Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak outdoora dair hemen her konuda yayın yapmayı sürdürüyoruz. Kampçılık ile ilgili olarak yazılarımıza göz atmanızı tavsiye ediyoruz.

Kamp nasıl yapılır, kampçılık nedir, kamp ekipmanları nelerdir, temel outdoor ve dağcılık eğitimi yazılarımızı okumanızı önemle tavsiye ediyoruz.

Rahat bir kamp için 63 yaşanmış kamp tecrübesi yazımız aşağıdadır. Güvenli ve sağlıklı bir kamp yapmak isteyenlere tavsiyeler, ilk kez kamp yapacakların dikkat etmesi gereken noktalar ve ipuçları, kamp yapacaklara yeni başlayanlar için kampçılık tavsiyelerini yazımızda bulacaksınız.

Kampçılık İpuçları:

Bu yazımızı İngilizce yayın yapan bir siteden çeviri yaparak yayınlıyoruz. Yazı içeriğinde en temel kamp tecrübe ve ipuçlarını bulacaksınız. Eğer kamp yapmak istiyorsanız ve kamp tecrübelerini ve muhtemel kamp tehlikelerinin neler olduğunu öğrenmek istiyorsanız yazımızı sonuna kadar okuyun.

Aşağıdaki her madde kamp yapacak herkes için geçerli olmasa da KAMP İÇİN FİKİR vereceği muhakkaktır. Bazı maddeleri görünce burun kıvırabilirsiniz, ama unutmayın ki bütün maddeler kampçılık tecrübesine dayalı yılların getirdiği birikim ve tecrübe ile oluşturulmuştur. Kamp esnasında yemek yapmak, kamp esnasında uyku, kamp çadırı nasıl hazırlanır ve genel kamp tecrübelerini bu yazımızda bulacaksınız.

Siz de kamp tecrübelerinizi bize yazabilirsiniz. İyi ve mutlu kamplar diliyoruz.

Kamp İpuçları ve Tecrübeler Listesi

Kamp Tecrübeleri

Aşçılık ve Yemek İpuçları

1. Yemek pişirmek için ekstra yakıt alın

İster açık bir kamp ateşinde ister gazlı bir ocakta yemek yapmayı planlıyor olun, fazladan yakıt aldığınızdan emin olun. Aile kampçıları için en yaygın kamp ocağı türü bütan gazı bidonları kullanır, bu nedenle bol miktarda olduğundan emin olun – düşündüğünüzden daha fazlasını geçebilirsiniz ve her kamp alanında bir kamp dükkanı yoktur.

2. Yemek pişirme kaplarını unutmayın

Tahta kaşık, spatula, makas, şişe / teneke kutu açacağı, servis kaşığı ve maşa gibi şeyleri unutmak kolaydır, bu nedenle yanınıza almanız için bir mutfak eşyaları kutusu hazırlayın ve yemeklerinizi önceden planlamanıza da yardımcı olabilir (aşağıdaki 7. maddeye bakın) ).

3. Yiyecek poşetleri, folyo ve plastik saklama kapları alın

Sıfırdan uygun yiyecekleri pişirmeyi planlıyorsanız, yanınıza taze malzemeler alacaksınız ve hepsini tek seferde kullanamayabilirsiniz. Yiyecek poşetleri ve plastik saklama kapları gibi şeylere sahip olduğunuzdan emin olun, böylece açık paketleri ve yarı kullanılmış malzemeleri saklayabilirsiniz.

4. İyi bir soğuk kutuya yatırım yapın

Ortalama bir soğuk kutu, yiyecekleri sadece birkaç saat (şanslıysanız 8 saat) serin tutacaktır, bu nedenle bir veya iki günden fazla kamp yapacaksanız, iyi bir pasif soğutucuya yatırım yapmak isteyeceksiniz, bazıları herhangi bir güce ihtiyaç duymadan 5 gün boyunca buz tutacaktır. Elektrikli bir bağlantıyla kamp yapıyorsanız, elektrikli bir soğutma kutusu iyi bir yatırımdır.

5. Yiyecekleri ve içecekleri soğuk kutuya koymadan önce dondurun

Healthy Camping Food Ideas: How We Eat When Camping - Pure Living for Life
Kamp Tecrübesi

Soğuk kutunuzun ömrünü uzatmak için, paketlemeden önce olabildiğince dondurun ve bir öğeyi donduramıyorsanız, en azından, onu soğutucuya koymadan önce oda sıcaklığında değil, soğutulmuş olduğundan emin olun. Soğuk kutunuz ne kadar doluysa, içindekileri o kadar etkili bir şekilde serin tutacağını da unutmayın.

6. Ateş yakmak için bir şeyler alın

Barbekü veya kamp ateşine izin veren bir kamp alanında kalıyorsanız, ateşi yakmak için bir şeyler aldığınızdan emin olun, kibritler ve bir çakmak, kamp için gerekli malzemeler kutusunun içinde her zaman hazır bulundurun.

7. Yemekleri önceden planlayın

Yemeklerinizi şansa bırakmayın, özellikle de ailece kamp gezisindeyseniz. Her gün için yemek planlamak, yanınızda hangi yiyecekleri almanız gerektiğini tam olarak bileceğiniz ve aynı zamanda, wok, süzgeç, balık dilimi gibi hangi pişirme ekipmanlarını almanız gerektiğini de belirleyeceğiniz anlamına gelir.

8. Kamp alanına gitmeden önce evde yemek hazırlayın

Evde yemek hazırlamak, kamp alanında yemek yapmayı çok daha kolay hale getirir. Mutfağınızın rahatlığında evde soğan doğramak ve sebze hazırlamak gibi şeyler yapmak çok daha kolaydır, bu nedenle evde bir adım önde başlayın, ardından hazır malzemelerinizi yiyecek poşetlerinde veya saklama kutularında saklayarak kamp alanında yemek yapmayı bir çocuk oyuncağı haline getirebilirsiniz.

9. Bol bol atıştırmalık alın

Yemeklerinizi önceden planlamanın yanı sıra, siz veya çocuklar munchies saldırısı yaşıyorsanız ve en yakın mağazadan uzakta kamp yapıyorsanız, bol miktarda atıştırmalık, cips, kuruyemiş ve meyve aldığınızdan emin olun.

10. Yemek pişirmek için sprey yağ kullanın

A Week in the Woods: What to Eat - This Pilgrim Life
Kamp Tecrübeleri

Kamp alanında yemek pişirmeye gelince, küçük bir şişe sprey yağ, yemek pişirmek için evden büyük bir şişe almaktan veya daha küçük bir şeye boşaltmaktan çok daha uygundur.

11. Bir su bidonu alın

Suyu kolayca dağıtan katlanabilir bir su taşıyıcı, kampın olmazsa olmazıdır. Kullanması diğerlerinden daha kolay olan pek çok farklı tasarım mevcuttur! Yerden tasarruf etmek için düz bir şekilde katlanan, ancak kullanımda nispeten sert kalan (dolu olmasa bile) bir su taşıyıcı seçin, çünkü bu aslında suyun dağıtımını çok daha kolay hale getirir.

12. Bir mutfak malzemeleri kutusu hazırlayın

Yoldayken yemek pişirmeyi planlıyorsanız, bunu yapmanıza izin verecek ekipmana ve araçlara sahip olduğunuzdan emin olmanız gerekir. Bir ocak, su ısıtıcısı, tavalar, çatal bıçak takımı, tabaklar, kaseler ve fincanlar çok önemlidir, ancak aynı zamanda nerede yemek yapacağınızı da düşünün. Gerçekten bir Trangia’da 4 kişilik yemek pişirirken, çadırın dışındaki yerde diz çökmek istiyor musunuz?

13. Yemek pişirmek için sadece mangal yapmaya veya ateş açmaya güvenmeyin

Bir kamp gezisinde açık havada yemek pişirmek ve yemek yemek planlamak iyi ve iyidir, ancak gerçek şu ki hava koşulları her zaman yanınızda olmayacak. Sadece mangal yapıyorsanız veya kamp ateşine güveniyorsanız, yağmur yağarsa planlarınız bozulur. Yemek pişirmek için alternatif bir yönteminiz olduğundan emin olun, basit bir kamp ocağı harika bir yatırımdır.

14. Açık ateşte yemek pişiriyorsanız, bir örtü hazırlayın

Açık bir kamp ateşinde yemek pişirmek basit bir zevktir, ancak hava kötüyse, yangının korunmasını sağlamanız gerekir. Bir muşamba kamp ateşinizin üzerinde güvenli bir mesafeye yerleştirmek, onu sert hava koşullarından korumanın harika bir yoludur ve yağmurla yağsa bile yemek pişirebilmenizi sağlar.

15. Küçük çeşni poşetleri toplayın

Size en yakın fast food restoranına gitmenizi ve dışarı çıkmadan önce onlardan büyük bir kucak dolusu almanızı önermiyorum, ama buradaki ve oradaki tuhaf tuz poşeti yanlış gitmeyecek ve istemiyorsanız kamp yapmak için idealdir. gerçek domates ketçap şişeleri almak vb. Ketçap, zeytinyağı ve her türlü şeyin kullanışlı minyatür boyutlarda olmasına rağmen, onları kamp yapmak için ideal hale getirdiğini unutmayın.

Kampçılık Uyku İpuçları

16. Uygun bir uyku tulumu satın alın

Geceleri kamp yapmak genellikle düşündüğünüzden çok daha soğuktur, bu nedenle işe yarayan düzgün bir uyku tulumuna yatırım yaptığınızdan emin olun. Yazın kamp yapıyorsanız, geceler hala soğuk olabilir, bu nedenle 3 mevsim uygun bir uyku tulumu öneririz.

Kamp konforu için uygun uyku tulumları ve yatak takımlarına yatırım yapın

17. Ekstra battaniyeler alın

Kamp yaparken üşümek, özellikle geceleri yatakta eğlenceli değildir, bu yüzden geceleri sizi sıcak tutmak için yanınıza fazladan battaniye aldığınızdan emin olun. Soğuk havada kamp ipuçlarımızı görün.

18. Bir sıcak su şişesi alın

İlkbaharın başlarında, sonbaharın sonlarında veya kışın kamp yapıyorsanız, bir şişe sıcak su, yatakta sıcak tutmak için harika bir yoldur. En kaliteli uyku tulumu bile sıcak su şişesinin ürettiği ekstra ısıdan yararlanarak bütün gece titretmek yerine bebek gibi uyumanıza yardımcı olur!

19. Doğrudan yerde uyumayın

Keys to keeping warm on cold camping nights | Travel & Outdoors |  journalnow.com
Kamp Uykusu

Yerden çok fazla soğuk gelir, bu nedenle doğrudan yerde uyursanız, yalıtımlı bir yüzeyde uyumaktan çok daha soğuk olursunuz. Köpük dolgulu güzel ve kalın bir SIM (5 cm veya daha fazla), sizi soğuk zeminden uzak tutan veya ucuz yalıtımlı bir köpük ped kullanan bir kamp yatağı gibi mükemmel yalıtım sağlayacaktır.

20. Elde tutulan bir meşaleye güvenmek yerine bir fener alın

Meşalelerin yeri varken, örneğin yatakta okumak istiyorsanız, bir fener ışığı istediğiniz yere yönlendirmek için tutmanıza gerek kalmayacak daha pratik bir ışık kaynağı sağlayacaktır. Alternatif olarak bir kafa feneri gece okumaya izin verir ve çok yönlü harika bir çözümdür.

21. Gece tuvalet ziyaretleri için bir meşale hazırlayın

Kolayca giyilip çıkarılabilen ayakkabılar olduğu gibi, gece yarısı tuvalet ziyaretleri için el veya meşale bir zorunluluktur.

CFL 36 Ledli Kamp Feneri Camping Lantern 80101 Fiyatı
Kamp Feneri

22. Bir kamp tuvaletine yatırım yapmayı düşünün

Tuvaleti gece birkaç kez ziyaret ederseniz veya bunu yapan küçük çocuklarınız varsa, bir kamp tuvaletine yatırım yapmak, gecelerinizi kanlı gözlerle, tuvalet bloğundan ileri geri sallanarak geçirmemenize yardımcı olabilir. Çok odalı büyük bir aile çadırınız varsa, kamp tuvaletini kendi bölmesine ayrı ayrı açabilirsiniz, alternatif olarak geceleri çok uzağa gitmek zorunda kalmamak için çadırınızın yanına yerleştirmek için basit bir pop-up tuvalet çadırına yatırım yapabilirsiniz. Her zaman atıkları, kimyasal bertaraf alanı olarak belirlenmiş kamp alanlarına attığınızdan emin olun.

23. Hava yatağınızın altına fazladan bir battaniye koyun

Yaz ayları dışında, hava yatakları, özellikle süslü görünümlü çift yükseklikler, aslında kocaman bir soğuk hava bloğunun üzerinde uyuduğunuz için, uyumak için soğuk olabilir. Hava yatağınızın altına bir battaniye veya hatta bir piknik halısı koyun ve size çok ihtiyaç duyulan yalıtımı sağlayın.

24. Çadırın içinde hafif dağınık ışık için pil veya güneş enerjisiyle çalışan peri ışıkları kullanın

Çadırın içinde kullanılan peri ışıkları hoş ve yumuşak bir parıltı üretirler ve sadece güzel görünmekle kalmazlar, aynı zamanda okumaları da hoştur ve onları yakalamaya elverişli olmayan oldukça sert yönlü ışık verme eğiliminde olan kamp fenerlerinden çok daha rahatlatıcıdır. tüm önemli Z’ler.

Çadırınızı Hazırlama ve Paketleme

25. Ayrılmadan önce çekiç, mandal ve direkleri kontrol edin

Kamp geziniz için yola çıkmadan önce direklerin ve çadır kancalarının sadece olduklarını varsaymak yerine çadır çantanızın içinde olup olmadığını kontrol ettiğinizden emin olun! Ayrıca en az 1 tokmak ve bir çadır kazığı çekicinin paketlendiğinden emin olun.

26. Kamp alanına gitmeden önce çadırınızı nasıl kuracağınızı bildiğinizden emin olun.

Güneşli rahat bir öğleden sonra yeni bir çadır kurmak o kadar da baş ağrısı değildir, ancak trafiğe takıldığınızı, geç geldiğinizi ve sonra göklerin açıldığını hayal edin…. Çadırınızı kötü havalarda azalan gün ışığıyla çılgınca kurmak bir engeldir, ancak daha da önemlisi, ilk kez yepyeni bir çadır kurmaya çalışıyorsanız. Arka bahçede bir deneme yapın, bir YouTube videosu izleyin veya en azından siteye varmadan önce yeni çadırınızı nasıl kuracağınıza dair talimatları okuyun.

27. Çadırınızı nereye kurduğunuzu düşünün

Bazı kamp alanları, bu konuda fazla seçeneğiniz olmaması için sahalar belirledi, ancak en iyi kamp alanları nerede kamp yapmak istediğinizi seçmenize izin veriyor. Düz bir zeminin en iyisi olduğunu söylemeye gerek yok ama aynı zamanda tuvaletler, yollar ve oyun alanları gibi şeylere olan yakınlığınıza da dikkat edin (bu alanların daha yoğun, daha gürültülü ve daha az özel olduğunu göreceksiniz) ve ağaçların konumuna dikkat edin, duvarlar ve çitlere dikkat edin. Çadırınızı dikkatlice nereye kurduğunuzu düşünün.

28. Çadırınızın içinde konforu düşünün

Katlanır kamp sandalyeleri, çadır halıları ve hatta yerdeki bir piknik halısı gibi ekstralar, kamp deneyimini daha rahat hale getirmek için toplanacaktır, bu nedenle ambalaj listenize biraz rahat ekstralar eklemeyi düşünün.

29. Çocuklara yapacak işler verin

Siz atış yapmak ve hazırlık yapmakla meşgulken, çocuklar bazen biraz dikkat dağıtıcı olabilir. Ayaklarınızın altında kalmamaları ve yardımcı olduklarını hissetmeleri için onlara iş verin. Hava yataklarını havaya uçurmak ve basit kamp mobilyaları kurmak gibi kolay işleri çocuklara devredin, böylece kendilerini meşgul hissedecekler ve meşgul olacaklar.

30. Sahada işe başlamadan önce zemini temizleyin

Çadırınızı seçtiğiniz sahaya yerleştirmeye başlamadan önce çakıl taşları ve büyük dallar gibi şeyleri kontrol edin. Bunun gibi şeyler zemin örtüsünüze zarar verebilir ve çadır kurulup kullanımdayken ayağınızın altında rahatsızlık hissedecektir.

31. Rüzgar siperi kullanarak biraz gölgelik yaratın

Gölgelik oluşturmak büyük ve akıllıdır, bu nedenle çadırınızda yerleşik bir gölgelik yoksa ayrı bir tente veya çadır uzantısı kurabilirsiniz, ancak daha fazla mahremiyet için rüzgarlık kullanmayı düşünün – bitişik sahalara girmediklerinden emin olun ve kamp kurallarında izin verilir.

32. Standart çadır mandallarınızdan kurtulun

Çadırların çoğu, kolayca bükülebilen acınacak derecede üzücü çadır mandallarıyla birlikte gelir. Bir dizi ağır hizmet çadır mandalına yatırım yapın ve yalnızca bir yedek mandal setine sahip olmakla kalmayacak, aynı zamanda çadırınızı güvenli bir şekilde sabitleyecek ve sert veya kayalık zemine kolayca çakılabilecek güçlü mandallara da sahip olacaksınız.

Camping Pitch Görsel, Stok Fotoğraf ve Vektörleri | Shutterstock
Kamp Çadırı Kurmak

33. Çadır kazıklarını yerden çok yüksekte bırakmayın

Çadır kazıklarını havada bırakırsanız, insanlar takılıp düşebilir. Muhtemelen siz, birkaç kez, bu yüzden onları yere çakın, ama o kadar da aşağı değil, tekrar dışarı çıkmak için mücadele edeceksiniz!

34. Çadırınızı kurmadan önce kapıları kapatın

Çadırınızın kapılarını fermuarını açmadan bırakırsanız, fırlatma ihtimaliniz o kadar gergin olacaktır ki, kapıları fermuarlamak zorlaşacak ve fermuarlara zarar verebilecek gerilime neden olacaktır. Mükemmel atışı elde etmek için çadırı kurmadan önce daima kapılarınızı fermuarlayın.

35. Çadırınızı havalan dırmakiçin pencereleri ve kapıları açın

Çadırınızı indirmeden önce pencereleri ve kapıları sıkıştırmak, çadırın içinde hava hapsolma olasılığınızı artırır. Çadırı açtığınızda havanın gidebileceği hiçbir yer olmadığından, en kötü ihtimalle çadırınıza zarar verme riskiniz vardır, en iyi ihtimalle, çadırı hava ile şişirileceği için yeniden paketlemek için mücadele edersiniz, bu yüzden toparlanmadan önce, pencereleri ve kapıları açtığınızdan emin olun.

36. Ayaklarınızı kullanarak çadır kancalarını itmeyin

Pitch Camp Outdoor Composition | Illustration art, Illustration, Wild nature
Kamp Çadırı Kurmak

Çadır mandallarını bükmenin en kolay yolu, ayağınızla içeri itmeye çalışmaktır. Zemin süper yumuşaksa, bundan kurtulabilirsiniz, ancak normal koşullarda, çivileri bükerek kullanılamaz hale getirme olasılığınız daha yüksektir, bu nedenle her zaman bir çekiç kullanın.

37. Yanınıza bir çift çadır içi ayakkabı alın

Yağışlı havalarda, ayaklarınızı çadırınızın içinde sıcak tutmak için ikinci bir çift yumuşak ayakkabı veya hatta terlik aldığınızdan emin olun. UGG botları korkunç derecede modaya uygun değildir, ancak çadırın içi için idealdir!

Genel Kamp İpuçları ve Tecrübeler

38. Kamp alanınızı akıllıca seçin

Kamp alanlarının hepsinin kendine özgü kişilikleri vardır – bazıları geniş ve diskolar, çocuk oyun alanları, kafeler, mağazalar ve hatta yüzme havuzları gibi şeylerle doludur. Diğerlerinin çok daha vahşi ve daha temel bir havası var, bu nedenle istediğiniz kamp deneyimine dikkat edin ve kamp yerinizi buna göre seçtiğinizden emin olun.

39. Kamp için gerekli malzemeleri her zaman yanınızda bulundurun

Kendi kamp malzemeleri kutunuzu bir araya getirin ve ördek bandı, çok amaçlı alet, ilk yardım çantası, meşale, kibritler vb. Gibi şeyleri ekleyin. Bu şekilde, bir kamp gezisinin bir noktasında her zaman ihtiyaç duyduğunuz rastgele şeylere sahip olduğunuzu bilirsiniz.

40. Çocuklar için kamp için can sıkıntısı giderme kutusu oluşturun

Camping Checklist: Useful Camping List with Pictures | Camping with kids,  Camping, Things to do camping
Kamp Malzemeleri

Çocuklarınıza hayal gücü departmanında meydan okursa ve “git ve OYNA!” boş yüzlerle karşılaşırsanız, can sıkıntısı giderici / kötü hava kutularını bir araya getirmek iyi bir fikirdir. İçine sıkışıp kalabilecekleri kitaplar, oyunlar, keşif ve zanaat öğeleriyle dolu paketleyin. Bunun gibi bir kutu, çocukların çadırın içinde dolaşmasını engellemek için kötü havalarda mükemmeldir.

41. Çadırınıza aydınlatma ve peri ışıklarını sabitlemek için bitki klipsleri kullanın

Kablo bağları çadırınızın etrafındaki kiraz kuşu ve peri ışıklarını sabitleme görevini yerine getirirken, bunlar tek kullanımlık plastiktir ve onları keserken çadırınızı kırma riskiniz vardır. Bununla birlikte, yuvarlak bahçe bitki klipsleri tekrar tekrar kullanılabilir ve peri ışıkları gibi şeyleri çadırınıza veya tentenize sabitlemek için idealdir. Bahçe bitki klipsleri, peri ışıklarını sabitlemek ve bir çadırın dışına kirazkuşu yapmak için harikadır.

42. Paketleme için geri dönüştürülmüş Jumbo saklama poşetleri kullanın

Paketlemeyi yapmak için geri dönüştürülmüş jumbo saklama poşetleri kullanın. Çantalar, birkaç uyku tulumu ve yastığın içine sığacak kadar büyüktür ve bu gibi çantalarda taşınırsanız, yağmurda kuruyorsanız veya aşağı iniyorsanız, kamp malzemeleriniz ıslanmayacaktır. Jumbo geri dönüştürülmüş saklama torbaları kamp yapmak için mükemmeldir.

43. Doğada İz bırakma

Çadırı topladıktan ve araba dolduktan sonra eve dönüş yolculuğunuz için hazır hale geldiğinde, sahanızda bir yürüyüş yapın. Kaçırmış olabileceğiniz çöpleri ve rastgele çadır mandalları gibi şeyleri arayın ve geride hiçbir şey bırakmadığınızdan emin olun.

44. Çadırın halatlarını güneş enerjili kazık ışıklarıyla işaretleyin

Yanınızda güneş enerjisiyle çalışan birkaç kazığı yanınıza alın ve bunları, özellikle yoğun bir kamp alanında bir yolculuk tehlikesi haline gelmelerini önlemek için önemli erkek halatlarını işaretlemek için kullanın.

45. Yer minderlerini alın

Yer minderleri ve hatta sadece bir dizi normal minder, çadırınızın içinde rahat bir dinlenme alanı oluşturmak için idealdir. Kilimler ve yer minderleri kamp yapmayı daha konforlu bir deneyim haline getirir

46. ​​Küçük bir çadır seçmeyin

Süpermarketteki yirmi sterlinlik o küçük tek derili açılır çadır o zamanlar harika bir fikir gibi görünebilir, ancak bir veya iki geceden daha uzun bir kamp gezisinde veya özellikle aile kampçıları için, bir çadır bulacaksınız. size alan sağlayarak çok daha pratik ve keyifli bir kamp gezisi yapmanızı sağlar, bu yüzden küçük bir çadır seçme tuzağına düşmeyin. 5 kişilik bir çadır olduğunu söylüyorsa, bunun genellikle dar SIM’lerde 5 iskelet (Kendinden şişen paspaslar) anlamına geldiğini ve bagaj veya kamp mobilyalarına izin vermediğini unutmayın, bu nedenle daha küçük yerine daha büyük bir çadır seçin.


47. Kötü hava koşulları için plan yapın

İngiltere’de yazın kamp yapıyor olsanız bile, bu yine de soğuk geceler ve ne yazık ki bol yağmur anlamına gelebilir. Yağmurlu bir günde minik bir çadırın içinde mahsur kalmak ruhunuzu mahvedebilir, bu nedenle çadırınızın hava nemliyse takılabileceğiniz bir yaşam alanı içerecek kadar büyük olduğundan ve ayrıca ıslak hava giysilerinin olduğundan emin olun ve çadırın içinde sıkışıp kaldığınızda sizi meşgul edecek pek çok şey.

48. Çadırınızı güçlendirin

Bazı insanlar temel kamp deneyimine dönmekten hoşlanırken, diğerleri rahat ve şık bir şekilde kamp yapmayı sever. Bu size benziyorsa, kamp gezinizi daha çok glamping (glam kampı) gibi hissettirmek için atabileceğiniz bazı basit adımlar vardır. Peri ışıkları, örtüler, kirazkuşları ve minderler gibi ekstralara yatırım yapmak kamp deneyimini dönüştürebilir.

49. Temel cihazlarınızı şarj etmek için bir şeyler alın

Elbette çoğu insan her şeyden uzaklaşmak için kamp kuruyor, ancak şarjlı bir cep telefonu sahibi olmak aslında oldukça kullanışlıdır. Navigasyondan acil durum iletişim yöntemine kadar, kamp yapıyorsanız telefonunuzun şarj edilmiş ve çalışır durumda olduğundan emin olmak mantıklıdır. Telefonunuzu bir müzik çalar ve kamera olarak kullanırsanız, pil ömrünü sonuna kadar yiyeceksiniz, bu nedenle, temel ihtiyaçlarınızı tamamlamak için yanınızda bir güç bankası veya güneş enerjisi şarj cihazı bulundurun. Kamp yaparken bir güç kaynağı hayatı kolaylaştırır

50. Kamp alanı kurallarını okuyun

Daha önce doğru kamp alanını seçmenin çok önemli olduğunu söylemiştik, ancak bir kamp yeri seçtikten sonra ve varmadan önce kamp yerinin bireysel kurallarının farkında olduğunuzdan emin olun. Bunlar saat 9’dan (!) Sonra kesinlikle gürültü olmamasından müzik, köpek veya kamp ateşinin olmamasına kadar değişebilir, bu nedenle kuralların farkında olduğunuzdan ve bunlara bağlı kaldığınızdan emin olun.

51. Diğer kampçılara karşı dikkatli ve saygılı olun

Radyoda bir futbol maçı dinlemek veya müzik çalmak rahatlama fikriniz olabilir, ancak vahşi kamp yapmak yerine kamp alanındaysanız, diğer kampçılara karşı dikkatli ve saygılı olmanız gerekir. Bencillikle deneyimlerini mahvetmeyin!

52. Çöp torbaları alın

Nerede kamp yapıyor olursanız olun, sahanızı çöpten arındırmanız gerektiğini söylememize gerek yok. Çöp için çöp torbaları topladığınızdan emin olun ve geri dönüşüme izin vermek için çöpünüzü ayırmaya çalışın.

53. Katlanabilir kamp malzemeleri kullanarak yerden tasarruf edin

Katlanabilir kamp malzemeleri kullanmak, uzayda yetersizseniz gerçekten yardımcı olabilir. Su ısıtıcılar ve yıkama kaselerinden, düz katlanan saklama sepetleri ve fincanlara kadar her şeyi temin edebilirsiniz, böylece taşıma sırasında yerden tasarruf edebilirsiniz.

54. Dökülmeler ve kirli yüzeyler için temizlik bezleri alın

Antibakteriyel mendillerden bulaşık deterjanına kadar, kamp yaparken bir şeyleri silmeniz ve temizlemeniz gerekeceğini unutmayın! Dökülmeler olacak ve masa yüzeyleri vb. Kirlenecek, bu yüzden yanınızda antibakteriyel veya temizlik bezleri ve mutfak rulosu bulundurduğunuzdan emin olun.

55. Açılır bir çamaşır kutusu alın

Bir pop-up çamaşır sepeti, aile kamp gezileri için idealdir, içine bir çöp torbası koyun ve elinizde kullanışlı bir çöp kutusu vardır. Yağmur pançoları, kötü hava koşullarında kamp yapmak için mükemmeldir

56. Ekstra katmanları paketleyin

Yılın zamanı ne olursa olsun, açık havada vakit geçirmek söz konusu olduğunda kat kat giyinmek iyi bir fikirdir. Bol miktarda sıcak katmana, su geçirmezliğe vb. Sahip olduğunuzdan emin olun. Çocuklar için, her zaman ıslanacakları / kirlenecekleri / ağaçtan düşecekleri ve giydikleri her şeyi yırtacakları için ihtiyaç duyacaklarını düşündüğünüzden birkaç ekstra kıyafet daha alın.

57. Çadırınız için eski bir halı veya ön kapı paspası alın

Çadırınızın kapısının içine bir ön kapı paspası veya eski bir halı koyun. Islak havalarda zemin örtüsü çok hızlı bir şekilde ıslanabilir ve çamurlanabilir ve bir kapı paspası, çadırınızın içini kuru ve temiz tutmaya yardımcı olan bir bariyer görevi görür.

58. Yaya kitapları, vahşi yaşam kitapları ve bölgenin kağıt haritasını hazırlayın

WiFi ve 4g’ye o kadar alıştık ki, telefon sinyali veya internet bağlantısı olmayacak kadar uzak bir kamp alanına geldiğinizde şok olabilir. Ayrılmadan önce, en azından ziyaret etmek veya keşfetmek için yerel yerlerin adlarını ve adreslerini yazdırdığınızdan emin olun, daha da iyisi, yürüyüş kitaplarınızı, doğa ve vahşi yaşam rehberlerinizi ve bölgenin bir OS haritasını almayı unutmayın – bu şekilde bağlantı olmasa bile, izlenecek hazır yürüyüş rotaları da dahil olmak üzere yapacak çok şeyiniz olacak.

Kamp alanında yemek pişirme söz konusu olduğunda önce güvenlik

59. Yangın güvenliğini ciddiye alın

Kabul edelim, Birleşik Krallık’ta kamp yaparken çoğu insan bir tente altında yemek pişiriyor ve tenteler bir çadırın içindekinden çok daha yüksek seviyede havalandırma sağlarken (ASLA çadırınızın içinde yemek yapmayın!), Yine de bazı önlemler almanızı sağlamaya değer. Bir karbon monoksit alarmı, yangın battaniyesi ve söndürücü fazla yer kaplamaz, ancak kamp alanında yemek pişirmeyi biraz daha güvenli hale getirmeye yardımcı olur.

60. Arabanızı nasıl paketlediğinize dikkat edin

Arabayı paketlediğinizde, tesise vardığınızda ilk ihtiyacınız olan şeylerin kolayca erişilebilir olduğundan emin olun. Bu nedenle, çadırınız, mandal tokmakları vb. Gibi şeyler ya en son paketlenmeli böylece daha kolay ulaşılabilmeli ya da onlara ulaşmadan önce tüm arabayı açmanız gerekmeyecek şekilde paketlenmelidir – özellikle yağmurda kamp kurmak zorunda kalıyorsunuz. Kamp alanına vardığınızda ihtiyaç duyacağınız şeylerin paketlediğinizde elinizin altında olduğundan emin olun

61. Küf kokularını yok etmek için tütsü yakın

Çadırınız ve kamp malzemeleriniz genellikle bir garajda veya kulübede tutulduğunda, onları dışarı çıkardığınızda biraz pongy olabilir. Bir veya iki çubuk tütsü yakmak, kalan küf kokularını gidermenin harika bir yoludur ve sprey hava spreyi kullanmaktan çok daha az yapay bir koku bırakır.

62. Islak havada kamp yapmak için bir ayak izi zemin örtüsü kullanın

Islak havalarda kamp yaparken çamur verilir. Çadırınızın alt kısmı çamurlu zemine doğrudan temas ettiğinde, seyahatinizin sonunda toparlanmak korkunç bir olay olabilir, özellikle de modern çadırların çoğunda olduğu gibi dikilmiş bir çarşafınız varsa! Metrelerce çamurlu çadırın kendi başına katlanması, kaçınılmaz olarak sinek tabakasını da çamurlu hale getirmenize yol açacaktır, bu nedenle bundan kaçınmanın bir yolu, ikinci bir ayak izi zemin tabakası kullanmaktır. Paketledikten sonra, çadırınızı normal bir şekilde katlayabilir ve çamurlu zemin örtüsünü ayrı ayrı paketleyebilirsiniz.

63. Her şeyi çantalara ve / veya kutulara koyun

Bir kamp gezisi için son dakika eşyalarını arabaya atmak caziptir, ancak paketten çıkarma söz konusu olduğunda rastgele eşyalar gevşek olabilir. Özellikle hava kötüyse, tek tek eşyaları taşıyan arabaya gidip gelmek onların nemli ve ıslak olma ihtimalinin daha yüksek olduğu anlamına gelir, bu nedenle son dakika eşyalarını bagaja fırlatma dürtüsüne direnin.

Büyük “ömür boyu çantalar” (ekstra büyük TK Maxx çantalar mükemmel!) Veya kapaklı plastik saklama kutuları idealdir ve eşyaları çok daha hızlı taşıyabileceğiniz anlamına gelir. Paketleme işlemi nadiren sipariş edildiğinden ve kurulduğu gibi düzenlendiğinden, birkaç ekstra çanta da paketleyin, bu nedenle eve gelmek için açıklanamayacak şekilde boş alanınız kalmadığında, ihtiyacınız olduğunda paketlemeniz için ekstra çantalarınız olacak.


  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
  • Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
  • Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
  • Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
  • Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkında en son bilgileri almak için sitemize abone olabilirsiniz.

www.turkeyoutdoor.org: Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! Türkiye’nin en heyecan verici outdoor ve doğa sporları platformu olarak trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.

Sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.

Türkiye'nin outdoor ve doğa sporları platformu
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu