ADIYAMAN GEZİ REHBERİ 6. YAZI

Outdoor Türkiye

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

Türkiye'nin Outdoor Sayfası

Bu yazı dizimizde bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle yaz aylarında tatilcilerkampçılardoğa severler, karavancılar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz. Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

Adıyaman’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Adıyaman mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.

Adıyaman Outdoor

Bu yazımızda Adıyaman’da outdoor aktivitesi yapılabilecek yerleri ve Adıyaman’da Outdoor sektörünün potansiyelini ve paydaşlarını tanıtıyoruz.

Adıyaman’ın Coğrafi Yapısı Ve Outdoor Doğa Sporları

Adıyaman, Malatya dağlarının (Güneydoğu Torosları) güney yamaçlarında yer alır. Adıyaman il topraklarının %52 ‘sini dağlar oluşturmaktadır. Bu oran, yükseltiye yansımada ildeki dağ sayısına aynı orantıda yansıdığı görülmektedir.

İl sınırları içinde 2000 metrenin üzerinde 25’den fazla zirve yer alırken 2500 metrenin üzerinde ise 8’den fazla zirve yer bulunmaktadır. Birbirine dayanıp sıkışmış sıralar halinde geniş bir yer kaplayan bu dağlar güneye indikçe alçalır ve Güneydoğu Anadolu düzlüklerine karışır.

Adıyaman Outdoor

Ayrıca doğa yürüyüşü yapılabilecek 1800-2000 metre arasında da birçok zirvesi bulunmaktadır. Ancak ilin en önemli zirvesi UNESCU dünya mirasında yer almış, kendisini ziyaret eden tüm turistleri hayran bırakan Nemrut dağıdır.

Güneydoğu Torosların çıplak sırtlarının uzandığı kuzey kısmında yüksek tepeler bulunur. Akdağ (2551 m), Dibek Dağı (2549 m), Ulubaba Dağı (2533 m), Gördük Dağı (2206 m) ve Nemrut Dağı (2100 m) güney tarafı verimli ovalar ve yaylalar ile kaplıdır.

En alçak yeri Fırat Nehri ile Göksun Çayının birleştiği yerdir. Burası 650 m yüksekliktedir.

Adıyaman Outdoor

Toros Dağları, ili ikiye böler. Besni-Adıyaman-Kahta bölgesinin kuzeyi dağlık, engebeli ve çıplaktır. Güneyi ise ovalık ve yeşilliktir. Ortalama yükseklik 1000 m civarındadır.

İlin yüzölçümünün % 52’si dağlıktır. Ayrıca Karadağ, Bozdağ ve Tucat Dağı da başlıca yüksek dağlarıdır. Köylerin çoğu dağlık bölgelerde kurulmuştur. Samsat, Besni, Gölbaşı ve Kâhta ilçeleri de dağlık bölgelerde bulunan yerleşim merkezleridir.

Adıyaman’da Bulunan Dağlar:

Adıyaman Outdoor
  • 1-Karlık Dağı 2.585m,
  • 2-Akdağ (1) 1571m,
  • 3-Ulubaba 2.533m,
  • 4-Akdağ (2) 2.521
  • 5-Tucak Dağı 2.507m,
  • 6-Altıntaş Zirvesi 2.414m,
  • 7-Gördük Dağı 2.221m, 
  • 8-Nemrut Dağı 2.150m
  • 9-Narlı Tepe 2.085m
  • 10-Kımıl Tepe 1.956m

Adıyaman Outdoor Potansiyeli

Adıyaman’ın outdoor potansiyeline göre çok gerilerde olduğu söylenebilir. Adıyaman’ın sahip olduğu tarihi, turistik ve doğal güzellikleri, outdoor aktiviteleri için son derece uygun coğrafi yapısı ile yakın ve orta vadede outdoor sektörünün önemli paydaşlarından birisi olacağını söylemek kehanet olmayacaktır.

İlin potansiyelini göz önüne aldığımızda yakın ve orta vadede Adıyaman outdoor aktivitelerinin katlanarak artacağını kolaylıkla söyleyebiliriz. Bunun için ildeki outdoor kulüplerinin sayısının artması, organizasyonların arttırılması gerekmektedir.

Adıyaman Outdoor

www.turkeyoutdoor.org

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak Adıyaman’ın tanıtımı ve outdoor aktivitelerinin gelişimi için sayfalarımızın bütün paydaşlara açık olduğunu tekrardan ifade edelim. Organizasyon, yarışma, outdoor aktiviteleri tanıtımı, ilin reklamının yapılması konusunda bizlere iletişim sayfalarımız üzerinden ulaşabilirsiniz.

Adıyaman’ın Gerger ilçe sınırları içerisinde yer alan, Atatürk Barajı ile Fırat Nehri’nin birleşme noktasında yer alan bünyesinde birçok kanyon ve dik yamaçları bulunduran Gerger Kanyonu doğal görüntüsüyle görenleri büyülemektedir.

Adıyaman dağcılığın, yüksek irtifa ve teknik tırmanışlardan şimdilik yoksun ancak, dünya mirasında yer almış Nemrut dağı, 2000 metre aşan 30-35 zirvesi ve özellikle doğal görüntüsüyle dikkat çeken Gerger kanyonu ile çok sayıda doğa yürüyüşleri parkurlarında dağcıları, doğaseverleri, tarihi eserleri tercih edenleri rahatlıkla ağırlayacak bir yapıya sahip olduğu görülmüştür.


Adıyaman Outdoor ve Doğa Aktiviteleri

Adıyaman Outdoor

Adıyaman tarihi ve doğasıyla bölgenin en yoğun turist çeken noktaları arasında yer almaktadır. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde bulunan Adıyaman’a karayolu ve havayolu ile ulaşmak mümkündür. Ülkemizin en büyük barajına komşu olan Adıyaman, aynı zaman da tarihi ve doğal güzelliği ile dikkat çeken Nemrut Dağı’na ev sahipliği yapmaktadır.

Adıyaman’ı tercih edecekler için birçok outdoor aktivitesi bulunmaktadır. Adıyaman’ı kuşbakışı izleyebileceğiniz yamaç paraşütü, yemyeşil doğa ile birlikte olmanıza imkan veren yürüyüş rotaları ve kamp alanları bulunmaktadır. Atatürk Barajı ve Fırat Nehri’nin etkisiyle çok sayıda su sporu da Adıyaman çevresinde yapılabilmektedir.


Adıyaman’da Doğa Sporları ve Outdoor-Yamaç Paraşütü

Tut Yamaç Paraşütü

Adıyaman’ın Tut ilçesinde çevre koşullarının da imkan vermesiyle başlatılan yamaç paraşütü aktiviteleri günümüzde bölgeye çok sayıda insanı çekmektedir. Hava turizmi olarak bilinen bu etkinlik her yıl Mayısıs ayında başlamakta ve kış ayları gelene kadar devam etmektedir.

Nemrut Dağı üzerinde yapılabilen bu aktivite sayesinde hem tarihi noktaları kuş bakışı görmüş olacaksınız hem de ülkemizin en büyük baraj gölü olan Atatürk Barajı’nı havadan seyretmiş olacaksınız. Yaz boyunca etkinlik yapılabilmektedir.


Adıyaman’da Doğa Sporları ve Outdoor-Yelken 

Adıyaman Outdoor Yelken

Yelken sporunu sevenler, GAP projesi dahilinde yapılan Atatürk Barajı üzerinde bu aktiviteyi rahatça yapma şansına sahiptir. Yelken kullanmayı bilmeyenler için SUKAY tarafından kısa bir eğitim verilerek bu sporun yapılması sağlanır.

Yelken ile birlikte kano ve rafting gibi su sporlarına uygun akarsular da bulunmaktadır. Fırat Nehri üzerinden belirlenen kollarda bu sporlar profesyonel ekipler tarafından sunulmaktadır. Her yıl ilginin artması için bölgedeki federasyonlar GAP Su Sporları Festivali düzenlemektedir. Barajlar üzerinde tekneler ile turlara katılabilirsiniz.


Adıyaman’da Doğa Sporları ve Outdoor-Doğa Yürüyüşü

Adıyaman doğasını yakından tanımak ve keyifli zaman geçirmek isteyenler, bölgede özel olarak belirlenen orta zorlukta veya daha kolay olan yürüyüş rotalarını tercih edebilirler.

Bölgeyi tanıyan bir rehber eşliğinde yapacağınız doğa yürüyüşleri sizlere hem bölgeyi tanıtacak hem de keyifli anlar yaşamanıza yardımcı olacaktır. Adıyaman’da doğa yürüyüşü için en çok ilgi çeken nokta Nemrut Dağı Milli Parkı içinde bulunanlardır. Nemrut Heykelleri’nin olduğu noktaya çıkan patika yol, Zey Vadisi yürüyüşü ve Nemrut Dağı ile Karadut arasında yapılan yürüyüş, bölgede orta zorlukta kabul edilen ve ilgi çeken noktalardır.


Adıyaman’da Doğa Sporları ve Outdoor-Kamp

Adıyaman Outdoor Enduro

Adıyaman, coğrafi koşullarının da elverişli olmasından dolayı çok sayıda kamp noktası barındırmaktadır. Bu alanlardan kendinize uygun olanı tercih edebilir veya uzun bir sür bu noktaların her birinde kısa süreli kamplar yaparak eğlencenize devam edebilirsiniz.

Gölbaşı Tabiat Parkı başta olmak üzere Sugözü Mesire Alanı, Kahta, Dede Mesira Alanı, Nemrut Dağı, Alibey Dağı ve Mahmut El Ensari Türbesi güzergahı üzerinde kamp noktaları bulunmaktadır. Bu kamp noktalarının hepsinin kendisine haz özellikleri vardır. Bunların arasından kendinize uygun olanı tercih ederken yanınıza kamp malzemelerinizi eksiksiz bir şekilde almaya dikkat etmelisiniz.


Adıyaman’da Doğa Sporları ve Outdoor-Binicilik

Adıyaman Outdoor

Adıyaman şehrinde günümüzde atlar aktif olarak kullanılmaktadır. Özellikle kırsal kesimlerde yaşayan insanlar, ulaşım aracı olarak özel olarak besledikleri atları kullanmaktadır. Bölgeye gittiğinizde size bu konuda hizmet veren firmaları bularak kısa bir at biniciliği deneyimi yaşayabilirsiniz.

Adıyaman’da farklı bir şeyler yapmak isteyenler için bu aktivite cazip bir seçenek olarak yer almaktadır. Uygun fiyatlarının yanında güzel turlara katılmak daha fazla eğlence yaşamanıza da yardımcı olacaktır.


Adıyaman’da Doğa Sporları ve Outdoor-Balıkçılık

Adıyaman Outdoor Göller

Adıyaman, Atatürk Barajı’nın ve bölgede bulunan diğer küçük barajların da etkisi ile akarsu balığı avı yapılabilecek çok farklı noktalar sunmaktadır. Amatör olarak balık tutmayı sevenler özel olarak bilinen noktalara giderek balık tutma aktivitesini gerçekleştirebilirler.

Adıyaman’da yer alan barajlar ve göl alanlarında amatör olarak olta ile balık tutabilirsiniz. Bu aktiviteyi gerçekleştirmek isteyenlerin unutmaması gereken, av mevsimi içerisinde bu sporu yerine getirmek olacaktır. Bölgede zıpkın ile balık avlamak yasaktır ve büyük bir cezası olduğunu da unutmamalısınız.

Yukarıdaki listenin yanında Adıyaman’da Outdoor denilince genel olarak şu liste akla gelmektedir:

  • Nemrut Dağı: En çok dağcılık olmak üzere, trekking, yamaç paraşütü, kayak, snowboard, fotoğraf, bisiklet, kampçılık,
  • Atatürk Barajı: Fotoğraf, yelken, kürek ve diğer su sporları,
  • Cendere Çayı: Fotoğrafçılık, kanyon geçişi, trekking, kampçılık
  • Adıyaman Kamp Alanları: Kampçılık
Adıyaman Outdoor

www.turkeyoutdoor.org sitesi olarak birlikte çalıştığımız https://tr.wikiloc.com sitesinin Adıyaman’da yapılan outdoor aktiviteleri bölümünü incelediğimizde Adıyaman’da en çok yapılan outdoor aktivitelerinin:  Enduro, hiking, trekking, tırmanma, off road, kaya tırmanışı, kürek çekme olduğunu görüyoruz.

Siz de Adıyaman’da bulunduğunuz konumda sizden önce kim hangi doğa aktivitesini yapmış görmek istiyorsanız  (https://tr.wikiloc.com/rotalari/outdoor/turkiye/adiyaman) adresinden detaylı bilgi bulabilirsiniz. Biz yazımızı kısa tutmak adına okuyucumuza (https://tr.wikiloc.com/rotalari/outdoor/turkiye/adiyaman) adresini ziyaret etmesini tavsiye ediyoruz.

Adıyaman’da bulunan outdoor kulüpleri ve outdoor mağazalarının listesi için 2. sayfaya geçiniz.

Adıyaman Doğa ve Outdoor Kulüpleri

Adıyaman’da outdoor ve doğa sporlarına katılmak istiyorsanız ilk yapacağınız iş nerede, ne zaman, kimlerle, hangi ekipman ile outdoor aktivitesi yapacağınızı araştırmaktır. Zaten bu yazıyı okuyorsanız bu konuda en önemli aşamayı geçmişsiniz demektir.

Outdoor aktiviteleri yapmanın hem dünyada hem de Türkiye’de en popüler yolu arkadaşlar, trekking grupları, kulüp, doğa ve yürüyüş dernekleri ve profesyonel liderler ile birlikte ve profesyonellerin eşliğinde yapmaktır. Bunun için ise outdoor kulüpleri en iyi tercih olacaktır.

Adıyaman Outdoor

Aşağıdaki Adıyaman Outdoor Kulüpleri listesini internet ve sosyal medya sitelerinden yaptığımız araştırma sonucunda oluşturduk. Tanıtımını yaptığımız kulüp ve derneklerin Adıyaman’daki outdoor aktivitelerinin tamamını yaptığını iddia etmiyoruz. Bu listeyi kısa bir internet araştırmasıyla oluşturduk. Listeye eklenmesini istediğiniz kulüp, dernek, firma var ise iletişim sayfalarından bizlere ulaşabilirsiniz.

Bu kulüplerin dışında birçok bireysel outdoor sporcusunun aktiviteleri (https://tr.wikiloc.com/rotalari/outdoor/turkiye/adiyaman) adresinde yer almaktadır. Dilerseniz oraya da göz atabilirsiniz.


  • Adıyaman Doğa Sporları Gençlik Ve Spor Kulübü
  • 0532 177 89 35
  • adosk02@hotmail.com
  • https://www.facebook.com/adosk02/
  • Adıyaman Doğa (Trekking) Yürüyüşü ve Fotoğrafçılık Kulübü
  • https://www.facebook.com/groups/1124358904246006/files
  • ADYÜ Doğa Sporları Kulübü Adıyaman Üniversitesi Doğa Sporları Topluluğu
  • https://www.instagram.com/adyudogasporlari/?hl=tr

Adıyaman Off-Road

Adıyaman’da Bulunan Outdoor Mağazaları

  • Adıyaman Spor Center
  • Hocaömer, 02100 Adıyaman Merkez/Adıyaman
  • +905447660197
  • InStreet Adıyaman Park AVM Mağazası
  • Yeni Sanayi, Adıyaman Park AVM, 2819. Sk., 02040 Merkez/Adıyaman
  • +908502900747
  • Lescon
  • Hoca Ömer mah, Sağlık Ocağı Cd. 23/C, 02100 Adıyaman Merkez/Adıyaman
  • +904162142000
  • Gazioğlu Av Doğa Sporları
  • Alitaşı Mah, Bozbey Cad. No:50/a, 02100 Merkez/Adıyaman
  • +905300657999
Adıyaman Outdoor
  • Bu yazı için yararlanılan kaynaklar:
  • Resimler Wikiloc’tan alınmıştır.
  • http://www.kaledagcilik.org/
  • https://otelleri.net

Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz. Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.

Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin. Tarihi ve turistik mekanlara zarar vermeyin, çöplerinizi yanınızda götürün.

Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın. Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz. 

Türkiye’nin Outdoor Sayfası

http://www.turkeyoutdoor.org

Malatya Kamp Alanları, Nemrut Dağı Kamp Alanı, Mardin Kamp Alanları, Maraş Kamp Alanları, Şanlıurfa Kamp Alanları, Damlacik garden camping, Nemrut Krater Gölü, Adıyaman gezilecek Yerler, Adıyaman Kamp Alanları – Kamp Yerleri , Adıyaman ‘da En İyi 10 Kamp Alanı, Adıyaman Kamp Alanları Listesi, Adıyaman Kamp Alanları – Gezilecek Yerler, Adıyaman Kamp Alanları ve Karavan Alanları, Adıyaman Kamp Alanları: En Güzel Çadır Kampı Yerleri, Adıyaman Ücretsiz Kamp Alanları, Adıyaman Merkez Kamp Alanları, Adıyaman Besni Kamp Alanları, Adıyaman Çelikhan Kamp Alanları, Adıyaman Gerger Kamp Alanları, Adıyaman Gölbaşı Kamp Alanları, Adıyaman Kahta Kamp Alanları, Adıyaman Samsat Kamp Alanları, Adıyaman Sincik Kamp Alanları, Adıyaman Tut Kamp Alanları,

Etiketler:  Adıyaman Gezilecek Yerler,  Adıyaman Gezi Rehberi,  Adıyaman Gezilecek Yerler Listesi,  Adıyaman Gezi,  Adıyaman Gezecek Yerler,  Adıyaman Gezi Yazısı,  Adıyaman  Turizm,  Adıyaman Turizm Bürosu,  Adıyaman Tarihi Yerler,  Adıyaman Ne Yenir Nereler Gezilir,  Adıyaman Ne Yenir Nerede Yenilir,  Adıyaman’da Ne Yapılır,  Adıyaman Otelleri,  Adıyaman’da Gezilecek Doğal Yerler,  Adıyaman Gezilecek Yerler,  Adıyaman Gezilecek Çarşı,  Adıyaman Gezilecek Yerler Doğa,  Adıyaman Gezilecek Doğal Yerler,  Adıyaman Gezilecek Doğal Yerler Haritası, Mersin Gezilecek Yerler,  Adıyaman’da Gezilecek Mekanlar,  Adıyaman Merkezde Gezilecek Yerler,  Adıyaman’da Gezilecek Tarihi Yerler,  Adıyaman Gezilecek Yerler, Türkiye’nin En Geniş Gezi Rehberi,   Adıyaman Seyahat Rehberi,   Adıyaman Şehir Gezi Rehberi,  Türkiye Gezi Rehberi,  İstanbul Gezi Rehberi,  Adıyaman Görülmesi Gereken Yerler,  Adıyaman Turizm Rehberi, Türkiye Gezi Ve Tatil Rehberi,  Doğa Ve Kültür Turları,   Adıyaman  Turizm Ve Tanıtım,  Adıyaman Bölgesindeki En İyi Gezilecek Yerler,   Adıyaman’da Nereye Gidelim?,  Adıyaman’da Bir Günde Ne Yapılır?,  Adıyaman İlinin Doğal Güzellikleri Nelerdir?,  Adıyaman Merkezde Neler Var?,  Adıyaman Ziyaretinde Gezilecek En Popüler Yerler,  Adıyaman’da Ne Yenir?,  Adıyaman Gezilecek En Popüler Yerler, Abuzer Gaffari Türbesi, Adıyaman (Hısn-ı Mansur) Kalesi, Adıyaman Müzesi, Adıyaman Ulu Camii, Altınlı Köprü, Aresemia Ören Yeri, Atatürk Barajı, Besni İçmeler, Besni Kalesi, Beşpınar Vadisi Mesire Alanı, Beştepeler Tümülüsü, Cendere Köprüsü (Roma Dönemi), Çarşı Camii, Çelikhan Vali Halil Işık İçmesi, Demirciler Pazarı, Derik Kutsal alanı (Heroon), Dikilitaş (Sesönk) Tümülüsü, Eski Besni Ören Yeri, Eski Kahta-Yeni Kale, Eskisaray Camii, Gerger Kalesi (Fırat Arsemia’sı), Göksu Köprüsü, Gümüşkaya Mağaraları, Haydaran Kaya Mezarları ve Yazıtı, Kab Camii, Karadağ Tümülüsü, Karakuş Tümülüsü, Kotur İçmesi, Kurşunlu camii, Mahmut El Ensari Türbesi, Malpınarı Kaya Yazıtı, Musalla Camii, Nemrut Dağı, Oturakçılar Pazarı, Palanlı Mağarası, Perre Antik kenti ve Kaya mezarları, Sahabe Safvan Bin Muattal Türbesi, St. Petrus ve St. Pavlus Kilisesi, Sugözü Mesire Alanı, Şeyh Abdurrahman Erzincani Türbesi, Şeytan Köprüsü, Turuş Kaya mezarları ve Yazıtı, Üç Tuz Hanı, Üçgöz (Sofraz) Kül Şehri Harabesi, Yel Baba Türbesi, Zey Mağaraları, Arsemia Müzik Festivali, Besni Eğitim ve Kültür Festivali, Zerban Şenlikleri, Geleneksel Jari Şenlikleri, Adıyaman Çiğköfte Festival, Bal Kültür ve Turizm Festivali, Adıyaman Gastronomi Turizmi, Adıyaman’da Bulunan Kültür Ve Sanat Kurumları, Arsemia Kültür Ve Sanat Merkezi, Pale Kültür Sanat Merkezi, Rengimiz Sanat Atölyesi, Adıyaman Bilim Ve Sanat Merkezi, Adıyaman Musıki Derneği, Doremi Sanat Merkezi, Adıyaman Akademi Resim Kursu, Sanat Evi 02, Adıyaman Belediyesi Konservatuarı, 9 Nefes Neyzenler Derneği, İl Turizm Müdürlüğü, Adıyaman’da Yapılan Festivaller, Adıyaman Av Turizmi, Adıyaman Doğa Turizmi, Adıyaman Kültür Turizmi, Hısn-ı-Mansur Kale Efsanesi, Adıyaman Kırsal Alanda Yaşam Biçimi, Hasat Oyunu, Oyuna Davet, Düz oyun, Sal Oyunu, Ağırlama, Hızlı Üçleme, Yavaş Üçleme, Goftan, Çep, Rışko, Ağır Sımsımi, Hızlı Sımsımi, Dik, Kadın Halayı, İki Ayak, Barış, Dingi, Düz Oyun, Göçer Oyunu, Hallaç Oyunu, Hasat Oyunu, Heilli Can, Kaynana Oyunu, Kımıl Oyunu, Sal Oyunu, Türkan, Pehlivan, Adıyaman El Sanatları, Adıyaman’da Takılar, Adıyaman’da Giyim Kuşam, Adıyaman Türkü Ve Manileri, Adıyaman Kültür ve Sanat, Kımıl oyunu,Göçer oyunu, Helli can,Ağırlama, Hallaç Oyunu, Türkan, Dingi, Adıyaman Efsaneleri, Yediyaman Efsanesi, Samsat Kalesi Efsanesi, Adıyaman İnanç Turizmi, Adıyaman Uluslararası Müzik Festivali, Adıyaman Sağlık Turizmi, Adıyaman Tut Yamaç Paraşütü Şenliği, Uluslararası Kahta Kommagene Festivali, Tut’ta Dut Festivali, #gezi, #travel, #turkey, #seyahat, #gezgin, #doğa, #nature, #tatil, #istanbul, #türkiye,  #instagood,  #travelphotography, #holiday, #kamp, #photo,  #instagram,#photooftheday,#traveller, #manzara, #gezilecekyerler, #travelgram, #camping, #objektifimden,   #instatravel, #trip, #traveling, #aniyakala, #antalya, #fotoğraf, # Adıyaman, #seyahatblog, #seyahatname,#seyahatblogu, #seyahatnotlari, #photography,#seyahatblogger, #seyahataski, #seyahattutkusu, #seyahatet, #seyahatseverizbiz, #seyahatdefteri, #seyahatetmeklazim, #seyahatetmesanati, #seyahatacentasi,#seyahatkonsept, #seyahatfotografciligi, #seyahatrehberim, #seyahatfoto, #seyahatimvar, # Adıyaman #seyahatcantasi, #seyahatetmek, #Adıyaman, #Nemrut, #Nemrutdağı, #Komagene,