Ağrı Gezi Rehberi 4. Yazı

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

Bu yazı dizimizde bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.

Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

Kampçılık Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kamp yapmadan önce, seçtiğiniz bölgenin kurallarını ve yönergelerini dikkatlice okumak önemlidir. Ayrıca, çevreye saygılı bir şekilde kamp yapmak, doğayı koruma ve gelecek nesiller için bırakma sorumluluğunu içerir.

TurkeyOutdoor Kampçılık Rehberi

Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu kampçılık rehberi tüm yazılar

Özellikle kamp alanları başta olmak üzere bütün turizm aktivitelerinde yapılan yorumların kişiye ve zamana göre değişen “normatif olmayan, göreceli” yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bir kişinin çok beğendiği ve tavsiye ettiği bir turizm tesisi / doğa aktivitesinin başka bir kişi hiç beğenmeyebilir. Listemizi yaparken olabildiğince nesnel olmaya çalışsak da bazı tesisler hakkında yapılan yorumları da eklemek zorunda kaldık.

Kamp yapmadan, tatile gitmeden önce plan yapmanızı, kalacak yer ayarlamanızı son güne bırakmamanızı, internet yorumlarının yanıltıcı olabileceğinin aklınızda bulundurmanızı, gideceğiniz tesisin internet sitesi veya sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi almanız gerektiğini unutmayın.


Ağrı’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Ağrı kamp alanları, Ağrı mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.

Ağrı Kamp Yerleri

Ağrı’da kamp yapmak istiyor ama uygun kamp yerini bulamıyor musunuz? Doğru adrestesiniz. Google haritalar, facebook sayfaları, instagram hesapları, yazılı ve basılı materyal, PDF tanıtım dosyaları, akademik makaleler, yerli ve yabancı basın kurumları ve bütün gezi bloglarını tarayarak Türkiye’nin ücretli ve ücretsiz bütün kamp alanlarının listesini hazırladık. Aşağıdaki listeyi yıllar süren outdoor tecrübemize dayanarak kullanıcılar tarafından en çok aranan gezi terimlerini ve cevaplarını içerecek şekilde hazırladık.

Özellikle kamp alanları başta olmak üzere bütün turizm aktivitelerinde yapılan yorumların kişiye ve zamana göre değişen “normatif olmayan, göreceli” yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Ağrı Kamp Alanları Keşiş Bahçesi

Bir kişinin çok beğendiği ve tavsiye ettiği bir turizm tesisi / doğa aktivitesinin başka bir kişi hiç beğenmeyebilir. Listemizi yaparken olabildiğince nesnel olmaya çalışsak da bazı tesisler hakkında yapılan yorumları da eklemek zorunda kaldık.

Kamp yapmadan, tatile gitmeden önce plan yapmanızı, kalacak yer ayarlamanızı son güne bırakmamanızı, internet yorumlarının yanıltıcı olabileceğinin aklınızda bulundurmanızı, gideceğiniz tesisin internet sitesi veya sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi almanız gerektiğini unutmayın.

Tanıtımını yaptığımız tesis ve işletmelerle ilişkileriniz temelde ticaret hukukuna tabi olup, yaşayacağınız ticari anlaşmazlıklar ve sorunlarla ilgili olarak sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz, suçlanamaz.

Önceki yayınlarda kampçılık nedir sorusunun cevabını vererek kampçılığın tanımını yapmış, kampçılık eğitimi ve kamp ekipmanları üzerine bilgi vermiştik. Üçüncü yazımızda ise kamp türlerini açıklamıştık. Kampçılık ve doğada hayatta kalma üzerine yazmaya devam ediyoruz. Kamp nasıl yapılır, kampçılık nedir, kamp ekipmanları nelerdir, temel outdoor ve dağcılık eğitimi yazılarımızı okumanızı önemle tavsiye ediyoruz.

Ağrı Kamp Alanları Balık Gölü

Kampçılık ile İlgili Yazılarımız

Kamp Çadırı

UNUTMAYIN KAMPÇILIK, GEREKLİ HAZIRLIKLAR YAPILMADAN İCRA EDİLİRSE TEHLİKELİ OLABİLECEK BİR AKTİVİTE OLABİLİR.


Kamp Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler:

2020 yılında yayımlanan bir genelge ile doğada yapılan bütün aktiviteler için önceden kolluk (jandarma-polis) izni alınması gerekmektedir. Dolayısıyla kamp yapmadan önce de -genelgeye göre- önceden izin almalısınız.

Ağrı Kamp Alanları Ağrı Dağı

Valiliklerce bazı bölgelerde, plajlarda, özellikle ormanlarda çeşitli tarihlerde kamp yasakları uygulanabilmekte ve kampçılara idari para cezaları yazılabilmektedir. Dolayısıyla kamp yapmadan önce kamp bölgesinde herhangi bir yasak olup olmadığını resmi kurumlara sorarak teyit etmelisiniz.

Kamp alanları yazının yayınlandığı tarihten sonra el değiştirebilir, girişler yasaklanabilir, kamp alanı giriş ücretleri ve kamp alanlarında sunulan hizmetler değişebilir, hatta listedeki kamp tesisi kapanabilir. Dolayısıyla kamp alanına gitmeden önce mutlaka kamp yerinde bulunan tesis/işletme/kişiler ile irtibat kurup en son durumu öğrenin ve gerekli bilgileri alın.

Ağrı Kamp Alanları

Listemizde sadece ruhsatlı kamp işletmeleri/tesisleri değil kamp çadırı kurulabilecek, karavan ile konaklanabilecek yerler de bulunmaktadır. Bu hususu kamp yapacağınız yeri seçerken göz önünde bulundurmanız gerekmektedir.

Ağrı Kamp Alanları ve Karavan Alanları

Doğayla iç içe bir tatil hayali kuran vatandaşlar Ağrı kamp yapılacak yerler araştırmalarını sıklaştırıyor. Özellikle Covid-19 nedeniyle otellerden uzak kalan tatilciler Ağrı kamp noktalarını araştırmaya başladı. Peki, Ağrı kamp yerleri nerede? Ağrı kamp yeri var mı? Ağrı kamp yapılacak yerler nereler? http://www.turkeyoutdoor.org tüm bu soruların yanıtını sizler için araştırdı.

Ağrı Kamp ve Karavan Alanları

Ağrı Kamp Alanları

Ağrı kamp alanları listesini en geniş şekliyle yazımızda paylaşıyoruz. Ağrı’da aileniz ve arkadaşlarınızla beraber eğlenceli vakit geçirebileceğiniz Ağrı ücretli kamp yerleri ve Ağrı ücretsiz kamp yerleri listesini derledik.

Ağrı Doğal Yapısı ve Kamp

Ağrı kamp alanları arasında kendinize göre bir yer bulmanız oldukça kolay olacak. Ağrı, yeşil doğası, tarihi ile birçok kampçının aradığını bulabileceği bir ilimizdir.

Ağrı ‘da ücretsiz kamp alanları mevcut. Özellikle çadır kampı yapabilmeniz için uygun alanlar bulunuyor. Ağrı ’da kamp yapabileceğiniz en iyi yerleri sizler için hazırladık.

Tanıtımını yaptığımız tesis ve işletmelerle ilişkileriniz temelde ticaret hukukuna tabi olup, yaşayacağınız ticari anlaşmazlıklar ve sorunlarla ilgili olarak sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz, suçlanamaz.

Ağrı Kamp ve Karavan Yerleri

Ağrı Kamp Alanları Diyadin Kanyonu

Türkiye’nin Outdoor Sayfası http://www.turkeyoutdoor.org sitesi olarak Türkiye’deki bütün ücretli kamp alanları ve ücretsiz kamp alanları listesini sizlerle buluşturuyoruz.  Ağrı’da kamp yapabileceğiniz, Ağrı ücretli kamp alanları ve Ağrı ücretsiz kamp alanları listesini paylaşıyoruz.

Ağrı’da yaylaları, Milli Parkları, Tabiat Parklarını, göl kenarlarını, dere bölgelerini ziyaret ederek keyifli bir kamp deneyimleyebilirsiniz. Ağrı kamp alanları arasında kendinize göre bir yer bulmanız oldukça kolay olacak. Ağrı, yaylaları, kanyonları, profesyonel dağcılar için dağları, gölleri sebebiyle birçok kampçının aradığını bulabileceği bir ilimizdir.

Doğa, yayla ya da su kenarı kampı arasında seçim yapmak yerine, ikisinin bir arada olduğu kamplar yapabilirsiniz. Kamp alanları hakkında detaylı bilgi almak için alt kısımlarına bağlantıları ve GPS koordinatlarını da ekledik.

Ağrı Kamp Alanları

Ağrı, Doğu Anadolu Bölgesin’de doğa ve tarihi birçok yapı ile iç içe kamp yapabileceğiniz bir yerdir. Birçok güzel kamp alanına ev sahipliği yapmaktadır.

Ağrı ücretsiz kamp alanları ve Ağrı ücretli kamp alanları olarak sıralamış olduğumuz kamp alanlarında huzurlu vakit geçirebilirsiniz. Ağrı ’da yer alan kamp yerleri ile ilgili olarak eksik gördüğünüz kamp alanını veya kamp alanı hakkında eksik gördüğünüz imkanları yorum yazarak ya da iletişim sayfalarımız üzerinden bize iletebilirsiniz. Ağrı’da çadır kampı ve karavan kampı yapabileceğiniz, en güzel kamp yerlerini derledik.

Aşağıdaki Ağrı Kamp Alanları yazımızı genel olarak internet üzerinden google haritalar, Ağrı Turizm Bürosu, Ağrı outdoor kulüplerinin sosyal medya hesapları, diğer harita programları ve çeşitli internet sitelerinden derlediğimiz bilgilerle oluşturduk. Ağrı kamp yapılabilecek birçok alana sahiptir. Hem sahip olduğu iklim özellikleri hem de coğrafi özellikleri ve doğası ile eşsiz zamanlar geçirebileceğiniz kamp alanları bulundurmaktadır. Bu kamp yerlerinin de sahip olduğu birçok avantaj ve dezavantajları vardır. Ücretli ya da ücretsiz kamp alanları, çadır, karavan gibi farklı şekillerde konaklayabileceğiniz alanlar ile ilgili bilgileri sizler için derledik.

Ağrı Kamp Uyarıları

Ağrı Kamp Alanları

Ağrı Kamp Yerleri listesin alfabetik olarak yaptık. Güzellik göreceli bir kavram olduğu için yorumunu herkesin kendine bırakıyoruz. Liste ticari işletmeleri de kapsamakta olup hiçbirisine önceden kefil olmadığımızı, listenin fikir verme ve turizme katkı amacıyla yazıldığını ifade edelim.

Yazımızın Ağrı ’da kamp nerede yapılır, Ağrı en iyi kamp yerleri, Ağrı ’da kamp yapılacak parklar, Ağrı kamp alanları gibi soruların cevaplarını bulmanıza yardımcı olmasını diliyoruz.

Ağrı, kamp yapılabilecek 13 kamp noktası barındırmaktadır. Bu alanlardan kendinize uygun olanı tercih edebilir veya uzun bir sür bu noktaların her birinde kısa süreli kamplar yaparak eğlencenize devam edebilirsiniz.

Ağrı kamp noktalarının hepsinin kendisine has özellikleri vardır. Bunların arasından kendinize uygun olanı tercih ederken yanınıza kamp malzemelerinizi eksiksiz bir şekilde almaya dikkat etmelisiniz.

Ağrı Dağı Kamp Alanları

Bu yazımızda Ağrı ücretsiz ve ücretsiz kamp yerleri listesine ve haritasına ulaşacaksınız. Ağrı küçük bir şehir olsa da ulaşım konusunda sizi zorlayabilecek yerlerden birisidir.

Ağrı gezilecek yerler her ne kadar sayılı olsa da ya birbirine çok uzak noktada, ya da çok büyük yüzölçümünü kaplamaktadır. Ağrı’nın en büyük tehlikesi kuşkusuz bölgede zaman zaman oluşan terördür. Yazımızdaki kamp yerleri genellikle terörün sık görülmediği yerlerdir. Ayrıca Ağrı yaban hayatı konusunda da dikkat etmeniz gereken şehirlerden birisidir! Terörün azalması ya da bitmesi ile birlikte Ağrı’nın kamp karavan ve tarih turizmi için vazgeçilmez rotalardan birisi olacağını kolaylıkla söyleyebiliriz.

Ağrı Ücretli ve Ücretsiz Kamp Yerleri Haritası

Ağrı Dağı Kamp Alanları

Eğer yolunuz buraya düşerse ve kamp yapacaksanız aşağıdaki haritadan gidebileceğiniz en uygun noktayı bulabilirsiniz. Sizler için Ağrı kamp alanları haritası oluşturdum. Buradan kendinize en yakın lokasyonu seçerek gönül rahatlığı ile kampınızı yapabilirsiniz!

Yurdumuzun İran sınırında bulunan Ağrı ücretsiz kamp yerleri bulunan şehirlerimizden birisidir.

Ağrı kamp yerleri haritası Tutak’tan, Diyadine, Doğubeyazıt sınırlarına, Ağrı dağına kadar uzanmaktadır. İşte tüm detayları ile Ağrı kamp alanları listemiz.

Ağrı kamp alanlarına gitmek için özel araç veya karavanınızın bulunması gerekiyor. Çünkü bu kamp alanları şehir merkezinden uzakta ve kırsal bölgelerde yer alıyor. Ağrı kamp alanlarının adını sizler için bulduk ve oluşturduk.

Ağrı Kamp Haritası

Ağrı Kamp Alanları

Ağrı Kamp Alanları yazımızda yer alan mekanların GPS koordinatlarını haritamızda bulabilirsiniz.

Haritaya tıkladığınızda listede yer alan tarihi, turistik yerlerin harita konumunu ve bulunduğunuz yere uzaklığını öğrenebilirsiniz.

Bağlantı: https://goo.gl/maps/vuf2Q9qe5aoAUmVe6

Ağrı Kamp alanları harita ve GPS koordinatları


İşte Ağrı’da kamp yapılabilecek yerlerin tam listesi…

 
Ağrı Dağı Milli Parkı Kamp Alanı
Balık Gölü
Diyadin Kanyonu
Keşiş Bahçesi
Lalezar Camping
Meteor Çukuru Kamp Alanı
Murat Camping
Noah Camping
Selahaddin Eyyübi Mesire Alanı
Tutak Soğukpınar Köyü Kamp Alanı
Doğubeyazıt Kalesi
Tendürek Dağı
Küçükağrı Dağı
Ağrı Kamp Alanları Tam Liste

Ağrı’da Kamp yapabileceğiniz kamp alanının listesini, tanıtımını, GPS koordinatlarını görmek için diğer sayfaya geçiniz.

Ağrı Kamp Alanları Listesi         

1    Ağrı Dağı Milli Parkı Kamp Alanı

Ağrı Dağı Milli Parkı
  • Ağrı Dağı Milli Parkı Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Ağrı’da Gezilecek Yerler başlıklı yazımızda tanıttığımız ilk gezilecek mekan Ağrı Dağı idi.
  • Ağrı Dağı’nın geniş tnıtımını https://turkeyoutdoor.org/2021/10/13/agri-gezilecek-yerler/ yazımızda bulabilirisiniz. Bu yazımızda Ağrı Dağı’nın kampçılık yönüyle ilgili bilgiler vereceğiz.
  • Ağrı Dağı; çadır kampı ve karavan kampı için de uygundur.
  • Hiçbir tesisin bulunmadığı Milli Park sınırlarında Ağrı Dağı manzaralı kamp yapabilirsiniz. 
  • ağrı dağı profesyonel kampçıların en önemli rotalarından birisidir.
  • Ağrı Dağı Milli Parkı Kamp Alanı, Ağrı şehir merkezine 120 km uzaklıkta bulunmaktadır.
  • Ağrı Dağı yerli ve yabancı dağcıların ve turistlerin en sevdiği yerlerden birisidir.
Ağrı Dağı Milli Parkı
  • Özellikle bahar aylarında görülmesi gereken manzaralar bulunabilir.
  • Ağrı Dağı Milli Parkı kamp alanı tek ve belli bir alan değildir. Ağrı dağı ve çevresini oluşturan binlerce km’lik alanda çadır kampı kurabilirsiniz.
  • Birçok doğa sporcusunu ağırlayan Ağrı Dağı, çevresinde de yapabileceğiniz birden fazla aktivite imkanı sunmaktadır.
  • Dağcılık, tırmanış, doğa yürüyüşleri, kampçılık, fotoğrafçılık, dağ bisikleti bunlardan bazıları. 
  • Bölgede çok sayıda yürüyüş parkuru, dağcılık imkanı, çadır ve karavan kamp alanları, tırmanma parkuru, mağaralar ve otopark yerleri mevcut.
  • Genel olarak milli park çevresinde çok fazla tesis olmadığından WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor.
  • Dolayısıyla ihtiyaçlarınızı kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
  • Kamp alanın olduğu yerde dağ eteklerinde köy halkının evleri bulunmaktadır.
Ağrı Dağı Milli Parkı
  • Tuvalet, çeşme gibi ihtiyaçları yöre halkından karşılayabilirsiniz.
  • Ağrı Dağı Milli Parkı, yeşilliğiyle, mavisiyle, oksijeniyle, tarihi yerleriyle göz dolduruyor.
  • Yaz aylarında ve bahar aylarında son derece keyifli olan yerde kışın sıkıntınız büyük olabilir.
  • Amatör kampçılar ve karavancılar Ağrı Dağı’nın muhteşem manzara sunan herhangi bir bölgesinde kamp atabilirler. Profesyoneller ise dağcılık kampı yapacaklardır.
  • Ağrı dağı tırmanışlarında profesyonel sporcuların kullandığı kamp yerleri şöyledir:
  • 1- 3200m kamp alanı ve Eli Köyü,
  • 2- 4200m ana kamp
  • 3- 5137m Ağrı Dağı zirvesi
  • Tabiat Parkı statüsünde olduğu için kamp yapmadan önce izin alınmasında fayda var.

Ağrı Dağı Kamp Alanları

Ağrı Dağı 3200 m. Kampı :

Oldukça düzgün bir alandır. 50-60 çadırı alabilecek kadar geniştir. Rüzgar almayan bir çanak içerisinde olduğu için oldukça korunaklıdır. Tek sorun kamp yerinde yaz aylarında su bulunmamasıdır. Kamp alanında farklı rehber gruplarının üç ayrı konaklama bölümü yer almaktadır.

Ağrı Dağı 4200 m. Kampı :

Zirveye tırmanış için son etabın başlangıcıdır. Buzulun başladığı bölgedeki küçük düzlükler kamp yeri haline getirilmiştir. Kampın manzarası muhteşemdir. Tüm Doğubayazıt Ovası ve Küçük Ağrı Dağı bu noktadan seyredilebilir. Kamp yerinden zirve ve tırmanış rotası net olarak görülmektedir.

Kampın hemen altında bulunan Öküz Deresi’nden kopan büyük kaya blokları bazen tırmanışçıları tedirgin edebilir. Yaz aylarında eriyen buzul, küçük bir şelale yaparak dökülmektedir.

Ağrı Dağı Milli Parkı
  • Ağrı Dağı Milli Parkı Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Amatör kampçılar tırmanma kampı yapmamalıdır. Ayrıca Tabiat Parkı statüsünde olduğu için kamp yapmadan önce izin alınmasında fayda var.
  • Ağrı Dağı Milli Parkı Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
  • Ağrı Dağı Milli Parkı Kamp Alanı Adresi: Ağrı il merkezine 120 km, Ahmedihani Mahallesi, Uysal Sk. No:20, 04400 Doğubayazıt/Ağrı
  • Ağrı Dağı Milli Parkı Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları: http://agridagi.tabiat.gov.tr/
  • Ağrı Dağı Milli Parkı Kamp Alanı İletişim Bilgileri: 04722162777
  • Ağrı Dağı Milli Parkı Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Ağrı Dağı Milli Parkı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Ağrı Kamp Alanları Listesi         

2    Balık Gölü Kamp Alanı

Balık Gölü Kamp Alanı
  • Ağrı Balık Gölü Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Ağrı’nın en önemli bölgelerinden bir tanesi olan Balık Gölü, Taşlıçay ilçesine 26 kilometre ve Doğubayazıt ilçesine ise; 60 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. 
  • Ağrı ile Iğdır sınırında yer alan Balık Gölü, muhteşem doğal güzellikleri, balık ve kuş türlerinin yaşadığı iki adasında şehrin gürültüsünden uzaklaşmak isteyenlere huzurlu bir tatil imkanı sağlıyor.
  • Doğu Anadolu Bölgesi’nin doğal güzelliği bakımından saklı güzelliklerinden biri olan Balık Gölü, yılın her mevsimi ziyaretçilerini cezbediyor.
  • Ağrı’nın Doğubayazıt ile Iğdır’ın Taşlıçay ilçeleri arasındaki Sinek Yaylası mevkisinde bulunan Balık Gölü, adaları, balık ve kuş türleri gibi doğal güzellikleriyle göz kamaştırıyor.
  • Balık Gölü Kamp Alanı Ağrı’nın Taşlıçay ilçesinde yer alan ücretsiz ve tamamiyle doğal kamp alanlarından birisidir.
  • Kamp alanında ister çadır kampı isterseniz karavan kampı yapabilirsiniz.
  • Ağrı’nın Taşlıçay ilçesine bağlı Iğdır il sınırında kalan Tanyolu Köyü’nde yer alan Balıklı Göl belki de ülkemizin pek fazla bilinmeyen cennet köşelerinden biridir.
  • 2241 metre rakımı ile aynı zamanda Türkiye’nin en yüksek gölü olan Balıklı Göl, doğal manzarası, tertemiz serin havası ve etrafındaki yürüyüş ve kamp alanları ile ziyaretçisine muhteşem bir ortam vadediyor. En derin noktası 37 metredir.
  • Ağrı’da Balık Gölü 2020 yılında doğal sit alanı olarak tescil edilmiştir.
Balık Gölü Seres Göl Evleri
  • Balık Gölü kenarında kamp ve dağ evi konaklaması yapılabilir. 
  • Ağrı Dağı’nın da görülebildiği Balıklı Göl manzara bakımından harikulade bir zenginlik sunuyor.
  • Göl etrafında kurulan kamplarla hem tertemiz doğanın güzelliklerinin ve havasının tadını çıkartabilirsiniz.
  • Etrafındaki irili ufaklı yükseltiler, yürüyüş severlere sahip olduğu patika yollar sayesinde keşfedilecek bir dolu göze hoş gelen manzara sunuyor. 
  • Geniş yürüyüş alanları, adından da belli olduğu üzere gölde bulunun balık türleri ile gelenleri büyülüyor.
  • Göl, yüksek bir rakımda olduğu için yazın dahi buraya gelirken mutlaka yanınızda kalın giyecekler bulundurmanızı tavsiye ederiz.
  • Bölgede Iğdır Tuzluca Taşuçan köyünün balık göl tarafında -yeni açılan Seres Göl Evleri bulunmaktadır ve yeni yeni hizmet vermeye başlamıştır. (2021)
  • Seres Göl Evleri tesisini ziyaret edecekseniz; piknik, kamp, konaklama imkanlarından faydalanabilirsiniz. 
  • Iğdır’dan günlük turlarla Balık Gölü kap alanına ulaşım vardır.
Ağrı Balık Gölü Kamp Alanı
  • Ağrı Balık Gölü Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. İhtiyaçlarınızı kampa gelmeden önce temin etmelisiniz.
  • Ağrı Balık Gölü Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
  • Ağrı Balık Gölü Kamp Alanı Adresi: 04802 Tanyolu/Taşlıçay/Ağrı
  • Ağrı Balık Gölü Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Ağrı Kamp Alanı İletişim Bilgileri: 05452231159 (Seres Göl Evi tesisi)
  • Ağrı Balık Gölü Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Ağrı Balık Gölü (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Ağrı Kamp Alanları Listesi         

3    Diyadin Kanyonu Kamp Alanı

Diyadin Kanyonu
  • Ağrı Diyadin Kanyonu Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Türkiye’deki kanyon ve vadileri tanıttığımız yazı dizimizde Ağrı Diyadin Kanyonu ile ilgili detaylı bilgiler vermiştik. Detaylı bilgiyi https://turkeyoutdoor.org/2021/03/17/turkiyedeki-kanyon-ve-vadiler-1/ adresindeki yazımızdan bulabilirsiniz.
  • Diyadin Kanyonu ilçe merkezinin batısında yer almaktadır. Yüksekliği 50 metreyi bulan kanyon ortasından geçen Murat Nehri ile birlikte her mevsim görsel bir şölen sunmaktadır. Mesire alanlarının da olduğu kanyonda keyifli vakit geçirebilirsiniz.
  • Nehir kıyısında kamp yapılabilir.
Diyadin Kanyonu
  • Ağrı’nın Diyadin ilçesi Murat Nehri kıyısında muhteşem bir doğa harikası olan Diyadin Kanyonu, yöre halkı ve çevre illerde yaşayıp doğa sporlarına gönül vermiş birçok kişinin gelip yürüyüşler yaptığı yerlerden biridir. 
  • “Doğunun Ihlara Vadisi” olarak bilinen Ağrı Diyadin Kanyonu, doğal güzellikleri ve manzarasıyla her mevsim tercih ediliyor.
  • Piknik, trekking, çadır kampı ve karavan kampı gibi aktiviteler gerçekleştirilebilir.
  • Doğa fotoğrafçıların sıklıkla uğradığı bu alan göz alabildiğince geniş ve uzundur. Kanyon içinde Murat Nehrin geçtiği el değmemiş güzelliklerden biridir.
Diyadin Kanyonu
  • Ağrı’ya 50 kilometre uzaklıktaki Diyadin Kanyonu, doğal güzellikleri, manzarası ve doğal yapısıyla, doğaseverlerin yanı sıra doğa sporcularının da dikkatini çekiyor.
  • Yüksekliği 50 metreyi bulan Diyadin Kanyonu’nun ortasından Murat Nehri akmaktadır.
  • Diyadin Kanyonu, bitki örtüsü, akarsuları, şelaleleri, sarp kayalıkları ve bu kayalıkların üzerine kurulan yerleşim alanlarıyla, kış aylarında olduğu gibi yaz aylarında da tüm güzelliklerini misafirlerine sunuyor.
  • Diyadin Kanyonu “İçinden nehir geçen ender kanyonlardan biri”dir.
  • Ayrıca kanyonun yüksek tepelerine çıkarak manzara seyri gerçekleştirebilir ve manzara fotoğrafları çekebilirsiniz. 
Diyadin Kanyonu
  • Çadır kampı için de oldukça elverişli, buraya geldiğinizde akarsu kenarında yürüyüş yapmak, yeni yerleri keşfe çıkmak yapılabilecek aktivitelerden bazıları.
  • Doğaseverlerin trekking yürüyüşü yapabilecekleri enteresan bir alan. Aynı zamanda fotoğrafçıların da ilgisini çekebilecek doğal bir güzelliğe sahip.
Diyadin Kanyonu
  • Ağrı Diyadin Kanyonu Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Bölgede kamp tesisi bulunmadığından ihtiyaçlarınızı önceden temin etmelisiniz.
  • Ağrı Diyadin Kanyonu Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
  • Ağrı Diyadin Kanyonu Kamp Alanı Adresi: Atatürk, 04900 Göğebakan/Diyadin/Ağrı
  • Ağrı Diyadin Kanyonu Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Ağrı Diyadin Kanyonu Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Ağrı Diyadin Kanyonu Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Diyadin Kanyonu (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Ağrı Kamp Alanları Listesi         

4    Keşişin Bahçesi Kamp Alanı

Keşiş Bahçesi
  • Ağrı Keşiş Bahçesi Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Ağrı’nın ilçesi Doğubayazıt’a 7km uzaklıkta bulunmaktadır.  
  • Detaylı tanıtımını https://turkeyoutdoor.org/2021/10/13/agri-gezilecek-yerler/3/ adresinde bulabilirsiniz.
  • İshakpaşa Sarayı’nın yer aldığı tepenin hemen altında, geniş bir ova üzerinde, etrafı dağlarla çevrili olan Keşiş Bahçesi tıpkı bir vaha görünümde bir yerdir.
  • Keşişin Bahçesi Kamp Alanı, Ağrı ilinde yer alan bakımlı, geniş ova ve dağlarla çevrili doğa harikası bir kamp alanıdır. 
  • Yemyeşil büyük bir bahçe alanı olan Keşiş Bahçesi, 16. yüzyılda “Kerem ile Aslı” hikâyesinin geçtiği yer olarak bilinir. Kerem, Ağrı Dağı’nı aşıp buraya gelerek Aslı ile buluştuğu söylenir.
  • Yürüyüş parkurları, oturacak parkurlar yer almaktadır.
  • Ağrı kamp yerlerinden Keşişin Bahçesi, Murat Camping, Lalezar Camping ve Noah Camping aynı bölgede İshakpaşa Sarayı’nın hemen alt kısmında yer almaktadır. Dilediğinizi seçebilirsiniz.
Keşişin Bahçesi
  • Bahçe içerisinde özel araçları ile gelenler için otopark alanları da vardır.
  • Ağrı Gezi Rehberi yazımızda da belirtiğimiz gibi “Doğubayazıt’taki Keşişin Bahçesi’ndeki ağaçlar mülk sahibi tarafından kesildi.” (2017 yılı haber)
  • Google haritalar programında yapılan son yorum yukarıdaki bilgiyi doğruluyor. Koruma altındaki Keşişin Bahçesi’nde bulunan ağaçlar kesilmiş!
  • Ağrı Keşiş Bahçesi Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: 2017 yılında içerisindeki ağaçların kesildiği yönündeki haberleri google haritalar yorumları doğrulamaktadır
  • Ağrı Keşiş Bahçesi Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Özel mülk
  • Ağrı Keşiş Bahçesi Kamp Alanı Adresi: 04400 Yukarıtavla/Doğubayazıt/Ağrı
  • Ağrı Keşiş Bahçesi Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Ağrı Keşiş Bahçesi Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Ağrı Keşiş Bahçesi Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Keşiş Bahçesi (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Ağrı Kamp Alanları Listesi         

5    Lalezar Camping Kamp Alanı

Ağrı Lalezar Camping Kamp Alanı
  • Ağrı Lalezar Camping Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • İshakpaşa Sarayı yakınlarında yer alan Lalezar Camping, bölgenin ücretli kamp alanlarından biridir.
  • Doğubayazıt ilçe merkezi ve İshak Paşa Sarayı arasında yer alan yolun tam ortasında yer alan Lalezar Camping tesisi ailelerin ve arkadaş gruplarının yoğun olarak ziyaret ettiği bölgelerden bir tanesidir. 
  • Ağrı kamp yerlerinden Keşişin Bahçesi, Murat Camping, Lalezar Camping ve Noah Camping aynı bölgede, Doğubeyazıt’ta İshakpaşa Sarayı’nın hemen alt kısmında yer almaktadır. Dilediğinizi seçebilirsiniz.
Ağrı Lalezar Camping Kamp Alanı
  • Lalezar Camping, Ağrı Dağı’nı ve İshakpaşa Sarayı’nı karşıdan görebilecek bir konumda, konuklarına muhteşem bir de gün batımı ve gün doğumu sunuyor.
  • Kamp alnı hem Ağrı Dağını hem de İshakpaşa Sarayını karşıdan görebilecek konumda yer alıyor.
  • Bu muhteşem manzara eşliğinde güneşin doğuşunu ve batışını izleyip huzur dolu bir vakit geçirebilirsiniz.
  • Aynı zamanda kır düğünlerinin yapıldığı, hafta sonu yöre halkının gelip açık havada kahvaltı ve piknik yaptığı bir yer. Geniş bir arazi üzerinde, yemyeşil çimenler üzerinde, piknik masaları, çocuk oyun alanları ve çadır kamp yerlerinin olduğu gayet ideal bir yerdir.
Ağrı Lalezar Camping Kamp Alanı
  • Bölgeye gelen dağcılar, kışın kaymaya gelenler ve yürüyüşçülerin çoğunlukla konakladığı yerlerden biri olan Lalezar Camping, doğayla iç içe keyifli ve huzurlu bir ortam sunuyor.
  • Tesiste piknik yapılacak alanlar, yürüyüş parkurları, sakin zaman geçirmek isteyenler için uygun ortamlar, kiralayabileceğiniz çadır ve konaklanabilecek odalar bulunmaktadır.
  • Tesis, ihtiyacınız olabilecek tüm her şeye sahip. Otopark, tuvalet, trekking parkuru, elektrik, mangal alanı, duş, piknik masaları, çeşme, dinlenme alanı, restoran ve büfe imkanları bulunmaktadır. 
  • Elektrikler çadırlara uzatmalı kablolarla sağlanıyor. Kendi yemeğini yapacaklar için ortak kullanımlı mutfak alanı ve buzdolabı imkânı da bulunuyor.
Ağrı Lalezar Camping Kamp Alanı
  • Ağrı Lalezar Camping Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Özel işletme, her türlü ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
  • Ağrı Lalezar Camping Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretli
  • Ağrı Lalezar Camping Kamp Alanı Adresi: Çiftepınar, İnegöl Cd. No:38, 04400 Sağdıç/Doğubayazıt/Ağrı
  • Ağrı Lalezar Camping Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları: https://www.facebook.com/LalezarCamping/
  • Ağrı Lalezar Camping Kamp Alanı İletişim Bilgileri: 0544 269 19 60
  • Ağrı Lalezar Camping Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Lalezar Camping (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Ağrı Kamp Alanları Listesi         

6    Meteor Çukuru Kamp Alanı

Meteor Çukuru Kamp Alanı
  • Ağrı Meteor Çukuru Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Ağrı Gezi Rehberi başlıklı yazımızda Meteor Çukuru hakkında detaylı bilgi vermiştik.
  • Doğubayazıt ilçe merkezine 35 km, İran’a giriş kapısı olan Gürbulak sınır kapısına ise 2 km uzaklıkta bulunan Meteor Çukuru, 60 metre derinlik ve 35 metre çapıyla obruk benzeri bir çukurdur.
  • 2. derece sit alanı olarak geçen meteor çukuru geniş bir ova içerisinde yer alıyor.
  • Meteor Çukuru Kamp Alanı Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinde yer alan ücretsiz kamp alanlarından birisidir.
  • Kamp alanını tam yaz aylarında tercih etmek bunaltıcı olabilir. Çünkü bölgede ağaç olmamasından dolayı sıcak rahatsız edebilir.
  • Yürüyüş alanları, patika yollar bulunmaktadır.
  • Etrafı bahar aylarında açan rengârenk çiçeklerle muhteşem bir görünüme bürünüyor.
Meteor Çukuru Kamp Alanı
  • Etrafı irili ufaklı yükseltilerle çevrilidir. Ova üzerindeki patika yollar sayesinde yürüyüş yapabilir, doğanın gözle görülebilir harika uyumunu fotoğraflayabilirsiniz.
  • Kamp alanında herhangi bir tesis, tuvalet, çeşme bulunmamaktadır. Yiyecek ve içeceklerin bu yüzden kamp alanına gelmeden önce karşılanması gereklidir.
  • Çadır kampı ve karavan kampı için uygundur. 
  • Burası aynı zamanda yürüyüş yapılabilen keyifli rotalara sahiptir. Yaklaşık 1 km’lik çevrede yöre mimarisine uygun tek katlı yerleşim yerleri bulunuyor. 
  • Sit alanı statüsünde olduğu için kamp yapmadan önce izin alınmasında fayda var.
  • 2021 yılında yapılan yorumlarda güvenlik önlemleri kapsamında meteor çukurunun bulunduğu alana “GİRİŞLERİN YASAKLANDIĞI” yönünde bilgiler var.
Meteor Çukuru Kamp Alanı
  • Ağrı Meteor Çukuru Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Meteor Çukuru Kamp Alanında herhangi bir tesis bulunmadığı için gıda ihtiyaçlarının kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.  Ayrıca tuvalet, çeşme ve duş ihtiyacının karşılanacağı bir alan da bulunmamaktadır.
  • Ağrı Meteor Çukuru Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
  • Ağrı Meteor Çukuru Kamp Alanı Adresi: 04400 Sarıçavuş/Doğubayazıt/Ağrı
  • Ağrı Meteor Çukuru Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları: https://www.facebook.com/milliparklar/
  • Ağrı Meteor Çukuru Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Ağrı Meteor Çukuru Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Meteor Çukuru (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Ağrı Kamp Alanları Listesi         

7    Murat Camping Kamp Alanı

Ağrı Murat Camping Kamp Alanı
  • Ağrı Murat Camping Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Aile çay bahçesi/restoran/kamp alanıdır.
  • Doğubayazıt ilçe merkezine uzaklığı 7, Ağrı şehir merkezine uzaklığı ise 101 km’dir.
  • Ağrı kamp yerlerinden Keşişin Bahçesi, Murat Camping, Lalezar Camping ve Noah Camping aynı bölgede, Doğubeyazıt’ta İshakpaşa Sarayı’nın hemen alt kısmında yer almaktadır. Dilediğinizi seçebilirsiniz.
Ağrı Murat Camping Kamp Alanı
  • Ağrı Dağı’na profesyonel rehberli tırmanış turları düzenleyen tesis, bölgenin doğa, tarih ve kültürünü bilen insanlarından oluşuyor.
  • Murat Camping, konuklarına kamp süresi boyunca ihtiyaç duyabilecekleri hemen her şeyi sunmaktadır.
  • Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde yer alan Murat Camping, İshak Paşa Sarayı’nın hemen yanında bulunmaktadır.
  • Çadır kampı ve karavan kampı için yoğun olarak ziyaret edilen Murat Camping işletmesinde WC, çadır konaklama yerleri, kültür ve doğa turları aktiviteleri ve otopark alanı, bahçe ve dinlenme alanı, duş ve Wi-Fi yanı sıra ortak kullanımlı bir mutfak alanı ve buzdolabı da bulunmaktadır.
Ağrı Murat Camping Kamp Alanı
  • Tesis, düz bir arazi üzerinde, bahçesinde yemyeşil ağaçların bulunduğu, oldukça havadar bir yerde bulunmaktadır.
  • Ağrı dağına tırmanya gelen ve kamp yapmayı sevenlerin tercih ettiği yerlerden birisidir.
  • Hem çadır kampı hem de karavan kampı için uygun bir işletmedir.
  • İshakpaşa Sarayı’na yalnızca birkaç adım mesafede. Sabah gün doğumu ve akşam gün batımını da iyi görebilecek bir noktadadır.
  • İşletme düz bir zeminde ağaçlık alanda kurulmuştur.
  • Eğer bölgeyi iyi bilen biri değilseniz, tesisin dağ ve doğa yürüyüş turlarına katılabilir hatta Iğdır ve Kars gezilerinizi de Murat Camping ile planlayabilirsiniz.
Ağrı Murat Camping Kamp Alanı
  • Ağrı Murat Camping Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Özel işletme, her türlü ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.
  • Ağrı Murat Camping Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretli
  • Ağrı Murat Camping Kamp Alanı Adresi: İshakpaşa Sarayı Yanı, 04400 Doğubayazıt/Ağrı
  • Ağrı Murat Camping Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları: https://www.instagram.com/muratcamping/
  • Ağrı Murat Camping Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • 0542 437 3699
  • mt.ararat@gmail.com
  • Ağrı Murat Camping Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Murat Camping (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Ağrı Kamp Alanları Listesi         

8    Noah Camping Kamp Alanı

Ağrı Noah Camping
  • Ağrı Noah Camping Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • İshak Paşa Sarayından dönerken hemen yolun sağında bulunan bir mekan.
  • Doğrudan kamp tesisi değil, daha çok cadde kenarında bir meydan ve restorandan oluşuyor.
  • Aile çay bahçesi ve restoran bölümü daha ön planda olmasına rağmen pansiyon ve camping bölümleri de mevcuttur.
  • Ağrı kamp yerlerinden Keşişin Bahçesi, Murat Camping, Lalezar Camping ve Noah Camping aynı bölgede, Doğubeyazıt’ta İshakpaşa Sarayı’nın hemen alt kısmında yer almaktadır. Dilediğinizi seçebilirsiniz.
Noah Camping Bahçesi
  • Ağrı Noah Camping Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Doğrudan kamp alanı olmayan ama kamp karavan atılabilecek mekan veya bahçeli restoran.
  • Ağrı Noah Camping Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretli
  • Ağrı Noah Camping Kamp Alanı Adresi: Sarıgül, İshak Paşa Sk. No:60, 04400 Yukarıtavla/Doğubayazıt/Ağrı
  • Ağrı Noah Camping Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • https://www.facebook.com/Noah-city-509089032767026/
  • http://www.noahcamping.com/
  • Ağrı Noah Camping Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • 0507 083 63 03, +905425934019
  • Ağrı Noah Camping Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Noah Camping (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Ağrı Kamp Alanları Listesi         

9    Selahaddin Eyyübi Mesire ve Kamp Alanı

Selahaddin Eyyübi Mesire Alanı
  • Ağrı Selahaddin Eyyübi Mesire Alanı Kısa Tanıtım:
  • Selahaddin Eyyübi Mesire Alanı kayak merkezimizin olduğu küpkıran mahallesine yakın bir yerde olup, mesire alanında çok güzel piknik alanları düşünülmüş ve gelen kişilerin rahat etmesi huzur bulması için çok güzel dizayn edilmiştir.
  • Ağrı merkezden havalimanına doğru giderken sol tarafta Ağrı kent ormanının hemen yanındadır.
  • Şehir halkının yoğun olarak kullandığı mesire alanıdır.
  • Doğrudan kamp alanı değildir. Zorda kaldığınız durumlarda karavan veya çadır kampı yapılabilir.
Selahaddin Eyyübi Mesire Alanı
  • Ağrı Selahaddin Eyyübi Mesire Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Herhangi bir tesis ya da işletme bulunmadığı için gıda ihtiyaçlarının kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.  Ayrıca tuvalet, çeşme ve duş ihtiyacının karşılanacağı bir alan da bulunmamaktadır.
  • Ağrı Selahaddin Eyyübi Mesire Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
  • Ağrı Selahaddin Eyyübi Mesire Alanı Adresi: Aşağıküpkıran, 04000 Ağrı Merkez/Ağrı
  • Ağrı Selahaddin Eyyübi Mesire Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Ağrı Selahaddin Eyyübi Mesire Alanı İletişim Bilgileri:
  • Ağrı Selahaddin Eyyübi Mesire Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Selahaddin Eyyübi Mesire Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Ağrı Kamp Alanları Listesi         

10    Tutak Soğukpınar Köyü Kamp Alanı

Tutak Soğukpınar Köyü Kamp Alanı
  • Ağrı Tutak Soğukpınar Köyü Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Ağrı’da ücretsiz kamp yapabileceğiniz uygun yerlerden biri Soğukpınar Köyüdür. 
  • Ağrı merkeze 50 km, Tutak ilçe merkezine ise 20 km uzaklıktaki Soğukpınar Köyü’nün kırsal alanı çadır ve karavan kampı için uygundur.
  • Bölgede akan Kesik Çayı’nın hemen kenarında, etrafı kavak ağaçları ile çevrili, tam olarak köy hayatını deneyimlemeyebileceğiniz bir yer. 
  • Yemyeşil doğası ile düzlük geniş bir alana sahiptir.
  • Yiyecek ve içecekleriniz için yine köy merkezinde bakkal, fırın ve köy kahvesi bulunmaktadır.
  • Gece konaklayacaklar yaban hayvanlarına karşı tedbirli olmanızda fayda var.
  • Köyün çevresi ise geniş yemyeşil düzlüklere sahiptir. Dilerseniz Kesik Çayı’nın kenarına da kamp atabilirsiniz.
  • Ağrı Tutak Soğukpınar Köyü Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Kamp tesisi değil kamp atılabilecek bir bölge. WC, elektrik, duş ve çeşme gibi imkânlar bulunmuyor. 
  • Ağrı Tutak Soğukpınar Köyü Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
  • Ağrı Tutak Soğukpınar Köyü Kamp Alanı Adresi: Unnamed Road, Soğukpınar/, 04700 Tutak/Ağrı
  • Ağrı Tutak Soğukpınar Köyü Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Ağrı Tutak Soğukpınar Köyü Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Ağrı Tutak Soğukpınar Köyü Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Tutak Soğukpınar Köyü (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Ağrı Kamp Alanları listesinin devamını görmek için diğer sayfaya geçiniz.

Ağrı Kamp Alanları Listesi         

11    Doğubeyazıt Urartu Kalesi Kamp Alanı

Doğubeyazıt Urartu Kalesi
  • Ağrı Doğubeyazıt Urartu Kalesi Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Doğrudan böyle bir kamp alanı bulunmamaktadır. https://turkeyoutdoor.org/2021/10/13/agri-gezilecek-yerler/ yazımızda da ifade ettiğimiz gibi bu bölge adeta butik bir turizm bölgesidir.
  • Doğubayazıt’ta yapılabilecek aktivitelerden birisi de kamp ve tarihi gezintilerdir.
  • Doğubeyazıt’ın 5 kilometre doğusunda, Eski Beyazıt’ın kuzeydoğusundaki Belleburç denilen yerde bulunmaktadır.
  • İshakpaşa Sarayı yakınındaki sarp kayalık üzerine kurulmuştur.
  • Yüksek bir kayalığın üzerine kurulmuş bir Urartu kalesi. İshak paşa sarayına 150 metre uzaklıkta Meşhur Mem u Zin yazarı Kürt şairi Ahmed-i Xani türbesinin yanında.
  • Çok ihtişamlı hemen dibinde 450 yıllık bölgenin en eski birde cami mevcuttur.
Doğubeyazıt Urartu Kalesi
  • Ağrı kamp yerlerinden Keşişin Bahçesi, Murat Camping, Lalezar Camping ve Noah Camping aynı bölgede, Doğubeyazıt’ta İshakpaşa Sarayı’nın hemen alt kısmında yer almaktadır. Dilediğinizi seçebilirsiniz.
  • İlçeye gelen turistlerin yoğun olarak tercih ettiği tarihi gezintiler genellikle İshak Paşa Sarayı’ndan başlamaktadır.
  • Ağrı’ya gittiğinizde kesinlikle görmeniz gereken yerlerden birisi Doğubeyazıt Kalesi’dir.
  • Doğubeyazıt kalesi yakınlarında da çadır kurabileceğiniz bir çok müsait alan bulunmaktadır.
Doğubeyazıt Urartu Kalesi
  • Doğubeyazıt’a 5 kilometrelik uzaklıkta yer alan Doğubeyazıt Kalesi tarihi bir yer olduğu için, kalıntıların yer aldığı bölgelerden biraz uzak alana kamp atmanız faydanıza olacaktır.
  • İshak Paşa Sarayı’na giden yolda trekking parkuru olarak kullanılabilmektedir.
  • Sarayın dışında Doğubayazıt Kalesi ve Ahmed-i Hani Türbesi diğer tarihi yapılar arasında bulunmaktadır.
  • Bol oksijenli bir havada, doğayla iç içe huzurlu bir tatil yapmanın keyfini yaşayacaksınız. 
  • Ağrı Doğubeyazıt Urartu Kalesi Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Doğrudan kamp alanı değildir.
  • Ağrı Doğubeyazıt Urartu Kalesi Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretli
  • Ağrı Doğubeyazıt Urartu Kalesi Kamp Alanı Adresi: 04400 Yukarıtavla/Doğubayazıt/Ağrı
  • Ağrı Doğubeyazıt Urartu Kalesi Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Ağrı Doğubeyazıt Urartu Kalesi Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Ağrı Doğubeyazıt Urartu Kalesi Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Doğubeyazıt Urartu Kalesi (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Ağrı Kamp Alanları Listesi         

12    Tendürek Dağı Kamp Alanı

Tendürek Dağı
  • Ağrı Tendürek Dağı Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Tendürek Dağı, Türkiye’de Doğubayazıt ile Çaldıran arasında bulunan volkanik dağdır.
  • Büyük Tendürek (3533 m) ve Küçük Tendürek (3291 m) adlı ikiz volkanik koniden oluşan, belirgin koni ve kraterlere sahip, kuvaterner yaşlı, fazla koni ve kraterin bulunduğu bir stratovolkandır.
  • Burası doğrudan kamp alanı olmayıp bölgede dağcılık yapan grupların geçici olarak kullandığı kamp bölgesidir.
  • Volkandan çıkan lav ve tüflerin çevredeki Neojen yaşlı göl çökellerinin üzerine gelmiş olması, dağın Neojen sonları kuvaterner başlarında meydana gelmiş olduğunu göstermektedir.
  • Tabiat Parkı statüsünde olduğu için kamp yapmadan önce izin alınmasında fayda var.
  • Ağrı Tendürek Dağı Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Bölge profesyonel dağcılar içindir.
  • Ağrı Tendürek Dağı Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
  • Ağrı Tendürek Dağı Kamp Alanı Adresi: 04402 Binkaya/Doğubayazıt/Ağrı
  • Ağrı Tendürek Dağı Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Ağrı Tendürek Dağı Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Ağrı Tendürek Dağı Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Tendürek Dağı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Ağrı Kamp Alanları Listesi         

13    Küçük Ağrı Dağı Kamp Alanı

Küçük Ağrı Dağı Kamp Alanı
  • Ağrı Küçükağrı Dağı Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Özellikle tırmanış yapmak isteyenler için vazgeçilmez Ağrı kamp alanlarından birisi de Küçükağrı Dağı’dır. Yeşilliğiyle birlikte dikkat çeken Küçükağrı Dağı yakınlarında çadır kurabilirsiniz.
  • Küçük Ağrı Dağına yalnızca kuzeybatı güzergahından çıkış yapılmaktadır.
  • 2.500 metreye kadar ortak bir taban üzerinde yükselen iki koniyi, yani Büyük Ağrı ile Küçük Ağrı dağını 14 km. uzunluğundaki Serdarbulak geçidi (2.687 m.) ayırmaktadır.
  • Ağrı Dağı doruğuna tırmanmak için haberleşme, taşıma güvenlik ve tırmanma açısından en rahat ve sık kullanılan rota güney rotasıdır. 
  • Burası doğrudan kamp alanı olmayıp bölgede dağcılık yapan grupların geçici olarak kullandığı kamp bölgesidir.
  • Bu bölge vahşi hayvanlara ev sahipliği yapmaktadır.
  • Tabiat Parkı statüsünde olduğu için kamp yapmadan önce izin alınmasında fayda var.
  • Ağrı Küçükağrı Dağı Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Tüm yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
  • Ağrı Küçükağrı Dağı Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
  • Ağrı Küçükağrı Dağı Kamp Alanı Adresi: 04402 Güngören/Doğubayazıt/Ağrı
  • Ağrı Küçükağrı Dağı Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Ağrı Küçükağrı Dağı Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Ağrı Küçükağrı Dağı Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Küçükağrı Dağı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)


Outdoor Türkiye

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

Bu yazı dizimizde bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.

Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.


Ağrı’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Ağrı kamp alanları, Ağrı mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.


Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz. Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.

Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin. Tarihi ve turistik mekanlara zarar vermeyin, çöplerinizi yanınızda götürün.

Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın. Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz. 

http://www.turkeyoutdoor.org

Etiketler: Ağrı Dağı Milli Parkı Kamp Alanı, Ağrı Balık Gölü Kamp alanı,Ağrı Diyadin Kanyonu Kamp alanı, Ağrı Keşiş Bahçesi Kamp alanı, Ağrı Lalezar Camping Kamp alanı, Ağrı Meteor Çukuru Kamp Alanı, Ağrı Murat Camping Kamp alanı, Ağrı Noah Camping Kamp alanı, Ağrı Selahaddin Eyyübi Mesire Alanı, Ağrı Tutak Soğukpınar Köyü Kamp Alanı, Ağrı Doğubeyazıt Urartu Kalesi Kamp alanı, Ağrı Tendürek Dağı Kamp alanı, Ağrı Küçükağrı Dağı Kamp alanı, Ağrı’da Kültür ve Sanat, Ağrı İli Neleri İle Ünlü, Ağrı’da Yapılan Festivaller, Ahmed-İ Hani Kültür Sanat Ve Turizm Festivali, Ağrı Bal Festivali, Kar Ve Buz Festivali, Balıkgöl Festivali, Ağrı’da Edebiyat, Ağrının Folklorik Değerleri, Ağrı’da Geleneksel Giyim Ağrı Folklorik/Geleneksel Giysileri, Ağrı Geleneksel Erkek Giyimi, , Ağrı Geleneksel Kadın Giyimi,  Ağrı’da Geleneksel El Sanatları, Ağrı Geleneksel Halı ve Kilim Dokumacılığı, Ağrı Geleneksel Yün kazak ve Yün çoraplar, Ağrı Geleneksel Tiftik Papak ve Tiftik çoraplar, Ağrı Geleneksel Üzerlik veya Nazarlık, Ağrı Geleneksel Buğday Ve Çavdar Sapından Yapılan Eşyalar, 3- Ağrı’da Halk Müziği Ve Geleneksel Oyunlar, Ağrı Türküleri, Ağrı’da Geleneksel Adetler, Ağrı Adet, Görenek ve Gelenekleri: Doğum, Ağrı Adet, Görenek ve Gelenekleri: Sünnet ve Kirvelik, Ağrı Adet ve Gelenekleri: Kız isteme ve Elçilik, Ağrı Adet ve Gelenekleri: Nişan, Ağrı Adet, Görenek ve Gelenekleri:  Ruvi (tilki-haberci) geleneği, Ağrı Adet, Görenek ve Gelenekleri: Evlenme ve Düğünler, Ağrı Adet, Görenek ve Gelenekleri: Yas törenleri, Ağrı Adet, Görenek ve Gelenekleri: Ölüm, Ağrı Efsaneleri, Âdem ile Havva Efsanesi, Kerem ile Aslı Hikâyesi, Ağrı Dağı Efsanesi, Nuh’un Gemisi Efsanesi, İki Bacı Efsanesi, Kara Diken Siyabent Efsanesi, Ağrı Yöresine Ait Halk Oyunları Ve Folklor, Ağrı’da Yapılan Dualar, Ağrı’da Yapılan Beddualar, Ağrı Manileri, Ağrı Ninnileri, Ağrı Yöresine Ait Bazı İnanışlar, Ağrı Halk Şairleri Ağrı Dağı Milli Parkı, Ağrı Ahmed-i Hani Müzesi ve Beyazıt Evi, Ağrı Antik Kentler, Ağrı Avnik Kalesi, Ağrı Balık Gölü, Ağrı Bubi Dağı Kayak Merkezi, Ağrı Buz Mağarası, Ağrı Diyadin Kaplıcaları, Ağrı Doğubayazıt Eski Cami, Ağrı Doğubeyazıt Kalesi, Ağrı Eleşkirt Güneykaya Kayak Merkezi, Ağrı Eski Beyazıd Camii, Ağrı Gürbulak Gümrük Kapısı, Ağrı Halife Yusuf Türbesi, Ağrı Hamur Kümbeti, Ağrı İshak Paşa Sarayı, Ağrı Keşişin Bahçesi, Ağrı Kudret Köprüsü, Ağrı Küpkıran Kayak Merkezi, Ağrı Meteor Çukuru, Ağrı Meya (Günbuldü) Mağarası, Ağrı Nuh’un Gemisi İzi, Ağrı Tendürek Dağı Lav Akıntıları, Ağrı Urartu Kalesi, Ağrı Gezilecek yerler, Ağrı Gezi Rehberi, Ağrı gezilecek yerler listesi, Ağrı gezi, Ağrı gezecek yerler, Ağrı gezi yazısı, Ağrı  turizm, Ağrı turizm bürosu, Ağrı tarihi yerler, Ağrı ne yenir nereler gezilir. Ağrı ne yenir nerede yenilir, Ağrıda ne yapılır, Ağrı otelleri, Ağrı Gezilecek Yerler,  Ağrı Gezi Rehberi,  Ağrı Gezilecek Yerler Listesi,  Ağrı Gezi,  Ağrı Gezecek Yerler,  Ağrı Gezi Yazısı,  Ağrı  Turizm,  Ağrı Turizm Bürosu,  Ağrı Tarihi Yerler,  Ağrı Ne Yenir Nereler Gezilir, Ağrı Ne Yenir Nerede Yenilir, Ağrı’da Ne Yapılır,  Ağrı Otelleri,  Ağrı’da Gezilecek Doğal Yerler,  Ağrı Gezilecek Yerler, Ağrı Gezilecek Çarşı,  Ağrı Gezilecek Yerler Doğa, Ağrı Gezilecek Doğal Yerler, Ağrı Gezilecek Doğal Yerler Haritası, Mersin Gezilecek Yerler,  Ağrı’da Gezilecek Mekanlar, Ağrı Merkezde Gezilecek Yerler,  Ağrı’da Gezilecek Tarihi Yerler,  Ağrı Gezilecek Yerler, Türkiye’nin En Geniş Gezi Rehberi,   Ağrı Seyahat Rehberi,   Ağrı Şehir Gezi Rehberi,  Türkiye Gezi Rehberi,  İstanbul Gezi Rehberi, Ağrı Görülmesi Gereken Yerler,  Ağrı Turizm Rehberi, Türkiye Gezi Ve Tatil Rehberi,  Doğa Ve Kültür Turları, Ağrı  Turizm Ve Tanıtım,  Ağrı Bölgesindeki En İyi Gezilecek Yerler,   Ağrı’da Nereye Gidelim?, Ağrı’da Bir Günde Ne Yapılır?,  Ağrı İlinin Doğal Güzellikleri Nelerdir?,  Ağrı Merkezde Neler Var?, Ağrı Ziyaretinde Gezilecek En Popüler Yerler,  Ağrı’da Ne Yenir?,  Ağrı Gezilecek En Popüler Yerler, #gezi, #travel, #turkey, #seyahat, #gezgin, #doğa, #nature, #tatil, #istanbul, #türkiye,  #instagood,  #travelphotography, #holiday, #kamp, #photo,  #instagram,#photooftheday,#traveller, #manzara, #gezilecekyerler, #travelgram, #camping, #objektifimden,   #instatravel, #trip, #traveling, #aniyakala, #antalya, #fotoğraf, # Ağrı, #seyahatblog, #seyahatname,#seyahatblogu, #seyahatnotlari, #photography,#seyahatblogger, #seyahataski, #seyahattutkusu, #seyahatet, #seyahatseverizbiz, #seyahatdefteri, #seyahatetmeklazim, #seyahatetmesanati, #seyahatacentasi,#seyahatkonsept, #seyahatfotografciligi, #seyahatrehberim, #seyahatfoto, #seyahatimvar, #Ağrı #seyahatcantasi, #seyahatetmek, #Ağrı, #kamp