detaylı Bilgi ve Kayıt İçin: 📞 0546 211 13 98

Yamaç Paraşütü Eğitimi:

Merkezi Sakarya/Serdivan’da olan Fenomen Air Sports, Türkiye’nin birçok bölgesinde faaliyet gösteren bir uçuş okuludur. Fenomen Air Sports, P2-P5 seviyelerinde eğitim vermeye yetkili Türkiye’nin ilk uçuş okuludur.

P2 Yamaç Paraşütü Başlangıç Eğitimi:

2001 yılında yamaç paraşütü ile uçuş hayatına başlayan deneyimli eğitmenler tarafından 2010 yılında kurulan Fenomen Air Sports Yamaç Paraşütü Uçuş Okulu, Sakarya bölgesinde 2011 yılından beri düzenli olarak eğitim vermektedir.

P1 ve P2 seviyeleri bir arada sunulan Yamaç Paraşütü Başlangıç Eğitimi ile maceranız tam olarak burada başlıyor.

Yamac Parasutu Baslangic Pilot P2 Egitimi3
Yamac Parasutu Baslangic Pilot P2 Egitimi

Eğitim Bölgesi:

Yamaç paraşütü başlangıç eğitimleri için Serdivan/Sakarya ve Pamukkale/Denizli bölgeleri kullanılmaktadır. Serdivan, İstanbul’a en yakın eğitim sahası ve Marmara bölgesi için merkezi bir konumda yer almaktadır.

240 metre yüksekliğindeki Kırantepe Yamaç Paraşütü Uçuş Tepesi, başlangıç eğitimlerine ve üst seviye eğitimlere uygun bir bölgedir. Eğitim faaliyetlerinde kullanılan iniş alanı, Fenomen Air Sports tarafından her yıl kiralanarak uçuş yapan tüm yamaç paraşütü pilotlarına ücretsiz olarak tahsis edilmektedir.

Bölgede sosyal ihtiyaçlar kolaylıkla karşılanabilmektedir. Kulüp binası, uçuş bölgesine sadece 5 dakika uzaklıkta olup, teorik eğitim derslikleri, kafeterya, showroom ve bakım & onarım merkezi gibi imkanlar sunmaktadır.

Eğitim Programı:

Eğitimin ilk iki gününde teorik dersler yer almakta olup, kursun ilk günü saat 10:00’da kulüp binasında başlamaktadır.

P2 Eğitimi Süresince Alınacak Olan Teorik Dersler:

  • Genel Bilgiler: Türkiye’de ve Dünya’da Yamaç Paraşütü Sporu
  • Yamaç Paraşütü Tanıtımı
  • Aerodinamik
  • Sevk ve İdare
  • Pratik Uçuş ve Emniyeti
  • Hava Trafik Kuralları
  • Meteoroloji
  • Acil Durumlar
  • Yedek Paraşüt Açma
  • Sürüklemeden Kurtulma
Yamac Parasutu Baslangic Pilot P2 Egitimi2
Yamac Parasutu Baslangic Pilot P2 Egitimi

Kursiyerler, ilk hafta sonunda yer çalışması ve uçuşlar için yoğun bir programla irtifa uçuşlarına hazırlanır. Teorik dersleri tamamlayan kursiyerler, pratik çalışmalara geçer. Kursiyerler, hafta içi blok eğitim veya sadece hafta sonu faaliyetlerine katılarak eğitimlerini tamamlayabilirler.

İrtifa Uçuşları:

Teorik dersler ve yer çalışmaları biten, yazılı sınavda başarılı olan kursiyerler, 240 metre yüksekliğindeki Serdivan-Kırantepe’den irtifa uçuşlarına geçerler. Kalkış ve iniş bölgelerinde bulunan deneyimli eğitmenler, telsiz komutları ile kursiyerleri yönlendirerek uçuşların güvenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlarlar. Kursiyerlerin kendi uçuş planlamalarını geliştirmeleri hedeflenir ve irtifa uçuşlarına müdahale her uçuşta azalır.

P2 Yamaç Paraşütü Eğitimi’ni Başarı ile Tamamlama Şartları:

  • Teorik derslerin tamamını almış olmak ve yazılı sınavdan başarılı olmak.
  • Yer ve alçak tepe çalışmalarını başarıyla tamamlamak.
  • Telsiz kontrolünde minimum 7 sorti irtifa uçuşunu başarıyla tamamlamak.
Yamac Parasutu Baslangic Pilot P2 Egitimi1
Yamac Parasutu Baslangic Pilot P2 Egitimi

Katılım Şartları:

  • Astım, sara, kalp, yüksek şeker, tansiyon vb. kriz geçirme riski olan bir hastalığa sahip olmamak.
  • 16 yaşından gün almış olmak (18 yaşından küçük katılımcılar için izin belgesi gereklidir).
  • En az ilköğretim mezunu olmak.
  • En az 45kg, en fazla 120kg ağırlığında olmak.
  • Sporun gerektirdiği hareketleri uygulayabilecek fiziksel yeterlilikte olmak.

Detaylı bilgi için www.fenomenairsports.com veya https://fenomenair.com/yamac-parasutu-baslangic-egitimi/ adreslerini ziyaret edebilirsiniz.


  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
  • Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
  • Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
  • Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
  • Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkında en son bilgileri almak için sitemize abone olabilirsiniz.

www.turkeyoutdoor.org: Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! Türkiye’nin en heyecan verici outdoor ve doğa sporları platformu olarak trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.

Sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.

Türkiye'nin outdoor ve doğa sporları platformu
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu