Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

www.turkeyoutdoor.org

Bu yazı dizimizde Antalya’nın ücretli ve ücretsiz kamp alanlarını yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır. Yazılarımızda özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.

Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

Türkiye’nin güneyinde Akdeniz kıyısında yer alan Antalya, her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce turistin akın ettiği tatil beldelerinden birisidir. Değişen tatil anlayışıyla birlikte Antalya Merkez Kamp Alanları aramaları da artmıştır.

Antalya, berrak denizi ile ünlü olduğu kadar muhteşem doğasıyla da pek çok insanı kendine çeker. Deniz ve sahil tatili bakımından dünyanın önemli turizm kentlerinden biri olan Antalya tarihten kültüre, gastronomiden doğa turlarına, milli parklardan kanyonlara ve şelalelere kadar pek çok zenginliğe ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin outdoor sektörünün önemli kısmını Antalya’da düzenlenen outdoor etkinlikleri oluşturmaktadır. Kampçılıktan safariye, doğa yürüyüşlerinden dalmaya, bungee jumpingden bisiklet rotalarına kadar neredeyse bütün outdoor aktiviteleri Antalya’da yapılmaktadır.

Özellikle Antalya Ücretli Kamp Alanları ve Antalya Ücretsiz Kamp Yerleri hakkında birçok insan güncel ve güvenilir bilgi aramaktadır. Antalya çadır Kamp yerleri ve fiyatları hizmet alınan tesise ve aldığınız hizmet durumuna göre değişmektedir. Antalya’da nerede kamp yapılır? sorusunun cevabı kişiden kişiye göre değişebilmektedir. 

Bize çeşitli sosyal medya kanallarından ulaşan okuyucularımızın en çok sorduğu sorulardan birisi de “Halk plajında kamp yapılır mı?” sorusudur. Evet halk plajında kamp yapmaya hukuki olarak bir engel yoktur, ancak çadırlar ve karavancıların sayısı artıp da halk plajları kullanılamaz hale geldiğinde yerel yönetimler müdahale etmekte ve plajlara kurulan çadır ve karavanlar kaldırılmaktadır.  Antalya Konyaaltı plajına çadır kurulur mu? sorusunun cevabı “Çok kalabalık olmayan mevsimlerde başka insanları rahatsız etmemek koşuluyla kurulabilir.” olacaktır.  

Bu yazımızda ve içerikte verdiğimiz bağlantılarda bilgi Antalya hakkında daha fazla edinebilir, Antalya’daki en iyi kamp alanlarını ücretli ve ücretsiz, kamp tesisi veya milli park, deniz kenarı park veya orman kampı gibi kriterlere göre ayırarak tüm detaylarıyla birlikte Antalya Kamp Alanları listemizden faydalanabilirsiniz.

Kampçılık
  1. Antalya Kamp ve Karavan Alanları Tam Liste
  2. Antalya Kamp Alanları
    1. Antalya Karavan Kamp Alanları
    2. Antalya Merkez Kamp Alanları
  3. Kamp Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler
    1. Kamp Uyarıları
    2. Kamp Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
    3. Sahillerde Kamp Kurmak Yasak mı?
    4. Çadır Kurmak Yasak mı?
    5. Çadır Kurmak için izin gerekir mi?
    6. Çadır Kurma cezası ne kadar?
    7. Kamp yasağı var mı?
    8. Sahile çadır kurulur mu?
    9. Plajda kamp yapmak yasak mı?
    10. Kamplar kapalı mı?
    11. Antalya’da Karavan Yasak mı?
    12. Kamp için izin belgesi nasıl alınır?
  4. Antalya’da Kamp Yaparken Bilinmesi Gerekenler
    1. Antalya Kamp Yerleri
    2. Antalya Kamp Haritası
    3. Antalya Kamp Alanları ve Karavan Alanları
    4. Antalya Ücretsiz Kamp Alanları
    5. Antalya Kamp Alanları 2023
    6. Antalya’da Kamp Yapılabilecek Bütün Yerlerin Listesi
    7. Antalya’da Kamp Yapılabilecek Koyların Listesi
    8. Antalya’da Kamp, Piknik ve Doğa Gezisi Yapılabilecek Parklar Listesi konularında geniş bilgi almak için Antalya Kamp Alanları Tam Liste başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.

Kamp Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Kampçılık ile İlgili Yazılarımız: Önceki yayınlarda kampçılık nedir sorusunun cevabını vererek kampçılığın tanımını yapmış, kampçılık eğitimi ve kamp ekipmanları üzerine bilgi vermiştik. Üçüncü yazımızda ise kamp türlerini açıklamıştık. Kampçılık ve doğada hayatta kalma üzerine yazmaya devam ediyoruz. Kamp nasıl yapılır, kampçılık nedir, kamp ekipmanları nelerdir, temel outdoor ve dağcılık eğitimi yazılarımızı okumanızı önemle tavsiye ediyoruz.

Kamp Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

2020 yılında yayımlanan bir genelge ile doğada yapılan bütün aktiviteler için önceden kolluk (jandarma-polis) izni alınması gerekmektedir.  Dolayısıyla kamp yapmadan önce de -genelgeye göre- önceden izin almalısınız. Kamp Yapmadan Önce İzin Almak Zorunlu mu? Valiliklerce bazı bölgelerde, plajlarda, özellikle ormanlarda çeşitli tarihlerde kamp yasakları uygulanabilmekte ve kampçılara idari para cezaları yazılabilmektedir. Dolayısıyla kamp yapmadan önce kamp bölgesinde herhangi bir yasak olup olmadığını resmi kurumlara sorarak teyit etmelisiniz.

Kamp Uyarıları

Özellikle kamp alanları başta olmak üzere bütün turizm aktivitelerinde yapılan yorumların kişiye ve zamana göre değişen “normatif olmayan, göreceli” yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
Bir kişinin çok beğendiği ve tavsiye ettiği bir turizm tesisi / doğa aktivitesinin başka bir kişi hiç beğenmeyebilir. Listemizi yaparken olabildiğince nesnel olmaya çalışsak da bazı tesisler hakkında yapılan yorumları da eklemek zorunda kaldık.
Kamp yapmadan, tatile gitmeden önce plan yapmanızı, kalacak yer ayarlamanızı son güne bırakmamanızı, internet yorumlarının yanıltıcı olabileceğinin aklınızda bulundurmanızı, gideceğiniz tesisin internet sitesi veya sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi almanız gerektiğini unutmayın.
Tanıtımını yaptığımız tesis ve işletmelerle ilişkileriniz temelde ticaret hukukuna tabi olup, yaşayacağınız ticari anlaşmazlıklar ve sorunlarla ilgili olarak sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz, suçlanamaz.

www.turkeyoutdoor.org

Antalya’da Kamp Yapılabilecek Bütün Yerlerin Listesi, Antalya’da Çadır Kampı Yapılabilecek Koyların Listesi ve Antalya’da Kamp, Piknik ve Doğa Gezisi Yapılabilecek Parklar Listesini görmek için Antalya Kamp Alanları Tam Liste başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.

Antalya Kamp Haritası

Antalya Kamp Alanları yazımızda yer alan ve tanıtımını yaptığımız bütün Antalya kamp alanlarının GPS koordinatlarını Antalya Kamp alanları haritamızda bulabilirsiniz. Haritaya tıkladığınızda listede yer alan kamp alanlarının harita konumunu ve bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilirsiniz. Harita Bağlantısı: https://goo.gl/maps/qLphkH9Ks1u369oQ7

Antalya Kaş Tanıtımı

Popüler tatil ilçesi Kaş, Akdeniz kıyısında yer alan Kaş, tarihi, turistik, doğal ve outdoor sporları açısından oldukça zengin bir ilçedir.

  • Kaş Tarihi: Kaş, eski bir Likya kenti olan Antiphellos’un kalıntıları üzerine kurulmuştur. Antik dönemde önemli bir ticaret merkezi olan Antiphellos, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerinde de önemli bir yerleşim yeri olmuştur. Kaş’ta günümüzde birçok tarihi yapı bulunmaktadır. Bu yapılar arasında antik kentin kalıntıları, Likya kaya mezarları, Bizans kiliseleri ve Osmanlı camileri yer almaktadır.
  • Kaş’da Turizm: Kaş, Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biridir. Kaş’ta her yıl binlerce turist ziyaret etmektedir. Kaş’ın en önemli turistik yerleri arasında Kaputaş Plajı, Patara Plajı, Kalkan ve Kekova Adası yer almaktadır.
  • Kaş Doğal Ortamı: Kaş, doğal güzellikleri ile de oldukça ünlüdür. Kaş’ta birçok dağ, orman, plaj ve ada bulunmaktadır. Kaş’ın en önemli doğal güzellikleri arasında Likya Yolu, Patara Plajı, Kaputaş Plajı ve Kekova Adası yer almaktadır.
  • Kaş’da Outdoor Sporları: Kaş, outdoor sporları için de oldukça uygun bir yerdir. Kaş’ta birçok farklı outdoor sporları yapılmaktadır. Bu sporlar arasında trekking, dağcılık, kaya tırmanışı, dalış, su sporları ve yamaç paraşütü yer almaktadır.
  • Kaş Hakkında Diğer önemli bilgiler: Kaş’ın nüfusu yaklaşık 40.000 kişidir. Kaş’ın ekonomisi turizm, tarım ve hayvancılık üzerine kuruludur. Kaş’ın iklimi Akdeniz iklimidir. Kaş’ta yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve yağışlı geçer.

ANTALYA


Bu yazımızda Antalya’nın Kaş ilçesine gittiğinizde gezip görmek isteyebileceğiniz bütün tarihi ve turistik yerlerin kısa tanıtımlarını yapacağız. Bu yazımızın içeriği genel olarak Kaş Belediyesi‘nin ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hazırladığı broşürlerden (www.antalyakulturturizm.gov.tr) alınmıştır. Bu yazımızda aşağıdaki başlıklarda bilgi ve tanıtımlar bulunmaktadır.

Kaş, Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biridir. Kaş’ta tarihi, turistik, doğal ve outdoor sporları ile ilgili birçok şey bulunmaktadır. Kaş, her yaştan insanın ilgisini çekebilecek bir yerdir. Denizi, doğası, sakinliği ve tarihiyle ön plana çıkan Kaş’a ulaşımın zor olması, turistik açıdan geç keşfine sebep oldu. Ulaşıma rağmen bir gelenin defalarca gelmeye devam etmesiyse ne kadar güzel olduğunun adeta kanıtıdır.  

Kaş; begonvil çiçekleriyle kucaklaşan tarihi dokusu, eşsiz mavi bayraklı plajları, yerleşik Yörük- Türkmen kültürünü yansıtan dağ köyleriyle; Antalya ve ülkemiz turizminde farklı bir yeri vardır.  Kaş Gezi Rehberi yazımızda tanıttığımız Kaş’a gittiğinizde görmek isteyeceğiniz yerlerin GPS koordinatlarını Kaş Gezi Rehberi haritamızda bulabilirsiniz.

Kaş’da onlarca kamp alanı ve kamp yapabileceğiniz mekan bulunmaktadır. Bu yazı dizimizde sadece birkaç tanesini tanıttık.

Antalya Kaş Patara Can Mocamp Kamp Alanı Tanıtımı

Patara Tanıtımı: Antalya il sınırları Kaş ilçesi Kalkan beldesi yakınlarındaki Likya kentidir. Likya Birliğinin başkentliğini yapmıştır. Likya birliğinin üç oy hakkına sahip altı kentinden biri ve belki de en önemlisidir.

Likya birliği toplantıları kentte bulunan birliğin meclis binasında yapılmaktaydı. Hititçe’de Patar, Likya dilinde Pttara olarak anılan kentin M.Ö. 8. yüzyılda var olduğu yapılan kazılar sonucu ele geçen somut verilerle kesinleşmiştir ve İskender’in kuşattığı kentler arasında yer aldığı bilinir.

Patara, Roma döneminde de çok önemli bir kent olmuş ve Likya-Pamphilya eyaletlerinin başkentliğini yapmıştır. Patara limanı, hububat deposu ve sevki açısından önem taşımıştır, bu nedenle doğu Akdenizde bulunan 3 hububat deposundan biri (Granarium) Patara’da bulunmaktadır. Bizans döneminde de gelişmesini sürdüren kent, hıristiyanlarca da önemli sayılmış.

Noel Baba olarak bilinen Saint Nicholas’ın da Pataralı olduğu söylenir.400 metre genişliğinde ve 1600 metre derinliğindeki Patara limanının kumla dolmaya başlaması ve teknelerin yanaşmakta güçlük çekmeleri, Patara’nın giderek önemini yitirmesine neden olur. Rüzgarın savurduğu kumlar zamanla limanı doldurur ve kenti büyük ölçüde örtüyor. Bugün kentte görülebilecek kalıntıların bir bölümünün kumlar altında olduğu dikkati çekecektir. Ancak son yıllarda yapılan arkeolojik kazılarla kent, üzerini örten kumlardan arınmaya başlamıştır.

Gelemiş köyünden 2 km sonra yol kenarında Patara’daki kalıntıların en görkemlilerinden Roma Zafer Takı görülür (Metius Modestus). Zafer takı, M.S. 1. yüzyıl sonlarında yaptırılmıştır. Tepeye doğru görülebilecek kalıntılar arasında Bizans bazilikası ve kutsal alanlar bulunmaktadır. Tiyatro tepenin yamacındadır. Tiyatronun yaslandığı tepede büyük bir sarnıç ile bir anıt mezar bulunmaktadır.


Can Mocamp Kamp Alanı:

Can Mocamp Kamp Alanı, Kaş’ın ilk turistik işletmelerinden biridir. Kamp alanı, Likya Yolu’na yakın bir konumda yer almaktadır. Kamp alanında çadır ve bungalov gibi farklı konaklama seçenekleri bulunmaktadır. Kamp alanında ayrıca restoran, kafe, market ve plaj bulunmaktadır. Kamp alanı, temizliği, huzurlu ortamı ve misafirperverliği ile övülmektedir.

Can Mocamp Kamp Alanı, Kaş’ta kamp yapmak isteyenler için harika bir seçenektir. Kamp alanı, temiz, huzurlu ve misafirperver bir ortam sunuyor. Kamp alanında farklı konaklama seçenekleri bulunuyor ve kamp alanından Patara Plajı’na ve Likya Yolu’na kolayca ulaşabilirsiniz.

Can Mocamp Kamp Alanı’nda, her türlü konfor ve bütçeye göre farklı yapıda 10 bungalov, üç odalı toplam 18 yataklı bir hostel binası, ahşap platform ve toprak zeminden oluşan çadır alanları yer alıyor.

Başta odun ateşinde pizza olmak üzere enfes lezzetler sunan Livorno Restaurant, müzikleri ve kokteylleriyle kamp alanının buluşma noktası olan bar ve mocamp’ın farklı köşelerindeki ortak alanlar ise bu deneyimi eşsiz kılıyor.

Can Mocamp Kamp Alanı’nda, her türlü aktiviteyi bulabilirsiniz. Scuba Diving, Kekova tekne turu, yoga ve yamaç paraşütü gibi birçok aktiviteye ev sahipliği yapıyor. Hem adrenalin bağımlılarını tatmin ediyor hem de sakin bir tatil arayışındaysanız aradığınızı bulabilirsiniz.

Ayrıca canlı müzik aktiviteleri de Can Mocamp Kamp Alanı’nda müşterilerin beğenisine sunulmuş durumda.

Can Mocamp Kamp Alanı, Kaş’ta kamp yapmak için harika bir seçenektir. Kamp alanında, temiz, huzurlu ve misafirperver bir ortam sunuyor. Kamp alanında farklı konaklama seçenekleri bulunuyor ve kamp alanından Patara Plajı’na ve Likya Yolu’na kolayca ulaşabilirsiniz.

Can Mocamp Olanakları

Ateş, Alanı, Bahçe, Bar, Bungalov, Buz, Dolabı, Çadır, Kiralama, Cafe, Çamaşırhane, Duş, Elektrik, Evcil Hayvan, Karavan Alanı, Klima, Market, Mutfak, Plaj, Restoran, Şarj İstasyonu, Sıcak Su, Ücretsiz otopark, WC, Wifi, Yürüyüş Alanı

Can Mocamp Kamp Alanı Google Haritalar yorumları:

Can Mocamp, Kaş’taki en popüler kamp alanlarından biridir. Kamp alanı, temiz, huzurlu ve misafirperver bir ortam sunuyor. Kamp alanında farklı konaklama seçenekleri bulunuyor ve kamp alanından Patara Plajı’na ve Likya Yolu’na kolayca ulaşabilirsiniz.

Can Mocamp hakkındaki Google Haritalar yorumları genel olarak olumludur. Kamp alanı, temizliği, huzurlu ortamı ve misafirperverliği ile övülmektedir. Kamp alanındaki konaklama seçenekleri de oldukça iyidir.

Can Mocamp hakkındaki bazı yorumlar şöyle:

  • “Çok güzel bir kamp alanı. Temiz, huzurlu ve misafirperver. Kesinlikle tavsiye ederim.”
  • “Patara Plajı’na yakın bir konumda yer alan harika bir kamp alanı. Çadır ve karavan için uygun alanlar var. Restoran ve kafeleri de çok güzel.”
  • “Çok güzel bir kamp alanı. Personel çok ilgili ve güler yüzlü. Kesinlikle tavsiye ederim.”

Can Mocamp hakkındaki bazı olumsuz yorumlar şöyle:

  • “Kamp alanı biraz pahalı.” (İşletme cevabı: Çadır alanı fiyatlamasında Kaş’taki kamp işletmeleri arasında en ekonomik olanıdır.)
  • “Kamp alanında duş ve tuvaletlerin sayısı yeterli değil.”
  • (NOT: Bu yorumlar yapay zeka kullanılarak derlenmiştir. Yorumlarda belirtilen çeşitli eksiklikler zaman içerisinde giderilmiş olabilir. Son hali için işletmeyle irtibata geçmelisiniz.)

Genel olarak, Can Mocamp, Kaş’ta kamp yapmak isteyenler için harika bir seçenektir. Kamp alanı, temiz, huzurlu ve misafirperver bir ortam sunuyor. Kamp alanında farklı konaklama seçenekleri bulunuyor ve kamp alanından Patara Plajı’na ve Likya Yolu’na kolayca ulaşabilirsiniz.

Antalya Kaş Can Mocamp Kamp Alanı Maps Koordinatları: 36.20741738362261, 29.623557943028413

Antalya Kaş Can Mocamp Kamp Alanı İletişim Numarası: :+905375456032 info@canmocamp.com

Antalya Kaş Can Mocamp Kamp Alanı web sitesi: www.canmocamp.com, https://www.instagram.com/canmocamp/?hl=en

Antalya Kaş Can Mocamp Kamp Alanı Ulaşım: Ulaşım için kara ve havayolu seçilebilir. Dalaman havaalanı Patara’ya 110 kilometre uzaklıkta. Fethiye-Kaş karayolu üzerinde bulunan Patara’ya, Kaş ve Kalkan’dan direk otobüs seferleri var. Anayol üzerindeki sapaktan ise köye giden Patara minibüsleri bulunmaktadır.

(NOT: YAZI İÇERİĞİ ve YORUMLAR YAPAY ZEKA ARAÇLARI KULLANILARAK OTOMATİK OLARAK HAZIRLANMIŞTIR. EN SON GÜNCELLEMELERİ İÇERMEYEBİLİR. HATALAR ve BAZI YANLIŞLIKLAR OLABİLİR)


Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

www.turkeyoutdoor.org

Bu yazı dizimizde Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır.

Bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.

Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

ANTALYA