Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

www.turkeyoutdoor.org

Bu yazı dizimizde Antalya’nın ücretli ve ücretsiz kamp alanlarını yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır. Yazılarımızda özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.

Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

Türkiye’nin güneyinde Akdeniz kıyısında yer alan Antalya, her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce turistin akın ettiği tatil beldelerinden birisidir. Değişen tatilanlayışıyla birlikte Antalya Merkez Kamp Alanları aramaları da artmıştır.

Antalya, berrak denizi ile ünlü olduğu kadar muhteşem doğasıyla da pek çok insanı kendine çeker. Deniz ve sahil tatili bakımından dünyanın önemli turizm kentlerinden biri olan Antalya tarihten kültüre, gastronomiden doğa turlarına, milli parklardan kanyonlara ve şelalelere kadar pek çok zenginliğe ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin outdoor sektörünün önemli kısmını Antalya’da düzenlenen outdoor etkinlikleri oluşturmaktadır. Kampçılıktan safariye, doğa yürüyüşlerinden dalmaya, bungee jumpingden bisiklet rotalarına kadar neredeyse bütün outdoor aktiviteleri Antalya’da yapılmaktadır.

Özellikle Antalya Ücretli Kamp Alanları ve Antalya Ücretsiz Kamp Yerleri hakkında birçok insan güncel ve güvenilir bilgi aramaktadır. Antalya çadır Kamp yerleri ve fiyatları hizmet alınan tesise ve aldığınız hizmet durumuna göre değişmektedir. Antalya’da nerede kamp yapılır? sorusunun cevabı kişiden kişiye göre değişebilmektedir. 

Bize çeşitli sosyal medya kanallarından ulaşan okuyucularımızın en çok sorduğu sorulardan birisi de “Halk plajında kamp yapılır mı?” sorusudur. Evet halk plajında kamp yapmaya hukuki olarak bir engel yoktur, ancak çadırlar ve karavancıların sayısı artıp da halk plajları kullanılamaz hale geldiğinde yerel yönetimler müdahale etmekte ve plajlara kurulan çadır ve karavanlar kaldırılmaktadır.  Antalya Konyaaltı plajına çadır kurulur mu? sorusununcevabı “Çok kalabalık olmayan mevsimlerde başka insanları rahatsız etmemek koşuluyla kurulabilir.” olacaktır.  

Bu yazımızda ve içerikte verdiğimiz bağlantılarda bilgi Antalya hakkında daha fazla edinebilir, Antalya’daki en iyi kamp alanlarını ücretli ve ücretsiz, kamp tesisi veya milli park, deniz kenarı park veya orman kampı gibi kriterlere göre ayırarak tüm detaylarıyla birlikte Antalya Kamp Alanları listemizden faydalanabilirsiniz.

Kampçılık
  1. Antalya Kamp ve Karavan Alanları Tam Liste
  2. Antalya Kamp Alanları
    1. Antalya Karavan Kamp Alanları
    2. Antalya Merkez Kamp Alanları
  3. Kamp Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler
    1. Kamp Uyarıları
    2. Kamp Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
    3. Sahillerde Kamp Kurmak Yasak mı?
    4. Çadır Kurmak Yasak mı?
    5. Çadır Kurmak için izin gerekir mi?
    6. Çadır Kurma cezası ne kadar?
    7. Kamp yasağı var mı?
    8. Sahile çadır kurulur mu?
    9. Plajda kamp yapmak yasak mı?
    10. Kamplar kapalı mı?
    11. Antalya’da Karavan Yasak mı?
    12. Kamp için izin belgesi nasıl alınır?
  4. Antalya’da Kamp Yaparken Bilinmesi Gerekenler
    1. Antalya Kamp Yerleri
    2. Antalya Kamp Haritası
    3. Antalya Kamp Alanları ve Karavan Alanları
    4. Antalya Ücretsiz Kamp Alanları
    5. Antalya Kamp Alanları 2023
    6. Antalya’da Kamp Yapılabilecek Bütün Yerlerin Listesi
    7. Antalya’da Kamp Yapılabilecek Koyların Listesi
    8. Antalya’da Kamp, Piknik ve Doğa Gezisi Yapılabilecek Parklar Listesi konularında geniş bilgi almak için Antalya Kamp Alanları Tam Liste başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.

Kamp Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Kampçılık ile İlgili Yazılarımız: Önceki yayınlarda kampçılık nedir sorusunun cevabını vererek kampçılığın tanımını yapmış, kampçılık eğitimi ve kamp ekipmanları üzerine bilgi vermiştik. Üçüncü yazımızda ise kamp türlerini açıklamıştık. Kampçılık ve doğada hayatta kalma üzerine yazmaya devam ediyoruz. Kamp nasıl yapılır, kampçılık nedir, kamp ekipmanları nelerdir, temel outdoor ve dağcılık eğitimi yazılarımızı okumanızı önemle tavsiye ediyoruz.

Kamp Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

2020 yılında yayımlanan bir genelge ile doğada yapılan bütün aktiviteler için önceden kolluk (jandarma-polis) izni alınması gerekmektedir.  Dolayısıyla kamp yapmadan önce de -genelgeye göre- önceden izin almalısınız. Kamp Yapmadan Önce İzin Almak Zorunlu mu? Valiliklerce bazı bölgelerde, plajlarda, özellikle ormanlarda çeşitli tarihlerde kamp yasakları uygulanabilmekte ve kampçılara idari para cezaları yazılabilmektedir. Dolayısıyla kamp yapmadan önce kamp bölgesinde herhangi bir yasak olup olmadığını resmi kurumlara sorarak teyit etmelisiniz.

Kamp Uyarıları

Özellikle kamp alanları başta olmak üzere bütün turizm aktivitelerinde yapılan yorumların kişiye ve zamana göre değişen “normatif olmayan, göreceli” yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
Bir kişinin çok beğendiği ve tavsiye ettiği bir turizm tesisi / doğa aktivitesinin başka bir kişi hiç beğenmeyebilir. Listemizi yaparken olabildiğince nesnel olmaya çalışsak da bazı tesisler hakkında yapılan yorumları da eklemek zorunda kaldık.
Kamp yapmadan, tatile gitmeden önce plan yapmanızı, kalacak yer ayarlamanızı son güne bırakmamanızı, internet yorumlarının yanıltıcı olabileceğinin aklınızda bulundurmanızı, gideceğiniz tesisin internet sitesi veya sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi almanız gerektiğini unutmayın.
Tanıtımını yaptığımız tesis ve işletmelerle ilişkileriniz temelde ticaret hukukuna tabi olup, yaşayacağınız ticari anlaşmazlıklar ve sorunlarla ilgili olarak sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz, suçlanamaz.

www.turkeyoutdoor.org

Antalya’da Kamp Yapılabilecek Bütün Yerlerin Listesi, Antalya’da Çadır Kampı Yapılabilecek Koyların Listesi ve Antalya’da Kamp, Piknik ve Doğa Gezisi Yapılabilecek Parklar Listesini görmek için Antalya Kamp Alanları Tam Liste başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.

Antalya Kamp Haritası

Antalya Kamp Alanları yazımızda yer alan ve tanıtımını yaptığımız bütün Antalya kamp alanlarının GPS koordinatlarını Antalya Kamp alanları haritamızda bulabilirsiniz. Haritaya tıkladığınızda listede yer alan kamp alanlarının harita konumunu ve bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilirsiniz.

Harita Bağlantısı: https://goo.gl/maps/qLphkH9Ks1u369oQ7

Bu yazımızda şu başlıklarda geniş bilgi verdik:

https://turkeyoutdoor.org/

Alanya Mutlu Bungalow Hotel & Campground

Alanya Mutlu Bungalow Hotel & Campground

Alanya’nın Avsallar bölgesinde bulunan Mutlu Tatil Köyü, çam ormanları içerisinde, sessiz ve sakin bir ortama sahiptir. Antalya’ya 109, Alanya ilçe merkezine ise 25 km mesafede bulunan Mutlu Tatil Köyü’ne hem özel araçla hem de toplu taşımayla ulaşma imkanı vardır.

Avsallar bölgesi İncekum Tabiat Parkı’na birkaç adımlık mesafede bulunan Mutlu Tatil Köyü’ne her gün AntalyaAlanya güzergâhında çalışan otobüslerle veya Alanya ilçe merkezinden Avsallar’a giden minibüslerle ulaşabilirsiniz.

Mutlu Tatil Köyü Nerede:

Mutlu Camping, Antalya’nın en güzel bölgesinde olan Alanya’da hizmet vermektedir. Mutlu Camping’in orman alanında %80 Çam ağacını görebilir, ayrıca farklı bitkileri görebilirsiniz.

Alanya

Sahile Yürüme Mesafesindedir. İncekum Tabiat Parkı’nda ulaştıktan sonra 5 dakikalık bir yürüme sonrası kamp alanına gelebilirsiniz. Özel araçlarıyla gelecek olanlar İncekum Tabiat Parkı’na geldiklerinde yol kenarında Mutlu marketi göreceklerdir. Mutlu marketin olduğu caddeden içeri girerek tabelayı takip edip gelebilirler. Tesisin otopark alanı bulunmaktadır.

Mutlu Bungalow Hotel & Campground Kamp Tanıtımı

Özelikle Antalya doğal güzellikleri ile ülkemizin eşsiz bir turizm rotasıdır, Mutlu Kamp ve Bungalov Antalya kamp alanları ve Alanya kamp yerleri ile ilgili arama yapan outdoorcuların karşısına alternatif olarak çıkıyor.

Mutlu Kamp ve Bungalov, misafirlerine çadır konaklamanın yanı sıra bungalov ve karavan konaklama imkânı da sunmaktadır. Yerleşim yerlerinden izole, İncekum Tabiat Parkı’na olan yakınlığıyla da doğal bir kamp deneyimi yaşayabileceğiniz yerlerden biridir.

Aynı zamanda merkezi bir konumda bulunan işletmede konaklarken gün içerisinde Alanya Kalesi, Kızıl Kule, Alanya Müzesi, Damlataş Mağarası, Fosforlu Mağara, Dim Mağarası, Dim Çayı, Sapadere Kanyonu ve Alara Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz.

Beton yığını şehir hayatından uzaklaşıp ağaçların içerisinde, denizin kokusunu içinize çekip güzel bir tatil yapabileceğiniz keyifli bir mekan olarak Mutlu Bungalow Hotel & Campground tercih edilebilir.

Denize yürüme mesafesinde bulunan Mutlu Tatil Köyü Kamping’te konaklarken özgürce yüzmenin tadını çıkartabilirsiniz.

Mutlu Tatil Köyü Kamping işletmesinde konaklarken gün içerisinde yüzme, dalış, bisiklet turu, voleybol, trekking ya da gezi gibi faaliyetleri deneyebilirsiniz.

Mutlu Kamping Konaklama İmkanları

Mutlu Bungalow Hotel & Campground Kamp alanında çadır, karavan ve bungalov konaklama imkanları bulunur. Popülaritesi sürekli artan doğada dinlenme ve doğaya yakın olma tatil anlayışı için Mutlu Kamp ve Bungalov güzel vakit geçirebileceğiniz seçeneklerdendir. Bu doğal tabiat alanında mükemmel havayı teneffüs edip yürüyüşe çıkabilir, günün sonunda deliksiz bir uyku uyuyabilirsiniz. Çocuklu ailelerin de tercih edebileceği yerlerden biri olan Mutlu Kamp ve Bungalov uygun fiyatları ile Alanya bölgesinde hafta sonu veya uzun süreli konaklamalarınız için ideal bir yerdir.

Tesiste konaklayabileceğiniz özel tasarlanmış bungalov ev tipleri bulunur. Eğer Mutlu Camping’in ahşaptan yapılmış bungalovunda kalmayı tercih ederseniz o zaman ise klimalı ve teknolojik bir bungalov ile karşılaşacaksınız. Mutlu Camping’in bungalovlarının balkonundan direkt olarak ormanın en güzel alanlarını görebilirsiniz. Antalya’nın Alanya ilçesinde yer alan işletmede tercihinize göre çadırda konaklayabilirsiniz. Bunun yanı sıra işletmeye karavanınızla gidebilir konaklayabilirsiniz.

Mutlu Camping, karavan ile gelenler için otopark alanını ücretsizdir.  Denize doğrudan ulaşımının olmaması dezavantaj gibi görünse de sahip olduğu yemyeşil tabiat alanı tatilcileri memnun edecektir.

Mutlu Kamping Kamp İmkanları

Alanya Mutlu Bungalow Hotel & Campground

Mutlu Kamping ortak kullanım alanlarında konaklama ücretine dâhil olarak mescid, otopark, şarj istasyonu, wifi, banyo ve tuvaletleri kullanabilirsiniz. Gün içerisinde yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılamak için pişirme olanaklarını kullanabilir ya da restoranda sunulan özel lezzetlerden tadabilirsiniz.

Tatil köyünün misafirlere özel olarak tasarlanmış olduğu bungalov evlerde tv, wifi, sıcak su, balkon, mutfak ve tüm mutfak gereçleri bulunur.

Mutlu Kamping Kamp Olanakları: WC, elektrik, duş, sıcak su, Wi-Fi, ortak mutfak alanı, ücretli kahvaltı ve akşam yemeği, restoran, büfe, ateş yakılabilir alanlar, yürüyüş ve bisiklet parkurları, çadır, karavan ve bungalov konaklama yerlerini kamp alanında bulabilirsiniz. Yakın çevrede ise aquapark, at binicilik, paintball, rafting, ATV safari ve yamaç paraşütü aktiviteleri gibi outdoor aktivitelerine katılabilirsiniz.

Giriş saati: 14:00

Çıkış saati: 23:30

Antalya Mutlu Bungalow Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Özel işletme olduğu için fiyatlar ve ücretli/ücretsiz hizmetler değişkenlik gösterebilir. Gitmeden önce mutlaka iletişime geçip fiyatları öğrenin.
Antalya Mutlu Bungalow Kamp Alanı Giriş Ücretli mi? : Ücretli
Antalya Mutlu Bungalow Kamp Alanı İletişim Bilgileri: 0542 427 01 01 orhanamutlu@gmail.com
Antalya Mutlu Bungalow Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları: 

  • www.mutlutatilkoyu.com
  • https://www.instagram.com/mutlutatilkoyu/
  • https://www.facebook.com/mutlutatilkoyu

Antalya Mutlu Bungalow  Kamp Alanı Adresi: Avsallar, Yeşil Türkiye, Ormancılar Sitesi No: 27, 07410 Alanya/Antalya
Antalya Mutlu Bungalow Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Mutlu Bungalow Hotel & Campground  (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz)


Bu kamp alanı ve Antalya’da bulunan 180’den fazla kamp alanının detaylı tanıtımını, resimlerini ve güncel bilgilerini https://turkeyoutdoor.org/2022/08/25/antalya-kamp-alanlari-1-giris-yazisi/ yazısında bulabilirsiniz.

Antalya Kamp Haritası

Antalya Kamp Alanları yazımızda yer alan ve tanıtımını yaptığımız bütün Antalya kamp alanlarının GPS koordinatlarını Antalya Kamp alanları haritamızda bulabilirsiniz. Haritaya tıkladığınızda listede yer alan kamp alanlarının harita konumunu ve bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilirsiniz.

Harita Bağlantısı: https://goo.gl/maps/qLphkH9Ks1u369oQ7

Not: Yazımızda kullanılan resimler internet üzerinden açık kaynaklardan alınmıştır.

Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık. Bu yazı dizimizde Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır.

Bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz. Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

ANTALYA

  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz. 
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin. 
  • Tarihi ve turistik mekanlara zarar vermeyin, çöplerinizi yanınızda götürün. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın. Kişisel çöpünüzü kamusal kullanıma açık olan doğaya terk etmeyin.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini (Polis: 155 ve Jandarma:156 numara) arayarak yapacakları doğa aktivitesi ile ilgili bilgi vermeleridir. 
  • Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.
  • Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz. 

https://turkeyoutdoor.org/