Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak kampçılık nedir sorusunun cevabını vererek başladığımız yazı dizimize devam ediyoruz. Önceki yayınlarda kampçılık nedir sorusunun cevabını vererek kampçılığın tanımını yapmış, kampçılık eğitimi ve kamp ekipmanları üzerine bilgi vermiştik. Üçüncü yazımızda ise kamp türlerini açıklamıştık. Kampçılık ve doğada hayatta kalma üzerine yazmaya devam ediyoruz. Kamp nasıl yapılır, kampçılık nedir, kamp ekipmanları nelerdir, temel outdoor ve dağcılık eğitimi yazılarımızı okumanızı önemle tavsiye ediyoruz.

Kamp Çadırı Seçmek

Kamp Çadırı Seçimi

Kamp çadırı seçme konusundaki ilk yazımızda genel olarak çadır türlerini tanıtmıştık. Kamp Çadırı Almadan Önce Yapılması Gerekenler noktasında Kamp Çadırı Seçimi sorusunun cevabını vermeden önce Çadır Nedir ve Çadır ne işe yarar? sorularının cevaplarını vermiştik.  Bu soruları cevapladıktan ve kamp çadırı seçimi konusunda gerekli bilgileri verdikten sonra En iyi Çadır markaları hangisi? 4 mevsim çadır ne demek? gibi soruların cevaplarını her okuyucunun kendisinin bulabileceğine inanıyoruz. Kamp çadırı seçimi konulu ikinci yazımızda ise kamp çadırı almadan önce dikkat edilmesi gereken bütün noktaları detaylı şekilde incelemiştik.

Kampçılık Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kamp yapmadan önce, seçtiğiniz bölgenin kurallarını ve yönergelerini dikkatlice okumak önemlidir. Ayrıca, çevreye saygılı bir şekilde kamp yapmak, doğayı koruma ve gelecek nesiller için bırakma sorumluluğunu içerir.

TurkeyOutdoor Kampçılık Rehberi

Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu kampçılık rehberi tüm yazılar

Özellikle kamp alanları başta olmak üzere bütün turizm aktivitelerinde yapılan yorumların kişiye ve zamana göre değişen “normatif olmayan, göreceli” yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bir kişinin çok beğendiği ve tavsiye ettiği bir turizm tesisi / doğa aktivitesinin başka bir kişi hiç beğenmeyebilir. Listemizi yaparken olabildiğince nesnel olmaya çalışsak da bazı tesisler hakkında yapılan yorumları da eklemek zorunda kaldık.

Kamp yapmadan, tatile gitmeden önce plan yapmanızı, kalacak yer ayarlamanızı son güne bırakmamanızı, internet yorumlarının yanıltıcı olabileceğinin a


Bu yazımızda (https://modernsurvivalonline.com/) adresinden çeviri yoluyla elde ettiğimiz “Doğada Eti Kendiniz Korumanın 9 Yolu” (9 Ways to Preserve Meat By Yourself) başlıklı yazıyı okuyucumuzla buluşturuyoruz.

Yazının orijinalini (https://modernsurvivalonline.com/meat-preservation/) adresinde bulabilirsiniz.

Not: Yazıyı çeviri programı aracılığıyla birebir çeviri yöntemiyle çevirip yayınladığımız için bazı kavram ve terimlerde tam Türkçe karşılık bulunmayabilir, bu hususu okuyucunun dikkate alması gerekir.


Eti Kendiniz Korumanın 9 Yolu

Kampçılık Et Kullanımı

Eğer benim gibiyseniz ve diğer birçok hazırlayıcıysanız, tüketilebilir hayatta kalma malzemeleri söz konusu olduğunda muhtemelen orantısız bir şekilde yiyeceğe odaklanmışsınızdır.

Elbette bunun haklı bir nedeni var, çünkü gıda, kelimenin tam anlamıyla vücudumuza enerji sağlayacak, sadece yaşamaya devam etmemizi değil, aynı zamanda iş ile ilgilenmemiz gereken sayısız görevi yerine getirmemizi sağlayacak yakıttır. Hayatta kalma, özellikle uzun vadede.

Buna göre, hazırlayıcılar, hayatta kalma zulalarının temel bir öğesi olarak uzun ömürlü, rafa dayanıklı ve kalorisi yoğun gıdalardan oluşan büyük stokları güvenilir bir şekilde biriktirmelerini bekleyebilirler.

Yemek yemeye hazır olsunlar ya da olmasınlar, “uzaklaşabilecek” yiyeceklerin ellerinde olması çok önemlidir. Ancak hayatta kalmanın bu yönü, birçok hazırlayıcının beceri setindeki zayıf bir noktayı aydınlatır.

Yiyeceklere sahip olmak bir şeydir, ancak onu nasıl koruyacağınızı bilmek başka bir şeydir. Özellikle et, seçebileceğimiz en değerli, çok yönlü ve enerji yoğun gıdalardan biridir ve aynı zamanda hayatta kalma durumunda vahşi doğada bulunması en zor olanıdır.

Yatırımınızdan en iyi getiriyi elde etmek ve her bir kaloriyi en üst düzeye çıkarmak için modern teknolojiden yararlanmadan eti etkili bir şekilde nasıl koruyacağınızı bilmelisiniz. Bu makale size nasıl olduğunu gösterecek.

Bu Beceriyi Neden Öğrenmelisiniz?

Kamp Yemeği

Gıda, şüphesiz değerli bir kaynaktır, ancak aynı zamanda pahalıdır. Hayır, sadece bakkaldaki yükselen fiyatlardan ya da sinsi başlayan shrinkflasyondan bahsetmiyorum.

Yiyecek elde etmek için gereken zaman ve enerji yatırımından bahsediyorum, özellikle de sade bir ortamda yaşıyorsanız.

Uzak yerlerde hayatta kalmanın popüler romantik tasvirinin aksine, yiyecek her çalı ve çalının etrafında toplanmayı beklemiyor. Sebzeler, meyveler, tohumlar ve mantarlar, en bol olduklarında bile, sadece belirli yerlerde ve belirli mevsimlerde bulunur.

Doğanın diğer sakinlerinin yanı sıra bozulma ve hastalık şeklinde meydan okuyanlarla karşılaşacaksınız. Yeterli miktarda yiyecek elde etmeniz, toplarken bile kolay olmayacak ve garanti olmaktan çok uzak olacaktır.

Et bulmak daha da zor ve daha pahalı. Ne tür bir ocak peşinde olursanız olun, onu bulmanız ve göndermeniz veya tuzağa düşürmeniz, ardından temizlemeniz, hazırlamanız ve ardından pişirmeniz gerekir.

Tüm bu işlemler, önemli bir enerji ve zaman yatırımı gerektirir. Sonunda, yüksek kaliteli kalorilerle ödüllendirileceksiniz. Ama bu kaloriler sürmeyecek.

Yiyin ve hemen onları yakmaya başlayacaksınız. Özellikle daha büyük bir oyunu indirirseniz, siz ve aileniz bile bozulmadan birkaç gün önce ne kadarını yiyebilirsiniz?

Her iyi hazırlayıcı, kaynaklar garanti dışında hiçbir şey olmadığında israftan kaçınmanın ve yatırımınızın geri dönüşünü hem çaba hem de verim açısından en üst düzeye çıkarmanın çok önemli olduğunu bilir ve bu nedenle emeklerinizin meyvelerini nasıl koruyacağınızı öğrenmeniz çok önemlidir.

Kazandığınız kalorilerin büyük kısmının bozulma yoluyla boşa gitmesine izin vermek trajiktir ve hazırlık eksikliği nedeniyle suçlunun sınırındadır.

Nasıl bir ortamda olursanız olun ve nasıl bir et peşinde olursanız olun, elinizdeki malzemeleri kullanarak onu korumanın bir yolu olduğundan emin olabilirsiniz.

Güç Yok, Sorun Yok

Kamp Yemeği

Daha fazla açıklığa kavuşturmak için, bu, enerji pahalı modern soğutma ünitelerini ateşlemek için sağlam bir lojistik zincir kurmanıza veya uzak yerlerde bu tür başka hilelere yardımcı olacak bir eğitim kılavuzu olmayacak.

Bazıları için gerçekten uygulanabilir olsa da ve bunu elden bırakmamanız için mutlaka bir neden olmasa da, bugün peşinde olduğumuz bilgi türü bu değil.

Bunun yerine, çeşitli et türlerinin korunması için çeşitli kültürler ve çeşitli ortamlarda tarih boyunca test edilmiş etin korunmasına yönelik eski veya ilkel yöntemleri tartışacağız. Herhangi bir elektriğe, soğutucuya veya modern cihazlara ihtiyacınız olmayacak.

Muhtemelen bu beceri setinin ne kadar özgürleştirici olabileceğini söylememe ihtiyacın olmayacak. Hasat etmeyi başardığınız eti muhafaza edebileceğinizi bilmek, yararlı, güvenli raf ömrünü birkaç günden birkaç aya kadar uzatmak çok büyük bir şey.

Eti Kendi Başınıza Muhafaza Etmenin 9 Yolu

Tuzlama

Tuzlanmış Et

Tuzla kürleme olarak da bilinen tuzlama, muhtemelen bu listedeki daha iyi bilinen et muhafaza yöntemlerinden biridir ve bu özel amaç için binlerce yıldır kullanılmaktadır.

Çoğu etin tadını ve dokusunu önemli ölçüde değiştirse de, koruma için iki yönlü bir yaklaşım benimsediği, etin pH dengesini önemli ölçüde değiştirdiği ve nemi çekerek kuruttuğu için çok güvenilir bir şekilde çalışır.

Bakteriler ve diğer mikroorganizmalar, tıpkı diğer canlılar gibi belirli bir ortamda yaşamalıdır, yoksa ölürler.

Etin pH dengesini mikroskobik yaşama düşman bir ortama değiştirerek ve bu ortamı dehidre ederek, et, çürüme olarak adlandırılan tür de dahil olmak üzere çoğu mikroorganizmanın varlığına karşı tamamen savunulamaz hale getirilir.

Tuzlu etler uzun zamandır askerler, denizciler, kaşifler ve iyi yemek yerken uzaklara gitmesi gereken diğer insanlar için istikrarlı, güvenilir uzun yol erzakları oluşturmak için kullanılmaktadır.

Ayrıca, tüm pratik faydalarına rağmen tuzla kürlemenin zaman içinde benzersiz ve aranan lezzet profillerine sahip kültürel ve bölgesel yemeklerle sonuçlandığını belirtmekte fayda var. Başka bir deyişle, tuzlu etler genellikle oldukça lezzetlidir.

Tuzun geniş mevcudiyeti ve bu yöntemin uzak ortamlarda uygulanabilme kolaylığı, bunu cephaneliğinizde bir dayanak noktası yapmalıdır.

Şekerleme

Et Şekerleme

Şekerleme, tuzlamaya çok benzer şekilde çalışan bir et muhafaza yöntemidir. Tuzlamada olduğu gibi, şekerleme, birincil koruma mekanizması olarak etten nemi çekmeyi amaçlar ve ayrıca ikincil bir mekanizma olarak pH dengesinin bir miktar değişmesine neden olur.

Doğru şekilde uygulandığında, kristal şekerle paketlenmiş veya sıvı şeker şurubuna batırılmış et normalden çok daha uzun süre saklanmalıdır.

20. yüzyılda büyük ölçüde popüler hale gelen bir et muhafaza yöntemi olarak düşünülse de, aslında tamamen aynı prensipte çalışan bal muhafazası (ballama) şeklinde çok daha uzun süredir var olmuştur.

Bununla birlikte, tuzlama ile karşılaştırıldığında, şekerlemenin bazı önemli dezavantajları vardır, bu dezavantajlar, bunu yapmanın teorik faydalarını fiilen ortadan kaldıracak kadar kötüdür.

Yanlış yapılırsa veya zaman içinde şekerleme aslında amaçlanan ters etkiye sahip olabilir, eti daha fazla nemle doldurur ve bu da bakterilere gelişme için olgun bir ortam sağlar.

Ayrıca, şekerleme sıklıkla maya salgınlarına yol açabilir ve bu da daha sonra etinizin fermantasyonuna ve bozulmasına neden olur.

Sonuç olarak, şekerlemenin yanıltıcı olduğu ve tuzlamaya kıyasla dezavantajları olduğu, ancak tarih boyunca kanıtlandığı gibi başarıyla yapılabileceğidir. Bölgenizde şeker veya bal yaygın olarak bulunuyorsa, bu kesinlikle öğrenmeniz ve uygulamanız gereken bir yöntemdir.

Kurutma

Kurutulmuş Et

Kurutma, her yerde bulunan ve iyi bilinen bir başka et koruma yöntemidir ve tarih öncesine kadar binlerce yıl öncesine kadar kullanıldığına dair kanıtlar sunan bir yöntemdir.

Dünyadaki her türlü kültür tarafından her türlü etin korunması için kullanılan, biraz özen ve detaylara dikkat edildiği sürece, Dünya’da muhafazası için başarıyla kurutulamayacak hiçbir et yoktur.

Kurutma, adından da anlaşılacağı gibi, etin içindeki nemi ortadan kaldırarak çalışır. Nem olmadan, çoğu bakteri ve küf, maya ve diğer kötü yaratıklar dahil diğer mikroorganizmalar hayatta kalamaz.

Bu, etin çürümesini ve bozulmasını tamamen ortadan kaldırmayacak, ancak onu kökten yavaşlatacak ve güvenli raf ömrünü büyük ölçüde uzatacaktır.

Bir koruma yöntemi olarak kurutmanın en iyi özelliklerinden biri, ne kadar uyarlanabilir ve çok yönlü olduğudur. Basit açık havada kurutma, güneşte kurutma, sıcak hava konveksiyonu ve diğerleri dahil, yiyecekleri sürmenin birçok yolu vardır.

Daha da iyisi, kurutma, diğer koruma yöntemlerini kullanan iki aşamalı bir prosedürde mükemmel bir adım olarak işlev görebilir ve zor kazanılan etinizin ömrünü büyük ölçüde uzatır. Bununla birlikte, bazı insanlar, konu tat ve dokuya geldiğinde kurutulmuş etlerle ilgilenir.

Hepimiz, bir şekilde, sığır eti ve benzeri yiyecekleri sevmeyen birini tanıyoruz, ancak bu etleri lüks mutfak değil, hayatta kalma rasyonları bağlamında değerlendirirseniz, çok lezzetli kalmaları gerekir.

Tütsülemek, Buharla Pişirmek (Smoking)

Buharla Pişirmek

Buharla Pişirmek, tütsülemek, yanan veya için için yanan malzemeden, çoğunlukla ahşaptan dumana maruz bırakarak yiyecekleri tatlandırma, esmerleştirme, pişirme veya koruma sürecidir. Et, balık ve lapsang souchong çayı genellikle füme edilir. Pişirmek, tütsülemek dört şekilde yapılabilir: soğuk sigara, sıcak sigara, sıcak sigara ve “sıvı duman” kullanımı. Bununla birlikte, bu duman verme yöntemleri yalnızca gıda yüzeyini etkiler ve gıdayı koruyamaz, bu nedenle sigara, gıda raf ömrünü uzatmak için soğutma ve paketleme gibi diğer mikrobiyal engellerle eşleştirilir.

Pişirmek, tütsülemek, eti muhafaza etmenin başka bir eski ve şüphesiz etkili yöntemidir ve bazen kurutmanın bir alt kümesi olarak düşünülenler, hikâyenin tamamı bu değildir.

Pişirmek, tütsülemek gerçekten de işinin çoğunu, etin suyunu gidererek ve yukarıda tarif edildiği gibi dehidrasyon yoluyla içindeki mikroorganizmaları öldürerek yapar, ancak diğer kurutma yöntemleriyle karşılaştırıldığında, eti ısıtarak, gizlenen, mikroskobik yaratıkları daha da yok eder ve eti daha hızlı kurutur.

Muhtemelen en belirgin özelliği, uyarlanabilirliğinden bahsetmiyorum bile, tat profilidir. Tütsülendiğinde tadı daha iyi olmayan canlı hayvan neredeyse yoktur ve güzel ve lezzetli bir yemek yapmak için memelilerden, sürüngenlerden, balıklardan ve her türden kuştan gelen etleri içebilirsiniz.

Daha da iyisi, sade bir ortamda etkili bir sigara içme düzeni kurmanın birçok yolu vardır.

Bununla birlikte, sigara içmenin en büyük ve en belirgin kusuru, eti muhafaza etmek için ısı yoğun bir yöntem olmasıdır ve bu, yangını çalıştırmak ve sürdürmek için güvenilir bir yolun yanı sıra bol miktarda yakıta ihtiyacınız olacağı anlamına gelir.

Pişirmek, tütsülemek, diğer yöntemler gibi, sabır ve doğru şekilde çekmek için biraz dikkat gerektirir, ancak sonuçlar kesinlikle buna değer.

Soğutma

Soğutulmuş Et

Konu etin korunması, soğutulması veya soğutulması söz konusu olduğunda diğer yöne gitmek, modern buzdolabı cihazları gibi her yerde bulunan, hepimizin aşina olduğu bir yöntemdir.

Eti korumak için soğutmak büyük ölçüde etkilidir, buna hiç şüphe yok ve size yabani olarak yakalanmış et sağlayabilecek bir bölgede yaşıyorsanız ve ayrıca et bulamayacağınız kadar soğuksa bu konuda kendinizi şanslı saymalısınız. Düşük sıcaklıkta tutmak için çok çalışmak.

Böyle bir ortamda, eti temiz tutmaya yardımcı olacak bir şeye sarmaktan biraz daha fazlasını yapmak ve onu yiyecek çöpçülerden ve diğer canlılardan koruyacak şekilde saklamak yeterlidir.

Etkili ve güvenilir soğutma için sıcaklık aralığının tam kenarda olduğu bir bölgede yaşıyor veya hayatta kalıyor olsanız bile, zemini kazmak veya sıcaklığın az çok sabit kalacağı başka bir izole yer bulmak yeterince kolaydır.

Soğutmadan yararlanmak için mutlaka yer üstü depolamaya güvenmeniz gerekmediğini unutmayın.

Etinizi mağaralarda, derin yeraltında veya hatta plastik bir gıda saklama torbasında güvenli bir şekilde kapalı tutmak ve soğuk akan bir akıntıya veya başka bir su kütlesine daldırmak, raf ömrünü büyük ölçüde artırmak için tamamen yeterli olabilir.

Söylemeye gerek yok, ancak sıcak veya sıcak bir iklimde yaşıyorsanız, elektrikli cihazlara erişiminiz olmadıkça, bir kriz sırasında bir koruma yöntemi olarak soğutmaya güvenemezsiniz.

Dondurmak

Dondurulmuş Et

Etiniz için mümkün olan maksimum raf ömrünü istiyorsanız, dondurmaya rakip olacak veya onu yenecek çok az yöntem vardır.

Dondurma teknolojisi, yüksek yoğunluklu soğutmadan biraz daha fazlası, gıda muhafazasında son nokta olduğu kanıtlanmıştır ve gıdaların ticari olarak depolanması ve taşınmasında temel taştır.

Ancak, dünyadaki en soğuk ortamlardan başka bir yerde yaşıyorsanız, teknoloji ve enerji yoğundur.

Dondurma, esasen gıdanızı çürüme ve bozulmaya neden olan mikroorganizmalar söz konusu olduğunda durağan hale getirerek çalışır.

Aslında, birçok bakteri ve diğer mikroskobik yaşam formları, içerdikleri sıvı genişledikçe hücresel gövdeleri parçalanacağından, donma sırasında tamamen yok olacaktır.

Dondurmak sadece basit işler, ancak buna bağlı olmak için sürekli olarak soğuk bir yerde veya düşmanca soğuk mevsimlere dayanan bir yerde olmanız gerekir.

Ve dondurma kadar etkili, bir yöntem olarak dezavantajları da var. Önceliklerinizi düzenli tutmak, dışarıda eti dondurabileceğiniz bir yerde yaşıyorsanız, kendiniz etten oluştuğunuz için dışarıda donma tehlikesiyle karşı karşıyasınız demektir!

Maruz kalma, bu tür yerlerde sürekli bir endişe kaynağı olacaktır. Ek olarak, donmuş et, kaya gibi sert olacağından, çözülene veya pişirilene kadar esasen yenmez.

Bu eksiklikler bir yana, diğer ihtiyaçlarınız karşılandığı sürece imkânınız varsa dondurmadan mutlaka yararlanmalısınız.

Gömmek

Et Gömmek

Bu, bu listedeki en çok konuşulan ve sınırda skandal prosedür olacağı kesin.

Eğer benim gibiyseniz, muhtemelen benim ilk duyduğumda yaptığım şeyi düşünüyorsunuzdur: Nasıl olur da uzaktan, pis, bakteri yüklü toprağı kazmak ve içine taze et koymak mümkün olabilir? korumaya yardımcı olmak için mi?

Hepimizin, yiyeceklerimizi güvenli ve yenilebilir tutmak için tam olarak bu olasılıktan kaçınmak için yetiştirildiğimizden oldukça eminim.

Eh, daha iyi bir kelimeden yoksun olan bozulma mekanizmaları hakkında biraz bilgi sahibi olduğunuzda, bu giderek daha anlamlı hale geliyor.

Gıdaların bozulmasına ve bozulmasına en çok bakteri ve diğer mikroorganizmaların varlığının neden olduğunu bu makale boyunca defalarca söyledim.

Bu bakterilerin yaşadığı ortam (bu bağlamda etin durumunu ve durumunu düşünün) uygun olduğu sürece, size bir pislik çamur yığını bırakana kadar mutlu bir şekilde mideye indirecek, çoğalacak ve hiç bitmeyen bir döngüde atık bırakacaktır. .

Ancak, nemi ortadan kaldırarak, oksijen seviyelerini düşürerek veya ortadan kaldırarak ve etin pH seviyesini önemli ölçüde değiştirerek aynı bakterileri misafirperver bir ortamdan mahrum bıraktığımızda, bu bakteriler ölür veya hayati mekanizmalar o kadar yavaşlar ki, çok fazla üretmeyi bıraktılar mı? et farkı var.

Görünüşe göre, etimizi gömmek, sıcaklığı düşürmek ve bakterileri oksijenden yoksun bırakmak ve toprağın türüne bağlı olarak, alkalinitesi sayesinde pH seviyesini radikal bir şekilde düşürmek gibi yukarıdakilerin hepsini yapabilir.

Gömme, sağlam meyve ve sebzeler gibi diğer yiyeceklerle en iyi şekilde çalışır, ancak et, odun külü gibi doğal kaynaklı katkılarla birlikte etkili bir şekilde gömülebilir.

Spesifik olarak, et önce pişirilmeli, daha sonra kaplanmalıdır ve daha sonra deliğin kendisi tekrar doldurulmadan önce kazılmış bir deliğin içinde tamamen taze odun külü ile kaplanmalıdır.

Bu prosedürü dikkatli bir şekilde takip etmek, eti şaşırtıcı derecede uzun süre korurken böcekleri ve memelileri benzer şekilde uzaklaştıracaktır.

Haşlama

Et Haşlama

Etlerin ve diğer yiyeceklerin haşlanması, çağlar boyunca, kesinlikle yazılı tarihten önce var olan bir başka yöntemdir.

Güveçte pişirme, bozulmaya neden olan ve bir tür pişirme olarak çoğunlukla etimizin hem tadını hem de kıvamını iyileştiren yukarıda bahsedilen mikroorganizmaları öldürmek ve nötralize etmek için yiyecekleri ısıtmanın başka bir şeklidir.

Her türlü haşlama ısıyı kesinlikle mikroskobik yaşamın varlığının imkansız olduğu noktaya yükseltecek olsa da, yiyecekler soğuduğunda, bakterilerin bir kez daha gelişmesine izin verileceğinden, bunun bize hiçbir faydası olmaz.

Bu nedenle, haşlama en iyi geçici veya nispeten kısa süreli koruma versiyonu olarak kullanılır.

Bununla birlikte, gerekli sıcaklığı yeterince uzun süre muhafaza etmek için elde yeterli yakıt olduğu varsayılırsa, etleri ve diğer yiyecekleri taze ve yenmesi güvenli tutmak için sürekli olarak haşlamak mümkündür.

Dünya çapındaki çeşitli kültürlerde ve dünya çapındaki birçok ünlü restoranda hakiki daimi yahniler bu şekilde aylarca hatta yıllarca muhafaza edildi, yemek için tamamen güvenli.

Dönüştürmek

Et Dönüştürmek

Dönüştürme, etin, genellikle diğer bileşenlerle birleştirerek, pişirerek veya bunların bir kombinasyonuyla, özel bir hayatta kalma rasyonuna dönüştürüldüğü bir koruma yöntemidir.

Elimizdeki tüm et muhafaza yöntemleri arasında, bu en kültürel imalara sahip olanıdır, çünkü hemen hemen her kültür ve tarih boyunca her zaman, eti bozulmadan uzun mesafeler kat edebilen bir rasyona dönüştürmek için kendi yollarını geliştirmiştir.

Okuyucular muhtemelen sarsıntılıpemmikan ve biltong gibi terimlere aşinadır, çünkü bunlar eti diğer malzemelerle birleştirerek muhafaza etmenin en iyi bilinen yöntemlerinden sadece birkaçıdır.

Bu bileşenler tadı ve beslenmeyi kesinlikle iyileştiriyor, buna hiç şüphe yok, ancak pişirme veya diğer muhafaza yöntemleriyle birleştirildiğinde, aynı zamanda birlikte çalışmaya hizmet ederek, gıdanın raf ömrünü ve güvenliğini daha da artırır.

Bu listedeki diğer tüm yöntemlerle karşılaştırıldığında, etin kendi kendine korunmasından sonra mutlaka birkaç adım daha gerektireceğinden, en uzun sürmesi ve en fazla dahil olması muhtemel olan dönüşümdür.

Sonunda, onları tarifinizde birleştirmek için uzun prosedürler kullanarak birkaç malzemeyi işlemeniz ve ardından etiniz seyahat etmeye hazır olmadan önce son adımları uygulamanız gerekebilir.

Öyle olsa bile, bitmiş ürün genellikle kompakt ve saklaması ve taşıması kolay olan en istikrarlı, en oynanabilir ve enerji yoğun gıda kaynaklarından biri olduğunu kanıtlar, başka bir deyişle, bu yemeklerin çoğunun başladığı mükemmel hayatta kalma gıdasını resmeder.

Bu, tüm hazırlayıcıları hakkında öğrenebilecekleri her şeyi öğrenmeye ve denemeye teşvik ettiğim bir koruma yöntemidir.

Sonuç

Her hazırlayıcı, israfı azaltmak ve dikkatli koruma yoluyla temel kaynakların kaybını önlemek için gayretli olmalıdır ve belki de bu, yiyecek söz konusu olduğunda olduğundan daha önemli değildir.

Et, hayatta kalma durumunda inanılmaz derecede değerli bir kaynaktır ve daha büyük bir oyunu alt edecek kadar şanslıysanız, size önemli miktarda besleyici et sağlayabilirler, sade bir ortamda korumak istiyorsanız hızlı ve doğru hareket etmelisiniz. .

Yukarıda sunulan dokuz yöntem, bunu herhangi bir ortamda yapmanız için size bolca olanak sağlayacaktır.


Yazının orijinalini (https://modernsurvivalonline.com/meat-preservation/) adresinde bulabilirsiniz.

Not: Yazıyı çeviri programı aracılığıyla birebir çeviri yöntemiyle çevirip yayınladığımız için bazı kavram ve terimlerde tam Türkçe karşılık bulunmayabilir, bu hususu okuyucunun dikkate alması gerekir.


Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz. Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.

Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin. Tarihi ve turistik mekanlara zarar vermeyin, çöplerinizi yanınızda götürün.

Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın. Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz. 

http://www.turkeyoutdoor.org