Afyonkarahisar Gezi Rehberi 4. Yazı

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

Bu yazı dizimizde bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle yaz aylarında tatilcilerkampçılardoğa severler, karavancılar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz. Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

Afyonkarahisar’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Afyonkarahisar mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.


Afyonkarahisar Kamp Alanları

Kamp yapmak istiyor ama uygun kamp yerini bulamıyor musunuz? Doğru adrestesiniz.

Google haritalar, facebook sayfaları, instagram hesapları, yazılı ve basılı materyal, PDF tanıtım dosyaları, akademik makaleler, yerli ve yabancı basın kurumları ve bütün gezi bloglarını tarayarak Türkiye’nin ücretli ve ücretsiz bütün kamp alanlarının listesini hazırladık. Aşağıdaki listeyi yıllar süren outdoor tecrübemize dayanarak kullanıcılar tarafından en çok aranan gezi terimlerini ve cevaplarını içerecek şekilde hazırladık.

Afyonkarahisar Kamp Alanları

Özellikle kamp alanları başta olmak üzere bütün turizm aktivitelerinde yapılan yorumların kişiye ve zamana göre değişen “normatif olmayan, göreceli” yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Bir kişinin çok beğendiği ve tavsiye ettiği bir turizm tesisi / doğa aktivitesinin başka bir kişi hiç beğenmeyebilir. Listemizi yaparken olabildiğince nesnel olmaya çalışsak da bazı tesisler hakkında yapılan yorumları da eklemek zorunda kaldık.


Kampçılık Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kamp yapmadan önce, seçtiğiniz bölgenin kurallarını ve yönergelerini dikkatlice okumak önemlidir. Ayrıca, çevreye saygılı bir şekilde kamp yapmak, doğayı koruma ve gelecek nesiller için bırakma sorumluluğunu içerir.

TurkeyOutdoor Kampçılık Rehberi

Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu kampçılık rehberi tüm yazılar

Özellikle kamp alanları başta olmak üzere bütün turizm aktivitelerinde yapılan yorumların kişiye ve zamana göre değişen “normatif olmayan, göreceli” yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bir kişinin çok beğendiği ve tavsiye ettiği bir turizm tesisi / doğa aktivitesinin başka bir kişi hiç beğenmeyebilir. Listemizi yaparken olabildiğince nesnel olmaya çalışsak da bazı tesisler hakkında yapılan yorumları da eklemek zorunda kaldık.

Kamp yapmadan, tatile gitmeden önce plan yapmanızı, kalacak yer ayarlamanızı son güne bırakmamanızı, internet yorumlarının yanıltıcı olabileceğinin aklınızda bulundurmanızı, gideceğiniz tesisin internet sitesi veya sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi almanız gerektiğini unutmayın.

Afyon Kamp Alanları ve Karavan Alanları

Doğayla iç içe bir tatil hayali kuran vatandaşlar Afyonkarahisar kamp yapılacak yerler araştırmalarını sıklaştırıyor. Özellikle Covid-19 nedeniyle otellerden uzak kalan tatilciler Afyonkarahisar kamp noktalarını araştırmaya başladı. Peki, Afyonkarahisar kamp yerleri nerede? Afyonkarahisar kamp yeri var mı? Afyonkarahisar kamp yapılacak yerler nereler? http://www.turkeyoutdoor.org tüm bu soruların yanıtını sizler için araştırdı.

Afyonkarahisar Kamp Alanları

Afyonkarahisar kamp alanları listesini en geniş şekliyle yazımızda paylaşıyoruz. Afyonkarahisar’da aileniz ve arkadaşlarınızla beraber eğlenceli vakit geçirebileceğiniz Afyonkarahisar ücretli kamp yerleri ve Afyonkarahisar ücretsiz kamp yerleri listesini derledik.

Afyon Doğal Yapısı ve Kamp

Afyonkarahisar kamp alanları arasında kendinize göre bir yer bulmanız oldukça kolay olacak. Afyonkarahisar, yeşil doğası, tarihi ile birçok kampçının aradığını bulabileceği bir ilimizdir. Doğa ya da deniz kampı arasında seçim yapmak yerine, ikisinin bir arada olduğu kamplar yapabilirsiniz. Afyonkarahisar ‘de birçok ücretsiz kamp alanları mevcut. Özellikle çadır kampı yapabilmeniz için pek çok alan bulunuyor. Afyonkarahisar ’da kamp yapabileceğiniz en iyi yerleri sizler için hazırladık.

Tanıtımını yaptığımız tesis ve işletmelerle ilişkileriniz temelde ticaret hukukuna tabi olup, yaşayacağınız ticari anlaşmazlıklar ve sorunlarla ilgili olarak sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz, suçlanamaz.

Afyonkarahisar Kamp Yerleri

Türkiye’nin Outdoor Sayfası http://www.turkeyoutdoor.org sitesi olarak Türkiye’deki bütün ücretli kamp alanları ve ücretsiz kamp alanları listesini sizlerle buluşturuyoruz.  Afyonkarahisar’da kamp yapabileceğiniz, Afyonkarahisar ücretli kamp alanları ve Afyonkarahisar ücretsiz kamp alanları listesini paylaşıyoruz.

Afyonkarahisar’da yaylaları, Milli Parkları, Tabiat Parklarını, göl kenarlarını, dere bölgelerini ve daha pek çok ormanlık alanı ziyaret ederek keyifli bir kamp deneyimleyebilirsiniz. Afyon’da birçok vadi, orman, dağlık ve taşlık alanlar bulunmaktadır.

Afyonkarahisar kamp alanları arasında kendinize göre bir yer bulmanız oldukça kolay olacak. Afyonkarahisar, yeşil doğası, yaylaları, kanyonları, gölleri sebebiyle birçok kampçının aradığını bulabileceği bir ilimizdir.

Doğa, yayla ya da su kenarı kampı arasında seçim yapmak yerine, ikisinin bir arada olduğu kamplar yapabilirsiniz. Kamp alanları hakkında detaylı bilgi almak için alt kısımlarına bağlantıları ve GPS koordinatlarını da ekledik.

Afyonkarahisar’da Kamp Yapılacak Mekanlar

Afyonkarahisar Kamp Alanları

Afyonkarahisar, İç Anadolu Bölgesin’de doga ve tarihi birçok yapı ile iç içe kamp yapabileceğiniz bir yerdir. Birçok güzel kamp alanına ev sahipliği yapmaktadır.

Afyonkarahisar ücretsiz kamp alanları ve Afyonkarahisar ücretli kamp alanları olarak sıralamış olduğumuz kamp alanlarında huzurlu vakit geçirebilirsiniz. Afyonkarahisar ’da yer alan kamp yerleri ile ilgili olarak eksik gördüğünüz kamp alanını veya kamp alanı hakkında eksik gördüğünüz imkanları yorum yazarak ya da iletişim sayfalarımız üzerinden bize iletebilirsiniz. Afyonkarahisar’da çadır kampı ve karavan kampı yapabileceğiniz, en güzel kamp yerlerini derledik.

Aşağıdaki Afyonkarahisar Kamp Alanları yazımızı genel olarak internet üzerinden google haritalar, Afyonkarahisar Turizm Bürosu, Afyonkarahisar outdoor kulüplerinin sosyal medya hesapları, diğer harita programları ve çeşitli internet sitelerinden derlediğimiz bilgilerle oluşturduk. Afyonkarahisar kamp yapılabilecek birçok alana sahiptir. Hem sahip olduğu iklim özellikleri hem de coğrafi özellikleri ve doğası ile eşsiz zamanlar geçirebileceğiniz kamp alanları bulundurmaktadır. Bu kamp yerlerinin de sahip olduğu birçok avantaj ve dezavantajları vardır. Ücretli ya da ücretsiz kamp alanları, çadır, karavan gibi farklı şekillerde konaklayabileceğiniz alanlar ile ilgili bilgileri sizler için derledik.

Afyonkarahisar Kamp Uyarıları

Afyonkarahisar Kamp Alanları

Listeyi alfabetik olarak yaptık. Güzellik göreceli bir kavram olduğu için yorumunu herkesin kendine bırakıyoruz. Liste ticari işletmeleri de kapsamakta olup hiçbirisine önceden kefil olmadığımızı, listenin fikir verme ve turizme katkı amacıyla yazıldığını ifade edelim.

Afyonkarahisar’da iklim sebebiyle akşamları rakımı yüksek yerlerde soğuk olur. Yazın bile serindir. Bahsedilen yerlerin büyük bir kısmı sit alanı yada milli park, tabiat parkı olduğundan ateş yakmak sakıncalıdır.

Tarihi Cumgya bölgesine ve binlere yıllık tarihe ev sahipliği yapan Afyonkarahisar hem tarihi hem de doğal güzellikleri ile ön plana çıkan illerimizden biridir. Afyonkarahiar toprakları her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Tarihi yapıları, şifalı suları ve lezzetli mutfağıyla dikkat çeken Afyonkarahisar, aynı zamanda doğayla baş başa kalmak isteyenler için çok güzel kamp alanları da barındırıyor. Özellikle göl kenarları ve tabiat parkları Afyonkarahisar kamp alanları listesinde öne çıkan mekanlar. Kamp için tercih edilen şehirlerinden birisi olan Afyon, vadileri, ormanları, dağlık alanları ile ön plandadır.

Afyonkarahisar Çadır Kamp Alanları

Bu kesimlerde çadır ya da karavan kampı yapabileceğiniz uygun noktalar var. Şimdi Afyonkarahisar’da bulunan ücretli ve ücretsiz kamp alanlarına bakalım.

Afyonkarahisar Kamp Alanları

Yazımızın Afyonkarahisar ’da kamp nerede yapılır, Afyonkarahisar en iyi kamp yerleri, Afyonkarahisar ’da kamp yapılacak parklar, Afyonkarahisar kamp alanları gibi soruların cevaplarını bulmanıza yardımcı olmasını diliyoruz.

Afyonkarahisar, coğrafi koşullarının da elverişli olmasından dolayı çok sayıda kamp noktası barındırmaktadır. Bu alanlardan kendinize uygun olanı tercih edebilir veya uzun bir sür bu noktaların her birinde kısa süreli kamplar yaparak eğlencenize devam edebilirsiniz.

Afyonkarahisar Kamp Alanları

Afyonkarahisar kamp noktalarının hepsinin kendisine has özellikleri vardır. Bunların arasından kendinize uygun olanı tercih ederken yanınıza kamp malzemelerinizi eksiksiz bir şekilde almaya dikkat etmelisiniz. 

Bu yazımızda Afyonkarahisar ücretsiz ve ücretsiz kamp yerleri listesine ve haritasına ulaşacaksınız.


Afyonkarahisar Kamp Haritası

Afyonkarahisar Kamp Alanları yazımızda yer alan mekanların GPS koordinatlarını haritamızda bulabilirsiniz. Haritaya tıkladığınızda listede yer alan tarihi, turistik yerlerin harita konumunu ve bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilirsiniz.

Bağlantı: https://goo.gl/maps/cimbYFC5q2s2q11n8

Afyonkarahisar Kamp Alanları Harita


26 Ağustos Tabiat Parkı
Yedikapı Tabiat Parkı

İşte Afyonkarahisar’da kamp yapılabilecek yerlerin tam listesi…

126 Ağustos Tabiat Parkı
2Akdağ Tabiat Parkı
3Akdağ Tokalı Kanyonu
4Başkomutan Tarihî Millî Parkı
5Buzluk Mağarası Kamp Alanı
6Dandindere Tabiatı Koruma Alanı
7Eber Gölü
8Emre Gölü Kamp Alanı
9Erkmen Tabiat Parkı
10Cumg Vadisi Ayazini
11Gazligol Piknik ve Kamp Alanı
12Kayıhan Göynüş Vadisi Kamp Alanı
13Sandıklı Sorkun Kamp Alanı
14Sinanpaşa Balmahmut Köyü Kamp Alanı
15Yedikapı Tabiat Parkı
Afyonkarahisar Kamp Yerleri Tam Liste

Afyonkarahisar’da Kamp yapabileceğiniz kamp alanının listesini, tanıtımını, GPS koordinatlarını görmek için diğer sayfaya geçiniz.

Afyonkarahisar Kamp Alanları Listesi         

1    26 Ağustos Tabiat Parkı Kamp Alanı

26 Ağustos Tabiat Parkı
  • Afyonkarahisar 26 Ağustos Tabiat Parkı Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • 26 Ağustos Tabiat Parkı: Afyonkarahisar ili, Sinanpaşa ilçesi sınırları dâhilinde yer almakta olup; sahanın toplam alanı 65 ha’dır. 2008 yılında tabiat parkı olarak ilan edilmiştir.
  • Zengin bitki örtüsü (yaklaşık 90 adet bitki türü ) yanında, içerisinde bulunan göl nedeniyle yılın farklı zamanlarında çok sayıda kuş ve hayvana da ev sahipliği yapmaktadır.
  • Ova kurbağası, skarmeke, serçe, angıt, yeşilbaş ördek ve kırlangıç bu hayvanlardan bazıları.
  • Tabiat Parkı, içerisinde bulunan mesire alanı ile halkın dinlenmesi ve piknik yapmasına imkan sağlamaktadır.
  • Tabiat parkın sadece bir piknik alanı değil içerisindeki oyun parkı, tenis kortu, basketbol ve halı sahası  ile bir yaşam alanı olarak oluşturulmuştur. Bunun yanında manzara seyir noktası, giriş kontrol noktası, tuvalet, otopark, oyun parkı, lokanta, tenis kortu, halı saha, soyunma kabini, at barınağı, mescit, büfe, mini şelale, piknik noktaları ve göl kenarı trekking parkuru imkanları bulunmaktadır. 
  • Ayrıca saha içerisinde yer alan gözetleme kulesinden Başkomutan Meydan Muharebesinin ve Büyük Taaruz Harekatının cereyan ettiği tepeler görülmektedir.
  • Büyük Taaruzun ve Kurtuluş Savaşının anlatılacağı İstiklal Tanıtım Merkezi parkın sınırları içerisindedir.
  • 26 Ağustos Tabiat Parkı piknik, çadır kampı ve karavan kampı için uygundur. 
  • Tabiat Parkı statüsünde olduğu için kamp yapmadan önce izin alınmasında fayda var.
  • Afyonkarahisar 26 Ağustos Tabiat Parkı Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Son dönemde yapılan yorumların çoğu olumsuz.
  • Afyonkarahisar 26 Ağustos Tabiat Parkı Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Cüzi giriş ücreti
  • Afyonkarahisar 26 Ağustos Tabiat Parkı Kamp Alanı Adresi: Bağdat, 03850 Akören/Sinanpaşa/Afyonkarahisar
  • Afyonkarahisar 26 Ağustos Tabiat Parkı Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Afyonkarahisar 26 Ağustos Tabiat Parkı Kamp Alanı İletişim Bilgileri: +905324223775
  • Afyonkarahisar 26 Ağustos Tabiat Parkı Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: 26 Ağustos Tabiat Parkı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Afyonkarahisar Kamp Alanları Listesi         

2    Akdağ Tabiat Parkı Kamp Alanı

Akdağ Tabiat Parkı 
  • Afyonkarahisar Akdağ Tabiat Parkı Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Afyonkarahisar’a 91 kilometre ve Sandıklı ilçesine ise; 33,2 kilometre uzaklıkta yer alan Akdağ Tabiat Parkı bölgenin turizm açısından en çok bilinen ve ziyaret edilen mekânlarından biridir.
  • Akdağ Tabiat parkı yemyeşil ormanları su kaynakları, uçsuz bucaksız çayırları;  zengin bitki örtüsüyle eş değerde yaban hayatıyla, (yılkı atları, geyik, domuz, tilki, kurt v.s) monoton ve betonlaşan hayatınıza bir anda huzur ve canlılık kazandırır.
  • Tabiat parkında yer alan gölet etrafında kamp yapmak mümkün.
  • Akdağ Tabiat Parkı kamp alanında çadır kampı, karavan kampı ve bungalov konaklaması yapabilirsiniz.
  • Burayı popüler kılan bir diğer özelliği ise her türlü ihtiyacın rahatlıkla karşılanmasıdır.
  • Tabiat parkı olan alanda bulunan tesisler kamp severlerin WC, duş, araç park yeri, market gibi ihtiyaçları içeride bulunan tesislerden karşılanabiliyor. 
  • Akdağ tabiat parkı el değmemiş doğası ve güzelliğiyle yerli yabancı birçok kişinin akınına uğruyor.
  • Doğal peyzajı bozmadan yapılan patika yolları, atlı gezi yolları, bisiklet parkurları, yaban hayatı izleme noktaları, göleti, gölcükler, günübirlikçiler ve kampçılar için sosyal tesisler, bungalovlar bu güzellikleri daha da çekici ve eşsiz kılmıştır.
  • Akdağ Tabiat Parkında piknik yapabilir, doğa yürüyüşleri sırasında Yabani (yılkı) atlarını görebilir ,doğa-manzara-bitki ve birçok yabani hayvanları gözlemleyebilirsiniz.
  • Gündüzleri doğada yürüyüş ve farklı aktivitelerle vakit geçirirken geceleri yakacağınız kamp ateşiyle yıldızların altında doğanın sesini dinleyebilirsiniz. 
  • Doğa sevenlere, doğayla baş başa kalmak isteyen her yaş grubu insana hizmet edecek etkinliklerin yapılabileceği Kocayayla civarında, keşfedilmeyi bekleyen pek çok mağara vardır. Tahmini 20 km. uzunluğunda olan kanyon ve kanyondan Çivril gölüne dökülen Akçay görülmeye değerdir. Kanyon boyunca insanoğlunun ayak basmadığı mağaralar, treking yapanların ilgisini çekecek güzergahlar bulunmaktadır.
  • Akdağ Tabiat parkında; Çadır kamp alanı, karavan kamp alanı, bungalov ev, masa, sandalye, duş, çeşme, kır lokantası, mutfak, ocak, elektrik, tuvalet, duş, televizyon, oturma alanı, trekkking parkuru ve bisiklet yolu, tuvalet, yürüyüş ve bisiklet yolları, harika manzara sunan göl, çadır ve karavan kamp alanı, kır evi, piknik alanı ve piknik masaları ve otopark alanı imkanları bulunmaktadır. 
  • Afyonkarahisar Akdağ Tabiat Parkı  Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Bölgede en çok tercih edilen kamp alanlarından birisidir.
  • Afyonkarahisar Akdağ Tabiat Parkı Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETLİ
  • Afyonkarahisar Akdağ Tabiat Parkı Kamp Alanı Adresi: Akdağ Tabiat Parkı, 03500 Çamoğlu/Sandıklı/Afyonkarahisar
  • Afyonkarahisar Akdağ Tabiat Parkı Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları: http://akdag.tabiat.gov.tr/, http://sandikli.bel.tr/akdag-tabiat-parki/
  • Afyonkarahisar Akdağ Tabiat Parkı Kamp Alanı İletişim Bilgileri: +905333718526
  • Afyonkarahisar Akdağ Tabiat Parkı Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Akdağ Tabiat Parkı  (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Afyonkarahisar Kamp Alanları Listesi         

3    Akdağ Tokalı Kanyonu Kamp Alanı

Akdağ Tokalı Kanyonu
  • Afyonkarahisar Akdağ Tokalı Kanyonu Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Sandıklı İlçesi, Akdağ Tabiat Parkı’nda bulunan Tokalı Kanyonu; ülke genelinde bilinirliği yüksek bir kanyondur. Denizli sınırındadır.
  • Sandıklı ilçesine bağlı olan Tokalı Kanyonu Akdağ Tabiat Parkı içerisinde gürül gürül akan bir dereden meydana geliyor. 
  • Tahmini 20 kilometre uzunluğunda olan kanyon ve kanyondan Çivril Gölü’ne dökülen Akçay görülmeye değerdir.
  • Dağların arasından coşkuyla akan suyun kayaları oymasıyla oluşan Tokalı Kanyonu her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret ediliyor.
  • Kanyon boyunca insanoğlunun ayak basmadığı mağaralar, trekking yapanların ilgisini çekecek güzergahlar bulunmaktadır. 
  • Kanyonda serin suya girip suyun tadını çıkaranlar, etraftaki piknik alanlarında piknik yapanlar ve kamp severler de çadır kampı veya karavanla kamp kurarak doğanın tadını çıkarıyorlar.
  • Kanyonun en dar yeri 1,5 metre en geniş yeri ise 4 metredir. Kanyon içinden geçmek 7-8 saat sürmektedir.
  • Sakin yaylaları, kültürel değerleri, zengin flora ve fauna (yılkı atları, kızıl geyik, sakallı akbaba, kızıl akbaba, tilki, kurt, tavşan, keklik, vs.) özellikleri, doğal peyzaj özellikleri ile tabiat turizmi açısından önemli bir potansiyele sahip olan Tokalı Kanyonu; Ulu geyik, Yılkı Atı, endemik flora ve fauna, doğal yaşlı karaçam (Pinus nigra)  ormanları, ağaçlandırma alanları ve geleneksel yaylacılık faaliyetleri ile tarihi kalıntılar alanın genel karakterini oluşturmaktadır.
  • Tokalı Kanyonu’nda kamp kuranlar için herhangi bir tesis bulunmuyor. Tabiat parkı girişindeki tesislerden faydalanılabilir. Bu yüzden Tokalı Kanyonu’na kampa gelirken tedarikli gelmekte fayda var.
  • Kanyon etrafında yürüyüş ve müsait yerlerde rafting yapılabiliyor.
  • Afyonkarahisar Akdağ Tokalı Kanyonu Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmadığından ihtiyaçlarınızı önceden karşılamanız gerekiyor.
  • Afyonkarahisar Akdağ Tokalı Kanyonu Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETSİZ
  • Afyonkarahisar Akdağ Tokalı Kanyonu Kamp Alanı Adresi: Akdağ Tabiat Parkı, 03500 Çamoğlu/Sandıklı/Afyonkarahisar
  • Afyonkarahisar Akdağ Tokalı Kanyonu Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Afyonkarahisar Akdağ Tokalı Kanyonu Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Afyonkarahisar Akdağ Tokalı Kanyonu Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Akdağ Tokalı Kanyonu (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Afyonkarahisar Kamp Alanları Listesi         

4    Başkomutan Tarihî Millî Parkı Kamp Alanı

Başkomutan Tarihî Millî Parkı
  • Afyonkarahisar Başkomutan Tarihî Millî Parkı Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Başkomutan Tarihi Milli Parkı Afyon şehir merkezine 20 km mesafede bulunuyor. 
  • Afyonkarahisar, Uşak ve Kütahya illeri sınırları içerisinde yer alan Milli Park’da 26 Ağustos’ta meydana gelen Büyük Taarruzun başladığı bölge ile 30 Ağustos’ta başlayan Başkomutanlık Meydan Muharebesinin yaşandığı bölgeler yer almaktadır. 
  • Park içerisinde kamp yapmak için oldukça geniş ve müsait alanlar mevcut.
  • Tarihi önemi ve doğal güzelliği sayesinde her yıl on binlerce kişi ziyaret etmektedir.
  • Milli Park içerisinde; çadır kampı, karavan kampı ve piknik yapılabilir.
  • Milli park içerisinde birçok tarihi eserle birlikte doğa harikası endemik bitkiler, akarsular ve doğal yeşil alanların bulunması doğaseverlerin ve özellikle kamp severlerin ilgisini çekiyor.
  • Ulaşım yönünden sıkıntının yaşanmadığı milli park kamp alanlarında çadır ve karavan kampı yapılabiliyor.
  • Parkta orman trekking ve hiking rotaları, kamp alanı, tuvalet, çeşmeler, çocuk parkı, kameriyeler, otopark, büfe, mescit, seyir terası, etkinlik alanı, piknik alanı ve piknik masaları, gölet alan, tırmanma parkuru bulunmaktadır.
  • Afyonkarahisar Başkomutan Tarihî Millî Parkı Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Tabiat Parkı statüsünde olduğu için kamp yapmadan önce izin alınmasında fayda var.
  • Afyonkarahisar Başkomutan Tarihî Millî Parkı Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETLİ
  • Afyonkarahisar Başkomutan Tarihî Millî Parkı Kamp Alanı Adresi: Kocatepe, 03030 Büyükkalecik/Afyonkarahisar Merkez/Afyonkarahisar
  • Afyonkarahisar Başkomutan Tarihî Millî Parkı Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları: http://baskomutan.tabiat.gov.tr/, http://www.milliparklar.gov.tr
  • Afyonkarahisar Başkomutan Tarihî Millî Parkı Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Afyonkarahisar Başkomutan Tarihî Millî Parkı Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Başkomutan Tarihî Millî Parkı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Afyonkarahisar Kamp Alanları Listesi         

5    Buzluk Mağarası Kamp Alanı

Buzluk Mağarası Kamp Alanı
  • Afyonkarahisar Buzluk Mağarası Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Buzluk mağarası, Sultandağı ilçesine bağlı Dereçine Kasabası’nın güneyinde Sultandağları’nın 2.519 m ile en yüksek yeri olan kuzeybatı zirvelerinde yer alan doğa harikasıdır.
  • Sultandağı İlçesi’ne bağlı, Dereçine Beldesi’nin güneyinde bulunan Sultandağı’nda bulunmaktadır. Dereçine Beldesi’nden itibaren, meşe ormanları arasından toprak yolla Kirazlı Yaylası’na kadar araçla gitmek mümkündür. 
  • Afyonkarahisar merkeze 70 km mesafede bulunan Kirazlı köyündeki buzluk mağarasına son dönemde kamp severler ilgi duymaya başlamıştır.
  • Buzluk Mağarası tanıtımına şuradan ulaşabilirsiniz.
  • Afyon’un mağaralarından biri olan Buzluk Mağarası, Sultandağı ilçesi sınırları içerisindedir.
  • Dereçine Kasabası’nın güneyinde olan Buzluk Mağarası’na Afyon-Konya karayolu ile ulaşabilirsiniz.
  • Mağaranın içine girdikçe üç kademe ile karşılaşacaksınız. İlk girişte normal soğukluğu hissedecek, alta doğru indikçe daha soğuk olacak ve buz parçalarına rastlayacaksınız.
  • Buzluk mağarasına ulaşım çok zordur. Dolayısıyla önceden bütün hazırlığınızı yapmalısınız Bu da yetmez kondisyonunuz da çok iyi olmalı.
  • kamp severler genellikle ormanın içinde, mağaranın bulunduğu kayanın çevresinde kamp atmaktadır.
  • Yakın çevresinde herhangi bir tesis ya da işletme bulunmamaktadır.
  • Yukarıda sayılan gerekçelerle amatör kampçılara tavsiye etmiyoruz. Yalnızca profesyonel kampçılar için uygun bir mekandır.
  • Afyonkarahisar Buzluk Mağarası Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Buzluk Mağarası kamp alanı, merkeze uzak bir bölgede bulunmaktadır. Yerleşim alanlarına uzak bir bölge olduğu için bölgeye gelmeden önce gıda, su ve elektrik gibi ihtiyaçlarınızı temin etmenizde fayda vardır.
  • Afyonkarahisar Buzluk Mağarası Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETSİZ
  • Afyonkarahisar Buzluk Mağarası Kamp Alanı Adresi: Dereçine Köyü, Sultandağı Afyonkarahisar
  • Afyonkarahisar Buzluk Mağarası Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Afyonkarahisar Buzluk Mağarası Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Afyonkarahisar Buzluk Mağarası Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Buzluk Mağarası (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Afyonkarahisar Kamp Alanları Listesi         

6    Dandindere Tabiatı Koruma Alanı Kamp Alanı

Dandindere Tabiatı Koruma Alanı
  • Afyonkarahisar Dandindere Tabiatı Koruma ve Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Afyonkarahisar İli, Emirdağ ilçesine 30 km. uzaklıkta ilçenin güney doğusunda olup, yaklaşık 1.500 rakımlı sırt boyunca ve aşağıda dereyi takiben 260 Ha. bir alanı kaplamaktadır.
  • Alanda doğal olarak yetişmiş Toros Sediri bulunmaktadır. 
  • Yolunuz Dinar’a düştüğünde mutlaka Dandindere Tabiat Koruma alanına uğramadan dönmeyin.
  • Yaklaşık olarak 260 hektarlık alana kurulmuş olan tabiat parkında yürüyüşler yapabilir ve sevdiklerinizle birlikte piknik yapabilirsiniz. Dandindere’de bir çok ardıç, saçlı meşe ve katran ardıç ağaçları vardır.
  • Bölgenin dikkat çeken yerlerinden biride Gölcük Gölüdür.
  • Ayrıca sahada bir çok yaban hayvanı türlerine de rastlanmakta olup, her sene çıkan Merkez Av Komisyonu kararlarında avlanmanın tamamen yasaklandığı sahalardandır.
  • Sahada; Toros Sediri, Boylu Ardıç, Kokara ardıç, Katran ardıç ve Saçlı meşe türleri bulunmaktadır.
  • Hayvan türleri olarak tilki, kurt, porsuk, domuz, tavşan, keklik, bıldırcına rastlanmaktadır.
  • Dandindere Tabiat Koruma alanına gitmek istiyorsanız Emirdağ’ın Çaykışla Köyü’nden çok rahat bir şekilde aracınızla gidebilirsiniz. Normal binek bir araç bu yolda rahatlıkla ilerleyebilir ilgili parka ulaşabilirsiniz.
  • Afyonkarahisar Dandindere Tabiatı Koruma Alanı Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Tabiat Parkı statüsünde olduğu için kamp yapmadan önce izin alınmasında fayda var.
  • Afyonkarahisar Dandindere Tabiatı Koruma Alanı Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETSİZ
  • Afyonkarahisar Dandindere Tabiatı Koruma Alanı Kamp Alanı Adresi: Çaykışla Köyü, 03630 Emirdağ/Afyonkarahisar
  • Afyonkarahisar Dandindere Tabiatı Koruma Alanı Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Afyonkarahisar Dandindere Tabiatı Koruma Alanı Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Afyonkarahisar Dandindere Tabiatı Koruma Alanı Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Dandindere Tabiatı Koruma Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Afyonkarahisar Kamp Alanları Listesi         

7    Eber Gölü Kamp Alanı

Eber Gölü Kamp Alanı
  • Afyonkarahisar Eber Gölü Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Önceki yazımızda Eber Gölü’nü detaylı tanıtmıştık, detaylar için bağlantıyı tıklayabilirsiniz.
  • Afyon’un en çok tercih edilen en uğrak kamp alanlarından biri olan Eber Gölü Kamp Alanı ücretsiz kamp alanlarındandır.
  • Ailece veya arkadaş ortamıyla kamp yapmaya müsait olan Eber gölü kamp alanında kamp severlerin WC, duş, market gibi ihtiyaçları yakın bölgelerdeki köylerden karşılanabiliyor.
  • Afyonkarahisar’ın şehir merkezine yakın olan Eber Kasabası’nda yer alan Eber Gölü, Türkiye’nin 12. büyük gölüdür.
  • Afyonkarahisar’ın en çok tercih edilen kamp alanlarından biri olan Eber Gölü şehir merkezine 50 km mesafede bulunuyor.
  • Eber Gölü; Çay, Bolvadin ve Sultandağı ilçe sınırları içinde 150 km2alanı kaplayan göl; kopak adı verilen yüzen adacıkları, turna ve sazan balıkları, yaban ördeği, kazı, meke ve karabatağı ile ünlüdür.
  • Önceleri bir bataklık olarak bilinirdi.
  • Gölde kayıklarla rahatlıkla gezinti yapılarak balık avlanabilir.
  • Yerli ve yabancı turistlerin hayli ilgisini çeken bir görünüme sahiptir.
  • Gölün çevresinde yerleşim yeri olmadığından kamp severler burayı huzurlu bir kamp için tercih etmektedir.
  • Eber Gölü birçok kuş türüne ev sahipliği yapan ülkemizin önemli göllerinden birisidir. 
  •  Gölün etrafındaki sazlık alanlar ve kamp için uygun olan yerler çok güze manzaralar sunuyor.
  • Nilüfer çiçekleri, sazlıkları, çeşit çeşit kuşlarıyla mini bir cennettir.
  • Gölde sazan, turna, istakozya, kurbağa avlanır.
  • Afyonkarahisar Eber Gölü Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Herhangi bir tesis olmadığından tedarikli gidilmelidir.
  • Afyonkarahisar Eber Gölü Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETSİZ
  • Afyonkarahisar Eber Gölü Kamp Alanı Adresi: Bolvadin-Çay ilçeleri Afyonkarahisar
  • Afyonkarahisar Eber Gölü Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Afyonkarahisar Eber Gölü Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Afyonkarahisar Eber Gölü Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Eber Gölü (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Afyonkarahisar Kamp Alanları Listesi         

8    Emre Gölü Kamp Alanı

Emre Gölü Kamp Alanı
  • Afyonkarahisar Emre Gölü Kamp Alanı Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Afyonkarahisar’ın İhsaniye ilçesine bağlı Döğer köyü sınırları içerisinde yer alan Emre Gölü huzurlu bir kamp imkanı sunuyor.
  • Göl Kütahya, Eskişehir ve Afyonkarahisar illerine yakınlığıyla kamp severlerce tercih edilir olmuştur.
  • 3000 yıllık tarihi olan Cumg vadisinde güzel bir dinlenme yeridir. Bölgeye gelen turistler için mükemmel bir dinlenme alanıdır.
  • Emre Gölü balıkçıların yoğun olarak avlandığı bir göldür.
  • Göletin yüz-ölçümü yaklaşık 5 km² derinliği ise bazı bölgelerde 3 metrenin üzerindedir. 
  • Göl kenarında çeşitli ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz sosyal tesisler bulunmaktadır.
  • Gölette gezmek için kano, ata binme imkanı var. Balona binilebilir, bisiklet ve ATV kiralanabilir. Motosikletler ile de çevreyi turlayabilirsiniz. 
  • Afyonkarahisar Emre Gölü Kamp Alanı Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Bölgede tercih edilen bir kamp alanıdır. Birçok imkanı mevcut.
  • Afyonkarahisar Emre Gölü Kamp Alanı Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETLİ
  • Afyonkarahisar Emre Gölü Kamp Alanı Kamp Alanı Adresi: İhsaniye/Afyonkarahisar
  • Afyonkarahisar Emre Gölü Kamp Alanı Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Afyonkarahisar Emre Gölü Kamp Alanı Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Afyonkarahisar Emre Gölü Kamp Alanı Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Emre Gölü Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Afyonkarahisar Kamp Alanları Listesi         

9    Erkmen Tabiat Parkı Kamp Alanı

Erkmen Tabiat Parkı
  • Afyonkarahisar Erkmen Tabiat Parkı Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Erkmen Tabiat Parkı  Afyonkarahisar şehir merkezine 5 km mesafede olup toplam 516 dekar alana sahiptir.
  • Bu bölge yöre halkının özellikle hafta sonu piknik amacıyla yoğun olarak kullandığı bir bölgedir.
  • Tabiat parkında tuvalet, mescit, lokanta, çocuk parkı, çeşme, masalar, çardaklar ve doğa yürüyüşü alanları bulunmaktadır.
  • Tabiat parkı içinde bulunan göl kenarında kamp atılabilir.
  • Gölette kuş gözlemi, balıkçılık, piknik, fotoğrafçılık, doğa yürüyüşü ve kampçılık yapılabilir.
  • Afyonkarahisar Erkmen Tabiat Parkı Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler:
  • Afyonkarahisar Erkmen Tabiat Parkı Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETLİ
  • Afyonkarahisar Erkmen Tabiat Parkı Kamp Alanı Adresi: Cumhuriyet Mahallesi, Erkmen/Afyonkarahisar Merkez/Afyonkarahisar
  • Afyonkarahisar Erkmen Tabiat Parkı Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Afyonkarahisar Erkmen Tabiat Parkı Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Afyonkarahisar Erkmen Tabiat Parkı Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Erkmen Tabiat Parkı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Afyonkarahisar Kamp Alanları Listesi         

10    Cumg Vadisi Ayazini Kamp Alanı

Cumg Vadisi Kamp Alanı
  • Afyonkarahisar Cumg Vadisi Ayazini Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Afyonkarahisar’ın en çok bilinen ve en çok ziyaret edilen kamp alanlarından olan Cumg Vadisi İhsaniye ilçesinde bulunuyor. 
  • Cumg Vadisi Kamp Alanı ilçe merkezine 10 km, şehir merkezine ise 37 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Cumgya’nın kalbi olarak bilinen Cumg Vadisi ve özellikle Ayazini Köyü civarında çadır ve karavan kampı yapılabilir. Tarihi çok eskilere dayanan Ayazini kasabası Cumgler zamanında ayrıca Roma ve Bizans zamanında da kullanılmış. 
  • Kamp alanları, yürüyüş yolları, bisiklet yolları bulunmaktadır.
  • Tarihi kalıntıların bolluğu ile zenginleşen topraklar eskiden Cumglerin kullandığı güzergâh üzerinde bir yürüyüş yolunu barındırıyor.
  • Kapadokyayı andıran bu bölgede https://turkeyoutdoor.org/2021/10/03/afyonkarahisar-gezilecek-yerler/ yazımızda da tanıttığımız gibi birçok gezilecek nokta, kaya kiliseleri, mağaralar ve çeşitli anıtlar yer almaktadır.
  • Ücretsiz kamp yapmak isteyenler kamp için müsaade edilen yerlerde çadır ve karavan kampı yapabiliyorlar.
  • Vadi boyunca bazı noktalar bisiklet rotası olarak belirlenmiştir. Bazı rotalar ise trekking için oldukça uygundur.
  • Çadır kampı ya da karavan kampı için uygun birçok noktası bulunur.
  • Dolayısıyla bu bölge “tarih kampı” yapmak için idealdir.
  • Bölgede kamp yapmak için ücretli alanların yanında ücretsiz kamp yapılacak alanlar da bulunuyor.
  • Afyon gezi rehberinizde mutlaka uğramanız gereken gezi ve kamp bölgelerinin başında bu bölge gelmektedir.
  • Afyonkarahisar Cumg Vadisi Ayazini Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Çok fazla işletme olmadığından bazı önemli ihtiyaçlarınızı önceden temin edip yanınızda götürmelisiniz.
  • Afyonkarahisar Cumg Vadisi Ayazini Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETSİZ
  • Afyonkarahisar Cumg Vadisi Ayazini Kamp Alanı Adresi: Fatih, 03370 Ayazini/İhsaniye/Afyonkarahisar
  • Afyonkarahisar Cumg Vadisi Ayazini Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Afyonkarahisar Cumg Vadisi Ayazini Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Afyonkarahisar Cumg Vadisi Ayazini Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Cumg Vadisi Ayazini (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Afyonkarahisar Kamp Alanları Listesi         

11    Gazligol Piknik ve Kamp Alanı

Gazligol Piknik ve Kamp Alanı
  • Afyonkarahisar Gazligöl Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Gazlıgöl ilçesi kaplıcaları ve termalleriye ünlü bir ilçedir.
  • Gazıgöl park ve piknik alanı son dönemde bölgede bulunan kampçıların uğrak yerlerinden birisidir.
  • Yukarı maddede tanıttığımız Cumg vadisine olan yakınlığı ve kamp ihtiyaçlarının yakın çevreden karşılanabilmesi burayı kampçılar açısından alternatif bir kamp rotası yapmaktadır.
  • Bu civarda bulunan ve amatör olarak kamp yapmak isteyenler için şehir merkezi ve yola yakın olduğu için tercih edilebilecek bir park ve kamp alanıdır.
  • Afyonkarahisar Gazligöl Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Piknik alanı olarak tasarlandığı için kamp gereçleri temin imkanı bulamayabilirsiniz. İhtiyaçlarınızı önceden temin etmelisiniz.
  • Afyonkarahisar Gazligöl Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETSİZ
  • Afyonkarahisar Gazligöl Kamp Alanı Adresi: Yunus Emre, Gazlıgöl Köyü İç Yolu, 03370 Gazlıgöl/İhsaniye/Afyonkarahisar
  • Afyonkarahisar Gazligöl Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Afyonkarahisar Gazligöl Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Afyonkarahisar Gazligöl Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Gazligöl (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Afyonkarahisar Kamp Alanları Listesi         

12    Kayıhan Göynüş (Köhnüş) Vadisi Kamp Alanı

Kayıhan Göynüş Vadisi
  • Afyonkarahisar Kayıhan Göynüş Vadisi Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Göynüş Vadisi, yukarıda tanıtımını yaptığımız Cumg Vadisi içerisinde yer almaktadır. 
  • Göynüş Vadisi Afyon şehir merkezine 35, İhsaniye ilçe merkezine ise 13 km mesafede yer alıyor.  Afyon’dan Eskişehir’e doğru giderken üst maddede tanıttığımız Gazlıgöl piknik alanını geçtikten hemen sonra, yolun sağ tarafı Ayazini ve Cumg Vadisi, sol tarafı ise Kayıhan Göynüş Vadisi’dir.
  • Tarihi dokularının yanında trekking yapmak için de müsait rotalar barındıran Göynüş Vadisi çadır kampı ve karavan kampı yapmak için oldukça uygundur.
  • Tanıtım resminde yer aldığı gibi bu bölgede Aslantaş, Yılantaş ve Maltaş gibi onlarca tarihi turistik yapı bulunmaktadır.
  • Göynüş Vadisi çevresinin sit alanı olması sebebiyle kamp yapmak isteyenler tarihi kalıntılardan en az 500 metre uzağa çadırlarını kurmaları gerekiyor. 
  • Vadi içinde kale, Ayazini Kaya Kilisesi, Avdalaz Kalesi, Aslantaş, Yılantaş, Maltaş ve Kumcaboğaz anıtları vardır. Yakın noktalarda Yunus Emre Tekkesi, Bayramaliler Kalesi, Memeç Kaya Kilisesi, Arslankaya Tapınağı, Emre Gölü… gibi çok sayıda gezip görülecek nokta vardır.
  • Kapadokya’ya çok benzeyen Cumg Vadisine Afyon gezinizde mutlaka uğramanızı tavsiye ediyoruz.
  • Kap alanına aracınızı ya da karavanınızı park ettikten sonra huzur dolu kampınızı yapabilirsiniz.
  • Afyonkarahisar Kayıhan Göynüş Vadisi Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: WC, elektrik, yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı çevre köylerden karşılamalısınız.
  • Afyonkarahisar Kayıhan Göynüş Vadisi Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETSİZ
  • Afyonkarahisar Kayıhan Göynüş Vadisi Kamp Alanı Adresi: Yeşilyayla, 03370 Ayazini/İhsaniye/Afyonkarahisar
  • Afyonkarahisar Kayıhan Göynüş Vadisi Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Afyonkarahisar Kayıhan Göynüş Vadisi Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Afyonkarahisar Kayıhan Göynüş Vadisi Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Kayıhan Göynüş Vadisi (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Afyonkarahisar Kamp Alanları Listesi         

13    Sandıklı Sorkun Kamp Alanı

Sandıklı Sorkun kamp alanı
  • Afyonkarahisar Sandıklı Sorkun Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Şehir merkezine 60 km mesafede bulunan Sandıklı ilçesinde yer alan Sorkun kamp alanın kamp yeri olarak en fazla rağbet gören rotalardan birisidir.
  • Bu kamp yeri ormanın ortasında, bozulmamış doğası ve enfes manzarasıyla kamp ve doğaseverler için müthiş bir alternatif sunuyor. 
  • Fotğrafçılık, ormanda trekking, kampçılık ve piknik gibi outdoor aktivitelerinizi huzur içinde yapabilirsiniz.
  • Doğası bozulmamış ve oldukça ilgi gören kamp alanlarından biri olan Sandıklı Sorkun Kasabası kampçıları bekliyor.
  • Ormanda yürüyüş yapmak ve açık alanda piknik yapmak gibi aktivitelerin yanında fotoğrafçılık gibi etkinlikler için de oldukça uygun bir ortam.
  • Çadır kampı ve karavan kampı için de uygun alanları bulundurmaktadır.
  • Afyonkarahisar Sandıklı Sorkun Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Akdağ Tabiat parkına komşu olan bu kamp alanında ihtiyaçlarınızı önceden temin etmelisiniz.
  • Afyonkarahisar Sandıklı Sorkun Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETSİZ
  • Afyonkarahisar Sandıklı Sorkun Kamp Alanı Adresi: Kestel, 03500 Sorkun/Sandıklı/Afyonkarahisar
  • Afyonkarahisar Sandıklı Sorkun Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Afyonkarahisar Sandıklı Sorkun Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Afyonkarahisar Sandıklı Sorkun Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Sandıklı Sorkun Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Afyonkarahisar Kamp Alanları Listesi         

14    Sinanpaşa Balmahmut Köyü Kamp Alanı

Sinanpaşa Balmahmut Köyü
  • Afyonkarahisar Sinanpaşa Balmahmut Köyü Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Afyonkarahisar’da kamp atılabilecek yerlerden birisidir.
  • afyon Uşak yolunun üzerindeki köy ciarında kamp atabilirsiniz.
  • Kamp alanı Afyonkarahisar’a 20 km uzaklıkta bulunan Balmahmut köyünün yakınlarındaki koruluk ve köy arazisinde kamp atılabilir.
  • Köyün civarında hem çadır kampı hem de karavan kampı yapabilirsiniz.
  • Afyonkarahisar Sinanpaşa Balmahmut Köyü Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Kamp alanı değil, kamp yapılabilecek bir bölge. İhtiyaçlarınızı önceden temin etmelisiniz.
  • Afyonkarahisar Sinanpaşa Balmahmut Köyü Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETSİZ
  • Afyonkarahisar Sinanpaşa Balmahmut Köyü Kamp Alanı Adresi: Balmahmut/Sinanpaşa/Afyonkarahisar
  • Afyonkarahisar Sinanpaşa Balmahmut Köyü Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Afyonkarahisar Sinanpaşa Balmahmut Köyü Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Afyonkarahisar Sinanpaşa Balmahmut Köyü Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Sinanpaşa Balmahmut Köyü (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Afyonkarahisar Kamp Alanları Listesi         

15    Yedikapı Tabiat Parkı Kamp Alanı

Yedikapı Tabiat Parkı
  • Afyonkarahisar Yedikapı Tabiat Parkı Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Emirdağ ve Eber Gölü’nün ortasında bulunan Yedikapı Tabiat Parkı 2008 yılında korunmaya alınmıştır.
  • Bölgede Yedikapılar kaya yerleşimleri, Yedikapı manastırı, Kemerkaya Yeraltı şehri, Yedikapı baraj gölü ve Kemerkaya baraj gölü bulunmaktadır.
  • Eşsiz yayla manzarası ile birlikte Emirdağ ovasının gözlenebileceği Yedikapı Tabiat Parkı’ndaki Yedikapı Göleti de  doğal manzaraya eşsiz bir değer katmaktadır.
  • Çadır kampı ve karavan kampı için uygun alanlar vardır.
  • Baraj gölleri çevresinde kamelyalar, piknik alanları, tuvalet ve çeşmeler var.
  • Bölgede bungalov konaklaması ve kır evi yapılması planlansa da henüz bu yönde bir gelişme olmamıştır. (2021 yılı)
  • Kampçılar bu bölgede kamp atabilirler.
  • Afyonkarahisar Yedikapı Tabiat Parkı Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Bölge kamp alanı olmadığından ihtiyaçlarınızı önceden temin etmelisiniz. Koruma alanı olduğundan kamp ve ateş yakma konusunda önceden izin alınması gerekebilir.
  • Afyonkarahisar Yedikapı Tabiat Parkı Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: ÜCRETSİZ
  • Afyonkarahisar Yedikapı Tabiat Parkı Kamp Alanı Adresi: Unnamed Road,03300, Kemerkaya/Bolvadin/Afyonkarahisar
  • Afyonkarahisar Yedikapı Tabiat Parkı Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Afyonkarahisar Yedikapı Tabiat Parkı Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Afyonkarahisar Yedikapı Tabiat Parkı Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Yedikapı Tabiat Parkı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Tanıtım ve faydalı uyarılar için izleyen sayfaya geçiniz.

Outdoor Türkiye

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

Bu yazı dizimizde bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle yaz aylarında tatilcilerkampçılardoğa severler, karavancılar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz. Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

Afyonkarahisar’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Afyonkarahisar mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.

Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz. Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.

Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin. Tarihi ve turistik mekanlara zarar vermeyin, çöplerinizi yanınızda götürün.

Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın. Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz. 

http://www.turkeyoutdoor.org

Etiketler: Afyonkarahisar 26 Ağustos Tabiat Parkı, Afyonkarahisar Akdağ Tabiat Parkı, Afyonkarahisar Akdağ Tokalı Kanyonu, Afyonkarahisar Başkomutan Tarihî Millî Parkı, Afyonkarahisar Buzluk Mağarası Kamp Alanı, Afyonkarahisar Dandindere Tabiatı Koruma Alanı, Afyonkarahisar Eber Gölü, Afyonkarahisar Emre Gölü Kamp Alanı, Afyonkarahisar Erkmen Tabiat Parkı, Afyonkarahisar Cumg Vadisi Ayazini Kamp Alanı, Afyonkarahisar Gazligol Piknik ve Kamp Alanı, Afyonkarahisar Kayıhan Göynüş Vadisi Kamp Alanı, Afyonkarahisar Sandıklı Sorkun Kamp Alanı, Afyonkarahisar Sinanpaşa Balmahmut Köyü Kamp Alanı, Afyonkarahisar Yedikapı Tabiat Parkı, Afyonkarahisar Gezilecek yerler, Afyonkarahisar Gezi Rehberi, Afyonkarahisar gezilecek yerler listesi, Afyonkarahisar gezi, Afyonkarahisar gezecek yerler, Afyonkarahisar gezi yazısı, Afyonkarahisar  turizm, Afyonkarahisar turizm bürosu, Afyonkarahisar tarihi yerler, Afyonkarahisar ne yenir nereler gezilir. Afyonkarahisar ne yenir nerede yenilir, Afyonkarahisarda ne yapılır, Afyonkarahisar otelleri, Afyonkarahisar Gezilecek Yerler,  Afyonkarahisar Gezi Rehberi,  Afyonkarahisar Gezilecek Yerler Listesi,  Afyonkarahisar Gezi,  Afyonkarahisar Gezecek Yerler,  Afyonkarahisar Gezi Yazısı,  Afyonkarahisar  Turizm,  Afyonkarahisar Turizm Bürosu,  Afyonkarahisar Tarihi Yerler,  Afyonkarahisar Ne Yenir Nereler Gezilir,  Afyonkarahisar Ne Yenir Nerede Yenilir, Afyonkarahisar’da Ne Yapılır,  Afyonkarahisar Otelleri,  Afyonkarahisar’da Gezilecek Doğal Yerler,  Afyonkarahisar Gezilecek Yerler, Afyonkarahisar Gezilecek Çarşı,  Afyonkarahisar Gezilecek Yerler Doğa,  Afyonkarahisar Gezilecek Doğal Yerler, Afyonkarahisar Gezilecek Doğal Yerler Haritası, Mersin Gezilecek Yerler,  Afyonkarahisar’da Gezilecek Mekanlar, Afyonkarahisar Merkezde Gezilecek Yerler,  Afyonkarahisar’da Gezilecek Tarihi Yerler,  Afyonkarahisar Gezilecek Yerler, Türkiye’nin En Geniş Gezi Rehberi,   Afyonkarahisar Seyahat Rehberi,   Afyonkarahisar Şehir Gezi Rehberi,  Türkiye Gezi Rehberi,  İstanbul Gezi Rehberi, Afyonkarahisar Görülmesi Gereken Yerler,  Afyonkarahisar Turizm Rehberi, Türkiye Gezi Ve Tatil Rehberi,  Doğa Ve Kültür Turları, Afyonkarahisar  Turizm Ve Tanıtım,  Afyonkarahisar Bölgesindeki En İyi Gezilecek Yerler,   Afyonkarahisar’da Nereye Gidelim?, Afyonkarahisar’da Bir Günde Ne Yapılır?,  Afyonkarahisar İlinin Doğal Güzellikleri Nelerdir?,  Afyonkarahisar Merkezde Neler Var?, Afyonkarahisar Ziyaretinde Gezilecek En Popüler Yerler,  Afyonkarahisar’da Ne Yenir?,  Afyonkarahisar Gezilecek En Popüler Yerler, 26 Ağustos Tabiat Parkı, Abdülkadir Geylani Türbesi, Acıgöl, Afyon Kent Ormanı, Afyon Macera Parkı, Afyon Masal Dünyası Parkı, Afyonkarahisar (Arkeoloji) Müzesi, Afyonkarahisar Kalesi, Afyonkarahisar Taşhan, Akarçay Kültür Park, Akdağ Tabiat Parkı, Akşehir Gölü, Albay Reşat Çiğiltepe Şehitliği, Altıgöz Köprüsü, Amorium Antik Kenti, Anıtkaya (Eğret) Kervansarayı, Anıtkaya (Eğret), Şehitliği, Apameia Antik Kenti, Asar Kalesi (Kedrea), Aslankaya Tapınağı, Aslantaş, Avdalas Kalesi, Ayazini Ören Yeri, Bayramaliler Kalesi, Bininler Kaya Evleri, Bolvadin Belediye Müzesi, Böcü İni Kaya Yerleşimleri, Buzluk Mağarası, Büyük Taarruz Şehitliği , Cumhuriyet Şehitliği, Çay Taş Medrese, Çeşmeli Konak (Afyon Kültür Ve Çevre Evi), Döğer Kervansarayı, Dört Göz Köprüsü, Eber Gölü, Ebheri Kümbeti, Emre Tekkesi (Yunus Dergahı), Cumgya – Göynüş Vadisi, Gazlıgöl Kaplıcaları, Ömer ve Gecek Kaplıcaları, Gedik Ahmet Paşa Cami, Giresunlular Şehitliği, Haşhaş Tarlaları, Hattat Ahmet Şemsettin Karahisari Türk İslam Sanatları Galerisi, Hava Şehitliği (Garnizon Şehitliği), Hayran Veli Sultan Türbesi, Heybeli Kaplıcası (Kızılkirse), Hüdai Kaplıcaları, İbrahim Alimoğlu Müzik Müzesi, İscehisar Seydiler Peribacaları, İshaklı Han, İsmail Kumartaşlı Yumurta Sanatları Tanıtım Merkezi, Kadınana Türbeleri, Karacaahmet Türbesi, Karacamal Mağarası, Karakuyu Göleti, Karamık Gölü, Karapınar Kuzuini Mağarası, Kırk Göz Köprüsü, Kocatepe Atatürk Anıtı Ve Kitabesi, Kurt İni Mağarası, Leylek Kayalığı, Mevlevi (Türbe) Camii ve Mevlevihane Müzesi, Mısri Camii, Millet Hamamı (Afyonkarahisar Kültür ve Semt Evi), Ot Pazarı Camii, Oyuncak Müzesi, Sandıklı Kalesi ve Sandıklı Ulu Camii, Selimiye Kaya Mezarları, Şuhut Atatürk Evi (Büyük Taarruz Karargahı), Şuhut Kurtuluş Savaşı Şehitliği, Tarihi Bedesten Çarşısı, Tokalı Kanyonu, Ulu Camii, Utku (Zafer) Anıtı, Zafer Müzesi#gezi, #travel, #turkey, #seyahat, #gezgin, #doğa, #nature, #tatil, #istanbul, #türkiye,  #instagood,  #travelphotography, #holiday, #kamp, #photo,  #instagram,#photooftheday,#traveller, #manzara, #gezilecekyerler, #travelgram, #camping, #objektifimden,   #instatravel, #trip, #traveling, #aniyakala, #antalya, #fotoğraf, # Afyonkarahisar, #seyahatblog, #seyahatname,#seyahatblogu, #seyahatnotlari, #photography,#seyahatblogger, #seyahataski, #seyahattutkusu, #seyahatet, #seyahatseverizbiz, #seyahatdefteri, #seyahatetmeklazim, #seyahatetmesanati, #seyahatacentasi,#seyahatkonsept, #seyahatfotografciligi, #seyahatrehberim, #seyahatfoto, #seyahatimvar, #Afyonkarahisar #seyahatcantasi, #seyahatetmek, #Afyon, #Afyonkarahisar, #kamp