Ankara Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi Tanıtımı

Advertisements

ANKARA

Ankara’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Ankara kamp alanları, Ankara mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.

Ankara Gezilecek Yerler

Bu yazımızda Ankara’ya gittiğinizde görmek isteyebileceğiniz tarihi, turistik ve doğa güzelliklerinin tanıtımını yayınlıyoruz. Tanıtımını yaptığımız yerler ile ilgili kısa ve kitabi bilgi vermeyi tercih ediyoruz. Zira güzellik kavramı görecelidir ve herkes kendi özgün düşüncesi ile tarihi turistik yerlere bakıp yorum yapmaktadır. Tavsiye üzerine gittiğiniz bir mekân sizin tatil anlayışınıza uymayabilir. Başkasının beğendiğini siz beğenmeyebilirsiniz. Hatta aynı yere iki farklı tarihte giderseniz görüşleriniz değişebilir.

Google haritalarda aynı yer hakkında birbirinin tamamen zıddı yorumlar görmekteyiz. Bu sebeplerle bu yazı sadece tanıtım amaçlı hazırlanmıştır. Yorumlardan kaçınılmaya çalışılmıştır. Gezip gördüğünüz yerlerin yargılamasını sizlere bırakıyoruz.

Yazı dizimizdeki yazıları hazırlarken temel olarak merkezi ve yerel yönetimlerin (Valilik ve belediyelerin) şehir tanıtım yayınlarını, kültür müdürlüklerinin internet sitelerini ve basılı broşürlerini kaynak olarak kullanıyoruz. Bunun dışında internette çeşitli özel veya resmi sitelerde yer alan resim ve yazılardan da alıntılar yapmaktayız.

Bu yazı Ankara Gezi Rehberi sayfamızın eki mahiyetindedir. Ankara’da gezip görmek isteyeceğiniz diğer mekanları görmek için https://turkeyoutdoor.org/2021/12/23/ankara-gezilecek-yerler/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Her konuda bize ulaşmak için adresimiz: www.turkeyoutdoor.org/iletişim


Ankara Gezilecek Yerler Listesi         

52    Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi

Ankara Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi
  • Ankara Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi Kısa Tanıtım:
  • Ankara’da yer alan ve mutlaka gezilmesi gereken müzelerden birisi de Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesidir.
  • Ankara’nın Altındağ ilçesinde Ulus semtinde Ankara Kalesinin giriş kısmında yer almaktadır. Konum olarak batısında Anadolu Medeniyetleri Müzesi bulunmaktadır. Güneyinde ise Çengelhan Rahmi Koç Müzesi vardır.
  • Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Yüksel Erimtan’ın koleksiyonunda bulunan Roma, Urartu, Hitit ve Bizans dönemlerine ait objelerden oluşan birçok değerli eserin yenilikçi tekniklerle sergilendiği, arkeolojinin yanı sıra sanatın her dalına ve çağdaş müzecilik bilinciyle oluşturulan disiplinler arası etkinliklere yer veren bir kültür kurumudur.
  • Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi mühendis koleksiyoner ve sanatsever Yüksel Erimtan’ın arkeoloji merakıyla, yıllar içinde biriktirdiği eserlerin bir koleksiyon haline gelişi ile ortaya çıkmıştır.
  • Erimtan Müzesi veya tam adıyla Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Ankara’nın Altındağ ilçesinde bulunan özel bir müzedir. Kültür varlıkları Koleksiyoncuları Derneği tarafından kurulmuştur. Müzede; derneğin kurucu başkanı Yüksel Erimtan’ın kendi koleksiyonundan yaklaşık 2.000 parça tarihi eser sergilenmektedir. 
  • Erimtan Arkeoloji Ve Sanat Müzesi sanatsever Yüksel Erimtan’ın topladığı ederlerin koleksiyon haline getirilmesi sonucunda oluşmuştur. Ankaralılar ile beraber ülkemizden pek çok kişi Erimtan Arkeoloji Ve Sanat Müzesini merak etmektedir. Ziyaret saatleri içerisinde müzeyi gezmek mümkündür.
  • Milattan önce üç binli yıllardan, Bizans dönemine kadar uzanan geniş bir zaman dilimini kapsayan müze koleksiyonu ağırlıklı olarak Roma dönemine ait eserlerden oluşmaktadır. Şişeler, kaseler, çömlekler, sürahiler, bardaklar, bilezik ve yüzük gibi takılar ve altın, gümüş, bronz sikkeler koleksiyon içinde öne çıkan gruplardır. Az sayıda da olsa çivi yazılı tabletler, mühürler ve Bizans dönemine ait eşyalar yer almaktadır.
  • Koleksiyon, Yüksel Erimtan’ın 1960’lı yılların başında Tarsus yakınlarında çalışırken, yerel dostlarının teşvikiyle Roma yüzük taşları almasıyla başlamış, sonraları yetkin arkeologların tavsiyelerinden faydalanılarak hem genişletilmiş hem de belirli eser gruplarına odaklanmıştır.
  • 2015’in ilk çeyreği itibariyle, Vakıf tarafından gerçekleştirilen Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi, Ankara kültür ve sanat hayatına kazandırılmış önemli bir arkeoloji ve sanat merkezi olmayı hedeflemektedir.
  • Arkeolojik eserlerin sergilendiği salonların yanı sıra geçici sergilere de yer verilen müzede; ayrıca bilimsel, kültürel ve sanatsal aktiviteler de gerçekleştirilmektedir.
  • Müze ziyaret saatleri
  • Salı – Pazar , 10:00 – 18:00
  • Müze Pazartesi günleri kapalıdır.
  • Müze 31 Aralık ve 1 Ocak, dini bayramların ilk günleri ve arefe günleri kapalıdır.
  • Türkçe-İngilizce turlar için rezervasyon gereklidir.
  • Müze giriş ücreti 2020 yılı için Tam: 12 TL  İndirimli: 7 TL

Rezervasyon ve ayrıntılı bilgiyi aşağıdaki iletişim kanallarından alabilirsiniz:

Ankara Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi Adresi: Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi

Ankara Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi Harita: Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi (Bağlantıyı tıklayıp bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)


Etiketler: Ankara bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, ankara görülmesi gereken yerler, ankara gezecek yerler, ankara gezi, ankara gezi rehberi, ankara gezi yazısı, ankara gezilecek çarşı, ankara gezilecek doğal yerler, ankara gezilecek doğal yerler haritası, ankara gezilecek tarihi yerler, ankara gezilecek yerler, ankara gezilecek yerler doğa, ankara ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, ankara kalesi, ankara merkezde gidilecek yerler, ankara merkezde ne var, ankara ne yenir nerede yenilir, ankara ne yenir nereler gezilir, ankara otelleri, ankara seyahat rehberi, ankara tarihi, ankara tarihi yerler, ankara turizm potansiyeli, ankara turizm rehberi, ankara turizm ve tanıtım, ankara ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, ankara şehir rehberi, ankara’da bir günde ne yapılır?, ankara’da gezilecek doğal yerler, ankara’da gezilecek mekanlar, ankara’da ne yapılır, ankara’da ne yenir, ankara’da nereye gidilir?, anıtkabir, gezilecek yerler, geziye hazırlık, outdoor, outdoor turkey, türkiye gezi ve tatil rehberi, Türkiye outdoor, Türkiye’nin Outdoor Sayfası, #gezi, #travel, #turkey, #seyahat, #gezgin, #doğa, #nature, #tatil, #istanbul, #türkiye,  #instagood,  #travelphotography, #holiday, #kamp,#photo, #instagram,#photooftheday,#traveller, #manzara, #gezilecekyerler, #travelgram, #camping, #objektifimden,  #instatravel, #trip, #traveling, #aniyakala, #fotoğraf, #seyahatblog, #seyahatname, #seyahatblogu, #seyahatnotlari, #photography, #seyahatblogger, #seyahataski, #seyahattutkusu, #seyahatet, #seyahatseverizbiz, #seyahatdefteri, #seyahatetme,  Ankara Erimtan Arkeoloji ve Sanat Müzesi,

Advertisements

Bir Cevap YazınCevabı iptal et

error: Content is protected !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Türkiye'nin Outdoor Sayfası sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et