Ankara Beypazarı Eğriova Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı Tanıtımı

Advertisements

ANKARA

Ankara’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Ankara kamp alanları, Ankara mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.

Ankara Gezilecek Yerler

Bu yazımızda Ankara kamp alanları listesini en geniş şekliyle yazımızda paylaşıyoruz. Ankara’da aileniz ve arkadaşlarınızla beraber eğlenceli vakit geçirebileceğiniz Ankara ücretli kamp yerleri ve Ankara ücretsiz kamp yerleri listesini derledik.

Tanıtımını yaptığımız yerler ile ilgili kısa ve kitabi bilgi vermeyi tercih ediyoruz. Zira güzellik kavramı görecelidir ve herkes kendi özgün düşüncesi ile tarihi turistik yerlere bakıp yorum yapmaktadır. Tavsiye üzerine gittiğiniz bir mekân sizin tatil anlayışınıza uymayabilir. Başkasının beğendiğini siz beğenmeyebilirsiniz. Hatta aynı yere iki farklı tarihte giderseniz görüşleriniz değişebilir.

Google haritalarda aynı yer hakkında birbirinin tamamen zıddı yorumlar görmekteyiz. Bu sebeplerle bu yazı sadece tanıtım amaçlı hazırlanmıştır. Yorumlardan kaçınılmaya çalışılmıştır. Gezip gördüğünüz yerlerin yargılamasını sizlere bırakıyoruz.

Listemizde sadece ruhsatlı kamp işletmeleri/tesisleri değil kamp çadırı kurulabilecek, karavan ile konaklanabilecek yerler de bulunmaktadır. Bu hususu kamp yapacağınız yeri seçerken göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.


Ankara Kamp Haritası

Ankara Kamp Alanları yazımızda yer alan diğer mekanların GPS koordinatlarını da haritamızda bulabilirsiniz. Haritaya tıkladığınızda listede yer alan kamp alanlarının harita konumunu ve bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilirsiniz.

Harita Adresi: https://goo.gl/maps/SkdCpSH2mFzS7v747


Bu yazı Ankara Kamp Alanları yazımızın eki mahiyetindedir. Ankara’da yer alan diğer kamp alanlarının listesini ve tanıtımlarını görmek için yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.


Ankara Kamp Alanları Listesi         

6   Ankara Beypazarı Eğriova Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı

Beypazarı Eğriova Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı

Ankara Beypazarı Eğriova Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı Tanıtımı:

Beypazarı Eğriova Göleti ve Tabiat Parkı Ankara İli Beypazarı İçesi sınırları içerisinde yer almaktadır. Ankara’nın Beypazarı ilçesinde yer alan Eğriova Tabiat Parkı, yayla ve tabiatının diğer tüm güzelliği ile doğaseverleri kendine çeken bir yerdir.

Ankara’nın Beypazarı ilçesindeki Eğriova Yaylası, yemyeşil doğası, göleti, yürüyüş rotaları ve kamp alanlarıyla özellikle sıcak havalarda ziyaretçilerine nefes alma imkanı sunuyor.

Ormanla çevrili Eğriova Yaylası; göz kamaştırıcı bitki örtüsü, pınarların oluşturduğu göleti ve ahşap evleriyle ziyaretçilere doğayla baş başa kalma fırsatı sunuyor. Golf, trekking, atla gezinti gibi aktiviteler için elverişli olan yaylada, geleneksel olarak her yıl “Karaşar Eğriova Yayla Şenliği” düzenlenmektedir.

Beypazarı Eğriova Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde yer alan Eğriova Tabiat Parkı, 2011 yılında tescillendirilerek Tabiat Parkı unvanını almış bir alandır. Yaklaşık 10 hektarlık bir alana sahip olan Eğriova Parkı doğa fotoğrafçılığı, piknik ve kamp için oldukça uygundur ve ziyaretçilerine mükemmel göl ve orman manzarası sunmaktadır.

(Eğriova Yaylası’nın detaylı tanıtımı ve resimleri için ANKARA BEYPAZARI EĞRİOVA YAYLASI TANITIMI başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz.)

Bir kamp alanı bulunmadığı için kamp alanınızı kendiniz dilediğiniz yere kurabilirsiniz. Kamp alanı hem bir yayla turizmi hem de kampçılık için uygun bir alandır.

Burada bulunan göl çevresinde kurulan çadır kampları ya da konaklama imkânı olan kır evleri ile doğanın eşsiz keyfine varabilirsiniz.

Park kışın karlar altında kalırken, bahar aylarında yeşilin ve sarının tüm tonlarını kamp severlere sergilemektedir.

Çam ormanlarının sardığı bir alanda kurulu olan park, Ankara’nın akciğeri konumundadır. Alanda bulunan göl ve yakın çevreleri turizm ve outdoor (doğa sporları, doğa aktiviteleri) için önemli fırsatlar sunmaktadır.

30 hektar büyüklüğe sahip Tabiat Parkı‘nın çevresi sarıçam ormanları ile çevrilidir. Tabiat Parkı kuzeyinde Eğriova Yaylası ve Göleti, güneyi, doğusu ve batısında ise Sarıçam ormanları yer almaktadır.

Tabit parkı hem çadır kampı hem de karavan kampı için uygun kamp alanlarından bir tanesidir. Ücretli tabiat alanlarından biri olan kamp yerinde bir göl bulunur. Göl çevresine kurulan çadırlarla doğanın keyfine varılır. Bunun dışında dileyenler kır evlerinde de konaklayabilir.

Ankara’nın Beypazarı ilçesinde yer alan Eğriova Göleti, keşfetmeyi sevenler için harika bir kamp yeridir. Konaklama yapabileceğiniz konuk evleri ve bungalov evlerde bulunmaktadır.

Tabiat Parkı ekolojik sınırları içerisinde 4 iki yaşamlı, 9 sürüngen, 53 kuşve 11 memeli olmak üzere toplam 77 omurgalı türün varlığı tespit edilmiştir.

Yayla turizmi ve doğa fotoğrafçılığı için uygundur. Eğriova Göleti etrafında yürüyüşe çıkabilir, şelaleyi keşfedebilir ve yaylada ki akarsuları görebileceğiniz ekstralarla dolu bir yerdir. Bölge Yaban Hayatı açısından çok zengindir.

Göl çevresinde çadır kurarak doğa manzarasının tadını çıkarabilirsiniz. Fotoğraf çekmeyi ve çekilmeyi sevenler için de harika bir mekandır. Tabiat Parkı içi ve çevresinde piknik, çadırlı veya karavanlı kamp, bisiklet, motosiklet, doğa fotoğrafçılığı, manzara seyir, yürüyüş ve koşu, flora ve fauna izleme vb. yapılmaktadır.

Restoran, tuvalet, masa ve bank ve çadır konaklama alanı burada mevcuttur. Giriş ücretlidir. Wi-Fi yoktur.

Çeşitli balık türlerinin bulunduğu yayladaki gölet de sportif amaçlı olta balıkçılığı yapanlara alternatif sunuyor.

Alanda özel bir işletme var ve genel temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Wc, su, elektrik, sıcak su gibi ihtiyaçlarınızda genelde sorun yaşamazsınız. Büfe ve kır evleri gibi alanlarda bulunuyor. Güvenliği bulunan korumalı bir yerdir.

Beypazarı Eğriova Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı

Beypazarı Eğriova Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı Giriş Ücretleri (2022 yılı)

  • Şahıs                                                11 TL
  • İndirimli Şahıs                                   5.5
  • TL Bisiklet                                         11 TL
  • Motorsiklet                                        22 TL
  • Otomobil, kamyonet                    33 TL
  • Minibüs                                              99 TL
  • Midibüs                                              165 TL
  • Otobüs                                               330 TL 1
  • Ünite Çadır (günlük)                       45 TL
  • Misafirhane (günlük)                     130 TL

Beypazarı Eğriova Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı’nda Neler Var?

  • Çeşme
  • Etkinlik Alanı
  • Büfe
  • WC
  • Gölet
  • Dere
  • Kır Evi

Beypazarı Eğriova Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı Ulaşım:

Eğriova Tabiat Parkı’na Ankara şehir merkezinden 2 farklı şekilde ulaşılabilir. İlk yol, AnkaraBeypazarı-Karaşar-Eğriova yönünde olacak şekilde, toplamda 147 km’lik bir mesafedir. Beypazarı İlçesi’nden 57 km, Karaşar Beldesi’nden 19,7 km olup ulaşım, Karaşar Beldesi’ne kadar asfalt yol, asfalt yoldan sonra tamamen stabilize yoldan sağlanmaktadır.

Beypazarı Eğriova Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı Kamp Olanakları: Giriş kontrol noktası (güvenlik), güvenlik noktaları, Çeşme, WC, büfe, kır evi, gölet, kır lokantası, çadır konaklama alanları, etkinlik alanı, çocuk oyun alanı ve iskele.


Ankara Eğriova Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Alanda özel bir işletme var ve genel temel ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Wc, su, elektrik, sıcak su gibi ihtiyaçlarınızda genelde sorun yaşamazsınız. Büfe ve kır evleri gibi alanlarda bulunuyor. Güvenliği bulunan korumalı bir kamp karavan alanıdır.
Ankara Eğriova Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı Giriş Ücretli mi? : ÜCRETLİ
Ankara Eğriova Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı İletişim Bilgileri: +90 (312) 207 50 00 / Santral Tel +90 (312) 207 60 24 / Daire Başkanlık
Ankara Eğriova Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları: http://egriova.tabiat.gov.tr/
Ankara Eğriova Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı Adresi: Karaşar, Unnamed Rd,, 06730 Beypazarı/Ankara
Ankara Eğriova Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Beypazarı Eğriova Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)


Ankara’da kamp yapılabilecek yerlerin tam listesi

1Ayaş Asartepe (Çanıllı) Barajı Kamp Alanı
2Ayaş Kirazdibi Göleti Kamp Alanı
3Bala Beynam Atatürk Ormanı Kamp Alanı
4Bala Kesikköprü Kamp Alanı
5Beypazarı As Balıkçılık Kamp Alanı
6Beypazarı Eğriova Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı
7Beypazarı Kamp Bozayı Kamp Alanı
8Çamlıdere Çamkoru Tabiat Parkı Kamp Alanı
9Çubuk Ay Kayası Mesire Ve Kamp Alanı
10Çubuk Karagöl Milli Parkı Kamp Alanı
11Çubuk Yaylak Göleti Kamp Alanı
12Güdül Sorgun Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı
13Kazan Kurtboğazı Barajı Kamp Alanı
14Kızılcahamam Akyar Barajı Kamp Alanı
15Kızılcahamam Alicin Kültürel Jeositi, Alicin Manastırı
16Kızılcahamam Gebeler Köyü Yaylası Kamp Alanı
17Kızılcahamam Işık Dağı Kamp Alanı Karagöl Jeositi
18Kızılcahamam Kurumcu Göleti Kamp Alanı
19Kızılcahamam Soğuksu Milli Parkı Kamp Alanı
20Kızılcahamam Şahinler Tabiat Parkı Kamp Alanı
21Kızılcahamam Yayla Mocamp Kamp Alanı
22Mamak Bayındır Barajı (Mavi Göl) Kamp Alanı
23Mamak Güney Kamping Kamp Alanı Kayaş
24Mamak Kıbrıs Köyü Kanyonu Kamp Alanı
25Nallıhan Çayırhan Gölü Kamp Alanı
Ankara Kamp ve Karavan Alanları

Not: Yazımızda kullanılan resimler internet üzerinden açık kaynaklardan alınmıştır.

Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz. Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.

Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin. Tarihi ve turistik mekanlara zarar vermeyin, çöplerinizi yanınızda götürün.

Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın. Kişisel çöpünüzü kamusal kullanıma açık olan doğaya terk etmeyin.

Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın. Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz. 

Türkiye’nin Outdoor Sayfası

http://www.turkeyoutdoor.org

Etiketler: :Ankara bölgesindeki en iyi gezilecek yerler, Ankara görülmesi gereken yerler, Ankara gezecek yerler, Ankara gezi, Ankara gezi rehberi, Ankara gezi yazısı, Ankara gezilecek çarşı, Ankara gezilecek doğal yerler, Ankara gezilecek doğal yerler haritası, Ankara gezilecek tarihi yerler, Ankara gezilecek yerler, Ankara gezilecek yerler doğa, Ankara ilinin doğal güzellikleri nelerdir?, Ankara kalesi, Ankara merkezde gidilecek yerler, Ankara merkezde ne var, Ankara ne yenir nerede yenilir, Ankara ne yenir nereler gezilir, Ankara otelleri, Ankara seyahat rehberi, Ankara tarihi, Ankara tarihi yerler, Ankara turizm potansiyeli, Ankara turizm rehberi, Ankara turizm ve tanıtım, Ankara ziyaretinde gezilecek en popüler yerler, Ankara şehir rehberi, Ankara’da bir günde ne yapılır?, Ankara’da gezilecek doğal yerler, Ankara’da gezilecek mekanlar, Ankara’da ne yapılır, Ankara’da ne yenir, Ankara’da nereye gidilir?, Ankara ücretsiz Kamp Alanları, Ankara Kamp Alanları 2022, Ankara ücretli Kamp Alanları, Bolu Kamp Alanları, Bayındır Barajı Kamp alanı, Ankara karavan Kamp Alanları, Kesikköprü Kamp alanı, Gölbaşı Kamp alanı, Asartepe (Çanıllı) Barajı Kamp Alanı, Kirazdibi Göleti Kamp Alanı , Beynam Atatürk Ormanı Kamp Alanı, Kesikköprü Kamp Alanı, As Balıkçılık Kamp alanı, Eğriova Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı, Kamp Bozayı Kamp Alanı, Çamkoru Tabiat Parkı Kamp Alanı, Ay Kayası Mesire Ve Kamp Alanı, Karagöl Milli Parkı Kamp Alanı, Yaylak Göleti Kamp Alanı, Sorgun Göleti Tabiat Parkı Kamp Alanı, Kurtboğazı Barajı Kamp Alanı, Akyar Barajı Kamp Alanı, Alicin Kültürel Jeositi, Alicin Manastırı, Gebeler Köyü Yaylası Kamp Alanı, Işık Dağı Kamp Alanı Karagöl Jeositi, Kurumcu Göleti Kamp Alanı, Soğuksu Milli Parkı Kamp Alanı, Şahinler Tabiat Parkı Kamp Alanı, Yayla Mocamp Kamp Alanı, Bayındır Barajı (Mavi Göl) Kamp Alanı, Güney Kamping Kamp Alanı Kayaş, Kıbrıs Köyü Kanyonu Kamp Alanı, Çayırhan Gölü Kamp Alanı, Yeşildere Mesire ve Kamp Yeri,

anıtkabir, gezilecek yerler, geziye hazırlık, outdoor, outdoor turkey, türkiye gezi ve tatil rehberi, Türkiye outdoor, Türkiye’nin Outdoor Sayfası, #gezi, #travel, #turkey, #seyahat, #gezgin, #doğa, #nature, #tatil, #istanbul, #türkiye,  #instagood,  #travelphotography, #holiday, #kamp,#photo, #instagram, #photooftheday, #traveller, #manzara, #gezilecekyerler, #travelgram, #camping, #objektifimden,  #instatravel, #trip, #traveling, #aniyakala, #fotoğraf, #seyahatblog, #seyahatname, #seyahatblogu, #seyahatnotlari, #photography, #seyahatblogger, #seyahataski, #seyahattutkusu, #seyahatet, #seyahatseverizbiz, #seyahatdefter,#ankara, #aniyakala, #antalya, #camping, #doğa, #fotoğraf, #gezgin, #gezi, #gezilecekyerler, #holiday, #instagood, #instagram, #instatravel, #istanbul, #kamp, #manzara, #nature, #objektifimden,  #photo #photography #photooftheday #seyahat #seyahatacentasi #seyahataski #seyahatblog #seyahatblogger #seyahatblogu #seyahatcantasi #seyahatdefteri #seyahatet #seyahatetmek #seyahatetmeklazim #seyahatetmesanati #seyahatfoto #seyahatfotografciligi #seyahatimvar #seyahatkonsept #seyahatname #seyahatnotlari #seyahatrehberim #seyahatseverizbiz #seyahattutkusu #tatil #türkiye #travel #travelgram #traveling #traveller #travelphotography #trip #turkeyankara,

Advertisements

Bir Cevap YazınCevabı iptal et

error: Content is protected !!
Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.

Türkiye'nin Outdoor Sayfası sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et