Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

www.turkeyoutdoor.org

Bu yazı dizimizde Antalya’nın ücretli ve ücretsiz kamp alanlarını yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır. Yazılarımızda özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.

Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

Kampçılık
  1. Antalya Kamp ve Karavan Alanları Tam Liste
  2. Antalya Kamp Alanları
    1. Antalya Karavan Kamp Alanları
    2. Antalya Merkez Kamp Alanları
  3. Kamp Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler
    1. Kamp Uyarıları
    2. Kamp Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
    3. Sahillerde Kamp Kurmak Yasak mı?
    4. Çadır Kurmak Yasak mı?
    5. Çadır Kurmak için izin gerekir mi?
    6. Çadır Kurma cezası ne kadar?
    7. Kamp yasağı var mı?
    8. Sahile çadır kurulur mu?
    9. Plajda kamp yapmak yasak mı?
    10. Kamplar kapalı mı?
    11. Antalya’da Karavan Yasak mı?
    12. Kamp için izin belgesi nasıl alınır?
  4. Antalya’da Kamp Yaparken Bilinmesi Gerekenler
    1. Antalya Kamp Yerleri
    2. Antalya Kamp Haritası
    3. Antalya Kamp Alanları ve Karavan Alanları
    4. Antalya Ücretsiz Kamp Alanları
    5. Antalya Kamp Alanları 2023
    6. Antalya’da Kamp Yapılabilecek Bütün Yerlerin Listesi
    7. Antalya’da Kamp Yapılabilecek Koyların Listesi
    8. Antalya’da Kamp, Piknik ve Doğa Gezisi Yapılabilecek Parklar Listesi konularında geniş bilgi almak için Antalya Kamp Alanları Tam Liste başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.

Türkiye’nin güneyinde Akdeniz kıyısında yer alan Antalya, her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce turistin akın ettiği tatil beldelerinden birisidir. Değişen tatilanlayışıyla birlikte Antalya Merkez Kamp Alanları aramaları da artmıştır.

Antalya, berrak denizi ile ünlü olduğu kadar muhteşem doğasıyla da pek çok insanı kendine çeker. Deniz ve sahil tatili bakımından dünyanın önemli turizm kentlerinden biri olan Antalya tarihten kültüre, gastronomiden doğa turlarına, milli parklardan kanyonlara ve şelalelere kadar pek çok zenginliğe ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin outdoor sektörünün önemli kısmını Antalya’da düzenlenen outdoor etkinlikleri oluşturmaktadır. Kampçılıktan safariye, doğa yürüyüşlerinden dalmaya, bungee jumpingden bisiklet rotalarına kadar neredeyse bütün outdoor aktiviteleri Antalya’da yapılmaktadır.

Özellikle Antalya Ücretli Kamp Alanları ve Antalya Ücretsiz Kamp Yerleri hakkında birçok insan güncel ve güvenilir bilgi aramaktadır. Antalya çadır Kamp yerleri ve fiyatları hizmet alınan tesise ve aldığınız hizmet durumuna göre değişmektedir. Antalya’da nerede kamp yapılır? sorusunun cevabı kişiden kişiye göre değişebilmektedir. 

Bize çeşitli sosyal medya kanallarından ulaşan okuyucularımızın en çok sorduğu sorulardan birisi de “Halk plajında kamp yapılır mı?” sorusudur. Evet halk plajında kamp yapmaya hukuki olarak bir engel yoktur, ancak çadırlar ve karavancıların sayısı artıp da halk plajları kullanılamaz hale geldiğinde yerel yönetimler müdahale etmekte ve plajlara kurulan çadır ve karavanlar kaldırılmaktadır.  Antalya Konyaaltı plajına çadır kurulur mu? sorusununcevabı “Çok kalabalık olmayan mevsimlerde başka insanları rahatsız etmemek koşuluyla kurulabilir.” olacaktır.  

Bu yazımızda ve içerikte verdiğimiz bağlantılarda bilgi Antalya hakkında daha fazla edinebilir, Antalya’daki en iyi kamp alanlarını ücretli ve ücretsiz, kamp tesisi veya milli park, deniz kenarı park veya orman kampı gibi kriterlere göre ayırarak tüm detaylarıyla birlikte Antalya Kamp Alanları listemizden faydalanabilirsiniz.

Kamp Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Kampçılık ile İlgili Yazılarımız

Kampçılık

Önceki yayınlarda kampçılık nedir sorusunun cevabını vererek kampçılığın tanımını yapmış, kampçılık eğitimi ve kamp ekipmanları üzerine bilgi vermiştik. Üçüncü yazımızda ise kamp türlerini açıklamıştık. Kampçılık ve doğada hayatta kalma üzerine yazmaya devam ediyoruz. Kamp nasıl yapılır, kampçılık nedir, kamp ekipmanları nelerdir, temel outdoor ve dağcılık eğitimi yazılarımızı okumanızı önemle tavsiye ediyoruz.

Kamp Uyarıları

Özellikle kamp alanları başta olmak üzere bütün turizm aktivitelerinde yapılan yorumların kişiye ve zamana göre değişen “normatif olmayan, göreceli” yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
Bir kişinin çok beğendiği ve tavsiye ettiği bir turizm tesisi / doğa aktivitesinin başka bir kişi hiç beğenmeyebilir. Listemizi yaparken olabildiğince nesnel olmaya çalışsak da bazı tesisler hakkında yapılan yorumları da eklemek zorunda kaldık.
Kamp yapmadan, tatile gitmeden önce plan yapmanızı, kalacak yer ayarlamanızı son güne bırakmamanızı, internet yorumlarının yanıltıcı olabileceğinin aklınızda bulundurmanızı, gideceğiniz tesisin internet sitesi veya sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi almanız gerektiğini unutmayın.
Tanıtımını yaptığımız tesis ve işletmelerle ilişkileriniz temelde ticaret hukukuna tabi olup, yaşayacağınız ticari anlaşmazlıklar ve sorunlarla ilgili olarak sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz, suçlanamaz.

www.turkeyoutdoor.org

UNUTMAYIN KAMPÇILIK, GEREKLİ HAZIRLIKLAR YAPILMADAN İCRA EDİLİRSE TEHLİKELİ OLABİLECEK BİR AKTİVİTE OLABİLİR.

Antalya’da Kamp Yapılabilecek Bütün Yerlerin ListesiAntalya’da Çadır Kampı Yapılabilecek Koyların Listesi ve Antalya’da Kamp, Piknik ve Doğa Gezisi Yapılabilecek Parklar Listesini görmek için Antalya Kamp Alanları Tam Liste başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.

Antalya Kamp Haritası

Antalya Kamp Alanları yazımızda yer alan ve tanıtımını yaptığımız bütün Antalya kamp alanlarının GPS koordinatlarını Antalya Kamp alanları haritamızda bulabilirsiniz. Haritaya tıkladığınızda listede yer alan kamp alanlarının harita konumunu ve bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilirsiniz.

https://goo.gl/maps/qLphkH9Ks1u369oQ7

Antalya Akseki (Konya Bozkır) Dipsiz Göl Kamp Alanı

Akseki (Konya Bozkır) Dipsiz Göl Kamp Alanı

Dipsiz Göl, Antalya’nın Akseki ilçesi ile Konya’nın Bozkır ilçesi sınırında ve Bozkır’ın yaklaşık 30 km batısında bulunuyor. Doğanın bir mucizesini sunan Dipsiz Göl kamp alanı Antalya’nın Akseki ilçesi Konya’nın Bozkır ilçesi sınırında yer alır.

Antalya‘nın Akseki ilçesi ile Konya’nın Bozkır ilçesi sınırında bulunan 1702 metre rakımlı Dipsiz Göl, doğal güzelliğiyle görenlerin ilgisini çekiyor. Gölde açmaya başlayan nilüfer çiçekleri ise göle ayrı bir hava katıyor.

Göl dibinde konumlanan kamp işletmesinde çadır kampı yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra toplu taşıma ya da özel araç ile ulaşımın kolay biçimde sağlandığı kamp alanında karavanınız ile konaklayabilirsiniz. Dipsiz Göl kamp bölgesine ulaştıktan sonra mutlaka çevreyi gözlemlemenizi hatta bu anları ölümsüzleştirmek için fotoğrafçılığı deneyebilirsiniz.

Akseki (Konya Bozkır) Dipsiz Göl Kamp Alanı

Burada bahar aylarında göl çevresinde rengarenk çiçekler açıyor. Ayrıca, Dipsiz Göl’ün üst yüzeyinde açan nilüfer çiçekleri gelenlere görsel bir şölen yaşatıyor. Gölde alabalık, aynalı sazan gibi balık türleri de yaşamaktadır.

Antalya olarak bilinse de bu göl Bozkır ilçesi sınırlarında Sülek Yaylası içinde yer almaktadır Sülek Yaylası içinde değişik köylerin yayla evleri bulunmaktadır yolu asfalt olmuştur. Buraya Antalya tarafından giden yollarda henüz asfalt bulunmuyor. Ancak güzergahta farklı yaylalara giden yolların bulunuşu biraz yolculuğu zorlaştırıyor.

Dipsiz Göl’e özellikle yaz aylarında Antalya, Manavgat, Akseki ile Konya’nın Bozkır, Seydişehir ilçelerinden çok ziyaretçi geliyor. Akdeniz’in incisi Dipsiz Göl kamp alanı çevresinde herhangi bir özel işletme bulunmaz. Bu nedenle günlük ihtiyaçlarınızın büyük bir çoğunluğunu profesyonel kamp tecrübelerinize dayanarak gidermeniz gerekebilir.

Dipsiz Göl, sızıntılarla beslendiği için her mevsim aynı seviyede kalıyor. Toros Dağları’nın kuzey yamaçlarında ve 1702 metre rakım seviyesinde bulunan kamp işletmesinde birçok aktiviteyi deneme fırsatına ulaşabilirsiniz. Bölgede trekking için birbirinden güzel imkânlar bulunur. Bu sayede bölgede kendinize özel bir trekking rotası belirleyebilir ve kıymetli vakitlerin keyfini çıkartabilirsiniz.

Bahar aylarında göl çevresinde rengarenk çiçekler açıyor ve  Dipsiz Göl’ün üst yüzeyinde açan nilüfer çiçekleri ile gölde yaşayan alabalık ve aynalı sazan gibi balık türleri  de ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Masmavi suyu ve berraklığı, gölün kenarlarında bulunan nilüfer çiçekleri ile öne çıkan göl, görenleri kendine hayran bırakıyor.

Bozkır’a yaklaşık 30 km mesafede bulunan gölün yolu Akseki tarafından stabilizedir. Bu sebeple gidilen yolda dikkat edilmesi gerekiyor. Yolculuk boyunca GPS’inizi açık tutmanız gerekebilir. Hafta sonları, Antalya ve Konya’dan doğa harikası gölü görmek, gölde balık tutmak, yüzmek ve piknik yapmak için gelen çok sayıda doğasever ve fotoğraf tutkunu bölgede güzel vakit geçiriyor.

Özel işletmelerin bulunmadığı kamp alanına gelirken yolda birçok ihtiyacınızı giderebilir ve dayanıklı besinleri yanınıza alabilirsiniz. 1702 metre rakımda bulunan Akseki Dipsiz Göl, doğal güzelliğiyle görenlerin ilgi toplamasına rağmen gölde şimdiye kadar herhangi bir bilimsel bir araştırma yapılmamıştır.

Eğer fotoğrafçılıkla uğraşıyorsanız, kampınızı kurduktan sonra kamp çevresinde birbirinden güzel fotoğraf kareleri sizi bekliyor. Gölün yaklaşık 72 metre derinliği ve yukarıdan aşağıya doğru genişleyen bir yapıya sahip olduğu yöre halkı tarafından dile getiriliyor. Dipsiz Göl’e özellikle yaz aylarında Antalya, Manavgat, Akseki ile Konya’nın Bozkır, Seydişehir ilçelerinden çok gelenler oluyor.

Akseki (Konya Bozkır) Dipsiz Göl Kamp Alanı Harita

Sülük Yaylası Dipsiz Göle en kısa, güvenilir ve hızlı yol. Akseki Alacabel mevkiinden sağa doğru asfalt bir yol döner. (Akseki-Seydişehir İst.) İlk 5 km asfalt yapısı biraz bozuk ve dağlık olduğu için yol biraz dar olmakla birlikte geri kalan yol düzgündür. Alacabel’den Dipsiz Göl 17 km olup 20 dakikadır. Asfalt yoldan hiç sapmadan varabilirsiniz. Solunuzda minaresi olan camili mezrayı geçtikten 1 km sonra dağın eteğindedir. Her türlü araç rahatlıkla sıkıntısız gidebilirsiniz.

Göl kenarında çeşme var. Piknik yapılabilir ama özel bir alan yok. Çok yakınında yine kamp atabileceğiniz Sülüklü Göl bulunur.

  • Antalya Akseki Dipsiz Göl Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Burası kamp tesisi değil, kendi imkanlarınızla gidip kamp atabileceğiniz bir noktadır. Dolayısıyla çevrede ihtiyaçlarınızı karşılayacak işletme bulamayabilirsiniz. Bu sebeple hazırlıklı gidilmelidir.
    Antalya Akseki Dipsiz Göl Kamp Alanı Alanı Giriş Ücretli mi? : Ücretsiz
    Antalya Dipsiz Göl Kamp Alanı İletişim Bilgileri: 
  • Bozkır Dipsiz Göl Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları: –
  • Antalya Akseki Dipsiz Göl Kamp Alanı Adresi: Dikilitaş, 42360 Seydişehir/Konya
  • Antalya Akseki Dipsiz Göl Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Akseki Dipsiz Göl (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz)

Antalya Kamp Haritası

Antalya Kamp Alanları yazımızda yer alan ve tanıtımını yaptığımız bütün Antalya kamp alanlarının GPS koordinatlarını Antalya Kamp alanları haritamızda bulabilirsiniz. Haritaya tıkladığınızda listede yer alan kamp alanlarının harita konumunu ve bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilirsiniz.

https://goo.gl/maps/qLphkH9Ks1u369oQ7

Not: Yazımızda kullanılan resimler internet üzerinden açık kaynaklardan alınmıştır.

Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık. Bu yazı dizimizde Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır.

Bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz. Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

ANTALYA

  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz. 
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin. 
  • Tarihi ve turistik mekanlara zarar vermeyin, çöplerinizi yanınızda götürün. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın. Kişisel çöpünüzü kamusal kullanıma açık olan doğaya terk etmeyin.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini (Polis: 155 ve Jandarma:156 numara) arayarak yapacakları doğa aktivitesi ile ilgili bilgi vermeleridir. 
  • Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.
  • Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz. 

https://turkeyoutdoor.org/