Amasya Gezi Rehberi 4. Yazı

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

Bu yazı dizimizde bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.

Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

Amasya’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Amasya kamp alanları, Amasya mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.

Kampçılık Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kamp yapmadan önce, seçtiğiniz bölgenin kurallarını ve yönergelerini dikkatlice okumak önemlidir. Ayrıca, çevreye saygılı bir şekilde kamp yapmak, doğayı koruma ve gelecek nesiller için bırakma sorumluluğunu içerir.

TurkeyOutdoor Kampçılık Rehberi

Türkiye’nin outdoor ve doğa sporları platformu kampçılık rehberi tüm yazılar

Özellikle kamp alanları başta olmak üzere bütün turizm aktivitelerinde yapılan yorumların kişiye ve zamana göre değişen “normatif olmayan, göreceli” yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Bir kişinin çok beğendiği ve tavsiye ettiği bir turizm tesisi / doğa aktivitesinin başka bir kişi hiç beğenmeyebilir. Listemizi yaparken olabildiğince nesnel olmaya çalışsak da bazı tesisler hakkında yapılan yorumları da eklemek zorunda kaldık.

Kamp yapmadan, tatile gitmeden önce plan yapmanızı, kalacak yer ayarlamanızı son güne bırakmamanızı, internet yorumlarının yanıltıcı olabileceğinin a

Amasya Kamp Yerleri

Amasya’da kamp yapmak istiyor ama uygun kamp yerini bulamıyor musunuz? Doğru adrestesiniz.

Google haritalar, facebook sayfaları, instagram hesapları, yazılı ve basılı materyal, PDF tanıtım dosyaları, akademik makaleler, yerli ve yabancı basın kurumları ve bütün gezi bloglarını tarayarak Türkiye’nin ücretli ve ücretsiz bütün kamp alanlarının listesini hazırladık. Aşağıdaki listeyi yıllar süren outdoor tecrübemize dayanarak kullanıcılar tarafından en çok aranan gezi terimlerini ve cevaplarını içerecek şekilde hazırladık.

Özellikle kamp alanları başta olmak üzere bütün turizm aktivitelerinde yapılan yorumların kişiye ve zamana göre değişen “normatif olmayan, göreceli” yorumlar olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Bir kişinin çok beğendiği ve tavsiye ettiği bir turizm tesisi / doğa aktivitesinin başka bir kişi hiç beğenmeyebilir. Listemizi yaparken olabildiğince nesnel olmaya çalışsak da bazı tesisler hakkında yapılan yorumları da eklemek zorunda kaldık.

Kamp Uyarıları

Kamp yapmadan, tatile gitmeden önce plan yapmanızı, kalacak yer ayarlamanızı son güne bırakmamanızı, internet yorumlarının yanıltıcı olabileceğinin aklınızda bulundurmanızı, gideceğiniz tesisin internet sitesi veya sosyal medya hesaplarından detaylı bilgi almanız gerektiğini unutmayın.

Tanıtımını yaptığımız tesis ve işletmelerle ilişkileriniz temelde ticaret hukukuna tabi olup, yaşayacağınız ticari anlaşmazlıklar ve sorunlarla ilgili olarak sitemiz hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz, suçlanamaz.

Önceki yayınlarda kampçılık nedir sorusunun cevabını vererek kampçılığın tanımını yapmış, kampçılık eğitimi ve kamp ekipmanları üzerine bilgi vermiştik. Üçüncü yazımızda ise kamp türlerini açıklamıştık. Kampçılık ve doğada hayatta kalma üzerine yazmaya devam ediyoruz. Kamp nasıl yapılır, kampçılık nedir, kamp ekipmanları nelerdir, temel outdoor ve dağcılık eğitimi yazılarımızı okumanızı önemle tavsiye ediyoruz.

Kampçılık ile İlgili Yazılarımız

Kamp Çadırı

UNUTMAYIN KAMPÇILIK, GEREKLİ HAZIRLIKLAR YAPILMADAN İCRA EDİLİRSE TEHLİKELİ OLABİLECEK BİR AKTİVİTE OLABİLİR.

Kamp Yasakları ve Dikkat Edilmesi Gerekenler:

2020 yılında yayımlanan bir genelge ile doğada yapılan bütün aktiviteler için önceden kolluk (jandarma-polis) izni alınması gerekmektedir. Dolayısıyla kamp yapmadan önce de -genelgeye göre- önceden izin almalısınız.

Valiliklerce bazı bölgelerde, plajlarda, özellikle ormanlarda çeşitli tarihlerde kamp yasakları uygulanabilmekte ve kampçılara idari para cezaları yazılabilmektedir. Dolayısıyla kamp yapmadan önce kamp bölgesinde herhangi bir yasak olup olmadığını resmi kurumlara sorarak teyit etmelisiniz.

Kamp alanları yazının yayınlandığı tarihten sonra el değiştirebilir, girişler yasaklanabilir, kamp alanı giriş ücretleri ve kamp alanlarında sunulan hizmetler değişebilir, hatta listedeki kamp tesisi kapanabilir. Dolayısıyla kamp alanına gitmeden önce mutlaka kamp yerinde bulunan tesis/işletme/kişiler ile irtibat kurup en son durumu öğrenin ve gerekli bilgileri alın.

Amasya Kamp Alanları

Amasya Kamp Alanları

Amasya ülkemizde kamp yapılabilecek birçok alana sahiptir. Hem sahip olduğu iklim özellikleri hem de coğrafi özellikleri ve doğası ile eşsiz zamanlar geçirebileceğiniz kamp alanları bulundurmaktadır. Bu kamp yerlerinin de sahip olduğu birçok avantaj ve dezavantajları vardır. Ücretli ya da ücretsiz kamp alanları, çadır, karavan gibi farklı şekillerde konaklayabileceğiniz alanlar ile ilgili bilgileri sizler için derledik.

Doğayla iç içe bir tatil hayali kuran vatandaşlar Amasya kamp yapılacak yerler araştırmalarını sıklaştırıyor. Özellikle Covid-19 nedeniyle otellerden uzak kalan tatilciler Amasya kamp noktalarını araştırmaya başladı. Peki, Amasya kamp yerleri nerede? Amasya kamp yeri var mı? Amasya kamp yapılacak yerler nereler? http://www.turkeyoutdoor.org tüm bu soruların yanıtını sizler için araştırdı.

Amasya Kamp Alanları

Türkiye’nin Outdoor Sayfası http://www.turkeyoutdoor.org olarak Türkiye’deki bütün ücretli kamp alanları ve ücretsiz kamp alanları listesini sizlerle buluşturuyoruz.  Amasya’da yaylaları, Milli Parkları, Tabiat Parklarını, göl kenarlarını, dere bölgelerini ve daha pek çok ormanlık alanı ziyaret ederek keyifli bir kamp deneyimleyebilirsiniz.

Amasya Coğrafyası: Amasya, Yeşilırmağın Orta Karadeniz Dağları (Canik) arasında oluşturduğu vadi üzerinde kurulmuştur. Akdağ, Tavşan Dağı, İnegöl Dağı, Kocacık Tepesi, Kırklar Dağı, Ferhat Dağı önemli dağlarıdır. Sulama amaçlı gölet ve barajlar ile sulanan verimli ovalara sahiptir. Borabay Gölü en önemli gölüdür. Yeşilırmak ve göletlerde yayın, sazan, turna, levrek, pullu gibi balık türleri bulunmaktadır. İklimi: İlde Karadeniz iklimi – kara iklimi arasında bir geçiş iklimi hüküm sürer. Yazları kara iklimi kadar kurak, Karadeniz iklimi kadar yağışlı değildir. Kışları ise Karadeniz iklimi kadar ılıman, kara iklimi kadar sert değildir.

Doğal güzelliği, bozulmamış dokusu ve kartpostal görünümlü ahşap evleriyle öne çıkan Amasya, kampçıların gözde noktaları arasında yer alıyor.

Yeşilırmak Vadisi eteklerine kurulan şehir, günlük hayatın stresinden kaçıp doğayla baş başa kalmak isteyenler için oldukça ideal.

Amasya kamp alanları listesini en geniş şekliyle yazımızda paylaştık. Amasya’da aileniz ve arkadaşlarınızla beraber eğlenceli vakit geçirebileceğiniz Amasya ücretli kamp yerleri ve Amasya ücretsiz kamp yerleri listesini derledik.

Amasya kamp alanları arasında kendinize göre bir yer bulmanız oldukça kolay olacak. Amasya, yeşil doğası, vadileri, gölleri ve yaylaları, birçok kampçının aradığını bulabileceği bir ilimizdir. 

Amasya’da birçok ücretsiz kamp alanı mevcut. Özellikle çadır kampı yapabilmeniz için pek çok alan bulunuyor. Amasya’da kamp yapabileceğiniz en iyi yerleri sizler için hazırladık.

Amasya Kamp Yerleri

Amasya kamp alanları arasında kendinize göre bir yer bulmanız oldukça kolay olacak. Amasya, yeşil doğası, yaylaları, kanyonları sebebiyle birçok kampçının aradığını bulabileceği bir ilimizdir. Doğa, yayla ya da deniz kampı arasında seçim yapmak yerine, ikisinin bir arada olduğu kamplar yapabilirsiniz.

Kamp alanları hakkında detaylı bilgi almak için alt kısımlarına bağlantıları ve GPS koordinatlarını da ekledik. Bağlantıyı tıklayarak gitmek istediğiniz kamp alanı hakkında detaylı bilgiye, kamp alanının özelliklerine, fotoğraf ve yorumlarına ulaşıp tek tıkla yol tarifi alabileceğiniz konumunu görebilirsiniz.

Amasya Kamp Karavan

Amasya Kamp Alanları

Amasya’da çadır kampı ve karavan kampı yapabileceğiniz, en güzel kamp yerlerini derledik. Amasya ücretsiz kamp alanları ve Amasya ücretli kamp alanları olarak tanıttığımız kamp alanlarında huzurlu vakit geçirmenizi diliyoruz. Amasya’da yer alan kamp yerleri ile ilgili olarak eksik gördüğünüz kamp alanını veya kamp alanı hakkında eksik gördüğünüz imkanları yorum yazarak ya da iletişim sayfalarımız üzerinden bize iletebilirsiniz.

Aşağıdaki Amasya Kamp Alanları yazımızı genel olarak internet üzerinden google haritalar, Amasya Turizm Bürosu, Amasya outdoor kulüplerinin sosyal medya hesapları, diğer harita programları ve çeşitli internet sitelerinden derlediğimiz bilgilerle oluşturduk. Listeyi alfabetik olarak yaptık.

Amasya Kamp Alanları

Güzellik göreceli bir kavram olduğu için yorumunu herkesin kendine bırakıyoruz. Listemiz mesire yerlerini, tabiat parklarını ve özel/ticari işletmeleri de kapsamakta olup hiçbirisine önceden kefil olmadığımızı, listenin fikir verme ve turizme katkı amacıyla yazıldığını ifade edelim.

En popüler Amasya kamp alanlarını siz doğa tutkunları için derledik. Orta Karadeniz’de yer alan bu şirin ilimizde en çok rağbet gören kamp alanları hangileri ve olanakları neler gelin birlikte detaylıca bakalım.

Mekan isimlerine müdahale etmemek adına yazımızda Camping, Kamping, Kamp, Kampçılık gibi farklı kelimeler kullanmak zorunda kaldık. Okuyucularımızdan özür diliyoruz. “TÜRKÇE” İLE İLGİLİ ZORUNLU AÇIKLAMA yazımıza göz atabilirsiniz.

Yazımızın Amasya’da kamp nerede yapılır, Amasya en iyi kamp yerleri, Amasya’da kamp yapılacak parklar, Amasya kamp alanları gibi soruların cevaplarını bulmanıza yardımcı olmasını diliyoruz.

Amasya Kamp Alanları Harita

Listede yer alan kamp alanlarını harita üzerinde görmek için Amasya Kamp Alanları haritasını tıklayınız.

Amasya Kamp Alanları Harita: https://goo.gl/maps/C7FZguLrrrtcwsa87

İşte Amasya kamp alanları tam listesi

1Amasya Kent Ormanı Kamp Alanı
2Akdağ Yaylası Kamp Alanı
3Baraklı Şelalesi Kamp Alanı
4Belevi Akpınar Kamp Alanı
5Boraboy Gölü Tabiat Parkı ve Kamp Alanı
6Çal Yaylası Kamp Alanı
7Dereli Havuzbaşı Mesire Ve Kamp Alanı
8Destek Barajı Kamp Alanı
9Esençay Şahin Yaylası Kamp Alanı
10Gındıra Gölü Kamp Alanı
11Gürsu Göleti Kamp Alanı
12Kabaoğuz Yaylası
13Kızkayası Kanyonu Kamp Alanı
14Önce Vatan Piknik Alanı
15Tekke Gölü Kamp Alanı
16Uluköy Barajı Kamp Alanı
17Yedi Kuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı
Amasya Kamp Alanları Tam Listesi

Amasya Kamp yapabileceğiniz 16 kamp alanının listesini, tanıtımını, GPS koordinatlarını görmek için diğer sayfaya geçiniz.

Amasya Kamp Alanları Listesi         

1   Amasya Kent Ormanı Kamp Alanı

Amasya Kent Ormanı Kamp Alanı
  • Amasya Amasya Kent Ormanı Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Amasya Kent Ormanı Kamp Alanı Amasya merkeze 5 km mesafede yer almakta olan ücretsiz kamp alanlarından birisidir. Kamp alanı çadır kampı ve karavan kampı için uygundur.
  • Amasya şehir merkezinde yaşayanlar için ferah bir mesire alanı olan bölgede kampçılık faaliyetleri de rahatlıkla yapılıyor. Kent ormanı özellikle yaz ayları ve hafta sonlarında piknik ve mangal yapmak isteyenler tarafından ziyaret ediliyor ve bundan dolayı hafta sonları yoğunluk oluyor. Kamp yapacakların hafta içi zamanları tercih etmesi önerilebilir.
  • Amasya Kent Ormanı Kamp Alanında kamp yaparken çevresinde yer alan tarihi alanlardan olan birçok müze, cami ve tarihi eser bulunan yerleri de gezebilir kolayca ulaşım sağlayabilirsiniz.
  • Çadır kampı ve karavan kampı için uygun alanlar bulunan Amasya Kent Ormanı’na ulaşım toplu taşıma ile sağlanmaktadır.
  • Trekking, bisiklet turu, manzara seyri ve fotoğrafçılık gibi aktiviteler de gerçekleştirilebilir. 
Amasya Kent Ormanı Kamp Alanı
  • Kent ormanında çadır ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar mevcut. Kent Ormanında çadır ve karavan kampı için uygun alanlar bulunmaktadır. Ancak kalabalıktan uzak sakin bir ortamda şehre yakın bir noktada kamp yapmak isteyenlerin hafta içlerini tercih etmesi gerekiyor.
  • Tuvalet ve duş ihtiyacının karşılanacağı bir tesis ya da imkan bulunmamaktadır.
  • Amasya Amasya Kent Ormanı Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Amasya kent ormanında kampçılar için herhangi bir işletme veya tesis hatta tuvalet bile bulunmamaktadır. Kampçılar ihtiyaçlarını çok yakın olan şehir merkezinden temin edebilirler.
  • Amasya Kent Ormanı Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
  • Amasya Kent Ormanı Kamp Alanı Adresi: 05000 Yuvacık/Amasya Merkez/Amasya
  • Amasya Kent Ormanı Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Amasya Kent Ormanı Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Amasya Kent Ormanı Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Amasya Kent Ormanı Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Amasya Kamp Alanları Listesi         

2   Akdağ Yaylası Kamp Alanı

Amasya Akdağ Yaylası Kamp Alanı
  • Amasya Akdağ Yaylası Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Akdağ yaylası Amasya’nın önemli yükseltilerinden Akdağ zirvesinde yer alıyor.
  • Akdağ Yaylası Akdağ tepelerindedir. Denizden ortalama yükseklikleri 1.850 metre olan yaylada çam, gürgen ve meşe ağaçları bulunmaktadır.  Yaylanın Karakise bölgesinde uygun çadır alanları ve piknik alanları bulunmaktadır. Ayrıca Ofrood ve motokros tutkunları için uygun alanlar vardır. Akdağ Yaylasında yaz aylarında dernekler tarafından yayla şenlikleri düzenlenmektedir.
  • Amasya şehir merkezine 27 km uzaklıkta yer alan Akdağ Yaylası Kamp Alanı bölgede şenlikler düzenlenen alanlardan biridir.
Akdağ Yaylası Kamp Alanı
  • Akdağ Yaylası Kamp Alanı Amasya Suluova’da yer alan Ücretsiz ve doğayla iç içe kamp yapabileceğiniz kamp alanlarından birisidir.
  • Küçük bir yerleşim noktasına da sahip olan yayla kampçıların ve doğa tutkunların Amasya bölgesinde en çok tercih ettiği noktalardan biridir.
  • Bölgeye ulaşım engebeli ve zorlu yollardan sağlanmaktadır. Ulaşım toprak yollardan ve yaya olarak patikalardan sağlanabiliyor.
  • Outdoor Sporcularına birçok fırsat sunan bölgede doğa yürüyüşleri ve tırmanış sporu da yapılan faaliyetler arasındadır.
  • Akdağ Yaylası Kamp Alanı, birçok spor dalında imkanlar sunmaktadır. Bölgede tırmanışlar, yürüyüşler, kampçılık gibi aktiviteler gerçekleştirebilirsiniz.
  • Kamp alanı yakınlarında kızıl geyiklerin beslenme ve üreme noktaları yer alıyor. Bölgede kamp yaparken bu şekilde yaban hayatı gözlemciliği de yapılabilir.
  • Kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor.
  • Amasya Akdağ Yaylası Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Bölgeye kamp için gidecekler hazırlıklarını önceden tamamlayarak bölgeye ulaşmaları gerekiyor.
  • Amasya Akdağ Yaylası Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
  • Amasya Akdağ Yaylası Kamp Alanı Adresi: 05502 Kıranbaşalan/Suluova/Amasya
  • Amasya Akdağ Yaylası Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Amasya Akdağ Yaylası Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Amasya Akdağ Yaylası Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Akdağ Yaylası Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Amasya Kamp Alanları Listesi         

3   Baraklı Şelalesi Kamp Alanı

Amasya Baraklı Şelalesi Kamp Alanı
  • Amasya Baraklı Şelalesi Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Baraklı Çağlayanı, Kocababa Dağı’nın kuzeye bakan yamacından çıkan kaynak suyunun oluşturduğu traverten basamağı üzerinden dökülmesiyle oluşmuştur.
  • Baraklı Şelalesinin detaylı tanıtımını https://turkeyoutdoor.org/2021/10/30/amasya-gezilecek-yerler/2/ yazımızda bulabilirsiniz.
  • 30 m yükseklikten düşen sular oldukça güzel bir görüntü oluşturmaktadır.
  • Amasya’ya 44 km uzaklıkta olan çağlayan, Borabay gölü’ne 40 km uzaklıktadır.
  • Baraklı Şelalesi Kamp Alanı Amasya’nın Taşova İlçesinde yer alan ücretsiz kamp alanlarından birisidir.
  • Doğanın bu benzersiz güzelliğinde kamp kurmak isteyenler, hem temiz havanın keyfini çıkartıp hem de sıcak aylarda şelalenin sularında serinlemektedirler.
Baraklı Şelalesi Kamp Alanı
  • Yaklaşık 35 metre yükseklikten dökülen Baraklı şelalesi özellikle bahar aylarında eriyen karlarla birlikte dolu dolu akıyor. Bu eşsiz manzaraya şahit olmak isteyen doğaseverler de bölgeye giderek manzaranın tadını çıkarıyorlar.
  • Şelale yoğun olarak sadece 2 ay akmaktadır ancak fotoğrafçılık ve manzara seyri açısından da oldukça verimlidir.
  • Özellikle bahar aylarında eriyen karlar ile birlikte yoğun bir şekilde akan şelalenin yanında kamp kurarak ya da günü birlik geziler ile huzurlu, eşsiz, sakin bir tatil geçirebilirsiniz.
  • Herhangi bir tesis bulunmayan şelale bölgesinde; çadır kampı, piknik yapabilirsiniz. 
  • Baraklı Şelalesi kamp alanı sadece çadır kampı için uygundur.
  • Amasya Baraklı Şelalesi Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Bölgede ve yakın civarda herhangi bir tesis ya da işletme bulunmamaktadır.
  • Amasya Baraklı Şelalesi Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
  • Amasya Baraklı Şelalesi Kamp Alanı Adresi: Akınoğlu/Taşova/Amasya
  • Amasya Baraklı Şelalesi Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:-
  • Amasya Baraklı Şelalesi Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Amasya Baraklı Şelalesi Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Baraklı Şelalesi Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Amasya Kamp Alanları Listesi         

4   Amasya Belevi Akpınar Kamp Alanı

Amasya Belevi Akpınar Kamp Alanı
  • Amasya Belevi Akpınar Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Amasya, Taşova ilçesinde yer alan Belevi Akpınar Kamp Alanı, özellikle bölgede bulunan yöre halkının ilk tercihleri arasında yer alan, piknik ve doğa havası için sık sık tercih ettiği kamp alanlarından biridir.
  • Belevi Köyü, Amasya il merkezine 47 km, Taşova ilçesine 17 km uzaklıktadır.
  • Belevi Akpınar Kamp Alanı Amasya Taşova ilçesinde yer alan ücretsiz kamp alanlarından birisidir.
Belevi Akpınar Kamp Alanı
  • Kamp alanı doğayla iç içe olmak isteyenler ve sessiz bir kamp yapmak isteyenler için ideal bir mekandır.
  • Belevi Akpınar mesire alanı yöre halkının piknik için tercih ettiği noktalardan biridir.
  • Çadır kampı, karavan kampı yapma imkanınız bulunmaktadır.
  • Köye 2 km uzaklıktaki Akpınar mesire yerinde bir dönem Mersin balığı ve halen Alabalık üretimi yapılmaktadır. 
  • Sakin doğası ve huzurlu ortamıyla çadır ve karavan kampı için de oldukça uygun olan Belevi Akpınar kamp alanı doğa içinde vakit geçirmek isteyenler için iyi bir alternatiftir.
  • Belevi Akpınar kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmamaktadır.
  • Amasya Belevi Akpınar Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Wc,duş,elektrik,market gibi olanaklar yok.Bundan dolayı hazırlıklı gitmenizi öneriyoruz.
  • Amasya Belevi Akpınar Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
  • Amasya Belevi Akpınar Kamp Alanı Adresi: Kemalpaşa Belevi/Taşova/Amasya
  • Amasya Belevi Akpınar Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Amasya Belevi Akpınar Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Amasya Belevi Akpınar Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Belevi Akpınar Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Amasya Kamp Alanları Listesi         

5   Boraboy Gölü Tabiat Parkı ve Kamp Alanı

Amasya Boraboy Gölü Tabiat Parkı ve Kamp Alanı
  • Amasya Boraboy Gölü Tabiat Parkı ve Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • 2013 yılında tescil edilen Boraboy Gölü Tabiat Parkı ya da Boraboy Gölü, Amasya’nın Taşova ilçesine yaklaşık 25 km uzaklıkta ve Boraboy köyünün batısında olan, doğal bir heyelan set gölüdür.
  • Yaz sıcaklarından bunalan alçak kesimlerde yaşayan çevre insanları için serin ormanlık alan cazip koşullar sunar.
  • Bir doğa harikası olan Borabay Gölü, Taşova ilçe sınırları içinde yer alır. İl merkezine 63 kilometre ve Taşova ilçesine 15 kilometre mesafededir.
  • Denizden 1050 metre yükseklikte bir krater gölü olarak bilinmesine karşın, aslında küçük bir akarsuyun etraftan gelen yıkıntılarla tıkanması sonucu oluşmuş, doğal bir set gölüdür. Etrafı kayın, sarıçam, sedir, kestane ağaçları ile çevreli gölün rengi zümrüt yeşilidir. Güney kıyısı sarp ve diktir.
  • Tabandan su kaynaması olan göl, ayrıca dereden gelen sularla da beslenmektedir. Uzunluğu 900 metre olan göl, 300 metre genişlik ve 25 metre derinliğe sahiptir. Doğu-batı yönünde uzanan bir vadide yer alır. Borabay Gölü ve çevresi Bakanlar Kurulu kararıyla turizm merkezi olarak ilan edilmiştir.
  • Ormanlık alan içerisinde konaklamalar için bungalov tipi evler, kafeterya, kamp ve piknik alanları, doğa yürüyüş yolları bulunmaktadır.
  • 1970’lerde ilk basit tesislerin yapıldığı alanı, 2017 yılında 70.000 kişi ziyaret etmiştir.
  • Gölün de bulunduğu alan, “Boraboy Gölü Tabiat Parkı” içerisinde yer almaktadır.
  • Alan, ziyaretçilerin piknik, kampçılık, doğa yürüyüşü, göl-deniz bisikleti, fotoğraf çekimi, bitki ve yaban hayatı gözlemi gibi faaliyetleri yapmasına elverişlidir.
  • Göl civarında WC, çeşme, su,market, mescit, çocuk oyun alanı,lokanta, piknik masaları, etkinlik alanı, gezi rotası, konuk evi, giriş kontrol noktası, kır evi, göl, çadır ve bungalov konaklama yerleri, bisiklet sporu, fotoğrafçılık, ekolojik turlar, doğa temalı şenlikler ve manzara seyir noktaları bulunmaktadır.
  • Deniz seviyesinden yaklaşık bin metre yüksekte bulunan Borabay gölü ve çevresinde çadır kampı ve karavan kampı için oldukça uygun alanlar bulunuyor. Tabiat parkında çadır kurmak isteyenlerin 46 TL karavanla kamp yapmak isteyenlerin ise 61 TL kamp ücreti ödemeleri gerekiyor.
  • Borabay Gölü Tabiat Parkı’nda kampçıların ve doğaseverlerin ihtiyaçlarını karşılayacağı birçok tesis mevcut. İçme suyu çeşmeleri, WC, büfe, mescit, kır lokantası vb. tesislerden her türlü ihtiyaç karşılanabiliyor.
  • Borabay Gölü hakkında detaylı bilgiyi https://turkeyoutdoor.org/2021/10/30/amasya-gezilecek-yerler/2/ yazımızda bulabilirsiniz.
  • Amasya Boraboy Gölü Tabiat Parkı ve Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Piknik, outdoor sporları, fotoğrafçılık, çadır ve karavan kampı gibi birçok aktivite yapılabilmektedir.
  • Amasya Boraboy Gölü Tabiat Parkı ve Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretli
  • Amasya Boraboy Gölü Tabiat Parkı ve Kamp Alanı Adresi: Yakakent, 05800 Boraboy/Taşova/Amasya
  • Amasya Boraboy Gölü Tabiat Parkı ve Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Amasya Boraboy Gölü Tabiat Parkı ve Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Amasya Boraboy Gölü Tabiat Parkı ve Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Boraboy Gölü Tabiat Parkı ve Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Amasya Kamp Alanları Listesi         

6   Çal Yaylası Kamp Alanı

Amasya Çal Yaylası ve Kamp Alanı
  • Amasya Çal Yaylası Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Çal Tepesi olarak da bilinen Çal Yaylası, Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Karsavul köyü yakınlarında bulunmaktadır.
  • Çal Yaylası Kamp Alanı Amasya Taşova’da yer alan Ücretsiz ve doğal kamp alanlarından birisidir.
  • Çal yaylası etrafı tamamıyla sık ormanlık alanla kaplıdır. Bu sebeple bol oksijene ve ferah bir ortama sahip olan Çal yaylasında çadır ve karavan kampı rahatlıkla yapılabiliyor. 
  • Çal yaylası Amasya şehir merkezine 68 km mesafede Taşova ilçesinde aynı isimli tepede yer alıyor.  Kamp alanı çadır ve karavan kampı için uygun yerlerden birisidir.
  • Kamp alanı doğal olduğundan olanaklar açısından pek elverişli değilir.
  • Wc ,duş, elektrik, market ve restoran gibi kamp olanakları bulunmamaktadır.
  • Kampçılığın yanı sıra bölgede doğa yürüyüşleri, fotoğrafçılık, piknik gibi aktiviteler de yapılabiliyor. 
  • Yöre halkının da özellikle hafta sonları piknik, yürüyüş gibi aktiviteler için sık sık tercih ettiği alanlardandır. 
  • Amasya Çal Yaylası Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Kamp alanında herhangi bir tesis bulunmadığı içinde ihtiyaçların alana gelmeden önce temin edilmesi gerekiyor.
  • Amasya Çal Yaylası Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
  • Amasya Çal Yaylası Kamp Alanı Adresi: Çalköy/Gümüşhacıköy/Amasya
  • Amasya Çal Yaylası Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Amasya Çal Yaylası Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Amasya Çal Yaylası Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Çal Yaylası Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Amasya Kamp Alanları Listesi         

7   Dereli Havuzbaşı Mesire Ve Kamp Alanı

Amasya Dereli Havuzbaşı Mesire Ve Kamp Alanı
  • Amasya Dereli Havuzbaşı Mesire Ve Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Dereli Havuzbaşı Mesire Ve Kamp Alanı Amasya Şehir merkezine 50 kilometre, Taşova ilçe merkezine de 19 kilometre mesafede yer almaktadır. 
  • Kamp alanlarının yoğun şekilde bulunduğu Amasya’nın Taşova ilçesinde bulunan diğer bir kamp alanı da Dereli Havuzbaşı Mesire Ve Kamp Alanı’dır.
  • Dereli Havuzbaşı Mesire Ve Kamp Alanı Amasya’nın Taşova İlçe sınırlarında yer alan ücretsiz kamp ve karavan alanlarından birisidir.
  • Hem çadır kampı için hem de karavan kampı için uygundur.
  • Ayrıca bölge mesire alanı ve piknik aktivitesi içinde uygun yerlerden biridir.
  • Kamp alanı ormanlık ve yeşilliğin hakim olduğu, yöre halkının da mesire alanı olarak yoğun şekilde ziyaret ettiği, piknik yaptığı, temiz havanın keyfini çıkarttığı alanlardan biridir.
  • Dereli Havuzbaşı mesire alanında kampçıların ihtiyaçları kısmen karşılanabiliyor.
  • Günübirlik piknikçiler sebebiyle yaz aylarında ve özellikle hafta sonları oldukça kalabalık olan bölge kampçılar hafta içleri tercih edilmelidir.
  • WC, mescit, içme suyu vb. ihtiyaçlar karşılanabiliyor ancak market, gıda vb. temel ihtiyaçlar için bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.
  • Amasya Dereli Havuzbaşı Mesire Ve Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: WC, mescit, içme suyu vb. ihtiyaçlar karşılanabilir. Market, gıda vb. temel ihtiyaçlar için bölgeye hazırlıklı gitmek gerekiyor.
  • Amasya Dereli Havuzbaşı Mesire Ve Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
  • Amasya Dereli Havuzbaşı Mesire Ve Kamp Alanı Adresi: Dereli Ballıca 05802 Ballıdere/Taşova/Amasya
  • Amasya Dereli Havuzbaşı Mesire Ve Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Amasya Dereli Havuzbaşı Mesire Ve Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Amasya Dereli Havuzbaşı Mesire Ve Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Dereli Havuzbaşı Mesire Ve Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Amasya Kamp Alanları Listesi         

8   Destek Barajı Kamp Alanı

Amasya Destek Barajı Kamp Alanı
  • Amasya Destek Barajı Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Kırkharman Köyü Destek Baraj Gölü Kamp Alanı olarak da bilinir.
  • Destek Barajı Gölü Kamp Alanı Amasya Taşova’da yer alan ücretsiz kamp alanlarından birisidir.
  • Sakin ve huzurlu bir ortama sahip olan baraj ve çevresinde rahatlıkla kamp yapılabiliyor.
  • Kamp alanı Amasya şehir merkezine 60,Taşova’ya da 30 km uzaklıkta yer almaktadır.
  • DSİ tarafından barajların sulaması amacıyla yapılmıştır. Amasya’nın Taşova ilçesinde yer alan Destek Barajı, Devlet Su İşleri tarafından suluma barajı olarak yaptırılmış ve daha sonra bu barajın çevresi yöre halkı tarafından mesire ve kamp alanına dönüştürülmüştür.
  • Bu baraj içinde tatlı su balıkçılığı da yapılmaktadır. 
  • Günümüzde; piknik ve kampçıların ilgi odağı haline gelmiştir. Herhangi bir tesis bulunmamaktadır.
  • Doğa ile iç içe olmak isterseniz, Destek Barajı’nı ziyaret edebilirsiniz. Destek Barajı kamp alanı ücretsizdir. 
  • Kamp alanında şehrin yoğurucu ve kalabalık ortamında uzaklaşıp vakit geçirebilir, çadır ve karavan kampı kurabilir, piknik ve doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. 
  • El değmemiş doğası, temiz havası ve sakin ortamıyla Destek barajı Amasya ve çevresinde doğaseverler için güzel alternatiflerden biridir.
  • Kamp alanında herhangi bir tesis bulunmamaktadır.
  • Amasya Destek Barajı Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Tuvalet ve banyo gibi ihtiyaçlarında karşılanacağı bir alan yoktur.
  • AmasyaDestek Barajı Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
  • Amasya Destek Barajı Kamp Alanı Adresi: 05800 Kırkharman/Taşova/Amasya
  • Amasya Destek Barajı Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Amasya Destek Barajı Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Amasya Destek Barajı Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Destek Barajı Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Amasya Kamp Alanları Listesi         

9   Esençay Şahin Yaylası Kamp Alanı

Amasya Şahin Yaylası Kamp Alanı
  • Amasya Esençay Şahin Yaylası Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Amasya- Tokat sınırında, Amasya şehrinden uzak bir konumda ye alan Şahin Yaylası Kamp Alanı, eşsiz doğası ve güzellikleri ile yaz sıcaklarından kaçmak isteyenler için tercih edilen kamp alanlarından birisidir.
  • Esençay köyüne 7 km uzaklıkta olan Esençay Şahin Yaylası 2000 yılında köy hizmetleri tarafından yapılan sulama göleti ile ön plana çıkmıştır. Gölün etrafına yerleştirilen kamelyalar ile Taşova ilçesinin 1100 rakımı ile en yüksek mesire alanı oluşturulmuştur.
  • Amasya’ya 80, Taşova’ya ise 20 kilometre uzaklıkta yer alan Esençay Köyü içerisinde yer alan Esençay Şahin Yaylası kamp alanı; çadır kampı ve karavan kampı için uygundur.
  • Amasya’da kamp turizminin önemli noktalarından biri olan Şahin yaylası bakir ve sessiz doğasıyla kampçıların ilgisini çekiyor. 
  • Şahin yaylası kamp alanının etrafı tamamıyla sık ormanlık alanlardan oluşmaktadır. 
  • Herhangi bir tesisin bulunmadığı doğa güzelliğine kavuşmak için şahsi aracınızı kullanmanız gerekmektedir.
  • Bölgede bulunan sulama göleti de yaylaya can katıyor. Bu sebeple yakın zamanda mesire alanı olarak düzenlenen Şahin yaylası 1100 metre rakımda yer alıyor. 
  • Kamp alanı içerisinde trekking ve fotoğrafçılık aktivitesi de gerçekleştirilebilir. 
  • Şahin Yaylası Kamp Alanında herhangi bir tesis bulunmuyor.
  • Bu yüzden kamp alanına gelmeden önce gerekli olan ihtiyaçların temin edilmesi gereklidir.
  • Amasya Esençay Şahin Yaylası Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Tuvalet, banyo, çeşme gibi ihtiyaçlar içinde bir tesis bulunmuyor. 
  • AmasyaEsençay Şahin Yaylası Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
  • Amasya Esençay Şahin Yaylası Kamp Alanı Adresi: Esençay Taşova/Amasya
  • Amasya Esençay Şahin Yaylası Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Amasya Esençay Şahin Yaylası Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Amasya Esençay Şahin Yaylası Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Esençay Şahin Yaylası Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Amasya Kamp Alanları Listesi         

10   Gındıra Gölü Kamp Alanı

Amasya Gındıra Gölü Kamp Alanı
  • Amasya Gındıra Gölü Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Borabay Gölü’ne gidilen yol üzerinde yer alan ve Borabay Gölü’ne çok yakın konumda yer alan Gındıra Gölü çadır kampı ve karavan kampı için tercih edilmektedir.
  • Gındıra Gölü Kamp Alanı Amasya’nın Taşova ilçesinde bulunan ücretsiz kamp alanlarındandır.
  • Borabay gölü çevresine yakın bir noktada yer alan göl sakin ve huzurlu ortamıyla kampçılar tarafından oldukça tercih ediliyor.
  • Gındıra Gölü’nün Amasya kent merkezi ile arası 65,7 kilometredir. Ayrıca Gındıra Gölü’nün Taşova ilçe merkezi ile arasında olan uzaklık ise; 24,1 kilometredir. 
  • Bölge hem piknik yapmak için hem de çadır ve karavan kampı için uygun alanlar yer almaktadır.
  • Gındıra Gölü çevresinde herhangi bir tesis bulunmamaktadır. Bu yüzden kamp alanına gelmeden önce ihtiyaçlarınızı temin etmelisiniz. 
  • Kuş sesleri arasında doğa yürüyüşleri yaparak huzurlu vakit geçirilen kamp alanında çadır ve karavan kampları için uygun alanlar bulunmaktadır.
  • Çoğu kişi tarafından henüz keşfedilmeyen bölge oldukça sakindir. 
  • Amasya Gındıra Gölü Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: WC, elektrik, duş ve çeşme imkânı bulunmuyor. Yiyecek ve içeceklerinizi kamp alanına gelmeden önce temin etmelisiniz.
  • Amasya Gındıra Gölü Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
  • Amasya Gındıra Gölü Kamp Alanı Adresi: Yakakent, Boraboy Köyü Yolu, 05800 Boraboy/Taşova/Amasya
  • Amasya Gındıra Gölü Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Amasya Gındıra Gölü Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Amasya Gındıra Gölü Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Gındıra Gölü Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Amasya Kamp Alanları Listesi         

11   Gürsu Göleti Kamp Alanı

Amasya Gürsu Göleti Kamp Alanı
  • Amasya Gürsu Göleti Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Gürsu göleti Amasya’nın Taşova ilçesinde yer alıyor. Şehir merkezine 60 km mesafede yer alan gölete ulaşım özel araçlarla sağlanabiliyor.
  • Gürsu Göleti Kamp Alanı, Amasya da 2013 yılında bölge belediyesi tarafından sulama göleti olarak yapılmıştır.
  •  Gürsu Göleti; çadırlı kampçılık ve karavanlı kampçılık için uygundur. Ateş yakılabilen ve herhangi bir otopark sorunu da olmayan bölgede sessiz ve sakin bir kamp yapabilirsiniz. 
  • Göletin diğer bir adı da Şehit Himmet Aydemir Sulama Göleti’dir.
  • Gürsu Göleti Kamp Alanı doğanın içinde ormanlık alan içerisinde yer almaktadır.
  • Eşsiz manzarası birtarafı orman sınırsız yürüyüş alanı buz gibi dogal su kaynağı Mesire ve piknik yapabileceğiniz mükemmel bir yer isteyen çadır kurup istediği kadar kalabilir.
  • Gölet ve çevresinde buz gibi su kaynakları, yürüyüş rotaları ve piknik yapacak alanlar mevcut.
  • Yüksek bir noktada bulunan Gürsu göletinin manzarası oldukça güzeldir.,
  • Akdağ’dan Niksar’a kadar uzanan bölgeye hâkim bir noktada bulunan göletin etrafında çadır ve karavan kampı için oldukça uygun mekânlar bulunuyor.
  • Sakin, yemyeşil doğası, temiz havası, yürüyüş yolları, piknik alanları, buz gibi akan kaynak suları ile kamp alanına gelenler için muhteşem bir ortam sağlamaktadır.
  • Gürsu Göleti’ne girişler ücretsizdir.
  • Amasya Gürsu Göleti Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Gürsu göleti ve çevresinde kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için gideceklerin hazırlıklarını önceden tamamlayıp bölgeye gelmeleri gerekiyor.
  • Amasya Gürsu Göleti Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
  • Amasya Gürsu Göleti Kamp Alanı Adresi: Gürsu -Taşova/Amasya
  • Amasya Gürsu Göleti Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Amasya Gürsu Göleti Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Amasya Gürsu Göleti Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Gürsu Göleti Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Amasya Kamp Alanları listesinin devamını okumak çin izleyen sayfaya geçiniz.

Amasya Kamp Alanları Listesi         

12   Kabaoğuz Yaylası Kamp Alanı

Amasya Kabaoğuz Yaylası
  • Amasya Kabaoğuz Yaylası Kısa Tanıtım:
  • Amaya Gümüşhacıköy ilçesine bağlı bir yayla, anayoldan ayrıldıktan sonra yaklaşık 30 km çıkış sonucu ulaşılabilen piknik ve dinlenme alanıdır.
  • Gümüşhacıköy Amasya ilinin en batıdaki ilçesidir.
  • Kabaoğuz Yaylaları: Tavşan Dağı’nın batı tarafındadır. Denizden Ortalama Yüksekliği 1.400 m civarında olup yılda bir kez Kabaoğuz şenlikleri düzenlenmektedir.
  • Kabaoğuz Yaylası yöre halkının söylemiyle Aphaz(Apaz) Çayırı Kabaoğuz Derneği’nin her yıl temmuz ayında düzenlediği yayla şenliklerinin yapıldığı yerdir.
  • Bademli, Çal, Dumanlı, Kağnıcı, Kızık, Kızılca, Kutluca, Obruk, Pusacık ve Saraycık köylerinin ortak adı Kabaoğuz diye geçer. Bu köylerin ortak özellikleri dağ köyleri olması ve Bademli köyü hariç tüm köylerin yaylasının olmasıdır. 
  • Kabaoğuz Köyleri Amasya’nın Gümüşhacıköy ilçesine bağlı olan 10 köye verilen genel isimdir. Buraya gelenler Oğuz Türkleri’dir ve o yüzden bu isim verilmiştir.
  • Bölge olarak Osmancık, Çorum ve Vezirköprü arasında yer alır.
  • Kabaoğuz Yaylasında yaz aylarında geniş katılımlarla festival düzenlenmektedir.
  • Kabaoğuz Yaylası, ormanlar içerisinde yemyeşil bir ortamda huzur bulmak isteyen kamçıları beklemektedir.
  • Kabaoğuz Yaylası piknik, doğa yürüyüşü, çadır kampı, karavan kampı, kuş gözlemciliği gibi outdoor aktiviteleri içim uygundur.
  • Bölge bakir bir alan olduğundan herhangi bir tesis ya da işletme bulunmamaktadır.
  • Bölgede konaklama imkanı yok ancak çadır alanı, içme suyu, mescit, ve lavabo mevcuttur.
  • Amasya Kabaoğuz Yaylası Diğer Bilinmesi Gerekenler: Burada kamp yapmadan önce bütün ihtiyaçlarınızı temin etmelisiniz.
  • AmasyaKabaoğuz Yaylası Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
  • Amasya Kabaoğuz Yaylası Adresi: Unnamed Road, Dumanlı/, 05700 Gümüşhacıköy/Amasya
  • Amasya Kabaoğuz Yaylası web-sosyal medya sayfaları:
  • Amasya Kabaoğuz Yaylası İletişim Bilgileri:
  • Amasya Kabaoğuz Yaylası Harita (GPS) Koordinatları: Kabaoğuz Yaylası (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Amasya Kamp Alanları Listesi         

13   Kızkayası Kanyonu Kamp Alanı

Amasya Kızkayası Kanyonu Kamp Alanı
  • Amasya Kızkayası Kanyonu Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Kızkayası Kanyonu Merzifon’un Çaybaşı ile Balgöze köyleri arasında. M.Ö 2000-1500 Yılları arasında yaşam olan bölgedir.
  • Bir dönem İskitlerin ve daha sonra Amazonların yaşadığı sanılmaktadır. 
  • Giriş kısmında Amozonların kurban kestikleri bir tapınak vardı. Tapınağın güney tarafında İskit dönemine ait olduğu tahmin edilen kaya mezarları bulunmakta.
  • Çıkışında Doğu Roma dönemine ait bir köprü vardır. Hemen bitiğinde kullanılmayan 2 eski değirmen ve bir Eski kireç ocağı vardır.
  • Bu kanyonda kayalar içerisinden berrak temiz sular çıkıyor , çok yaşlı ağaçlar var muhtemelen mehlep ağacı, kanyonun son kısmında tarihi 2 tane taş değirmen ve roma döneminden kalma kesme taş bir köprü bulunuyor.
Kız Kayası Kanyonu’nda bulunan mağaralar
  • Kanyona adını veren Kızkayası ise kanyonun başlangıç kısmında bulunan devasa bir kaya, vadinin ortasında bulunan ve gizli tünelle üst tarafına çıkılan bir yolu bulunuyor, biraz tehlikeli olabilir dikkat etmek gerekiyor.
  • Milattan önceki yıllarda hattiler veya hititler döneminde baraj olarak kullanıldığı düşünülüyor, roma dönemindede kullanılmış olabilir, eski adı Löşdüğün’dür.
  • Kanyon etrafında irili ufaklı mağaralar ve dehlizler bulunuyor.
  • Eski tarihlerde eşkıyanın geçiş noktası olarak bilinen kanyon müthiş doğa güzelliği, mağarası, dağın dibinden çıkan kaynak suları ile tabiat ananın bizlere sunduğu bir harikadır.
  • Köprü yakınlarında 2 eski değirmen ve kireç ocağı vardır.
  • Kızkayası kanyonu yaklaşık 3 Km. uzunluğundadır.
  • Mutlaka köy içinden gidin navigasyonun gösterdiği yoldan her araç inemez ,insede araca yazık yol çok ama kötü.
  • Merzifon’a yaklaşık 25 km uzaklıkta yer alan Çaybaşı Köyü’nden (Löşdüğün) başlayıp Kız Kayası Kanyonu’nda tamamlanan doğa yürüyüşleri yapılabilmektedir.
  • Kızkayası kanyonu tarihi ve doğal güzellikleri sebebiyle doğaseverler ve özellikle kampçılar tarafından sıkça tercih ediliyor. Huzurlu ve sakin ortamı çadır ve karavan kampı için oldukça uygun fırsatlar sunuyor. Oldukça geniz bir arazi olan Kızkayası kanyonunda istenilen ve uygun görülen her noktaya kamp kurulabilir.
  • Kızkayası Kanyonu Kamp Alanı hem doğa sevenlerin hem macera tutkunlarının seveceği bir yapıya sahiptir. Kızkayası Kanyonu Kamp Alanında kampçılar için herhangi bir tesis bulunmuyor. 
  • Kızkayası kanyonu kamp alanı, mutlaka gidip görülmesi gereken yerlerden biridir. Huzuru ve dinginliği arıyorsanız mutlaka gidip çadırınızı kurup kamp atmalısınız. Bölgede birçok kamp alanı bulunmaktadır. İstediğiniz bir alanda kampınızı atabilir ve çadırınızı kurabilirsiniz. 
  • Kanyon yaklaşık 3 Km. uzunluğundadır. Merzifon’a uzaklığı 18 Km.dir.
  • Kızkayası kanyonu hakkında detaylı bilgiyi https://turkeyoutdoor.org/2021/10/30/amasya-gezilecek-yerler/4/ yazımızdan okuyabilirsiniz.
  • Amasya Kızkayası Kanyonu Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Kızkayası kanyonunda kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden elektrik, aydınlatma, gıda vb. ihtiyaçlar için bölgeye mutlaka hazırlıklı gitmek gerekiyor.
  • Amasya Kızkayası Kanyonu Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
  • Amasya Kızkayası Kanyonu Kamp Alanı Adresi: Unnamed Road, 05300, Çaybaşı/Merzifon/Amasya
  • Amasya Kızkayası Kanyonu Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Amasya Kızkayası Kanyonu Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Amasya Kızkayası Kanyonu Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Kızkayası Kanyonu Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Amasya Kamp Alanları Listesi         

14   Önce Vatan Piknik ve Kamp Alanı

Amasya Önce Vatan Piknik ve Kamp Alanı
  • Amasya Önce Vatan Piknik Alanı Kısa Tanıtım:
  • Önce Vatan Piknik Alanı Amasya merkeze 47 km uzaklıktadır. Merzifon ilçesinde bulunmaktadır.
  • Amasya’nın Merzifon ilçesinin hemen yanı başında yer alan piknik için düzenlemiş ağaçlık alandır.
  • Merzifon başta olmak üzere yakın civardan halkın özellikle hafta sonları yoğun olarak tercih ettiği piknik alanlarından birisidir.
  • Sık aralıklarla yapılmış çeşmeleriyle, aynı zamanda tuvaletleriyle rahat edebileceğiniz piknik alanıdır.
  • Doğrudan kamp alanı ya da kamp tesisi olmayan Önce Vatan Piknik Alanında çadır kampı veya karavan kampı yapabilirsiniz.
  • Bölgede herhangi bir tesis ya da işletme bulunmamaktadır.
  • Su ihtiyacı için çeşmeler, WC bulunmaktadır.
  • İhtiyaçlarınızı çok yakın olan Merzifon merkezinden temin edebilirsiniz.
  • Amasya Önce Vatan Piknik Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Burada kamp yapmak için hafta içi günler tercih edilirse daha rahat edersiniz.
  • Amasya Önce Vatan Piknik Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
  • Amasya Önce Vatan Piknik Alanı Adresi: Yunus Emre, 05300 Merzifon/Amasya
  • Amasya Önce Vatan Piknik Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Amasya Önce Vatan Piknik Alanı İletişim Bilgileri:
  • Amasya Önce Vatan Piknik Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Önce Vatan Piknik Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Amasya Kamp Alanları Listesi         

15   Tekke Gölü Kamp Alanı

Amasya Taşova Tekke Gölü Kamp Alanı
  • Amasya Tekke Gölü Mesire ve Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Tekke Gölü Kamp Alanı Amasya’nın Taşova ilçesinde yer alan ücretsiz kamp alanlarından birisidir.
  • Tekke gölü Taşova ilçesinde Tekke köyü yakınlarındadır.
  • Amasya’ya 50 kilometre mesafede yer alan göl mesire alanı olarak kullanılmaktadır.
  • Bu alan bölgede mesire alanı olarak kullanılmakta ve kamp yapmak isteyenlerin rahatlıkla gelip kamp kurabileceği bir alandır.
  • Taşova bölgesinde mesire alanı olarak kullanılan alanlardan biri olan Tekke gölü kamp yapıp keyifli vakitler geçirmek isteyenler için güzel fırsatlar sunuyor.
  • Bölgeye bir havuz yapılmış, kapalı alanı ve dinlenme tesisi olarak hizmet vermektedir.
  • Tekke Gölü Kamp Alanında piknik yapmak isteyenler için çardaklar, masalar, yürüyüş yolları, çadır ve karavan kampı yapılabilen birçok alan bulunmaktadır.
  • Yöre halkının piknik yapmak için sıkça ziyaret ettiği bölge çadır ve karavan kampı için de oldukça uygun alanlar barındırıyor.  Çadır ve karavan kampı içinde uygun yerlerden birisidir.
  • Kamp alanı hafta sonları aşırı derecede kalabalık olduğundan hafta içi günleri tercih edebilirsiniz.
  • Bölgede kampçıların ve buraya piknik için gelenlerin yaralanabileceği bir tesis bulunmamaktadır. Bu yüzden bölgeye gelmeden önce şehir merkezinden ihtiyaçların temin edilmesi gerekiyor.
  • Mesire alanı olarak kullanılan bölgede WC ve su bulabilirsiniz, ancak diğer kamp ihtiyaçlarınızı önceden temin etmeniz gerekmektedir.
  • Amasya Tekke Gölü Mesire ve Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Piknik alanı olduğundan hafta sonlarında yoğun olmaktadır, kampçılar hafta içi günleri tercih edebilirler.
  • Amasya Tekke Gölü Mesire ve Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
  • Amasya Tekke Gölü Mesire ve Kamp Alanı Adresi: Akınoğlu Köyü Yolu, 05800 Akınoğlu/Taşova/Amasya
  • Amasya Tekke Gölü Mesire ve Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Amasya Tekke Gölü Mesire ve Kamp Alanı İletişim Bilgileri: +905358218047
  • Amasya Tekke Gölü Mesire ve Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Tekke Gölü Mesire ve Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Amasya Kamp Alanları Listesi         

16   Uluköy Barajı Kamp Alanı

Amasya Taşova Uluköy Barajı Kamp Alanı
  • Amasya Uluköy Barajı Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Amasya’nın Taşova ilçesinde yer alan Uluköy barajı şehir merkezine 60 km mesafede yer alıyor.
  • Uluköy Barajı, Amasya ‘da, Derebey Deresi üzerinde, sulama amacı ile 1977-1983 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.
  • Bölge özellikle yaz aylarında sıcakların bunaltıcı havasından uzaklaşmak isteyenler için tercih edilen serin, ferah bir alandır. 
  • Uluköy Barajı Kamp Alanı, Amasya’nın Taşova ilçesinde, Amasya- Tokat sınırı üzerinde yer alır.
  • 1978 yılında Devlet Su İşleri tarafından sulama amaçlı yapılmaya başlanan barajdır.
  • Kamp alanı ücretsiz olup hem çadır kampı,hemde karavan kampı için uygun kamp alanlarından birisidir.
  • Amasyalılardan daha fazla olarak Tokat’a yakın olan ve Tokat halkının tercih ettiği bölge çadır kampı ve karavan kampı için de oldukça uygundur.
  • Kamp alanında doğa yürüyüşleri, piknik, çadır ve karavan kampçılığı, olta balıkçılığı, gibi birçok aktivite gerçekleştirilebilmektedir.
  • Kamp alanı doğal olup doğada kamp yapmak isteyenler için tercih edilebilir. Kamp alanında wc, duş, elektrik, market veya restoran bulunmamaktadır.
  • Bölgede kamp yapmak için açılmış herhangi bir tesis veya işletme bulunmamaktadır.
  • Amasya Uluköy Barajı Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Çeşme, tuvalet ve banyo ihtiyacının karşılanacağı bir alan bulunmamaktadır.
  • Amasya Uluköy Barajı Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
  • Amasya Uluköy Barajı Kamp Alanı Adresi: 05802 Uluköy/Taşova/Amasya
  • Amasya Uluköy Barajı Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Amasya Uluköy Barajı Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Amasya Uluköy Barajı Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Uluköy Barajı Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Amasya Kamp Alanları Listesi         

17   Yedi Kuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı

Amasya Yedi Kuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı
  • Amasya Yedi Kuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı Kısa Tanıtım:
  • Yedikır Baraj Gölü ya da diğer adıyla Yedikuğular Kuş Cenneti Suluova ilçe sınırları içinde Amasya il merkezine 35 kilometre, Suluova’ya 8 kmilometre Merzifon’a ise 12 kilometre uzaklıktadır.
  • Amasya merkeze sadece 7 kilometrelik bir mesafede bulunan Yedi Kuğular Kuş Cenneti, Yedikır Barajı üzerinde yer almaktadır.
  • Sulama amaçlı kurulan baraj, Tersakan Çayı’ndan beslenmektedir. 600 hektarlık bir alana yayılmaktadır.
  • Yedikır Barajı Yaban Hayatı Koruma Sahası yaklaşık 900 hektarlık bir alanı kapsamaktadır. Sahanın 600 hektar kadarını göl oluşturur. Geri kalan kısmı, içinde sosyal tesisler ve piknik alanlarını barındıran sazlık ve ağaçlandırma alanıdır.
  • Türkiye’nin en önemli kuş gözlemciliği noktaları arasında 57. sırada yer alan Yedi Kuğular Kuş Cenneti’nde özellikle göç dönemlerinde harika doğa manzaraları ortaya çıkmaktadır.
  • Yaban ördeği, kuğu, yaban kazı, karabatak gibi sayıları 34’ü aşan kuş türünün uğrak noktası konumunda olan bölge Amasya gezinizde ziyaret edebileceğiniz mekanlardandır.
  • Bahar ve yaz ayları boyunca bölgede yaşayanların ve Amasya’da ziyaret amaçlı bulunanların uğrak yeri haline gelen Yedikır, etrafındaki yürüyüş parkurları, basketbol ve tenis kortu gibi sportif alanları, ziyaretçilerin tüm ihtiyaçlarını zahmetsizce karşılayabilecekleri piknik alanlarıyla doğanın tam kalbinde bir gün sunar.
  • Detaylı bilgiyi https://turkeyoutdoor.org/2021/10/30/amasya-gezilecek-yerler/6/ yazımızdan okuyabilirsiniz.
  • Barındırdığı kuşlar ve yaban hayvanları bakımından oldukça zengin olan bölge Türkiye’de “Önemli Kuş Alanı” statüsüne sahip yerlerden biridir.
  • Bazı kaynaklara göre 100’den fazla kş türünün yaşadığı Yedikuğular Kuş Cenneti’nde görülebilen kuşların bazıları küçük batağan, bahri, karabatak, gribalıkçıl, büyükbalıkçıl, küçükbalıkçıl, sakarca, boz kaz, angıt, fiyu, boz ördek, çamurcun, yeşilbaş, kılkuyruk, elmabaş patka, büyük tarakdiş, sakarmeke, kervan çulluğu, büyük karabaş martı, karabaş martı ve turnadır.
  • Amasya Yedi Kuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı Diğer Bilinmesi Gerekenler: Yedikuğular kamp alanında kampçıların ihtiyaçlarını karşılayacağı herhangi bir tesis bulunmuyor. Bu yüzden bölgeye kamp için giderken hazırlıklı gitmek gerekiyor.
  • Amasya Yedi Kuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı Giriş Ücretli mi?: Ücretsiz
  • Amasya Yedi Kuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı Adresi: 05500 Cürlü/Suluova/Amasya
  • Amasya Yedi Kuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı web-sosyal medya sayfaları:
  • Amasya Yedi Kuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı İletişim Bilgileri:
  • Amasya Yedi Kuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı Harita (GPS) Koordinatları: Yedi Kuğular Kuş Cenneti Kamp Alanı (Bulunduğunuz konumdan kamp alanına ulaşmak için bağlantıyı tıklayın. Bağlantıdaki haritayı açarak kamp alanının konumunuza uzaklığını öğrenebilir ve yol tarifi alabilirsiniz.)

Türkiye’nin Outdoor Sayfası olarak özellikle outdoor turizminde büyük eksiklik olarak gördüğümüz illerin tek tek tanıtımı, illerde yapılabilecek outdoor aktiviteleri, outdoor ürün satan firmalar, kamp alanları, doğal güzellikler, yürüyüş rotaları gibi bütün bilgileri içeren bir yazı dizisine başladık.

Bu yazı dizimizde bulunduğunuz veya tatil amaçlı gittiğiniz ilde öncelikle yapabileceğiniz doğa aktivitelerinin, aktivite bölgelerinin, kamp alanlarının, tarihi ve turistik mekanların tam ve en geniş listelerini oluşturup okuyucumuzun kullanımına sunuyoruz.

Özellikle kampçılardoğa severler, karavancılardoğa tatilcileri, macera turizmikültür turizmi ve outdoor ekstrem sporları yapanlar için en çok aranan bilgileri derlemeye gayret gösteriyoruz.

Listede gördüğünüz eksiklikleri ve eklenmesini istediğiniz bilgileri iletişim sayfamızda bulunan kanallardan bize ulaştırabilirsiniz.

Amasya’da bulunan tarihi turistik ve doğal yerlerin listesi ve tanıtımı, Amasya kamp alanları, Amasya mutfağını oluşturan lezzetler için aşağıdaki yazılarımıza göz atın.


Bütün outdoor aktivitelerinde ve doğa sporlarında güvenlik öncelikle sizin sorumluluğunuzdadır. Hiçbir makale veya video, doğru pratik eğitim ve şahsî deneyimin yerini alamaz. Özellikle outdoor ekstrem sporlarda kendi kişisel güvenliğinizden öncelikli olarak siz sorumlusunuz. Her zaman kişisel güvenliğinizi, birlikte olduğunuz takımın uyum ve güvenliğini ön planda tutun.

Her durumda doğadan taraf olun, çevreyi temiz tutun, vahşi hayvanlara, vahşi yaşamın devam ettiği doğaya kesinlikle zarar vermeyin. Tarihi ve turistik mekanlara zarar vermeyin, çöplerinizi yanınızda götürün.

Lütfen sadece okuduğunuz makale değil outdoor ve doğaya dair yayınlanmasını ve irdelenmesini istediğiniz her konu hakkında iletişim sayfamızdaki bağlantıları kullanarak bize yazın. Outdoor aktiviteleri ve macera turizmi hakkında en son bilgileri almak için sitemizi takip ediniz. 

http://www.turkeyoutdoor.org