Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

www.turkeyoutdoor.org

Bu yazı dizimizde Antalya’nın ücretli ve ücretsiz kamp alanlarını yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır. Yazılarımızda özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.

Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

Türkiye’nin güneyinde Akdeniz kıyısında yer alan Antalya, her yıl yerli ve yabancı yüz binlerce turistin akın ettiği tatil beldelerinden birisidir. Değişen tatilanlayışıyla birlikte Antalya Merkez Kamp Alanları aramaları da artmıştır.

Antalya, berrak denizi ile ünlü olduğu kadar muhteşem doğasıyla da pek çok insanı kendine çeker. Deniz ve sahil tatili bakımından dünyanın önemli turizm kentlerinden biri olan Antalya tarihten kültüre, gastronomiden doğa turlarına, milli parklardan kanyonlara ve şelalelere kadar pek çok zenginliğe ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin outdoor sektörünün önemli kısmını Antalya’da düzenlenen outdoor etkinlikleri oluşturmaktadır. Kampçılıktan safariye, doğa yürüyüşlerinden dalmaya, bungee jumpingden bisiklet rotalarına kadar neredeyse bütün outdoor aktiviteleri Antalya’da yapılmaktadır.

Özellikle Antalya Ücretli Kamp Alanları ve Antalya Ücretsiz Kamp Yerleri hakkında birçok insan güncel ve güvenilir bilgi aramaktadır. Antalya çadır Kamp yerleri ve fiyatları hizmet alınan tesise ve aldığınız hizmet durumuna göre değişmektedir. Antalya’da nerede kamp yapılır? sorusunun cevabı kişiden kişiye göre değişebilmektedir. 

Bize çeşitli sosyal medya kanallarından ulaşan okuyucularımızın en çok sorduğu sorulardan birisi de “Halk plajında kamp yapılır mı?” sorusudur. Evet halk plajında kamp yapmaya hukuki olarak bir engel yoktur, ancak çadırlar ve karavancıların sayısı artıp da halk plajları kullanılamaz hale geldiğinde yerel yönetimler müdahale etmekte ve plajlara kurulan çadır ve karavanlar kaldırılmaktadır.  Antalya Konyaaltı plajına çadır kurulur mu? sorusununcevabı “Çok kalabalık olmayan mevsimlerde başka insanları rahatsız etmemek koşuluyla kurulabilir.” olacaktır.  

Bu yazımızda ve içerikte verdiğimiz bağlantılarda bilgi Antalya hakkında daha fazla edinebilir, Antalya’daki en iyi kamp alanlarını ücretli ve ücretsiz, kamp tesisi veya milli park, deniz kenarı park veya orman kampı gibi kriterlere göre ayırarak tüm detaylarıyla birlikte Antalya Kamp Alanları listemizden faydalanabilirsiniz.

Kampçılık
  1. Antalya Kamp ve Karavan Alanları Tam Liste
  2. Antalya Kamp Alanları
    1. Antalya Karavan Kamp Alanları
    2. Antalya Merkez Kamp Alanları
  3. Kamp Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler
    1. Kamp Uyarıları
    2. Kamp Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler
    3. Sahillerde Kamp Kurmak Yasak mı?
    4. Çadır Kurmak Yasak mı?
    5. Çadır Kurmak için izin gerekir mi?
    6. Çadır Kurma cezası ne kadar?
    7. Kamp yasağı var mı?
    8. Sahile çadır kurulur mu?
    9. Plajda kamp yapmak yasak mı?
    10. Kamplar kapalı mı?
    11. Antalya’da Karavan Yasak mı?
    12. Kamp için izin belgesi nasıl alınır?
  4. Antalya’da Kamp Yaparken Bilinmesi Gerekenler
    1. Antalya Kamp Yerleri
    2. Antalya Kamp Haritası
    3. Antalya Kamp Alanları ve Karavan Alanları
    4. Antalya Ücretsiz Kamp Alanları
    5. Antalya Kamp Alanları 2023
    6. Antalya’da Kamp Yapılabilecek Bütün Yerlerin Listesi
    7. Antalya’da Kamp Yapılabilecek Koyların Listesi
    8. Antalya’da Kamp, Piknik ve Doğa Gezisi Yapılabilecek Parklar Listesi konularında geniş bilgi almak için Antalya Kamp Alanları Tam Liste başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.

Kamp Yapmadan Önce Bilinmesi Gerekenler

Kampçılık ile İlgili Yazılarımız: Önceki yayınlarda kampçılık nedir sorusunun cevabını vererek kampçılığın tanımını yapmış, kampçılık eğitimi ve kamp ekipmanları üzerine bilgi vermiştik. Üçüncü yazımızda ise kamp türlerini açıklamıştık. Kampçılık ve doğada hayatta kalma üzerine yazmaya devam ediyoruz. Kamp nasıl yapılır, kampçılık nedir, kamp ekipmanları nelerdir, temel outdoor ve dağcılık eğitimi yazılarımızı okumanızı önemle tavsiye ediyoruz.

Kamp Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler

2020 yılında yayımlanan bir genelge ile doğada yapılan bütün aktiviteler için önceden kolluk (jandarma-polis) izni alınması gerekmektedir.  Dolayısıyla kamp yapmadan önce de -genelgeye göre- önceden izin almalısınız. Kamp Yapmadan Önce İzin Almak Zorunlu mu? Valiliklerce bazı bölgelerde, plajlarda, özellikle ormanlarda çeşitli tarihlerde kamp yasakları uygulanabilmekte ve kampçılara idari para cezaları yazılabilmektedir. Dolayısıyla kamp yapmadan önce kamp bölgesinde herhangi bir yasak olup olmadığını resmi kurumlara sorarak teyit etmelisiniz.

Kamp Uyarıları

Özellikle kamp alanları başta olmak üzere bütün turizm aktivitelerinde yapılan yorumların kişiye ve zamana göre değişen “normatif olmayan, göreceli” yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın.
Bir kişinin çok beğendiği ve tavsiye ettiği bir turizm tesisi / doğa aktivitesinin başka bir kişi hiç beğenmeyebilir. Listemizi yaparken olabildiğince nesnel olmaya çalışsak da bazı tesisler hakkında yapılan yorumları da eklemek zorunda kaldık.
Kamp yapmadan, tatile gitmeden önce plan yapmanızı, kalacak yer ayarlamanızı son güne bırakmamanızı, internet yorumlarının yanıltıcı olabileceğinin aklınızda bulundurmanızı, gideceğiniz tesisin internet sitesi veya sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi almanız gerektiğini unutmayın.
Tanıtımını yaptığımız tesis ve işletmelerle ilişkileriniz temelde ticaret hukukuna tabi olup, yaşayacağınız ticari anlaşmazlıklar ve sorunlarla ilgili olarak sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz, suçlanamaz.

www.turkeyoutdoor.org

Antalya’da Kamp Yapılabilecek Bütün Yerlerin Listesi, Antalya’da Çadır Kampı Yapılabilecek Koyların Listesi ve Antalya’da Kamp, Piknik ve Doğa Gezisi Yapılabilecek Parklar Listesini görmek için Antalya Kamp Alanları Tam Liste başlıklı yazımıza bakabilirsiniz.

Antalya Kamp Haritası

Antalya Kamp Alanları yazımızda yer alan ve tanıtımını yaptığımız bütün Antalya kamp alanlarının GPS koordinatlarını Antalya Kamp alanları haritamızda bulabilirsiniz. Haritaya tıkladığınızda listede yer alan kamp alanlarının harita konumunu ve bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilirsiniz. Harita Bağlantısı: https://goo.gl/maps/qLphkH9Ks1u369oQ7

Finike Tanıtımı

Fenikeliler tarafından M.Ö. 500’lerde kurulan Finike, eski ismiyle Phoenicus, Antalya’nın batısında kalan turistik bir ilçedir. Doğuda Kumluca, kuzeyde Elmalı, kuzeybatıda Kaş ve batıda da Demre ilçeleriyle çevrilmiştir. Finike, yakın olan diğer ilçeler tarafından da ulaşım kolay olduğu için sıklıkla tercih edilir.

Antalya Finike

Finike antik kentler ve tarihi yapılar açısından oldukça zengindir. Uzun yıllar boyunca Likya’nın tarım ürünlerini ihraç ettiği bir liman olarak kullanılmasından dolayı Finike önemli ticaret merkezlerinden biri olmuştur. Arif Köyü sınırları içerisinde yer alan Arykanda Antik Kenti Finike’ye 30 km uzakta, Elmalı yolu üzerinde bulunur. Likya dilinde “Ary-ka-wanda” yüksek kayalığın yanındaki yer anlamına gelmektedir. Kentin adının filolojik açıdan yerli Anadolu dilini yansıtması, bölgenin en eski şehirlerinden biri olduğunu göstermektedir. Arykanda Antik kenti, Şahinkaya diye bilinen sarp bir kaya yüzeyinin dibinden başlayan, güneye eğimli arazi üzerinde yer almaktadır.

Toroslar’ın eteğiyle Akdeniz arasında kalmış, mavi ve yeşilin kaynaştığı bu şirin Akdeniz ilçesi daha görür görmez insanı sahillerine, doğasına ve şehrin içine çeker. Türkiye’nin ve dünyanın portakal şehri olarak bilinen Finike, Antalya’nın batı kısmında yer alan bir ilçedir. Doğuda Kumluca ve kuzeyde ise Elmalı ile komşu olan Finike’nin, Kaş ve Demre’ye sınırı bulunmaktadır.

Likya ve Antalya civarının en çok kaya mezarına sahip kentlerinden biri olan, yemyeşil ağaçlarla akan suyun arasında yer alan Limyra Antik Kenti de Finike sınırları içerisinde kalır. Finike’ye sadece 7 km uzaklıkta, Turunçova ve Sahilkent beldeleri sınırlarında, Toçak Dağı’nın eteklerinde yer alan Limyra Antik Kenti, genellikle erken dönem yapıların yer aldığı akropol ile Roma ve Bizans Çağı surları içinde kalan alanı kapsamaktadır. 

www.turkeyoutdoor.org

Detaylı Finike tanıtımı ve Finike’nin gezilip görülecek bütün yerleri için yukarıdaki bağlantılardan detaylı bilgi alabilirsiniz.

Finike Kamp Alanları

Finike Limanı

Finike Kamp Alanlarını tanıttığımız serimize Finike ücretsiz kamp alanları listesinde bulunan Finike Gökliman Plajı ve kamp alanının tanıtımıyla devam ediyoruz. Koyları ve kanyonlarıyla bir turizm cenneti olan Finike, tarih boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapmış olmasının sonucu olarak, oldukça fazla tarihi yapı barındırmaktadır.

Finike birbirinden güzel plajları, tarihi yerleri, doğası ile yerli, yabancı birçok turisti ağırlamaktadır. Eğer kalabalık tatil beldelerini sevmiyorsanız Finike’nin doğal kamp alanları ve büyüleyici manzaralarla süslü rotalarını çok seveceksiniz. Finike yol üstü bir uğrak yeri olmayı değil, doğasıyla ve tarihiyle uzun süre vakit geçirilebilecek bir yer olmayı hak ediyor.

Finike’de adı konmamış, yol kenarından yürüyerek zar zor inilebilen muhteşem koyları vardır. Bu küçük koyların çoğunda tesis yoktur, hatta manzarayı izleyebilmek için aracınızı park edecek cep bulmak bile zordur.

Gökliman Plajı Tanıtımı

Finike Gökliman Plajı

Ülkemizin turizm cennetlerinden biri olan Finike’de, altın sarısı kumsalları, kayalıkları, tertemiz, berrak, şeffaf denizi ile Akdeniz’in maviliği ve yeşil ormanları muhteşem bir uyum sunmaktadır. Gökliman Plajı, Likyalıların bölgede hakim olduğu dönemlerde liman olarak kullanıldığı bilinen bir koy üzerinde yer alan bir plajdır.

Gökliman Plajı ve Şezlong Alanı Finike’ye bağlı Boldağ Mahallesi’nin sahil şeridinde yer alır. Finike merkeze 4 kilometre uzaklıkta bulunan Gökliman Plajı, Antalya’nın mavi bayraklı plajlarındandır. Finike’nin en temiz suyuna sahip, mavi bayraklı bir plajdır. Kıyı şeridi çakıl taşlar ile kaplıdır. Sessiz ve sakin bir atmosfer sunduğu için genellikle kafa dinlemek isteyenler tarafından tercih edilir. Gökliman Plajı’nı halk plajı konsepti ve belediye işletiyor. Denizi çok temiz ve berrak olsa da çakıllı bir plaja sahip.

AntalyaFinike bölgesinde Finike ilçe merkezine 6 km uzaklıkta bulunan Gökliman Plajı, Andrea Dorya koyundan bir yarım ada ile ayrılan ve antik dönemde liman olarak kullanılmaktadır. Çok temiz ve berrak bir denize sahip olan Gökliman sessiz ve sakin bir tatil kamp ve tatil yapmak isteyenler için uygundur. Şezlong ve şemsiye gibi gereksinimleri karşılayan işletmesinde yiyecek ve içecek hizmeti de verilmektedir.  Gökliman Plajı kayalıktır (taşlık) ve birden derinleşiyor. Duba iskeleyi U şeklinde çevirip çocuklara özel havuz gibi bir alan yapılmıştır.

Gökliman Plajı’nda deniz genelde durgun ve temiz, ancak rüzgar durumuna göre dalgalanabiliyor. Şemsiyelerin dışında, sizi tamamen gölgede bırakan üstü kapalı alanlar da var. Suyu biraz soğuk olan Gökliman Plajı’nda Mendikli isminde ufak bir koy bulunuyor. Bu şirin koyda amatör balıkçıları avlanırken görürseniz şaşırmayın.

Finike Gökliman Plajı

Gökliman kendi içinde Mendikli adında küçük ama şirin bir koya sahiptir. Sessiz ve sakin ortamı seven ailelerin uğrak yerlerindendir. Çakılların oluşturduğu kıyıda nezih bir plaja sahip olan Gökliman‘da, Finike Belediyesine ait bir tesis de yer almaktadır. En çok tercih edilen plajlarından biri olan Gökliman Plajı, yıl boyunca sayısız ziyaretçiyi ağırlamaktadır. Yarımada üzerinde Likya dönemine ait kalıntılar da bunu kanıtlar niteliktedir. Plaj küçük taşları ile kaplı bir yapıya sahiptir.

Finike Gökliman Plajı

Ücretsiz giriş yapılan Gökliman Plajında tuvalet, soyunma kabini, duş, şemsiye ve şezlong kiralama ve belediye tarafından işletilen büfelerden de ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Plaj içerisinde hizmet veren işletme de bulunmaktadır. Plaja girişler ücretli olup ücret içerisinde şezlong ve şemsiye hizmetleri de bulunmaktadır.

Gökliman Plajı’na giriş için belirli bir ücret ödenmesi gereklidir. Sonrasında şezlong, şemsiye, duş, wc, otopark ücretsiz. Giriş ücretli, plaj bir taşlık, bir bölüm kum, dışarıdan yemek getiremiyorsunuz, plaj içerisinde işletme mevcut. İşletmesi Finike Belediyesi tarafından yapılan Gökliman Plajının giriş ücreti şezlong ve şemsiye dahil fiyatlar uygulanmaktadır. Tesiste tuvalet, sıcak duș, büfe, otopark ve mescit bulunuyor.

Finike Gökliman Plajı

Gökliman Plajı İmkânları ve Gerekli Bilgiler

  • Plajın Uzunluğu: 180 m
  • Plajın Genişliği: 40 m
  • Plajın Tipi: Halk Plajı
  • Plajın Erişim Mesafesi: 4 km
  • Tesis Plajı: Hayır
  • Denize Sıfır: Evet
  • Kum: Yok
  • Çakıl: Var
  • Kayalık: Yok
  • Ahşap İskele: Yok
  • Beton Platform: Yok
  • Plaj Hassas Alan İle Bağlantı: Yok
  • Doğal Sit Alanı: Yok
  • Özel Çevre Koruma Alanı: Var
  • Arkeolojik Sit Alanı: Yok
  • Deniz Kaplumbağaları Yuvalama Alanı: Yok
  • Plaj Sporları: Yok
  • Su Sporları: Yok
  • Engelliler İçin Olanaklar
  • Engelli WC Plajda :Var
  • Engelli WC Tesisde: Yok
  • Rampa: Var
  • Engelliler İçin Şezlong: Var
  • Engelliler İçin Şemsiye: Var
  • Engelliler İçin Denize Girme Olanakları
  • İskeleden Asansör ile: Yok
  • Rampa ve Tutamak ile: Yok
  • Denizde Yüzebilen Şezlong: Yok
  • Görme Engelliler İçin Denize Ulaşım: Yok
  • Giriş: Ücretsiz. 2022 yılında Gökliman Plajı giriş ücreti 20 TL’dir. Şezlong ve şemsiye kiralama ücreti yıllara göre değişmektedir. Şezlong ve şemsiye kiralama, tuvalet, soyunma kabini, duş, büfe bulunmaktadır.

Gökliman Plajı Ücretsiz Kamp Olanakları

Gökliman Plajı

Finike’de karavan kamp ve çadır kampı için son derece uygun olan Finike Gökliman Plajı hem kampçıların hem de Finike’de denize gireceklerin gözdesidir.  Gökliman Plajı Kamp Alanı Antalya Finike’de yer alan denize sıfır kamp alanlarından birisidir. Plajda çadır kampı yapabilir veya ğlaja yakın bir yerde karavan kampı yapmanız mümkündür.

Gökliman Plajı Kamp alanı hem deniz tatili, hem de kamp tatili yapmak için uygundur. Gökliman Plajı’nda dilerseniz çadır kampı dilerseniz yakın civara park edeceğiniz karavan ile karavan kampı yapabilirsiniz.

Finike’den Gökliman Plajı’na ilçe merkezinden sürekli kalkan minibüsler bulunmaktadır.

Gökliman Plajı Ücretli Kamp Olanakları

Gökliman Plajı

Finike Gökliman Plajı’nda ücretli kamp işletmesi olarak Gökliman Camping kamp alanı bulunur. Gökliman Camping, plajın biraz yukarısında karayolunun üst bölümünde bulunur. Yukarıdan deniz manzarasına sahip olan kamping tesisi, Likya Yolu’na 800 m, plaja yaklaşık 100 m mesafededir.

Yaklaşık 12 hektar arazi üzerinde hizmet veren Gökliman Camping karavan ve çadır kampı yapanların tercih ettiği bir işletmelerdendir.

Duş, tuvalet, internet, otopark, elektrik, su, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık yıkama alanı, ızgara alanı, mangal alanı, manzara seyir alanı, semaver çay, soğuk içecekler, masa ve sandalye hizmetleri bulunmaktadır. Tesis içerisinde kendi çadırınızı kullanabilir ya da çadır kiralaması yapabilirsiniz. Çadır kiralamasında; çarşaf, yastık, battaniye ve pike verilmektedir.

Gökliman Plajı Harita

Finike Gökliman Plajı Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Plajda çadır kampı yapılabilir, karavan park etmek için otopark alanı kullanılabilir. Hemen yukarısındaki özel işleteden kamp ile ilgili her türlü ihtiyacınızı temin edebilirsiniz.
Antalya Finike Gökliman Plajı Kamp Alanı Giriş Ücretli mi? : Plaj giriş ücreti 2022 yılında 20TL. Yukarıdaki özel işletmenin güncel fiyatlarını sorup öğrenmelisiniz.
Antalya Finike Gökliman Plajı Kamp Alanı İletişim Bilgileri: Gökliman Camping: 05333852886
Finike Gökliman Plajı Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları: –
Antalya Finike Gökliman Plajı Kamp Alanı Adresi: Boldağ, 07740 Finike/Antalya (Finike Demre yolu üzeri)
Finike Gökliman Plajı Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Finike Gökliman Plajı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)


Bu kamp alanı ve Antalya’da bulunan 180’den fazla kamp alanının detaylı tanıtımını, resimlerini ve güncel bilgilerini https://turkeyoutdoor.org/2022/08/25/antalya-kamp-alanlari-1-giris-yazisi/ yazısında bulabilirsiniz.

Not: Yazımızda kullanılan resimler internet üzerinden açık kaynaklardan alınmıştır.

Türkiye’nin Outdoor Sayfası

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık. Bu yazı dizimizde Antalya’nın tarihi ve turistik yerlerini tanıtıyoruz. #Antalya deniz, güneş, doğa ve tarihin bütünleştiği bir şehirdir. Türkiye’nin turizm cenneti olan Antalya’nın her ilçesi başlı başına birer doğa harikasıdır.

Bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz. Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

ANTALYA

  • Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz. 
  • Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.
  • Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin. 
  • Tarihi ve turistik mekanlara zarar vermeyin, çöplerinizi yanınızda götürün. Gittiğiniz yerlerde çöplerinizi bırakmayın, çöplerinizi getirdiğiniz gibi poşetler içerisinde geldiğiniz yere geri götürün veya bir çöp konteynırına atın. Kişisel çöpünüzü kamusal kullanıma açık olan doğaya terk etmeyin.
  • Türkiye’de ormanlara girişlerde sık sık yasaklar uygulanmakta ve uymayanlara idari cezalar yazılmaktadır. Teknik olarak doğada yapılan bütün outdoor aktiviteleri için önceden izin alınması gerekmektedir. Okuyucularımıza, kampçılara, doğa yürüyüşçülerine ve bütün outdoor sporlarına katılanlara tavsiyemiz aktiviteye başlamadan önce hiç olmazsa kolluk güçlerini (Polis: 155 ve Jandarma:156 numara) arayarak yapacakları doğa aktivitesi ile ilgili bilgi vermeleridir. 
  • Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın.
  • Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz. 

https://turkeyoutdoor.org/