Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

www.turkeyoutdoor.org

Bu yazı dizimizde Antalya’nın ücretli ve ücretsiz kamp alanlarını yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır. Yazılarımızda özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.

Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

Türkiye’nin güneyinde Akdeniz kıyısında yer alan Antalya, her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce turistin akın ettiği tatil beldelerinden birisidir. Değişen tatilanlayışıyla birlikte Antalya Merkez Kamp Alanları aramaları da artmıştır.

Antalya, berrak denizi ile ünlü olduğu kadar muhteşem doğasıyla da pek çok insanı kendine çeker. Deniz ve sahil tatili bakımından dünyanın önemli turizm kentlerinden biri olan Antalya tarihten kültüre, gastronomiden doğa turlarına, milli parklardan kanyonlara ve şelalelere kadar pek çok zenginliğe ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin outdoor sektörünün önemli kısmını Antalya’da düzenlenen outdoor etkinlikleri oluşturmaktadır. Kampçılıktan safariye, doğa yürüyüşlerinden dalmaya, bungee jumpingden bisiklet rotalarına kadar neredeyse bütün outdoor aktiviteleri Antalya’da yapılmaktadır.

Özellikle Antalya Ücretli Kamp Alanları ve Antalya Ücretsiz Kamp Yerleri hakkında birçok insan güncel ve güvenilir bilgi aramaktadır. Antalya çadır Kamp yerleri ve fiyatları hizmet alınan tesise ve aldığınız hizmet durumuna göre değişmektedir. Antalya’da nerede kamp yapılır? sorusunun cevabı kişiden kişiye göre değişebilmektedir. 

Bize çeşitli sosyal medya kanallarından ulaşan okuyucularımızın en çok sorduğu sorulardan birisi de “Halk plajında kamp yapılır mı?” sorusudur. Evet halk plajında kamp yapmaya hukuki olarak bir engel yoktur, ancak çadırlar ve karavancıların sayısı artıp da halk plajları kullanılamaz hale geldiğinde yerel yönetimler müdahale etmekte ve plajlara kurulan çadır ve karavanlar kaldırılmaktadır.  Antalya Konyaaltı plajına çadır kurulur mu? sorusununcevabı “Çok kalabalık olmayan mevsimlerde başka insanları rahatsız etmemek koşuluyla kurulabilir.” olacaktır.  

Bu yazımızda ve içerikte verdiğimiz bağlantılarda bilgi Antalya hakkında daha fazla edinebilir, Antalya’daki en iyi kamp alanlarını ücretli ve ücretsiz, kamp tesisi veya milli park, deniz kenarı park veya orman kampı gibi kriterlere göre ayırarak tüm detaylarıyla birlikte Antalya Kamp Alanları listemizden faydalanabilirsiniz.

Kampçılık
  1. Antalya Kamp ve Karavan Alanları Tam Liste
  2. Antalya Kamp Alanları
    1. Antalya Karavan Kamp Alanları
    2. Antalya Merkez Kamp Alanları
  3. Kamp Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler
    1. Kamp Uyarıları
    2. Kamp Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
    3. Sahillerde Kamp Kurmak Yasak mı?
    4. Çadır Kurmak Yasak mı?
    5. Çadır Kurmak için izin gerekir mi?
    6. Çadır Kurma cezası ne kadar?
    7. Kamp yasağı var mı?
    8. Sahile çadır kurulur mu?
    9. Plajda kamp yapmak yasak mı?
    10. Kamplar kapalı mı?
    11. Antalya’da Karavan Yasak mı?
    12. Kamp için izin belgesi nasıl alınır?
  4. Antalya’da Kamp Yaparken Bilinmesi Gerekenler
    1. Antalya Kamp Yerleri
    2. Antalya Kamp Haritası
    3. Antalya Kamp Alanları ve Karavan Alanları
    4. Antalya Ücretsiz Kamp Alanları
    5. Antalya Kamp Alanları 2023
    6. Antalya’da Kamp Yapılabilecek Bütün Yerlerin Listesi
    7. Antalya’da Kamp Yapılabilecek Koyların Listesi
    8. Antalya’da Kamp, Piknik ve Doğa Gezisi Yapılabilecek Parklar Listesi konularında geniş bilgi almak için Antalya Kamp Alanları Tam Liste başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.

Kamp Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Kampçılık ile İlgili Yazılarımız: Önceki yayınlarda kampçılık nedir sorusunun cevabını vererek kampçılığın tanımını yapmış, kampçılık eğitimi ve kamp ekipmanları üzerine bilgi vermiştik. Üçüncü yazımızda ise kamp türlerini açıklamıştık. Kampçılık ve doğada hayatta kalma üzerine yazmaya devam ediyoruz. Kamp nasıl yapılır, kampçılık nedir, kamp ekipmanları nelerdir, temel outdoor ve dağcılık eğitimi yazılarımızı okumanızı önemle tavsiye ediyoruz.

Kamp Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

2020 yılında yayımlanan bir genelge ile doğada yapılan bütün aktiviteler için önceden kolluk (jandarma-polis) izni alınması gerekmektedir.  Dolayısıyla kamp yapmadan önce de -genelgeye göre- önceden izin almalısınız. Kamp Yapmadan Önce İzin Almak Zorunlu mu? Valiliklerce bazı bölgelerde, plajlarda, özellikle ormanlarda çeşitli tarihlerde kamp yasakları uygulanabilmekte ve kampçılara idari para cezaları yazılabilmektedir. Dolayısıyla kamp yapmadan önce kamp bölgesinde herhangi bir yasak olup olmadığını resmi kurumlara sorarak teyit etmelisiniz.

Kamp Uyarıları

Özellikle kamp alanları başta olmak üzere bütün turizm aktivitelerinde yapılan yorumların kişiye ve zamana göre değişen “normatif olmayan, göreceli” yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
Bir kişinin çok beğendiği ve tavsiye ettiği bir turizm tesisi / doğa aktivitesinin başka bir kişi hiç beğenmeyebilir. Listemizi yaparken olabildiğince nesnel olmaya çalışsak da bazı tesisler hakkında yapılan yorumları da eklemek zorunda kaldık.
Kamp yapmadan, tatile gitmeden önce plan yapmanızı, kalacak yer ayarlamanızı son güne bırakmamanızı, internet yorumlarının yanıltıcı olabileceğinin aklınızda bulundurmanızı, gideceğiniz tesisin internet sitesi veya sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi almanız gerektiğini unutmayın.
Tanıtımını yaptığımız tesis ve işletmelerle ilişkileriniz temelde ticaret hukukuna tabi olup, yaşayacağınız ticari anlaşmazlıklar ve sorunlarla ilgili olarak sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz, suçlanamaz.

www.turkeyoutdoor.org

Antalya’da Kamp Yapılabilecek Bütün Yerlerin Listesi, Antalya’da Çadır Kampı Yapılabilecek Koyların Listesi ve Antalya’da Kamp, Piknik ve Doğa Gezisi Yapılabilecek Parklar Listesini görmek için Antalya Kamp Alanları Tam Liste başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.

Antalya Kamp Haritası

Antalya Kamp Alanları yazımızda yer alan ve tanıtımını yaptığımız bütün Antalya kamp alanlarının GPS koordinatlarını Antalya Kamp alanları haritamızda bulabilirsiniz. Haritaya tıkladığınızda listede yer alan kamp alanlarının harita konumunu ve bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilirsiniz.

Harita Bağlantısı: https://goo.gl/maps/qLphkH9Ks1u369oQ7


Kaş Gezi Rehberleri

Kaş Gezi Rehberi yazımızda tanıttığımız Kaş’a gittiğinizde görmek isteyeceğiniz yerlerin GPS koordinatlarını Kaş Gezi Rehberi haritamızda bulabilirsiniz.

Antalya’daki diğer kanyonlar için aşağıda bağlantısını verdiğimiz yazımıza göz atabilirsiniz.

Bu yazımızda aşağıdaki başlıklarda geniş ve tanıtıcı bilgiler verdik:

www.turkeyoutdoor.org

Düzlerçamı Milli Parkı Güver Uçurumu ve Kanyonu Kamp Alanı

Güver Kanyonu ve Uçurumu

Milli parklardan sağlanan birçok faydanın içerisinde insanların rekreasyonel (Outdoor ve doğa aktiviteleri) ve turistik amaçlı faydalanmaları da bulunmaktadır. Özellikle kalabalık kentlerde, hava ve gürültü kirliliği, betonlaşma, vb. gibi yoğun çevre sorunları ile birlikte yaşamak durumunda olan ve ağırlıklı olarak hizmet sektöründe çalışan insanların, yaşadığı ve çalıştığı mekânlardaki nitelik değişimine gereksinim duymaları insanların doğaya yönelmesinin nedenini oluşturmaktadır.

Mevcut doğal kaynakların hem insan ihtiyaçlarına cevap vermesinin hem de varlığını tehlike altına atmadan devam ettirebilmesi için bu kaynaklar sürdürülebilir kullanım ilkelerine göre planlanıp yönetilmektedir. Bu amaçla oluşturulan çeşitli yönetim statülerinden birisi de Milli Parklardır.

Bu yazıda tanıttığımız Güver Uçurumu ve Kanyonu da dikkatle korunması gereken Milli Park statüsündedir.

Güver Uçurumu ve Kanyonu

Güver Uçurumu Kanyonu Antalya Korkuteli Karayolu üzerinde Döşemealtı İlçesi’nde Düzlerçamı Milli Parkı (Piknik Alanı) sınırları içinde yer alır.  Antalya Korkuteli karayolu üzerinde bulunan Döşemealtı, Bahçeyaka Mahallesinde, Düzlerçamı Milli Parkı içerisindedir.

Antalya‘nın Döşemealtı ilçesindeki Düzlerçamı Milli Parkı sınırlarında yer alan, 115 metre yüksekliğinde, 2 kilometre uzunluğundaki Güver Uçurumu, doğal güzelliğiyle görenleri hayran bırakıyor. Özellikle yaz aylarında pek çok yerli ve yabancı turistin akınına uğrayan Antalya’daki Güver Kanyonu’nu sizler için tanıttık.

Güver Kanyonu (Güver uçurumu), Antalya ilinde, Döşemealtı ilçesi sınırlarında yer alan Karstik kayaçlar üzerinde oluşmuş kanyon vadidir. Güver Uçurumu ve Kanyonu yolu Antalya‘dan geçen herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken keşif rotalarındandır.  

Milli Parklar Yasakları

Milli parklara girişler yangın riski sebebiyle özellikle yaz aylarında çoğunlukla kısıtlanmakta veya tamamen yasaklanmaktadır. Yasaklanan faaliyetler: 

  • Tabii ve ekolojik denge ve tabii ekosistem değeri bozulamaz,
  • Yaban hayatı tahrip edilemez, 
  • Bu sahaların özelliklerinin kaybolmasına veya değiştirilmesine sebep olan veya olabilecek her türlü müdahaleler ile toprak, su ve hava kirlenmesi ve benzeri çevre sorunları yaratacak iş ve işlemler yapılamaz, 
  • Tabii dengeyi bozacak her türlü orman ürünleri üretimi, avlanma ve otlatma yapılamaz,
  • Onaylanmış planlarda belirtilen yapı ve tesisler ve Genelkurmay Başkanlığınca ihtiyaç duyulacak savunma sistemi için gerekli tesisler dışında kamu yararı açısından vazgeçilmez ve kesin bir zorunluluk bulunmadıkça her ne suretle olursa olsun hiçbir yapı ve tesis kurulamaz ve işletilemez veya bu alanlarda var olan yerleşim sahaları dışında iskan yapılamaz. 

Güver Uçurumu ve Kanyonu Tanıtımı

Güver Kanyonu ve Uçurumu, Antalya’nın neredeyse göz bebeği gibidir. Güver Uçurumu ve Kanyonu 280–300 m yüksekliğindeki Döşemealtı Platosu üzerinde yer alır. Yemyeşil ağaçların arasında boylu boyunca uzanan Güver Uçurumu‘nun eşsiz manzarası cezp eder. Kanyonun uzunluğu 2 km, genişliği 20–30 m, yüksekliği 115 metredir.

Güver Uçurumu ve Kanyonunda traverten kayaçları yaygındır. Travertenler Toroslardan gelen suların etkisiyle derince aşınmış, tahminen 1 milyon yılda kanyon oluşmuştur. 115 metre yüksekliğe, 20- 30 metre genişliğe sahip, yaklaşık 2 km. uzunluğundaki kanyon, yüzey sularının karstik aşındırması nedeniyle 1 milyon yılda oluştuğu düşünülmektedir.

Kanyonun içerisinden Güver Çayı, Karaman Çayı ve Gürkayak Çayı geçiyor. Bu üç çayın birleştiği yer olması, kanyonu jeolojik ve coğrafi açıdan farklı ve önemli kılıyor. Bu akarsuların bittiği yerde Kapuz kanyonu bulunmaktadır.

Güver Uçurumu ve Kanyonu Özellikleri

Düzlerçamı Milli Parkı içerisinde 2007 yılında kurulan Güver Kanyonu Tabiat Parkı’nın büyüklüğü 4044 ha’dır. Sahada kurulan Güver Kanyonu Tabiat Parkı ile Düzlerçamı Yaban Hayatı Geliştirme Sahası Alageyiklerin dünyada doğal olarak yaşadığı tek alandır.

Güver Kanyonu ve Uçurumu

Yüzey suyunun karstik araziyi aşındırmasıyla 1 milyon yılda oluştuğu tahmin edilen Güver Uçurumu, ilginç doğal yapısıyla özellikle canyoning yapanların ve fotoğraf çekenlerin gözdesi konumundadır.

Yukarıdan uçurum manzarası aşağıdan ise kanyon manzarası harikadır. Suyun rengi mercan yeşili rengindedir.  Yazları su çekilse de kış aylarında akıyor. Yazın içindeki dere kurudur, çoğunlukla zemin kuru olmaktadır.   Antalya şehir merkezine yakın ilginç doğal yapısı ve güzelliği ile ziyaret edenleri etkileyen adrenalin arttıran bir yerdir.

Güver Vadisi boyunca araç ulaşımı mümkün değildir. Doğal şartlar buna müsaade etmediği gibi, gerek bitki örtüsü gerekse yaban yaşamın izleri, bölgeyi bir başka özel kılan değerlerdendir. Vadi yaban hayatının devam ettiği bir noktadır.

Yukarıdan bakıldığında yüksekliği ile heyecan uyandıran Güver Uçurumu, aşağıdan bakıldığında ise ilginç coğrafi oluşumları ile kanyon ziyaretçilerine eşsiz bir görsel şölen sunuyor.

Güver Uçurumu ve Kanyonunda Yabani Hayat ve Florası

Kanyon içerisinde yer alan ilginç doğal oluşumları, seyir terasları ve sunduğu panoramik Antalya manzarası ile fotoğraf meraklılarının ve doğa tutkunlarının uğrak noktalarından. Çevrede Akdeniz iklimi bitki örtüsü yaygındır: Kızılçam, ardıç, pırnal meşeşi, keçiboynuzu, sakız ağacı, funda gibi maki türleri görülür.

Güver Kanyonu ve Uçurumu

Hayvan topluluğu olarak; Ala geyik, karaca, dağ keçisi, yaban domuzu, tilki, porsuk, tavşan, üveyik, kartal ve doğan görülür. Uçurumun kenarındaki kayalık alan, atmaca ve şahin gibi yırtıcı kuşların da barınma alanıdır.

Güver Kanyonu Tabiat Parkı, nesli tehlike altında olan alageyiklerin yaşadığı ender alanlardan biri olma özelliğini taşıyor.

Güver Uçurumu ve Kanyonu’nda Neler Yapılabilir?

Milli parka girişten sonra orman içinde toprak bir yoldan yaklaşık 3,5 km gittikten sonra kanyona ulaşıyorsunuz. Kanyon araç girişine kapalıdır yaya olarak yaklaşık yarım saat yürümeniz gerekiyor. Araçları girişe bıraktıktan sonra yaklaşık 45 dk yürüyüşten sonra seyir terasına ulaşabiliyorsunuz. Uçuruma kadar yürüyeceksiniz, ayağınızda muhakkak yürüyüş ayakkabısı ya da sağlam bir ayakkabı olsun.

Güver Kanyonu
  • Güver Uçurumunda seyir terasları ve panoramik Antalya görüntüsü fotoğrafçılar, kanyon ise macera ve adrenalin sevenlerin adresidir.
  • Güver Uçurumu Kanyonu, manzarayı tepeden seyretmek isteyen ve doğa yürüyüşü yapmak isteyenler için oldukça keyiflidir.
  • Çok sayıda seyir noktasının bulunduğu kanyonu gezenler, kenti geniş bir açıdan izleme imkanı buluyor.
  • Kanyon, insanların can güvenliğinin sağlanması için yer yer bariyerlerle desteklenmiş, kameralarla takip sistemiyle bu güvenliği artırmıştır.
  • Günübirlik gezinti ve kamp için ideal olup bir nebze de olsa insanı şehirden uzaklaştırıp doğayla baş başa bırakan bir yer.
  • Güver Uçurumunun tırmanışlar için uygundur. Doğa yürüyüşleri gibi daha pasif spor yapmak isteyenlerin de Güver Kanyonu’nu tercih etmektedirler.
  • Bisiklet severler için Güver uçurumu ideal bir parkurdur. Antalya şehir merkezinden bisiklet ile 1 saatlik mesafededir.
  • Çam diplerinde yağmur sonrası “Çıntar Mantarı” toplayıp ziyafet çekebilirsiniz.
  • Her köşesi ayrı ayrı gezilmelidir. Kanyonun bazı bölgelerinde küçük şelalecikler vardır. Eğer kanonuz varsa Kapuz Kanyonu’ndan yani Güver uçurumunun bittiği yerden başlayıp kanyon boyunca kano turu yapabilirsiniz.
  • Bisiklet gezintisi, doğa yürüyüşü, tırmanış ve kamp için tercih edilen mekânlar arasındadır.

Güver Uçurumu Kanyonu’nda Yapılacak Aktiviteler

Geniş bir bölgeye yayılan Düzlerçamı Milli Parkı içerisinde Güver Uçurumu, Güver Kanyonu, Kanyon Seyir Terası ve Güver Şelalesi bulunur. Yakında Kapuz Kanyonu ve Güllük Dağı Milli Parkı bulunur.  

Tamamı birbiriyle ilişkili ve bağlantılı olan Güver Uçurumu Kanyonu ve içinde bulunduğu ormanlık alanda kamp, piknik, trekking, kanyon geçişi, fotoğraf, bisiklet, kuş gözlemi, yaban hayat izleme, seyir terasından manzara seyri, tırmanma gibi birçok outdoor doğa aktivitesi yapabilirsiniz.

Piknik alanı olarak kullanılan bölgeningirişinde seyir terasına 10 metreden fazla yaklaşılmasının tehlikeli olduğuna dair bir uyarı levhası bulunmaktadır. Antalya‘ya uzaklığı 20 km olan alanda konaklama tesisi bulunmamaktadır.

Güver Kanyonu ve Uçurumu

Kanyonda seyir terasları yer alır, son kısmında panoramik Antalya görüntüsü verir. Güver Kanyonu boyunca dağ yürüyüşleri (trekking-hiking) yapmak mümkündür, fakat bu da kayalıkların sivri olması nedeniyle çok uzak mesafeleri içermemektedir.

Fotoğraflardan da görüldüğü gibi Güver Kanyonunun akarsu bölümü profesyonel olmayan kişiler için tehlikeli bir bölgedir. Kamp veya piknik yapacaklar kanyonun içine girmeden yüksek ve ağaçlık alanda yapabilirler. Bisiklet sporu yapacaklar Milli park içerisindeki stabilize veya patika yollarda bisiklet sürebilirler. Fotoğraf çekeceklerin ise son derece dikkatli olmalarını tavsiye ediyoruz, çünkü kış ve bahar aylarında bölgedeki taş ve kayalar normalden çok daha fazla kaygan olabilir.

Güver Kanyonu ve Uçurumu (Arkada Antalya)

Adrenalin düşkünleri kanyon içerisinde sınırlı bir yere kadar gidebilirler. Her yaştan insanın spor yapma tercihlerine göre alternatifleriyle insanları cezbeden Güver Kanyonu ve Uçurumu, ulaşımı yerli ve yabancı turistlerin rağbet gösterdiği bir adres olmuştur.

Bölge bisiklet tutkunları için de uygun bir parkuru hizmete sunmaktadır. Kros bisikletleri ile bölgeye gelip kamp kuranlar bireysel olduğu gibi, grup halinde turistlerin de tercih ettiği bir buluşma noktası olmuştur.

Güver Uçurumu Kanyonu ile İlgili Merak Edilenler

  • Güver Uçurumu Kanyonu’nda telefon çekmektedir.
  • Güver Uçurumu Kanyonu’nda konaklama imkanı ve ihtiyaçların karşılanabileceği herhangi bir tesis bulunmamaktadır.
  • Güver Uçurumu Kanyonu’nda girişteki piknik alanlarının olduğu yerde tuvalet ve çeşme bulunur.

Güver Uçurumu ve Kanyonu Kamp Olanakları

Güver Kanyonu ve Uçurumu Kamp

Türkiye’de ‘kesin korunacak hassas alan’ ilan edilerek koruma altına alınan Antalya‘daki ‘Güver Uçurumu Antalya ve çevresine gelen her doğaseverin mutlaka görmesi gereken gizli köşelerden biridir. Antalya kamp alanları arasında bulunan Güver Uçurumu Kanyonu muhteşem manzarasıyla kampçıları bekliyor.

Doğa turizmi sevenler için harika bir seçenek olan Güver Uçurumu Kanyonu’nda, sadece çadır veya günübirlik kamp imkanı mevcuttur, karavan kampı yapılamaz. 

Güver Kanyonu

Macera severler bölgede, doğa yürüyüşleri, bisiklet, tırmanış gibi aktiviteler yapabiliyor. Milli park içerisinde yer alan Güver Uçurumu’na giriş ücreti yoktur. Kamp yapmak isteyenler tatlı su kaynağı olmadığını göz önünde bulundurarak kamplarını yapabilirler.

Milli parklarda kamp yapmak ve ateş yakmak özellikle yaz aylarında Valiliklerce yasaklanmaktadır. Dolayısıyla Güver Uçurumu ve Kanyonu’nda kamp yapmak isteyenlerin kamu kurumlarından yasaklar hakkında bilgi almasını tavsiye ediyoruz.

Ayrıca bölgede gecelemek de yasaktır, dolayısıyla sadece günübirlik çadır kampı yapabilirsiniz. Kamp yapmak için de kolluktan (jandarma-polis) izin almanızı tavsiye ediyoruz.

Güver Uçurumu nerede ve nasıl gidilir?

Güver Kanyonu ve Uçurumu Ulaşım Haritası

Güver Uçurumu Kanyonu Antalya ve çevresine gelen her doğa severin mutlaka görmesi gereken gizli köşelerden biridir. Güver Uçurumu ve Kanyonu, Antalya’nın Korkuteli Karayolu üzerinde Döşemealtı İlçesi’nde Düzlerçamı Milli Parkı (Piknik Alanı) sınırları içinde yer almaktadır. Antalya şehir merkezine 20 km’dir (yaklaşık 30 dk).

Antalya çıkışında Korkuteli sapağından 7 km sonra (AntalyaKorkuteli Karayolu) gelen döner kavşakta (Antalya yönünden geldiğinizde) “Güver Uçurumu” tabelasını takip edebilirsiniz. Bu kavşakta yan yola girip “Düzlerçamı Milli Parkı” girişinden girmeniz gerekmektedir.

Güver Uçurumu giriş ücreti

Milli Park içerisinde yer alan Güver Uçurumu’na giriş ücreti yoktur.

Antalya Güver Uçurumu ve Kanyonu Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Kanyon, Milli park içerisinde olduğundan özellikle yaz aylarında girişler yasaklanabilmektedir. Ziyaret öncesinde kamu kurumlarından bilgi almanızı tavsiye ediyoruz.
Antalya Güver Uçurumu ve Kanyonu Kamp Alanı Giriş Ücretli mi? : 2022 yılı itibariyle ücetsiz
Antalya Güver Uçurumu ve Kanyonu Kamp Alanı İletişim Bilgileri: –
Antalya Güver Uçurumu ve Kanyonu Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları: –
Güver Kanyonu Kamp Alanı Adresi: Bahçeyaka, Atatürk Blv. No:489, 07190 Döşemealtı/Antalya
Antalya Güver Uçurumu ve Kanyonu Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Güver Uçurumu ve Kanyonu (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz)


Bu kamp alanı ve Antalya’da bulunan 180’den fazla kamp alanının detaylı tanıtımını, resimlerini ve güncel bilgilerini https://turkeyoutdoor.org/2022/08/25/antalya-kamp-alanlari-1-giris-yazisi/ yazısında bulabilirsiniz.

Antalya Kamp Haritası

Antalya Kamp Alanları yazımızda yer alan ve tanıtımını yaptığımız bütün Antalya kamp alanlarının GPS koordinatlarını Antalya Kamp alanları haritamızda bulabilirsiniz. Haritaya tıkladığınızda listede yer alan kamp alanlarının harita konumunu ve bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilirsiniz.

Harita Bağlantısı: https://goo.gl/maps/qLphkH9Ks1u369oQ7

Not: Yazımızda kullanılan resimler internet üzerinden açık kaynaklardan alınmıştır.

Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık. Bu yazı dizimizde Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır.

Bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz. Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

ANTALYA

  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz. 
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin. 
  • Tarihi ve turistik mekanlara zarar vermeyin, çöplerinizi yanınızda götürün. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın. Kişisel çöpünüzü kamusal kullanıma açık olan doğaya terk etmeyin.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini (Polis: 155 ve Jandarma:156 numara) arayarak yapacakları doğa aktivitesi ile ilgili bilgi vermeleridir. 
  • Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.
  • Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz. 

https://turkeyoutdoor.org/