https://turkeyoutdoor.org/, Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan bir web sitesidir. Site, yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi çeşitli açık hava etkinlikleri hakkında rehberler, rotalar, haberler ve etkinlikler sunmaktadır.

https://turkeyoutdoor.org/

Site, Türkiye’nin dört bir yanındaki açık hava etkinlikleri için kapsamlı bir bilgi kaynağıdır. Sitede, her etkinlik için detaylı bilgiler, rotalar, fotoğraflar ve videolar bulunmaktadır. Site ayrıca, Türkiye’deki açık hava etkinlikleri hakkında güncel haberler ve etkinlikler hakkında bilgi vermektedir.

Sitenin hedef kitlesi, açık hava etkinliklerine ilgi duyan herkestir. Site, hem deneyimli hem de yeni başlayanlar için faydalı bilgiler sunmaktadır. Site, Türkiye’de açık hava etkinlikleri hakkında bilgi edinmek ve bu etkinliklere katılmak isteyenler için ideal bir kaynaktır.

Kampçılık Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kamp yapmadan önce, seçtiğiniz bölgenin kurallarını ve yönergelerini dikkatlice okumak önemlidir. Ayrıca, çevreye saygılı bir şekilde kamp yapmak, doğayı koruma ve gelecek nesiller için bırakma sorumluluğunu içerir.

TurkeyOutdoor Kampçılık Rehberi

Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu kampçılık rehberi tüm yazılar

Özellikle kamp alanları başta olmak üzere bütün turizm aktivitelerinde yapılan yorumların kişiye ve zamana göre değişen “normatif olmayan, göreceli” yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bir kişinin çok beğendiği ve tavsiye ettiği bir turizm tesisi / doğa aktivitesinin başka bir kişi hiç beğenmeyebilir. Listemizi yaparken olabildiğince nesnel olmaya çalışsak da bazı tesisler hakkında yapılan yorumları da eklemek zorunda kaldık.

Kamp yapmadan, tatile gitmeden önce plan yapmanızı, kalacak yer ayarlamanızı son güne bırakmamanızı, internet yorumlarının yanıltıcı olabileceğinin aklınızda bulundurmanızı, gideceğiniz tesisin internet sitesi veya sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi almanız gerektiğini unutmayın.

Bağımsız Çadır Seçerken Dikkate Almanız Gerekenler

Bağımsız çadırları değerlendirirken, çadırı kullanmayı planladığınız hava koşullarını araştırmak, çadır direği dayanıklılığı ve nefes alabilirlik derecesini belirlemenize yardımcı olur.

Çadır Havalandırması

Çadır pencereleri, kapılar ve vantlar, iç kondensasyonu minimize etmek ve azaltmak için önemlidir. Bu, mümkün olduğunda kapıları açık tutarak, tepe ve yan vantlarla ve bazı durumlarda nefes alabilir duvar kumaşlarının kullanımıyla elde edilir. Bir çadırın içinde asla fazla havalandırma olamaz, ancak kapı ve fermuar eklemeleri ağırlık artışına neden olabilir.

Çadır Direk Yapısı

Çoğu bağımsız çadırın iç veya dış çadır duvarlarına sabitlenmiş iki veya üç çapraz direği vardır. Kollara sabitlenmiş dış direkler, iç çadırı klips veya velcro şeritleri kullanarak bağlayan direklere göre çok daha güçlüdür. Daha rüzgar dirençlidirler ve daha ağır kar yüklerine dayanabilirler.

İç Çadır Alanı

Yüksek rakımlı dağcılık için tasarlanmış bağımsız çadırlar, varış noktanıza ulaşmak için binlerce feet tırmanmanız gerektiğinde ağırlık tasarrufu çok kritik olduğundan, genellikle dört mevsim kullanılanlardan daha küçük ve daha dar olabilirler. Bir çadır seçerken, uzunluk ve genişlik gereksinimleriniz konusunda gerçekçi olun, özellikle iki kişilik bir kama stili çadır seçerken.

Kapı (Giriş) Sayısı

İki kişiyi barındırmak için tasarlanmış çadırlar, çadır arkadaşınızı uyandırmadan içeri ve dışarı çıkmanızı sağlayan iki kapı ve sundurma ile daha rahat ve kullanışlıdır. Kubbe tarzı çadırlar genellikle daha fazla kapalı sundurma depolama alanı sağlar, bu da yaşam alanında önemli bir fark yaratabilir.

En İyi 10 Bağımsız (Serbest) Kamp Çadırı

Bağımsız çadırlar, özellikle sert hava koşullarında hızlı bir şekilde barınma ihtiyacı duyulduğunda ve korunaklı bir çadır yeri arama veya kar altından çadır alanı kazma imkanı olmadığında, ahşap çadır platformları, kayalar, kum, kar ve hatta dağcı portallar gibi farklı zeminlerde rahatça kurulabilme esnekliği sunan ve ilk etapta zemine kazık çakma gerektirmeyen sırt çantalı gezginlerin arzuladığı bir özelliktir.

Big Agnes Copper Spur HV UL 2

Big Agnes Copper Spur HV UL 2 çadır

Big Agnes Copper Spur HV UL2, popüler bir iki kişilik sırt çantası çadırıdır ve bunun için iyi bir neden vardır. Bu bağımsız çadırın kurulumu kolaydır ve iki kapıya sahiptir, böylece geceleri arkadaşınızın üzerine tırmanmadan içeri ve dışarı çıkabilirsiniz. Geniş bir iç mekana sahiptir ve üst tavan cebi, yan cepler ve medya cebi gibi yerden uzak depolama seçenekleri sunar, bu da kişisel eşyalarınız için bol miktarda alan sağlar. Copper Spur, sadece 2 lbs 11 oz ağırlığındadır, bu da onu son derece hafif ancak tam donanımlı bir sırt çantası sarayı yapar. SectionHiker Copper Spur HV UL2 İncelemesini okuyun. Ayrıca bağımsız bir kişilik olan Copper Spur HV UL 1, doğa yürüyüşçülerinin favorilerinden biridir.

NEMO Aurora 2 Tent w/Footprint

NEMO Aurora 2 Tent w/Footprint çadır

NEMO Aurora 2, iki kişilik, bağımsız bir çadır olup iki kapı, iki sundurma ve bol iç mekana sahiptir. 4 lbs 9 oz ağırlığında olan bu çadırın dik duvarları ve 25 inç genişliğindeki uyku pedlerini rahatça sığdırabileceğiniz bir zemin planı vardır. Dahili eşya cepleri, kişisel eşyalarınız için yeterli depolama sunarken, tavan ışığı cepleri özel ışık-difüzör kumaş kullanarak çadırın içinde eşit bir ışık yayar. Bu çadır, bir zemin koruma ile birlikte gelir ve takılabilir, böylece köpeğinizin patileriyle zemini koruyan bir iç astar ekleyebilirsiniz.

NEMO Dagger OSMO 2 Çadır

NEMO Dagger OSMO 2 çadır

NEMO Dagger OSMO 2P Çadır, iki kişilik, iki kapılı ve iki sundurmalı geniş, bağımsız bir çift cidarlı çadırdır. Sadece 3 lbs 6 oz ağırlığındadır ve NEMO’nun yeni OSMO polyester/nylon ripstop kumaşıyla üretilmiştir. Bu özel kumaş, yağmur altlığı sarkmasını azaltarak su geçirmezliği artırır. Geniş iç mekanı ve farklı yaşam kolaylıkları, Dagger OSMO 2P’yi uzun boylu bireyler veya daha fazla alan arayan çiftler için mükemmel bir seçenek haline getirir.

NEMO Dragonfly OSMO 2 Çadır

NEMO Dragonfly OSMO 2 çadır

NEMO DragonFly OSMO 2, iki kişilik, iki kapılı ve iki büyük sundurmalı hafif bağımsız bir çadırdır. 2 lbs 10 oz ağırlığındaki çadır, NEMO’nun yeni OSMO polyester/nylon ripstop kumaşı ile üretilmiştir ve yağmur altlığı sarkmasını azaltırken su geçirmezliği artırır. Çadırın dış iskelet mimarisi, önceden bükülmüş çadır direkleri ile gelir ve baş ve omuz alanını maksimize eder, böylece içeride giyinme veya yağmurlu hava durumunda oturma alanı sunar. Büyük D şeklindeki kapılar, çadıra giriş çıkışı kolaylaştırır ve sıcak havalarda ekstra havalandırma için geriye katlanabilir. Her iki ucundaki üst tavan ışığı cepleri özel ışık-difüzör kumaş kullanarak çadırın içine eşit bir ışık yayar, köşelerdeki iç eşya cepleri ise kullanıcılara kişisel eşyalarını saklamak için bol miktarda depolama sunar.

Mountain Hardwear Aspect 2 Çadır

Mountain Hardwear Aspect 2 Çadır

Mountain Hardwear Aspect 2, iki kapılı, iki sundurmalı, geniş bir iki kişilik çadır olup sadece 2 lbs 14.7 oz ağırlığındadır. Bu boyuttaki bir çadır için olağanüstü hafif olmasına rağmen, 40 denye dayanan zemin dahil olmak üzere dayanıklı kumaşlar kullanılarak üretilmiştir ve uzun yıllar boyunca kullanım sağlar. Yağmur altlığı, dayanıklılık, su geçirmez koruma ve güneşin zararlı ışınlarına karşı artırılmış direnç sağlamak için her iki tarafına silikon kaplaması yapılmıştır.

MSR Hubba Hubba 2 Çadır

MSR Hubba Hubba 2 Çadır

MSR Hubba Hubba 2, iki kişilik kullanım için mükemmel bir çadırdır. Hızlı kurulur ve iki kapısı sayesinde geceleri partnerinizi rahatsız etmeden içeri ve dışarı çıkabilirsiniz. Bağımsız yapısı, direk konfigürasyonu ile iç mekanda neredeyse dikey duvarlar ve gerçek bir dikdörtgen zemin planı oluşturur, bu da geniş 25 inç uyku pedlerinin kullanımına olanak tanır. 2 pound 10 ons taşıma ağırlığıyla, Hubba Hubba 2, iki kişi tarafından paylaşıldığında sırt çantasıyla kullanım için son derece hafif bir seçenektir.

REI Trailmade 2 Çadır

REI Trailmade 2 Çadır

REI Trailmade 2, sırt çantasıyla ve kamp yapmak için yeterince hafif olan bütçe dostu bir iki kişilik bağımsız çadırdır. Minimum taşıma ağırlığı 4 lbs 4 oz olan bu çadırın X direk konfigürasyonu, hızlı kurulumunu kolaylaştırırken uçlardaki dikey alanı artırır. İki sabit sundurma, her kullanıcı için ayrı girişler sağlar ve yağmurluk kapıları, çatının üzerine katlanarak gökyüzünü net bir şekilde görmeyi sağlar, aynı zamanda havalandırmayı artırır ve kondensasyonu azaltır. İç mekanda, simetrik ve dikdörtgen zemin, iç cebiler ve eşyalarınızı düzenlemenize yardımcı olan diğer özelliklerle verimli ve rahat bir düzen sunar. Opsiyonel zemin koruma, kazıklar ve saklama çantalarıyla birlikte sunularak büyük bir değer sunar.

SlingFin Portal 2

SlingFin Portal 2 Çadır

Slingfin Portal, daha zorlu hava koşullarında yıl boyunca kullanılabilen hafif bir iki kişilik çadırdır (Slingfin, Mountain Hardware’yi başlatan Martin Zematis tarafından kurulmuştur). Sadece 2 lbs 13 oz ağırlığında olan bu çadır, ek ağırlık olmadan mükemmel rüzgar direnci ekleyen benzersiz bir iç halat sistemi içerir. İki büyük sundurma ve çeşitli iç cepler, en iyi yaşam kolaylığını sunar, bağımsız, kubbe şeklindeki dış iskeleti ile kolay kurulum sağlar. Kickstand kapı vantları, hava koşullarını korumadan mükemmel kondensasyon yönetimi için kısıtlama olmaksızın çapraz çadır hava akışı sağlar.

Tarptent Rainbow

Tarptent Rainbow Çadır

Tarptent Rainbow, bir kişilik veya iki kişilik, tek cidarlı veya çift cidarlı, silnylon veya Dyneema Composite kumaşlarla mevcut bir dizi model sunar. Genellikle, kullanıcılar Rainbow’u, çadır kazıklarının yerleştirilebileceği yumuşak zeminde kurarlar, köşelerini ve sundurmalarını sabitleyerek. Ancak aynı zamanda, köşeleri trekking direklerinin üst ve alt kısımlarına bağlayarak tamamen bağımsız bir çadır olarak da kurulabilir. Bu şekilde kurmak için ek bir eklenti kitine gerek yoktur, isterseniz her zaman bu şekilde kurabilirsiniz.

Zpacks Duplex + Freestanding Flex Kit

Zpacks Duplex + Freestanding Flex Kit Çadır

Zpacks Duplex, günümüzün en popüler Dyneema trekking direkli çadırlarından biridir. Sadece 18.5 ons ağırlığındadır ve iki yetişkini rahatça barındırabilir, ayrıca iki kapı ve iki sundurma içerir. Ek olarak, 10.2 ons Duplex Bağımsızlık Esneklik Kiti (trekking direği gerektirmez) ile tamamen bağımsız bir çadıra dönüştürülebilir. Bu kit, çadır kazıklarını sabitlemek zor olabileceği kayalık yüzeyler, kar veya ahşap platformlar gibi yerlerde Duplex’i bağımsız bir çadır olarak kurmanıza olanak tanır.


https://turkeyoutdoor.org/, Türkiye’de outdoor (açık hava etkinlikleri) hakkında bilgi sağlayan bir web sitesidir. Site, yürüyüş, kamp, bisiklet, kano, dağcılık, kaya tırmanışı, rafting, dalış, yamaç paraşütü, binicilik gibi çeşitli açık hava etkinlikleri hakkında rehberler, rotalar, haberler ve etkinlikler sunmaktadır.

Site, Türkiye’nin dört bir yanındaki açık hava etkinlikleri için kapsamlı bir bilgi kaynağıdır. Sitede, her etkinlik için detaylı bilgiler, rotalar, fotoğraflar ve videolar bulunmaktadır. Site ayrıca, Türkiye’deki açık hava etkinlikleri hakkında güncel haberler ve etkinlikler hakkında bilgi vermektedir.

Sitenin hedef kitlesi, açık hava etkinliklerine ilgi duyan herkestir. Site, hem deneyimli hem de yeni başlayanlar için faydalı bilgiler sunmaktadır. Site, Türkiye’de açık hava etkinlikleri hakkında bilgi edinmek ve bu etkinliklere katılmak isteyenler için ideal bir kaynaktır.

https://turkeyoutdoor.org/