Türkiye’nin Outdoor Sayfası:

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak kampçılık nedir sorusunun cevabını vererek başladığımız yazı dizimize devam ediyoruz. Önceki yayınlarda kampçılık nedir sorusunun cevabını vererek kampçılığın tanımını yapmış, kampçılık eğitimi ve kamp ekipmanları üzerine bilgi vermiştik. Üçüncü yazımızda ise kamp türlerini açıklamıştık. Kampçılık ve doğada hayatta kalma üzerine yazmaya devam ediyoruz. Kamp nasıl yapılır, kampçılık nedir, kamp ekipmanları nelerdir, temel outdoor ve dağcılık eğitimi yazılarımızı okumanızı önemle tavsiye ediyoruz.

Kamp Çadırı Seçmek

Kamp Çadırı Seçimi

Kamp çadırı seçme konusundaki ilk yazımızda genel olarak çadır türlerini tanıtmıştık. Kamp Çadırı Almadan Önce Yapılması Gerekenler noktasında Kamp Çadırı Seçimi sorusunun cevabını vermeden önce Çadır Nedir ve Çadır ne işe yarar? sorularının cevaplarını vermiştik.  Bu soruları cevapladıktan ve kamp çadırı seçimi konusunda gerekli bilgileri verdikten sonra En iyi Çadır markaları hangisi? 4 mevsim çadır ne demek? gibi soruların cevaplarını her okuyucunun kendisinin bulabileceğine inanıyoruz. Kamp çadırı seçimi konulu ikinci yazımızda ise kamp çadırı almadan önce dikkat edilmesi gereken bütün noktaları detaylı şekilde incelemiştik.

Kampçılık ile İlgili Yazılarımız

Kamp Çadırı

Kampçılık ile ilgili olarak Eğlenceli Kamp Aktiviteleri ve Kampta Çadır Güvenliği: Çadırınızı Nasıl Güvende Tutarsınız? başlıklı yazılarımıza da göz atabilirsiniz.

Kamp Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler:

2020 yılında yayımlanan bir genelge ile doğada yapılan bütün aktiviteler için önceden kolluk (jandarma-polis) izni alınması gerekmektedir. Dolayısıyla kamp yapmadan önce de -genelgeye göre- önceden İZİN ALMALISINIZ.

Kamp Yapmadan Önce İzin Almak Zorunlu mu?

Valiliklerce bazı bölgelerde, plajlarda, özellikle ormanlarda çeşitli tarihlerde kamp yasakları uygulanabilmekte ve kampçılara idari para cezaları yazılabilmektedir. Dolayısıyla kamp yapmadan önce kamp bölgesinde herhangi bir yasak olup olmadığını resmi kurumlara sorarak teyit etmelisiniz.


Bu yazımızda (https://www.outdoorgearlab.com) adresinden çeviri yoluyla elde ettiğimiz “2022’nin En İyi Kamp Yatağıbaşlıklı yazıyı okuyucumuzla buluşturuyoruz.

Yazının orijinalini (https://www.outdoorgearlab.com/topics/camping-and-hiking/best-camping-cot) adresinde bulabilirsiniz.

Not: Yazıyı çeviri programı aracılığıyla birebir çeviri yöntemiyle çevirip yayınladığımız için bazı kavram ve terimlerde tam Türkçe karşılık bulunmayabilir, anlatım bozukluğu olabilir, yazıda geçen bir kısım özel isimler tam anlamıyla çevrilemeyebilir, bazı yabancı markalar Türkiye’de bulunmayabilir. Tanıtım yazısı olduğu için markalar hakkında reklam mahiyetinde tanıtımlar yapılabilir. Yazının orijinalinde reklam amaçlı anlatımlar olabilir. Bu hususları okuyucularımızın dikkate alması gerekir.


2022’nin En İyi Katlanır Kamp Yatağı

Neden Bize Güvenmelisiniz?

Marissa Fox, kamp karyolası incelememize öncülük etti. Sırt yaralanması ve profesyonel snowboard nedeniyle ameliyat olması nedeniyle Marissa, işe yarayan bir uyku pedi bulmakta zorlandı. Ancak, kamp karyolaları yaptı ve şimdi biraz meraklı ve kapsamlı bebek karyolası uzmanlığını bu incelemeye getiriyor. Ayrıca, her bir karyolanın farklı vücut tiplerine sahip insanlar için ne kadar rahat olduğuna dair daha genel fikirler almak için açık hava maceracıları, hevesli araba kampçıları ve diğer bebek karyolası meraklılarından oluşan bir panele katıldı.

Kamp karyolaları çok çeşitli boyut ve şekillerde gelir.

Yol boyunca, bu karyolaları çeşitli koşullarda test etmek için birden fazla gece harcadık, hatta tatillerde üzerlerine konukları koyacak kadar ileri gittik. Her ürünü onlarca kez katlayıp açtık ve taşınabilirliği değerlendirmek için farklı arabalara ve kargo gemilerine paketledik. Ayrıca, ne kadar dayanıklı olduklarını anlamak için her ürünün genel yapısını ve tasarımını değerlendirdik ve ayrıca test sırasında meydana gelen herhangi bir hasar veya aşınma ve yıpranmayı not ettik.

Katlanır Kamp Yatakları Seçerken Dikkat Edilecek Noktalar

Kamp Yatakları Seçerken Dikkat Edilecek Noktalar

Kamp Yatakları ve Kamp Karyolaları Analiz ve Test Sonuçları

Her kullanıcı için doğru modeli belirlemeye yardımcı olmak için, her karyola için bir düzineden fazla farklı test gerçekleştirdik ve bunları dört ağırlıklı derecelendirme metriğine ayırdık: konfor, taşınabilirlik, kurulum kolaylığı ve dayanıklılık. Her metrik, her bir karyolanın genel performansı açısından önemiyle orantılı olarak ağırlıklandırıldı.

Kamp Yataklarında Fiyat

Fiyat ve Performans Karşılaştırması (Genel Performans Puanı (0-100, daha iyi puanlar sağdadır))

Bir bütçeyle güvenilir bir kamp karyolası arıyorsanız, Kingcamp Folding Deluxe veya Coleman Converta karyola ile yanlış gitmek zor. Kingcamp, dürüst olmak gerekirse, tüm zamanların en sevdiğimiz bebek karyolalarından biridir ve çok uygun bir fiyata perakende satılmasından zarar gelmez. Coleman Converta aynı zamanda çok rahat ve kurulumu kolaydır, çok yönlülüğü size paranızın karşılığını daha da fazla verir, çünkü aynı fiyata sadece bir bebek karyolası değil aynı zamanda bir şezlong da alırsınız.

Bununla birlikte, Coleman Pack-Away Cot , Kingcamp’tan çok daha pahalı değildir, bu yüzden karşılayabiliyorsanız düşünmeye değer. Ne yazık ki, Helinox Lite gibi sırt çantasıyla seyahat için tasarlanan bebek karyolalarının çoğu daha pahalı tarafta. Bütçesi kısıtlı olanlar, kırsal kesime taşımak için uygun bir ultra hafif bebek karyolası bulmakta zorlanabilirler.

Kamp Yataklarında Kurulum Kolaylığı

Kurulum Kolaylığı

Her şeyden önce, her bir kamp karyolasını kurmak ve yıkmak için ne kadar çaba harcandığını değerlendirdik ve karşılaştırdık. Puanlar, her bir karyolayı takmanın/sökmenin ne kadar sürdüğüne, özellikle sorunlu sıkışma noktaları olup olmadığına ve her bir karyola kaç parçadan yapıldığına göre verildi. Ayrıca karyolayı taşıma çantasına yerleştirmenin ne kadar kolay olduğunu da not ettik.

Bu ölçümde en üst sıralarda yer alan Kingcamp Folding Deluxe ve Alpha Camp , bugüne kadar gördüğümüz en hızlı ve en kolay kurulabilen veya sökülebilen kamp karyolalarından bazıları. Bu tek parça karyolalar, tıpkı bir çantadaki arkadan açılan bir kamp sandalyesi gibi açılır ve tamamen kurulup birinin uzanması için hazır hale getirilmesi genellikle bir veya iki dakikadan fazla sürmez.

Kurulum Kolaylığı

Parmaklarınız genellikle katlama mekanizmasından oldukça uzaktadır, bu nedenle sıkışma olasılığı düşüktür ve bu karyolayı tekrar katlandıktan sonra pakete geri koymak zahmetsizdir. Kilitleme mekanizmasını serbest bırakmak için sadece hafif bir çekme ve birlikte çökertmek için minimum çaba ile yukarı katlamak, açmak kadar kolaydır.

Kurulum kolaylığı söz konusu olduğunda Coleman Pack-Away Cot , KingCamp 4-Position ve Coleman Converta Cot takip etti. Pack-Away Cot, Kingcamp Folding Deluxe veya Alpha Camp kadar kolay ve hızlı açılır, ancak bacakları açmak biraz daha zahmetlidir ve parmaklarınızı sıkıştırmak için biraz daha yüksek bir potansiyel vardır.

Converta Karyolası sadece birkaç dakika içinde kurulabilir.

Coleman Pack-Away Cot’un ana gövdesi, isteğe bağlı komodin ve bardaklık ile tek parçadır. Ancak, bu karyolada tanımlanmış bir kilitleme mekanizması olmadığından, içine girmeden önce bacakların doğru açıda olduğundan emin olmak için birkaç dakikanızı ayırmanız gerekir. Genel olarak, Coleman Pack-Away Cot’u yatma vakti geldiğinde kullanıma hazır hale getirmek hızlı ve kolaydır.

Pack-Away’i paketlemek biraz hantal olabilir, ancak çok büyük bir güçlük değildir.

Converta Cot ve KingCamp 4-Position, tek bir yumuşak hareketle açılan tek parça bebek karyolalarıdır. Kurulum ve arızanın biraz fazla zaman aldığını tespit ettiğimiz tek şey, bu karyolaları sandalye modu için ayarlarsanız, arkalık ayarı için kilitleme mekanizmasının tam olarak devreye girdiğinden emin olmaktı.

Kamp Yatakları

Ardından başka bir Coleman karyola geldi, Coleman ComfortSmart . Bu karyola, Coleman Converta ve KingCamp 4-Position’a çok benzer, ancak üçte biri yerine ikiye katlanır. Bu, kurulumu biraz daha zahmetli hale getirir, ancak yekpare tasarımı genellikle 2-3 dakikadan daha kısa sürede uzanmaya hazır olabilir. Ana parçayı açarsınız, sonra bacakları çıkarırsınız ve her şey hazırdır. Bu karyola, bacakların içine rahatça oturan ve kurulduktan sonra dışarı çekilmesi ve üstüne konması kolay bir şilte içerir. Depolama için geri beslemek biraz zor olabilir, ancak bu Coleman ComfortSmart’ı parçalamak için fazla zaman kazandırmaz.

Birlikte verilen şilte, ComforSmart’ı son derece konforlu hale getirir.

Coleman Havalı Karyolanın kurulumu çok zor değil ama biraz daha fazla zaman alıyor. Bu karyolanın ana gövdesi, birbirine yapıştırılmış iki Pack-Away karyola gibi görünüyor ve sadece bir veya iki dakika içinde açılabilir.

Coleman Airbed Cot ile birlikte verilen tüm bileşenler.


Ancak hava yatağının üst cebe yerleştirilmesi, şişirilmesi ve ardından yan sehpaların eklenmesi diğer bebek karyolalarına göre biraz daha fazla zaman ve adım kazandırır. Bu karyolada, hava yatağını 4-6 dakika içinde hem şişirebilen hem de söndürebilen, pille çalışan bir hava pompası bulunduğunu takdir ettik.

Kamp Yataklarında Kurulum Kolaylığı

Kamp Yataklarında Taşınabilirlik

Ardından, hareket etmenin ne kadar kolay olduğunu derecelendirdik ve puanladık. Bu testler için her bir karyola ağırlığına, her birinin paket boyutuna ve taşımanın ne kadar kolay olduğuna baktık.

Kamp Yataklarında Taşınabilirlik Derecesi

Genel olarak en üst sırada yer alan Desert Walker Cot ve Helinox Lite , üç pounddan daha hafif olan açık ara en hafif modellerdir. Her biri yaklaşık 5 inç’e 20 inç’lik bir silindire paketlenen bu bebek karyolası, bir sırt çantasına kolayca bağlanabilir veya bir yan çantaya veya bisiklet rafına sığabilir. Küçük boyutları ayrıca, bir ton dişliyi taşırken bile onları bir arabaya veya tavan taşıyıcısına atmayı son derece kolaylaştırır.

Helinox Lite, konu sırt çantasıyla gezmeye geldiğinde bizim zevkimize göre biraz büyük ama onu çok fazla zorlanmadan bir çantaya bağlayabilirsiniz.

Bebek karyolalarının geri kalanı önemli ölçüde daha az taşınabilir. Yeterince ağır ve hantallar ki, herhangi bir taşra macerasında kullanıldıklarını hayal bile edemiyoruz, ancak araba kampı veya onları çok uzağa taşımanız gerekmeyecek başka herhangi bir şey için harikalar. Taşınabilirlik açısından, KingCamp Folding DeluxeAlpha Camp ve Coleman Pack-Away Cot , yolun ortasındaki sonuçlarıyla onu takip etti. KingCamp Folding Deluxe ve Alpha Camp , yaklaşık 15 ila 16 pound ağırlığında, Coleman Pack-Away Cot biraz daha ağır, yaklaşık 23 pound.

Test Edilmiş Versiyon için Ölçülen Ağırlık


Yaklaşık 6 inç x 6 inç x 40 inç olacak şekilde katlanırlar- yaklaşık bir çantadaki sandalye boyutunda. Çok fazla başka bir şey taşımadığınız sürece kısa mesafeler için taşımak çok hantal değildir. Ancak, bunları bir sırt çantasına takmak veya önemli bir mesafeye taşımak için uğraşırsınız ve bu onların amaçlanan uygulaması değildir.

Alfa Kampını kısa mesafelere taşımak çok da kötü değil ama onunla yürüyüş yapmak istemeyiz.

Coleman Airbed Cot , grubun en ağırıdır ve tartıları 40 pound’un üzerinde devirir.

Kamp Yataklarında Taşınabilirlik

Taşıma çantasında yerleşik tekerlekler bile var, ancak bunların asfaltsız yüzeylerde pek işe yaramadığını gördük. Bu karyolayı araçsız herhangi bir mesafeye taşımak zorunda kalmayı kesinlikle istemeyiz.

Kamp Yataklarında Konfor

Sonraki testlerimiz, her bir karyolaların hem uyumak/yatmak hem de bir sıra gibi oturmak için ne kadar rahat olduğuna odaklandı. Spesifik olarak, her birini deneyen ve genel izlenimlerini veren farklı jüri üyelerimiz vardı ve ayrıca dirseklerini yanlara mı yoksa başlarını veya ayaklarını her bir karyolaların uçlarına mı vurduklarını not ettiler.

Kamp Yataklarında Konfor Oranı


En üst sırada yer alan Coleman ComfortSmart’ın şimdiye kadar test ettiğimiz tüm bebek karyolaları arasında en rahatı olduğunu gördük. Bu karyola, yastıklı bir şilte içerir, ancak siz atlasanız bile yine de en rahat modellerden biri olduğunu gördük. Çoğu insanın dirseklerini veya başlarını ve ayaklarını çerçeveye çarpmaması için yeterli alana sahiptir. Bu ürün, tüm vücudunuzda geniş destek sağlayarak uzanmak için çok rahat hissettirir.

Kamp Yataklarında Konfor

Coleman Airbed Cot da burada bahsetmeye değer. Hava yatağı yerinde olmasa bile özellikle rahat olduğunu gördük, hava yatağı bu karyolayı kamp yaparken düpedüz lüks bir uyku seçeneğine yükseltiyor. Bununla birlikte, günün sonunda hala bir hava yatağıdır ve bu his ve destek türü herkes için değildir.

Bu, kamp için son derece rahat bir çözümdür.

Ardından Teton Sports Outfitter XXL geldi. Bu bebek karyolası devasadır- hatta iki kişinin üzerine oturabileceği kadar geniştir (eğer çok rahat olmaktan rahatsız olmazlarsa). Paspas, iyi bir gece uykusu için fazlasıyla yeterli desteğine sahip ve bu ürünü rahatlıkla bench olarak da kullanabilirsiniz.

XXL geniş bir uyku alanı sunar.

Converta ve KingCamp 4-Position, karyolanın baş ve ayak kısmında desteğe sahiptir ve mükemmel miktarda destek sağlar. Bu karyolaları hem uyku hem de oturma modlarında çok rahat bulduk.

Kamp Yataklarında Konfor

KingCamp Folding Deluxe veya Alpha Camp’in yan korkulukları olmamasına rağmen, dirseğinizi veya dizinizi üzerlerine kıstırırsanız oldukça acı verici olabilen bazı baskı noktaları vardır. Entegre koltuk başlığı güzel ve oldukça rahat olması için yeterli destek var, ancak bunu uzun bir yolculuk için kullanacak olsaydık, ekstra dolgu eklemeyi görebilirdik.

Yerleşik koltuk başlığı bu karyolayı oldukça rahat hale getirir.

Kamp Yataklarında Dayanıklılık

Birkaç ay boyunca her modelin yalnızca tek bir birimini test etmiş ve bunun ötesinde konuşamasak da bu farklı manşonların test sürecimize nasıl ayak uydurduğu arasında bazı belirgin farklılıklar olduğunu fark ettik. Değerlendirmeleri, tasarım ve yapı ile ilgili genel izlenimlerimize ve ayrıca kullanım sırasında meydana gelen herhangi bir hasar veya aşınma ve yıpranmaya dayandırdık.

Kamp Yataklarında Dayanıklılık Oranları


Genel olarak, Teton Sports Outfitter XXL’in bugüne kadar test ettiğimiz bebek karyolaları arasında en dayanıklısı olduğunu düşünüyoruz. 600 pound gibi, bu karyola, diğer modellerin çoğundan önemli ölçüde daha fazla bir nominal ağırlık sınırına sahiptir. Yatak 600D kanvastır ve katlama mekanizması ve çerçeve, tüm testlerimizden sonra hiçbir hasar belirtisi göstermeyen ağır hizmet tipi bir metal yapıya sahiptir.

Kamp Yataklarında Dayanıklılık

Ardından, Coleman ComfortSmart’ın dayanıklı bir çerçevesi var ve 275 pound olarak derecelendirildi. Testlerimizde herhangi bir hasar görmedi. Yine de, birlikte verilen şilte veya yayların hasara Teton Sports Outfitter XXL’den biraz daha duyarlı olduğunu görebiliyorduk.

Coleman Pack-Away Cot , sağlam yapısı ve 300 pound’a kadar olan ağırlık limiti ile takip etti. Pack-Away Cot, testimiz boyunca herhangi bir hasar görmedi. Hem Coleman Converta hem de KingCamp 4-Position bize çok sağlam geldi ve sırasıyla 225 ve 264 pound olarak derecelendirildi. İkisi de hasar görmedi.

KingCamp 4-Position bize çok sağlam geliyor.

KingCamp Folding Deluxe , 265 pound nominal ağırlığa sahip ve testlerimizde küçük aşınma ve yıpranmanın ötesinde herhangi bir sorun yaşamadı, ancak katlama mekanizması konusunda biraz tereddüt ediyoruz. Üst karyolalardan çok daha az sağlam görünüyor ve deneyimlerimize göre en dayanıklı olmayan bir çantadaki katlanır sandalyelerden büyük ölçüde ödünç alıyor. Alfa Kampı neredeyse aynı yapıya sahip.

KingCamp’in çerçevesi, diğer seçeneklerden bazıları kadar kaba görünmüyor.

Sırada, ultra hafif karyolalardan ikisi – Desert Walker Ultra Hafif ve Helinox Lite . Desert Walker, 400 pound’a kadar derecelendirildiğini iddia ediyor, ancak aklımızda biraz daha düşük olmasa da, sadece 265 pound olarak derecelendirilen Helinox Lite ile neredeyse aynı bir yapıya sahip, bu yüzden bundan biraz şüpheliyiz. Her iki manşon da yan yana test sürecimizin zorluklarına karşı iyi dayanmış olsa da, bu ürünleri monte ederken veya sökerken aldığı güç miktarı, bir direğin kırılmasına yol açtığını kolayca görebildiğimiz için endişe etmemize neden oldu. Bacakları tutturmaya çalışırken ve direklerden birini kalıcı olarak bükerken kumaşı birkaç yerde gerdik.

2022’nin En İyi Kamp Yatağı

En iyisini bulmanıza yardımcı olmak için Coleman, KingCamp, Helinox ve diğerlerinden kamp yatakları satın aldık ve test ettik.

Piyasadaki en iyi 30 kamp karyolasını araştırdık, ardından kafa kafaya test etmek ve bir sonraki geceniz veya bir sonraki gece misafiriniz için mükemmel olanı bulmanıza yardımcı olmak için en umut verici 10 modeli satın aldık. Bu bebek karyolalarını kapsamlı bir şekilde test ettik, bu ürünlerin montajının ne kadar kolay olduğunu ne kadar rahat olduklarını ve taşınmasının ne kadar kolay olduğunu ve ne kadar dayanıklı olduklarını değerlendirdik ve karşılaştırdık. Hangi karyolanın en rahat, hangisinin en hızlı bir araya getirildiğini ve hangisinin en iyi pazarlık olduğunu öğrenmek için okumaya devam edin.

Arabayla kamp yaparken rahatlık faktörünü artırmanın birçok yolu vardır. Çadırınız için lüks bir kamp yatağı alın ve başınızı peluş bir kamp yastığına yaslayın. Uyku tulumları yazımız, özel kullanımlarınız için doğru modeli belirlemenize yardımcı olabilir. Taşrada daha derine inmek istiyorsanız, sırtınızda bir çuval tuğla taşıyormuş gibi hissetmeden sizi oraya götürebilecek sırt çantaları, hafif çadırlar ve sırt çantalı uyku tulumları hakkında tavsiyelerimiz var.

Katlanabilir Kamp Yatakları

En İyi Genel Kamp Yatağı

Coleman Pack-Away Karyolası

Coleman Pack-Away Katlanabilir Kamp Karyolası

Mükemmel birçok yönlü bebek karyolası arayışındaysanız, Coleman Pack-Away Cot’u yenmek zordur. Bu model, çoğunlukla yekpare yapısıyla yalnızca birkaç dakika süren, kurulumu ve sökülmesi çocuk oyuncağıdır. Hem sırt üstü hem de yan yatanlar için tonlarca destek sunar ve gece boyunca başınızın veya ayaklarınızın üzerinde vurabileceğiniz herhangi bir çubuk yoktur. Nispeten kompakt bir forma katlanıyor, çok ağır değil ve kesinlikle sırt çantasıyla seyahat için yapılmamış olsa da çok sağlam yapılmış gibi görünüyor.

Bu karyola ile ilgili temel sorunumuz, katlanmamış pozisyonda kilitlenmemesidir. Kurulduktan sonra bu asla bir sorun değildi; ancak, kendimizi onu kamp alanında sürüklerken bulursak, bacaklar bükülme eğilimindeydi. Bu, oturmadan önce bacakların doğru pozisyonda olduğundan emin olmak için her zaman biraz daha dikkatli olunması gerektiği anlamına geliyordu. Ayrıca engebeli zeminde biraz huysuz olabilir. Ne olursa olsun, kamp yaparken tüm zamanların en sevdiğimiz uyku çözümlerinden biridir ve birinci sınıf bir bebek karyolası isteyen herkese şiddetle tavsiye ederiz.


Ücreti En iyi yatak

KingCamp Katlanır Deluxe

KingCamp Katlanır Deluxe Katlanabilir Kamp Karyolası

Bütçenize uygun yeni bir bebek karyolası satın alıyorsanız ve sırt çantasıyla seyahat etmek istemiyorsanız, KingCamp Folding Deluxe harika bir seçenektir. Katlama veya açılma açısından, bu ürün kolayca bizim favorimizdir, genellikle yatağı tamamen monte etmek sadece bir veya iki dakika sürer. Bu hafif karyola, temelde benzer bir katlama mekanizmasına sahip bir çantadaki sandalye ile aynı form faktörüdür. Sahilde şekerleme yapmak için mükemmel olan veya bir araba kampı kurulumuna harika bir katkı sağlayan entegre bir koltuk başlığına sahiptir.

KingCamp Katlanır Deluxe karyolanın oldukça rahat olduğunu düşünmemize rağmen, biraz dar ve denediğimiz diğer bebek karyolalarının sağladığı aynı düzeyde tek tip desteği sunmuyor. Katlama mekanizması ve genel konstrüksiyonlar, diğer bebek karyolalarının bazıları kadar ağır hizmete uygun görünmüyor ve bir çantada katlanır sandalyeler konusundaki deneyimimiz göz önüne alındığında, bu, piyasadaki en dayanıklı ürün değilse şaşırmayacağız. Bununla birlikte, paket açma söz konusu olduğunda, açık ara en uygunudur ve düşük perakende fiyatı, onu sınırlı parayla yeni bir bebek karyolası satın alan herkes için mükemmel bir seçenek haline getirir.


Çok Yönlü Bir Değer Seçeneği

Coleman Converta Katlanır Karyola

Coleman Converta Katlanır Kamp Karyola

Bir bütçeyle alışveriş yapıyorsanız, Coleman Converta Katlanır Karyolayı incelemenizi şiddetle tavsiye ederiz. Bu nispeten ucuz bebek karyolası sadece bir uyku yüzeyi işlevi görmekle kalmaz, aynı zamanda bir şezlonga da dönüşebilir. Deneyimlerimize göre oldukça dayanıklı görünen genel bir yapı ile taşıması oldukça kolay ve bir araya getirmesi hızlı. Hem bebek karyolası hem de sandalye olarak çok rahat olduğunu gördük ve ayarlanabilir askı ile sandalye modundayken seçmeniz gereken farklı uzanma seviyelerini takdir ettik.

Ne yazık ki, bu bebek karyolası en küçüğü olacak kadar toplanmaz ve biraz ağırdır, bu nedenle bu ürünü kullanırken muhtemelen araba kampı veya benzeri şeylerle sınırlı kalacaksınız- kesinlikle en sırt çantasıyla seyahat için uygun seçenek değil. Ayrıca, bazen arka ayar mekanizmasını tam olarak devreye sokmanın biraz titiz olabileceğini ve yerine oturtmak için sadece biraz fazladan baskı gerektirdiğini gördük. Sonuç olarak, bunların küçük kusurlar olduğunu düşünüyoruz ve bu ürünü bir ton para harcamadan yeni bir bebek karyolası satın alan herkese şiddetle tavsiye ediyoruz.


Sırt Çantasıyla Seyahat İçin En İyisi

Helinox Lite

Helinox Lite Katlanabilir Kamp Karyolası

Coleman Pack-Away veya Kingcamp Folding Deluxe bebek karyolalarına baktıysanız ve bunların muazzam olduğunu düşündüyseniz, o zaman Helinox Lite tam size göre. Tartıyı üç poundun biraz altında olan bu model aslında sırt çantasıyla gezmek için tasarlandı. Kolayca bir çantaya bağlanabilir ve kendileri için çalışan bir kamp pedi bulmakta zorlanan veya taşrada yanlarında uyumak zorunda kalan herkes için mükemmel bir seçenektir.

Ne yazık ki Helinox Lite’ın montajı daha zor olan manşonlardan biri olduğunu gördük. Çok sayıda parçası var ve her bir bacağı bir araya getirirken yerine kilitlenmesi için bükmek için oldukça fazla güç gerekiyor. Ayrıca boyunuza bağlı olarak başınızın desteğinin eksik olabileceğini de fark ettik. Eğer kırsal kesime götürmek için bir bebek karyolası arıyorsanız, bu bizim en iyi tavsiyemizdir. Bununla birlikte, yüksek fiyatı ve en üst düzey uyku pedlerine kıyasla titiz montajı, bebek karyolalarının gerçekten ilk etapta sırt çantasıyla seyahat etmek için tasarlanıp tasarlanmadığını sorgulamamıza neden oluyor.


En Rahat Kamp Yatağı

Coleman ComfortSmart

Coleman ComfortSmart Katlanabilir Kamp Karyolası

Kamp yaparken, mümkün olan en rahat geceyi geçirmeyi her şeyden önce önemsiyorsanız, Coleman ComfortSmart’ı düşünmenin zamanı geldi. Dahil olan şilte olmadan bile, bu karyola inanılmaz derecede rahattır- ve şilte ile, test ettiğimiz açık ara en rahatı. Fırlatmak ve döndürmek için bolca yeriniz var; ComfortSmart, bütünlüğü boyunca eşit destek sunar- baskı noktası veya sarkma noktası yoktur.

Ne yazık ki, Coleman ComfortSmart , olağanüstü konforu için önemli miktarda taşınabilirlik ticareti yapıyor. Bu karyolayı herhangi bir mesafe için taşımak istemeyiz, ayrıca kapladığı alan miktarı araba kampı yaparken hantal olabilir. Coleman ComfortSmart’ı taşımak zor olsa da uyumaktan başka bir şey değildir ve başka birinin onu bizim için alması şartıyla, onu herhangi bir kamp gezisinde memnuniyetle kullanırız.


a

Katlanabilir Kamp Karyolaları

Kamp Yatağı Tavsiye

Umarız bu, yeni bir kamp karyolası arayışınızda size yardımcı bir analiz olmuştur; ister en üst seviye veya uygun fiyatlı bir model, ister uzun süreli kullanım için ağır hizmet tipi bir seçenek veya bir sonraki sırt çantasıyla seyahatiniz için ultra hafif bir model arıyorsanız, bu analiz yardımcı olmuştur.


Yazının orijinalini (https://www.outdoorgearlab.com/topics/camping-and-hiking/best-camping-cot) adresinde bulabilirsiniz.


  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz. 
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin. 
  • Tarihi ve turistik mekanlara zarar vermeyin, çöplerinizi yanınızda götürün. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın. Kişisel çöpünüzü kamusal kullanıma açık olan doğaya terk etmeyin.
  • Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.
  • Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz. 

http://www.turkeyoutdoor.org