Türkiye’nin outdoor sayfası olarak sadece kendi yayınlarımızı değil, outdoor sektöründe yazılan bütün yayınları tarıyor ve gerekli izinleri aldıktan sonra bütün outdoor sevenlere duyuruyoruz.

Kampçılık Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kamp yapmadan önce, seçtiğiniz bölgenin kurallarını ve yönergelerini dikkatlice okumak önemlidir. Ayrıca, çevreye saygılı bir şekilde kamp yapmak, doğayı koruma ve gelecek nesiller için bırakma sorumluluğunu içerir.

TurkeyOutdoor Kampçılık Rehberi

Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu kampçılık rehberi tüm yazılar

Özellikle kamp alanları başta olmak üzere bütün turizm aktivitelerinde yapılan yorumların kişiye ve zamana göre değişen “normatif olmayan, göreceli” yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bir kişinin çok beğendiği ve tavsiye ettiği bir turizm tesisi / doğa aktivitesinin başka bir kişi hiç beğenmeyebilir. Listemizi yaparken olabildiğince nesnel olmaya çalışsak da bazı tesisler hakkında yapılan yorumları da eklemek zorunda kaldık.

Kamp yapmadan, tatile gitmeden önce plan yapmanızı, kalacak yer ayarlamanızı son güne bırakmamanızı, internet yorumlarının yanıltıcı olabileceğinin aklınızda bulundurmanızı, gideceğiniz tesisin internet sitesi veya sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi almanız gerektiğini unutmayın.

Aşağıdaki yazı outdoor alanında yayın yapan https://serhanhzr.com sitesinden yayıncının izniyle alınmıştır. Yazının orijinalini görmek için https://serhanhzr.com/2020/04/18/kamp-cadiri-secimi/ adresini tıklayınız.


En Uygun Bütçeli Çadırlar

Mali açıdan sağlam kalırken vahşi yaşamı keşfedin. Çadır alırken şu hususlara dikkat edin:

Çadır Alırken İdeal ağırlık

Sırt çantasıyla seyahat eden çadırlar ideal olarak 2,5 lbs civarında olmalıdır . Ağırlık olarak. Ayrıca kompakt olmaları gerekir, böylece fazladan yer kaplamadan sırt çantanızın içinde bulunabilir veya donanımınızın dışına sarılabilirler. Bununla birlikte, sırt çantasıyla seyahat eden çadırlar için bütçeye uygun seçeneklerden bahsettiğimiz için 4 libreye kadar kabul edilebilir olduğunu düşünüyorum, ancak diğer donanım seçeneklerinizi azaltacak ve belki de kesene kadar başka kolaylıklardan vazgeçerek bu ağırlığı telafi etmeniz gerekecek.

Buradaki nedenler daha çok malzeme merkezlidir. Bu küçük çadırlar kompakttır ve daha pahalı çadırlar, ciddi sırt çantasıyla seyahat için gereken gücü ve dayanıklılığı korurken ağırlığı azaltmak için daha yüksek maliyetli, daha yüksek teknolojili malzemeler kullanır.

Sırt çantalı çadır alanına bakmak

The Best Budget Backpacking Tents
Kamp çadırı

Bu çadırların çoğu 1-2 kişiliktir. Hangisi ideal olur? Bu, büyük ölçüde sizin ve grubunuzun sırt çantanızı nasıl dağıtmak istediğinize bağlı olacaktır. Siz ve seyahat arkadaşınız aynı çadırın altında birlikte uyumaktan çekinmiyorsanız, yalnızca bir kişinin çadırı taşıması ve diğer kişinin daha fazla malzeme veya diğer teçhizatı taşımasından yeterli miktarda verim alabilirsiniz. Bir kız arkadaşımla veya karımla kamp yaparken, ekstra alan için minimum kilo alımıyla iki kişilik hafif bir çadırı tercih ederim.

Yalnız sırt çantalı gezginler, tek kişilik bir çadırla kilo verebilir, ancak bu, hava koşullarının değişmesi veya sadece biraz daha fazla dirsek odası istemeniz durumunda mevcut alanı da azaltır. Bir çadır satın almadan önce, özellikle de bütçe bilinciniz varsa, ihtiyaçlarınıza iyi bakın. 100$’a bir çadır satın almanın ve ihtiyaçlarınıza uymadığını bulmanın bir anlamı yok.

Sırt çantalı çadırlarda ağırlık meselesi

Hafif çadırların hepsi eşit yaratılmamıştır. Genellikle en hafif çadırlar “Ultra hafif” kategorisine girer ve 1 ile 2 pound arasında ağırlığa sahip olur. Ardından, sırt çantanızı 3 ila 4 pound arasında tutan standart “Hafif” kategorimiz var. Standart bir sırt çantasıyla seyahat çadırı 5 ila 7 pound ağırlığında olacak ve genellikle hafif kategorideki kompakt bir çadırdan biraz daha fazla yer kaplayacak.

İşte burada bütçe yönü büyük ölçüde devreye giriyor. Daha hafif – özellikle dış mekanda – genellikle malzeme maliyetleri nedeniyle daha pahalı anlamına gelir. Yüzlerce dolar harcayacak ultra hafif sırt çantalı çadırlara girebilirsiniz.

Taşınabilir Çadırlar

Sırt çantalı bir çadırda ne ararım?

Bütçenizi belirledikten sonra şunları arayın:

  •         Hacim
  •         Hataları dışarıda tutmak için örgü paneller
  •         Ağırlık
  •         paketlenebilir boyut

Maliyetleri ne olursa olsun ihtiyacınız olan özellikleri aldığınızdan emin olun. Cmtın almayı planlıyorsanız, bir bütçe çadırı bile ihtiyacınız olana sahip olmalıdır.

Sırt çantasıyla ne getirmemeliyim?

Ağırlık ve alan bir sorun olduğundan, ihtiyaçlarınıza uygun bir çadır arayın. O zaman çok büyük bir çantanız olmadığından emin olun, ihtiyacınız olandan daha fazla kıyafet toplayın ve asla kaybetmeyi göze alamayacağınız hiçbir şey getirmeyin. Sırt çantasıyla seyahat ederken bazı şeyler olur, bu yüzden yeri doldurulamaz şeyler muhtemelen harika bir fikir değildir. Ayrıca, çadırınıza her şeyi rahatça sığdırabildiğinizden emin olun.


En Uygun Fiyatlı Taşınabilir Çadırlar (Backpacking Tents)

Geçen yıl, muhtemelen son 5 yılda geçirdiğimden çok daha fazla zaman geçirdim. Dünya olaylarının bir araya gelmesiyle artan bir münzevi olma korkum bir araya geldiğinde beni daha fazla dışarı çıkmaya itti. Bununla birlikte, çeşitli maceralarımda çok yardımcı bulduğum hem işe yaramaz hem de kullanışlı bir sürü yeni aksesuar geldi. Bunlardan biri de sırt çantalı çadır. Sırt çantasıyla seyahat çadırları, kapalı alanlar kesin olmadığında sizinle birlikte yürüyüş yapmak için mükemmel olan küçük, hafif ve kompakt çadırlardır. Gerçekten hızlı bir şekilde öğrendiğim şey, sırt çantalı çadırların genellikle pahalı olduğu. Banka hesabınızı bozmayacak en iyi bütçeli sırt çantalı çadırlara bir göz atalım.

1. Night Cat 1 or 2 Person Backpacking Tent – Outdoor Taşınabilir Çadırlar

Night Cat 1 or 2 Person Backpacking Tent - Editor's Pick
Night Cat 1 or 2 Person Backpacking Tent – Outdoor Taşınabilir Çadırlar

Night Cat, bir veya iki kişi için uygun, tek katmanlı sırt çantasıyla yapılan bir çadırdır. 30 fit karenin hemen altında uyku alanına sahip olan Gece kedisi çok kompakttır. Gece kedisi, taşıma çantasına katlandığında bile çok az yer kaplar ve bir çanta içinde veya taşıma kayışı kullanılarak harici olarak taşınabilir.

Gece kedisi sadece 4,4 lb ağırlığındadır ve bu onu bu listedeki en ağır olanlardan biri yapar, ancak listedeki bazı daha premium seçeneklerle karşılaştırıldığında ne kadar ucuz olduğunu hesaba katmanız gerekir. Night Cat hem su geçirmez hem de yağmur geçirmezdir ve bir kişiyle bir araya gelmesi yalnızca bir dakika sürer, bu nedenle geçici bir mesken olarak harika çalışır. Gece Kedisi sadece 49,99$’a satın alınabilir.

  • Artıları / Çok ucuz, kompakt ve su geçirmez bir yağmur sineği ve işlenmiş duvarlarla birlikte gelir
  • Yaklaşık 4,5 lbs’de bir sırt çantasıyla çadır için Eksileri / Ağır
  • Son Söz /100$+ bir sırt çantasıyla seyahat çadırı için çok pahalı geliyorsa, o zaman bu sizin için. 50 dolarlık bir fiyat noktasıyla tartışamazsınız.

2. Bass Pro Shops Eclipse Hiker/Biker 1-Person Backpacking Tent – Outdoor Taşınabilir Çadırlar

Bass Pro Shops Eclipse Hiker/Biker 1-Person Backpacking Tent - Budget Pick
Bass Pro Shops Eclipse Hiker/Biker 1-Person Backpacking Tent – Outdoor Taşınabilir Çadırlar

Gece kedisini birazcık gölgede bırakan, Bass Pro Shops’tan çok uygun fiyatlı Eclipse sırt çantasıyla seyahat çadırı, aldığı kadar bütçeye uygun. Temel bir A-Frame tasarımı kullanan Çadırın kurulumu acemi sırt çantalı gezginler tarafından bile inanılmaz derecede kolaydır ve kit, sırt çantalı gezginlerin uyumak için rahat ve kuru bir yer yapmak için ihtiyaç duyduğu her şeyi içerir.

Çadır duvarları, yağmur sineği ve zeminin tümü, yalnızca hafif olmakla kalmayıp aynı zamanda elementlerden etkili bir şekilde koruyan 1.200 mm PU kaplamalı %190 hafif polyester taftadan yapılmıştır. Çadır, geleneksel bir çadıra çok benzeyen hafif şok kablolu fiberglas direkler kullanır ve çadır, büzme ipi daha yakın bir yöntemle hafif bir taşıma çantasına sığar. Bass Pro Shops Eclipse 29.99 dolara satılıyor.

  • Artıları / Çok ucuz
  • Eksileri / Diğer çadır tasarımları kadar koruma sağlamaz ve sadece bir kişi uyur. A-Çerçeve tasarımları tarihli
  • Son Söz /Sadece 2 libre 12 oz ağırlığında ve sadece 29 $’da, beğenip beğenmediğinizi görmek için bir tane deneyebilirsiniz

3. Clostnature 1-Person Backpacking Tent Outdoor Taşınabilir Çadırlar

Clostnature 1-Person Backpacking Tent
Clostnature 1-Person Backpacking Tent Outdoor Taşınabilir Çadırlar

Bu çadır, çapraz alüminyum çadır direkleri ve tek bir çadır kapısı ile daha geleneksel bir tasarım alır. Bu çadırın özellikleri hafif gibi görünse de, rainfly ayrıca botlarınız/sırt çantanız için küçük bir giriş alanı içerir, böylece uyku alanınızda yer kaplamaz. Bu, havanın nasıl olduğuna bağlı olarak bir profesyonel veya aleyhte olabilir, ancak isterseniz seçenek orada.

Yukarıdaki çadırın aksine Clostnature, PU 5000 kaplamalı 210T Polyesterden yapılmıştır ve bu, daha hafif kaplama ve malzemeden çok daha su geçirmez ve sağlam olduğu anlamına gelir – bu şey dayanıklıdır ve muhtemelen ömür boyu sürecektir. Clostnature 1 Kişilik çadır sadece 81,99 dolar ve sadece 3,7 lb ağırlığında.

  • Artıları / Sağlam yapı ve bir antre ve tam kapsama alanı olan bir yağmur sineğine sahiptir
  • Eksileri / Yaklaşık 4 libre daha ağır tarafta
  • Son Söz /Fiyat, özellikler ve kalite arasında mükemmel bir denge

4. Eureka Solitaire AL Tent Outdoor Taşınabilir Çadırlar

Eureka Solitaire AL Tent
Eureka Solitaire AL Tent Outdoor Taşınabilir Çadırlar

Bir şeyin bütçe kalemi olması, ucuz olması gerektiği anlamına gelmez. Eureka Solitaire AL Çadırı muhtemelen bu listedeki en sevdiğim bütçe sırt çantasıyla seyahat çadırı ve onu harika yapan tonlarca küçük özellik ve tasarım uygulaması var. Sadece 2 pound ve 10 ons ağırlığıyla başlayarak, onu bu listedeki en hafif sırt çantasıyla çadırlardan biri yapıyor. İkincisi, geleneksel tasarımın aksine Solitaire, yalnızca hızlı bir şekilde kurulmakla kalmayan, aynı zamanda inanılmaz derecede dayanıklı olan iki kutuplu bir tünel tasarımından yararlanır.

Çerçevenin kendisi 7000 serisi alüminyumdan yapılmıştır, bu da onu sağlam ve su geçirmez hale getirir ve gölgelik, açık bir gecede yıldızların manzarasını sağlamak için geri çekilebilir veya uyumayı planlıyorsanız o sabah ışığını kapatmak için fermuarla kapatılabilir. Eureka Solitaire AL çadırı 109,95 ABD Doları karşılığında mevcuttur.

  • Artıları / Akıllı Tasarım, Hafif ve son derece dayanıklı
  • Eksileri / Daha pahalıdır ve yağmur sineği veya antre içermez
  • Son Söz /Rahat bir sırt çantasıyla seyahat ve kamp deneyimi için yılın kuru zamanları için harika

5. ALPS Mountaineering Lynx 1 Tent Outdoor Taşınabilir Çadırlar

ALPS Mountaineering Lynx 1 Tent
ALPS Mountaineering Lynx 1 Tent Outdoor Taşınabilir Çadırlar

Bu listenin sonuna geldiğimizde, en pahalısına geliyoruz (ama yine de bütçe dostu!) Lynx, yürüyüş, kamp ve sırt çantasıyla ilgili malzemeler konusunda son derece saygın bir şirket olan ALPS dağcılıktan geliyor. Çadır, kolay giriş ve çıkış için 8 numaralı büyük siperlere sahiptir ve basit kurulum için serbest duran iki kutuplu çapraz kiriş tasarımı kullanır. Birlikte verilen hava sineği, sizinle birlikte çadırın içine girmesi gerekmeyen botların ve diğer sırt çantasıyla seyahat malzemelerinin istiflenmesi için hem yağmurluk hem de giriş kapısı görevi görür.

Lynx 1, çadırı kurmak için ihtiyacınız olan her şeyle birlikte gelir ve toplam 20 fit karelik bir alana sahiptir – sadece bir kişi için mükemmeldir. Giriş holü, teçhizatınız için çadırın duvarlarının dışında 10 fit kare daha vardır. Lynx 1’in duvarına yerleştirilmiş iç cepler, gece yarısı banyo molaları için telefonunuz, eldivenleriniz veya el feneriniz için ekstra saklama alanı sağlar. Lynx 1 119,95 fiyatına mevcut ancak şu anda çok daha ucuza satışta!

  • Artıları / Zengin Özellik – Harika Yapı – Ekstra Teçhizat Odası
  • Eksileri / Ağır (4,25 lbs) ve pahalı
  • Son Söz /Ağırlığın ekipman tarafında önemli bir faktör olmadığı kısa mesafeli sırt çantalı geziler için iyi

Kaynak: https://www.outdoorhub.com/best-budget-backpacking-tent/



  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz.
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin.
  • Doğal, tarihi ve turistik mekanlara kesinlikle zarar vermeyin. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Güncel orman giriş yasaklarını illerin Orman Bölge Müdürlüklerinden teyit etmelisiniz.
  • Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz, aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini arayarak yapacakları doğa aktivitesi ve rotaları hakkında bilgi vermeleridir.
  • Outdoor ve doğaya dair görüş, düşünce, öneri ve istekleriniz bizim için değerlidir. Çekinmeden bize yazabilirsiniz.
  • Outdoor ve doğa aktiviteleri hakkında en son bilgileri almak için sitemize abone olabilirsiniz.

www.turkeyoutdoor.org: Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu. Sizi, unutulmaz bir doğa macerasına davet ediyoruz! Türkiye’nin en heyecan verici outdoor ve doğa sporları platformu olarak trekking, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi doğa sporlarıyla dolu maceralar hakkında detaylı rehberler, benzersiz rotalar, güncel haberler ve unutulmaz etkinlikler sunuyoruz. Her bir etkinlik için titizlikle hazırlanmış bilgiler, etkileyici rotalar, büyüleyici fotoğraflar ve ilham verici videolar sizi bekliyor.

Sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.

Türkiye'nin outdoor ve doğa sporları platformu
Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu